HWSW Informatikai Kerekasztal: Pocsék Áruk Fekete Listája - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pocsék Áruk Fekete Listája Amit NEM szabad megvenni... Értékeld a témát: -----

#2101 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 15. 04:06

Idézet

nem akart még egyik sem plusz dellát virítani.

érdekes, ennek ellent mond, hogy a bolhákon rendszeresen feltünnek a feláras válogatott cpu-k, memóriák, vga kártyák...sőt még a monitoroknál is külön említik a pixelhibamentességet  (ezeket új, pár napos "tesztelt", meg a használt cuccoknál is láttam...de bevallom azért nagyon nem szoktam nézegetni)

Egyébként a jogszerűség kérdésre, az összes bevásárlóközpont törzsvásárlókártyája arra épül, hogy a rendszeresen ott vásárlók kedvezményt kapnak. (szinte mindegy, hogy x összegért jobb minőséget, leválogatás; vagy x-y% összegért ugyanazt a minőséget kapod, árkedvezmény)
"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#2102 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 13:56

Idézet: didyman - Dátum: 2009. márc. 14., szombat - 23:01

Ez jogszerű? Én vevőként, aki még sosem járt nálad, kikérem magamnak az ilyen bánásmódot!

Nem hiszem, hogy ne lenne jogszerű.
Ki van rakva egy 20 kg-s doboz banán. Amikor elfogy, vagy fogytán van, akkor a zöldséges kihoz egy másikat.
Amikor jövök, és az éppen kint lévő dobozban már kevés banán van (és a válogatások miatt persze az már a legrosszabb, ami a dobozban volt, hiszen mindenki a legjobbat választotta ki magának az éppen a dobozban még benne lévő banánokból), akkor kihoz egy másik dobozt, és kinyitja. Amiben, mivel akkor kezdi a válogatást, még jobb banánt találni, mint ami az előző dobozban megmaradt.
Miért ne volna jogszerű? Akkor nyit másik dobozt, amikor akar.
Meg egyébként is, sok helyen van törzsvevőknek kedvezmény: olcsóbb a termék, vagy ingyen kiszállítják, vagy ilyesmi. Itt ez a kedvezmény, hogy Te kapod a jobbat.

Meg ha jogszerű, ha nem, mindenütt ez van.
Pl. egy nagymellű nő vagy egy jó seggű nő rögtön szimpatikusabb első pillanatban, mint akinek nincs nagy melle vagy jó segge. (Aztán persze lehet fordul a kocka, ha beszélgetsz vele 5 percet, és akkor a kisebb mellű a szimpibb, de alapból a nagymellűnek van előnye)

Azzal, hogy becsomagolt, zsákbamacsek dobozok közül választanak, mindenki egyenlő esélyhez juthat, ami meg szerintem így jó.

Az esély nem rosszabb, ha nem válogatnak sem.
Csak nem attól függ, hogy találomra mit választok, hanem attól, hogy előttem már hányan vásároltak.

Pl. van 10 monitorod, amiből 3 pixelhibás (amire nincs csere sem). Ezt 10 különböző vevő fogja megvenni. (A 11.-nek már nem jut)
Tegyük fel, hogy benne vagyok az első 10 vevőben, és jut monitor.
1. eset: Ha találomra rábökök az egyikre, akkor 30% az esély hogy hibás, és 70% hogy jó (mindegy, hogy előttem hányat vettek meg, ha ez az utolsó darab, akkor is 30% hogy hibás, és 70% hogy jó). Nem tudom előre, hogy jót kapok-e.
2. eset: Ha válogathatok: ha már 7-et megvettek előttem, akkor kapok hibásat. Vagyis ha a 10 vevőből én vagyok a 8., 9. vagy 10.-edik, akkor kapom a hibásat, vagyis megint csak 30% az esély rá hogy hibás, és 70% hogy jó. Viszont itt előre tudom, hogy jót vagy rosszat kapok, és dönthetek, hogy megveszem-e.

