Idézet: 2-More - Dátum: 2009. márc. 11., szerda - 8:28
Elmesélem neked miért rossz. Te rendelsz egy csukamakihikamaki akármit. Nincs készleten, hát hozunk egyet. Elviszed, szar. Elhozod hozzánk, de nem tudok másikat adni, mert az az egyet hoztuk, külön neked. Igy átvesszük, és vagy van egy külön utam, vagy akkor megy el gariba, amikor garinap van. Ha behozod csüt. délután mondjuk, az legközelebb kedden tud elindulni gariba, hacsak nem küldenek kifejezetten a te egy szaroddal el. Ha tudok, megyek, de nem csak érted vagyok, ugye. Ergo, kedd mondjuk. Az már egy fél hét, leadom, megnézik. Ha megnézik, lehet hogy csak felveszik. Otthagyom, legközelebb akkor megyek, ha: szólnak, de mivel van napjában 4000 telefonom, ha nem tudom felvenni, szopó. Vagy, méginkább, ha amugy arra járok, azaz legközelebb csütörtök. Ez már egy hét, te meg ott állsz a csukamakid nélkül, s úgy érzed, jogosan füstölsz. Esetleg be is jössz, persze nincs meg. A pikantéria akkor jön, ha van másik 4 tucat ilyen szar a város 4 sarkában, és mondjuk pont a tiédért nem jutok el. Ami megesik. Tehát szerencsés esetben is minimum 1 hét. Nade, ha nincs a csukamaki, mert kifogyott, akkor mi van? Várunk. Vagy mi van, ha javitják? Akkor várunk. Mi, mert te vered az asztalt, hogy mi van már vele. Betelefonálsz mondjuk vagy 5x, hogy mivanmár, bejössz kétszer, én meg csak pingvinezek, és csak azt tudom mondani, hogy telefonálunk, ha meglesz.
Ehelyett fognád magad, szépen elmennél a kijelölt márkaszervizbe, ami esetleg a közeledben van, mert amugy szokott több is lenni, adott esetben egyből a kezedbe nyomnak egy másikat, hogy nesze. De még ha fel is veszik, akkor is, a te nevedre megy az értesités, gondolom téged nem csörgetnek napjában százan a legkülönfélébb faszságokkal. Utána mikor jött az értesitő, odamész, elhozod, örülsz. Alsó zajon felannyi idő alatt.
Elmesélem hol van a ferdítés. Ahogy ciciember helyesen írta nem vagy minőségellenőr, nem kötelességed a minőséget vizsgálni, nem tehetsz róla, ha valami bexarik. De a vásárló még annyira se tehet róla, hogy kifogta. Ne már csak a saját érdekeid tartsd szem előtt.
Valóban nem vagy minőségellenőr, nem tehetsz a szituról. De a vevő sem szopósmalac, és nincs jogod, hogy annak nézzed-kezeljed. "Szépen visszaadnád" a pénzét és mindenki boldog. Ő nem szop, te meg levonod a megfelelő tanulságot, nincs bonyodalom a te oldaladon se. A kijavítás, kicserélés a kereskedő mencsvára, de nem kötelezően végigjárandó, vevőszopató elem. Lehetőség. Ha nem tudsz élni vele, ne a vevőt hibáztasd és ne ragaszodj ehhez mindenáron. Te vagy kereskedő, te végzel gazdasági tevékenységet, te vállaltad az ezzel járó kockázatot. A szitu rosszabb részét ezért neked kell elvinned.
Ezt a sanyarú történeted úgy írtad le, mintha nem lenne más választásod, csak a garba rohangálás. Jogos jótállási igény esetén a szitu a következők szerint játszódhat le:
- ki tudod cseréletetni/javíttatni a cucost garba, mert el tudsz indulni a "szarával", amit TE adtál el neki és időben várható a garozás és sikerül is
- előre láthatóan nem lehet megoldani a garügyet jogszabályi 15 napon belül, nem tudsz elindulni az egyetlen "szarával", de te eljátszod, beveszed garba a "szarát", majd ha letelik a határidő, és a vásárló megunja a "garizást", szépen visszacsengeted az eredeti vételárat
- előre láthatóan nem lehet megoldani a garügyet jogszabályi 15 napon belül, de te nem játszadozol, hanem mindjárt visszacsengeted az eredeti vételárat és nem szivatod a kedves vevőt.
Nem kell magyaráznom, melyik a jó megoldás.
Persze rohangáljon a vevő, neki nincs jobb dolga, végezze ő a te munkádat, hogy neked kényelmesebb legyen. Az ő ideje, élete neked nem tényező, szopasd, mert volt olyan balek, hogy nálad vásárolt. Ez a hála. Melyik bolt a tiétek? Csak hogy meszire el lehessen kerülni. A magadfajta az érdemelné, hogy pár kisebbségi származású minden fogát kirúgdossa. Remélem egyszer kifogod őket...
Szerkesztette: N0zer0 2009. 03. 16. 08:42 -kor