Az esély ugyanaz, csak nem attól függ, hogy éppen melyik dobozt választom, hanem attól, hogy maradt-e még jó monitor.
És egyik esetben sem tudom befolyásolni, hiszen az első esetben nem látok bele a dobozba, a második esetben meg nem tőlem függ, hogy maradt-e még jó monitor. (Ha maradt, akkor azt viszem el, ha nem maradt akkor meg nincs jó, csak hibás).
A 2. eset --amikor válogathatok-- annyiban jobb azért, hogy előre tudom, hogy jó vagy hibás a monitor, és dönthetek, hogy megveszem-e vagy inkább nem. Míg az 1. esetben nem tudom, amíg otthon meg nem nézem.

Az ilyen ritka vevő, úgyse jön többet dolognál meg sose lehet tudni, ott azért akarnék jó fej lenni, hogy új vevőm legyen, jó benyomást tegyek rá, hoiszen ez az érdekem.

Nem azért kapja ő a rosszabbat, mert hátha úgyse jön többet.
Én se boltban dolgozok.
De ha látnám, hogy a zöldséges odaadja valakinek a jó banánt, akit sose láttam a környéken vagy sose láttam nála vásárolni, nekem meg a barnát, akkor mondanám, hogy mi van, apukám, ide járok 3 éve vásárolni, és nekem adod a rosszabbat?
Vagy milyen dolog, amikor a netszolgáltató az új belépőnek olcsóbban adja ugyanazt a csomagot, amit a 3 éves ügyfélnek még a 3 évvel ezelőtti drágább áron. Ezzel jutalmazzák a hűséget?
Totál nem logikus.

Én ugyan nem boltban dolgozok, de az ügyfeleim között sose tartok ilyen hierarchiát, mert nem tartom helyénvalónak. Olyan hierarchia van, hogy pl. aki jattosabb, annak éjjel is felvevődik a telefon, de pl. válogatott monitorért nem akart még egyik sem plusz dellát virítani.

Miért? Ha virítana, akkor válogatnál neki/válogathatna magának?
Szóval ha többet fizet, akkor felveszed a telefont. Ezek szerint az alapján lehet jobban bánni a vevővel, hogy többet fizetett, de az alapján nem, hogy régebb óta ott vásárol?

Szerkesztette: Sparow2 2009. 03. 15. 13:59 -kor

#2103 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 03. 15. 14:24

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. márc. 15., vasárnap - 13:56

Akkor nyit másik dobozt, amikor akar.

Na, én is akkor hozom a másik monitort, mikor akarom. De aztán nem akarom :-D
Make love not Wor.

#2104 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 15:10

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. márc. 15., vasárnap - 14:24

Na, én is akkor hozom a másik monitort, mikor akarom. De aztán nem akarom :-D

Nem kötelező.
Csak akkor lehet a vevő átmegy egy másik boltba, ahol az ottani eladó nyit neki egy dobozt.
Ha ez Téged nem érdekel, mert mondjuk:
- abban bízol, hogy megveszik megnézés nélkül is,
- vagy amúgy is megvan a hasznod, ha egy-egy vevő emiatt mástól vesz monitort,
- vagy nem Tiéd az üzlet, és nem számít, ha nem ott vásárolnak,
- vagy este veszekedtetek az asszonnyal és ma rossz kedved van, ezért sz*rsz a világra,
- vagy mit tudom én ...
akkor nem nyitsz másik dobozt.

Én is másik zöldségeshez mennék, ha rosszabb banánt adna, mint a többi zöldséges. Van még két másik 200 méteres körzetben, plusz egy CBA is, ahol szintén kapható banán. De annak a legnagyobb a forgalma, ahová én is járok, és nem véletlenül.

Egyébkánt ha ilyen nagy probléma a felbontott dobozú monitorok eladása, akkor mit csináltok velük?
Nem lehet megnézni? Vagy azért mégis elpasszoljátok amit megnéztek, de az első vevőnek nem kellett?
Vagy nem értem, hogy miért ilyen nagy probléma is ez ...

#2105 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 15:22

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. márc. 15., vasárnap - 15:10

Egyébkánt ha ilyen nagy probléma a felbontott dobozú monitorok eladása, akkor mit csináltok velük?

Fél áron a HWSW bolhán meg a pinyóban köt ki, meg kiállított darab, aztán lesz valami.

Én júzereim nem nézegetik meg, ha nyűg van, akkor úgyis cserélem. Inkább veszem a cuccokat, de pgyafi szerintem fel is húzna az első lámpavasra, mikor kérek 10-20 monitort, aztán mindegyiket 1 órán át tesztelném :-D Főleg ha nincs bajuk.
Make love not Wor.

#2106 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 15:48

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. márc. 15., vasárnap - 13:56

Miért? Ha virítana, akkor válogatnál neki/válogathatna magának?
Szóval ha többet fizet, akkor felveszed a telefont. Ezek szerint az alapján lehet jobban bánni a vevővel, hogy többet fizetett, de az alapján nem, hogy régebb óta ott vásárol?

Az egész katymaszodnak az értelmét nem látom, a boltban nem százalékok vannak, hanem potenciális vevők és áruk, melyek között van kevésbé jó is. Egyszerű dolgok diktálnak itt, semmi egyebek.
Az utolsó mondatotban, igen, ott a kulcs: Az a vevő,a melyik jattol, vagy felárat ad, megfizeti a fáradozásomat, a túlórát, a tesztelést, ezért jár neki, ami. Szabadon el lehet dönteni, ki és mire hajlandó áldozni, mire van szüksége. Ez azt jelenti, hogy ezért extrát kap, mint pl. a tuningolhatóbb, tesztelt CPU, de aki nem fizet annyit, az nem kap automatikusan szarabbat, csak nem extrát.
Munkaidőn túl nekem is van magánéletem, ahol nem kívánok ügyfelekkel foglalkozni, de egy ilyen tekintetben belátó ügyféllel szívesen foglalkozom, mert tudom, hogy nekem is lehet ilyen esetem és azt is tudom, hogy ezt senki sem teszi nekem ingyenszívesen, hacsak nem barát. Az ügyfél meg általában nem az.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2107 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 15:55

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. márc. 15., vasárnap - 15:10

Vagy nem értem, hogy miért ilyen nagy probléma is ez ...

Nem tudom eladni a bontott, pixelhibás monitort. Hiába vezeted le százalékokkal, jogszabályokkal, az a szaros monitor rám fog rohadni, hacsak nem akciózom le a bekerülési ár alá, mert a haszonkulcs már eleve olyan kicsi, hogy a kutyát nem inspirálná, vagy tolom ki egy olyan céghez, ahol az N+1. gép lesz. Nem tudom jobban elmagyarázni, hogy ez miért probléma, ha egyszer nem kereskedsz.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2108 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 16:08

Idézet: didyman - Dátum: 2009. márc. 15., vasárnap - 15:48

Az utolsó mondatotban, igen, ott a kulcs: Az a vevő,a melyik jattol, vagy felárat ad, megfizeti a fáradozásomat, a túlórát, a tesztelést, ezért jár neki, ami.

Az is felfogható haszonnak, ha Hozzád jár mindig.
Mert ha többször jön, akkor több pénzt költ, és több hasznod.

De nekem mindegy.

Szerk: egyébként ezt nem erre kérdeztem, hanem arra, hogy fentebb volt egy olyan vélemény --ha jól emlékszem, a Tiéd, de lehet tévedek--, hogy jogszerű-e a vevők megkülönböztetése.
Ha az alapján meg lehet különböztetni, hogy többet fizet, akkor az alapján is, hogy már többször jött és több haszna volt belőle az eladónak, mint aki csak egyszer jött.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 03. 15. 16:11 -kor

#2109 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 16:47

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. márc. 15., vasárnap - 16:08

De nekem mindegy.

Szerk: egyébként ezt nem erre kérdeztem, hanem arra, hogy fentebb volt egy olyan vélemény --ha jól emlékszem, a Tiéd, de lehet tévedek--, hogy jogszerű-e a vevők megkülönböztetése.
Ha az alapján meg lehet különböztetni, hogy többet fizet, akkor az alapján is, hogy már többször jött és több haszna volt belőle az eladónak, mint aki csak egyszer jött.

Megfizeti, ergo üzletileg elintéződik. Ez a differencia. Ha úgy tetszik, a válogatást, a vasárnapi hívást utólag rendezi, felár, illetve jatt formájában. Mi ebben a nem érthető? Magasabb szintű szolgáltatást kér és kap, nem puszira meg nagycsöcsre, hanem a pénzéért.

#2110 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 17:05

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. márc. 15., vasárnap - 16:08

Kérdés megéri-e? Egy monitoron bukok kb. 5ezer pénz. Akkor még 100ezresért kell vennie, hogy visszajöjjön kb. nullára. Mikorhogy. Aztán a sokadik után még erőteljesebben nyomatja ezt a törzsvevő dumáját, míg a zöldséges sokkal durvább árréssel bír melózni, addig a PCipar lehet kicsit más. Most vesz 5 komplett gépet 1 év alatt, akkor azon megkerestem kb. 1 privát tank benya árát. Kérdés a kívánalmai ezzel arányban vannak-e?

Szerintünk nem mindig, mert 1 ilyen vevő nem tétel, ha meg sok van, akkor nyűgös az egész. Lásd Mistral szartak az egészre, világszerte rossz hírük volt, vevőket kb. megköpködték, vagy kidobták az utcára. Mégis virágzott. A sarki "rendes" kiskerek meg sorban csuktak be, anno itt az Econnectről is legendákat meséltek, aztán valami "X" indokkal csak kirakták a zárva táblát, ahogy sokan mások.

Egyszerűen nem éri meg jópofizni, én is bőven feladtam a vaskereskedést, itt-ott hozzáadott szolgáltatásokkal lehet tréningezni, de ha sokan vannak a boltban akkor nem bírsz foglalkozni a monitorválogatóssal, ha kevesen, akkor meg nem biznisz a megfejtése, hisz kin keresed meg az árát? Nagyoin nehéz megtalálni azt, ami mindenkinek jó.

Kb. 10 éve csinálom, más júzercsoportokon is, meg más időszakonként másképp viselkedek, de van aki ezek mellett engem szeretne, meg milyen rendes csóka vagyok, van aki büdös bunkónak tart, de időnként csak akar venni valamit.

A jó fej ügyfél meg úgyis aznap találja ki, hogy reggel 8ra gép kell, mert jönnek az új kollégák, én tüdőm kiköpöm, másnap reggel megfejti, hogy máshol lehet olcsóbb lenne, meg a különben is, aztán 2 hónap múlva megkapom a lóvém, én meg örüljek, mert 10 éve nálam vásárol. Ami összesen nincs kb. 2milló forint.
Make love not Wor.

#2111 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 17:07

Idézet: didyman - Dátum: 2009. márc. 15., vasárnap - 16:47

Megfizeti, ergo üzletileg elintéződik. Ez a differencia. Ha úgy tetszik, a válogatást, a vasárnapi hívást utólag rendezi, felár, illetve jatt formájában. Mi ebben a nem érthető? Magasabb szintű szolgáltatást kér és kap, nem puszira meg nagycsöcsre, hanem a pénzéért.

Értem, nem ezzel volt problémám.
Csak azt mondtam, hogy az is haszon, hogy rendszeresen odajár vásárolni.
(Hiszen ha egy héten csak egyszer veszek banánt és a többi napokon másnál veszem, akkor egyszer van haszna a zöldségesnek rajtam; de ha minden nap ott veszem, akkor többször van haszna rajtam. Ergo --ha mondjuk a banán árából 10% a tiszta haszon neki-- a héten nem 50 ft volt a tiszta haszna rajtam, hanem 250. Ezért én jobb vásárlója vagyok, mint aki csak hetente egyszer vásárol nála, és csak 50 ft haszna van belőle)
Vagyis az, hogy rendszeresen csak oda járok, és nem a többi zöldségeshez is, az neki ugyanúgy több pénzt jelent, mint az, hogy jattot kapna.

Vagyis azért is megéri a jobb banánt adnia, mert mindig ott vásárolok. Nem csak azért mert jattot adok a jobbért.

#2112 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 17:11

Idézet: didyman - Dátum: 2009. márc. 15., vasárnap - 16:47

Egyszer volt egy durva monitorválogatósom, 16h-21h közt ott volt, először a nagykerlistáról bekarikázott közel 70 darabot, hogy akkor ezeket szeretné meglesni :-) Leredukáltuk 10 körülire, oszt 21h felé már kicsit idegbeteg lettem volna, ha a főnök nem mondja azt, nyalni kell a vevő seggét. Aztán hümmögött, mondta, hogy máshol lehet adnak kedvezményt is, de még visszahív. Én pár éve nem ott melózom, gondolom azóta is "majd visszahív van".

Sokadik ilyen után meg ha nincs főnök, akkor azt mondom, inkább nem adok el semmit, az nekem jobban megéri. Bár nyilván ha pöcsölés címszó alatt óránként ad 2-3k-t, akkor mindjárt más a tényállás :-) Egy advanced monitorválogatós, Nokia teszterrel futkozós figura laza 2-3 órát simán elvesz a napból, ami úgy a munkanap 30%-a, plusz a cuccok, mikor a következő vevő azt mondja, ez már ki volt bontva, blábláblá... 1 monitorválogatás, 1 napi lóvé. Szerintem pgyafi jól járt, volt már foltos monitorom is (lehet mi nyomtuk meg), az jó lett szerver elé, oszt keresi a fene a garilevelét, meg a számláját, haladjunk előre, nem cseréltetem.

Másrészt meg írtam, majdnem hülyeség az eégsz, mert alig láttam pixelhibás monitort.
Make love not Wor.

#2113 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 17:13

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. márc. 15., vasárnap - 17:07

Csak azt mondtam, hogy az is haszon, hogy rendszeresen odajár vásárolni.

Kérdés mennyire, mert azon lehet több haszon, ha utcáról beesik egy mókus, akinek azonnal kell egy toner, mert épen kifogyott. Legrosszabb esetben is kap futárral, vita nem mindig van, annyit lehet keresni a tranzakción, mint egy monitoron. Vagy bármi más jó biznisz, ami megfogta, mert csak.
Make love not Wor.

#2114 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 17:16

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. márc. 15., vasárnap - 17:05

van aki büdös bunkónak tart

Az is vagy, ennyi.

#2115 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 17:33

Kérdés megéri-e? Egy monitoron bukok kb. 5ezer pénz. Akkor még 100ezresért kell vennie, hogy visszajöjjön kb. nullára. Mikorhogy. Aztán a sokadik után még erőteljesebben nyomatja ezt a törzsvevő dumáját, míg a zöldséges sokkal durvább árréssel bír melózni, addig a PCipar lehet kicsit más. Most vesz 5 komplett gépet 1 év alatt, akkor azon megkerestem kb. 1 privát tank benya árát. Kérdés a kívánalmai ezzel arányban vannak-e?
Persze, ha nem éri meg, akkor nem nézhetik meg a monitort.
De azért sok helyen meg lehet nézni, ezért is gondoltam, hogy ki lehet hozni úgy, hogy megérje.
Lehet tévedek, és innét a pálya mellől rosszul látom.

Szerintünk nem mindig, mert 1 ilyen vevő nem tétel, ha meg sok van, akkor nyűgös az egész. Lásd Mistral szartak az egészre, világszerte rossz hírük volt, vevőket kb. megköpködték, vagy kidobták az utcára. Mégis virágzott. A sarki "rendes" kiskerek meg sorban csuktak be, anno itt az Econnectről is legendákat meséltek, aztán valami "X" indokkal csak kirakták a zárva táblát, ahogy sokan mások.
A Mistral az más. Gondolom a tulaj tolta bele a lóvét eleinte, országos szintű bolt volt. Ha sok pénzt nyom bele az ember, akkor beindul az üzlet, és a szarból is felépül a vár. Aztán amikor már úgy látta, hogy elég, és váltani kell, akkor kivette a pénzt belőle, és összedőlt a vár. Legalábbis szerintem ez történt.

A pénz is olyan, mint a tűz. Amíg kicsi a láng --kevés a pénz-- addig kis huzat is elfújja. Ha már nagy a tűz --sok a pénz, megy a bolt-- akkor akármilyen vizes fát dobsz bele, az is meggyullad, és csak még nagyobb lesz a tűz tőle.

A jó fej ügyfél meg úgyis aznap találja ki, hogy reggel 8ra gép kell, mert jönnek az új kollégák, én tüdőm kiköpöm, másnap reggel megfejti, hogy máshol lehet olcsóbb lenne, meg a különben is, aztán 2 hónap múlva megkapom a lóvém, én meg örüljek, mert 10 éve nálam vásárol. Ami összesen nincs kb. 2milló forint.

Igen ...
Egyébként nemrégiben sokáig gondolkodtam én is, hogy otthagyom a melót, és csinálok egy kis saját szervizt.
De átlagban napi 5e ft tiszta bevételnek kell lennie, ahhoz, hogy csak az adót, fűtést, vizet, villanyszámlát, stb. kiadásokat fizessem, és akkor még hasznom nincs belőle. Ahhoz, hogy valahogy --egyáltalán nem fényesen, épp csak alaphangon-- megéljek belőle, meg dupla annyinak. És azért ez nehéz, egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy napi 10e ft bejönne tisztán.

És akkor vannak még problémák: pl. árukészletet tartani. Ha van raktáron, de nem viszik el, akkor csak áll benne a pénz, és ráadásul esik az ára. Ha nincs, de holnap hozok, akkor meg lehet holnap már nem kell, mert megveszi addigra máshol.
Vagy: a környéken van T*sco. Sokan lehet inkább odamennének, mint hozzám.
Ezeken gondolkoztam. Elhiszem, hogy nem könnyű.

#2116 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 17:55

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. márc. 15., vasárnap - 17:11

Egyszer volt egy durva monitorválogatósom, 16h-21h közt ott volt, először a nagykerlistáról bekarikázott közel 70 darabot, hogy akkor ezeket szeretné meglesni :-) Leredukáltuk 10 körülire, oszt 21h felé már kicsit idegbeteg lettem volna, ha a főnök nem mondja azt, nyalni kell a vevő seggét. Aztán hümmögött, mondta, hogy máshol lehet adnak kedvezményt is, de még visszahív. Én pár éve nem ott melózom, gondolom azóta is "majd visszahív van".

Jó, hát az ilyennek légkalapácsot a seggébe ...

Arra gondoltam eddig,ha bejön egy vevő, és megnézné, hogy ne pixelhibás monitor vigyen. Ahhoz nem kell 70-et kibontani, hanem 1-et, 2-őt.
Én se vinnék ki 8 raklap monitort, hogy egyet kiválasszon.
(Persze ez volt a munkád, ilyen téren totál mindegy, hogy egyetlen vevővel foglalkoztál, vagy 15 másikkal 5 órát; gondolom a főnököd nem hagyott ki más vevőket ezért az egy monitorért, amit meg se vettek. De ha igen, akkor meg is érdemli.)

Erről az jutott eszembe, amikor egyszer ismerőssel cipőboltba mentünk.
3 órán át válogatott, ha nem nézett meg vagy próbált fel 200 pár cipőt, akkor egyet sem.
A végén már 3 darabra szűkült a lehetséges cipők száma, de nem bírt a 3-ból egyet kiválasztani.
Addigra meguntam az életemet is, úgyhogy mondtam, válassz egyet. Ha más nem, akkor számold ki: "ecc-pecc, kimehecc" ... Erre nagy nehezen kibökte az egyiket, megvettük, de hazafelé az autóban már mondta, hogy nem ezt kellett volna, hanem az utolsó 3-ból egy másikat ... :omg:

#2117 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 18:37

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. márc. 15., vasárnap - 17:33

Ahhoz, hogy valahogy --egyáltalán nem fényesen, épp csak alaphangon-- megéljek belőle, meg dupla annyinak. És azért ez nehéz, egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy napi 10e ft bejönne tisztán..

Aztán rájössz, hogy tripla annyinak, mert adózol, cégezel, számla, könyvelés, telefon, kocsifutás, meg a satöbbi. Aztán mikor egyedül nyakadra nől a meló, akkor lehet sázmolni, hogy +30-40%-al többet tekersz a dupla pénzért, vagy szimpla napi 14 órásat a dupla annyiért, vagy kicsit lentebb veszel belőle, oszt ember akit magad mellé felveszel éppen annyit tud termelni, hogy nullán legyél, de bajok azzal is adódhatnak.
Make love not Wor.

#2118 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 19:00

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. márc. 15., vasárnap - 18:55

Erről az jutott eszembe, amikor egyszer ismerőssel cipőboltba mentünk.
3 órán át válogatott, ha nem nézett meg vagy próbált fel 200 pár cipőt, akkor egyet sem.
A végén már 3 darabra szűkült a lehetséges cipők száma, de nem bírt a 3-ból egyet kiválasztani.
Addigra meguntam az életemet is, úgyhogy mondtam, válassz egyet. Ha más nem, akkor számold ki: "ecc-pecc, kimehecc" ... Erre nagy nehezen kibökte az egyiket, megvettük, de hazafelé az autóban már mondta, hogy nem ezt kellett volna, hanem az utolsó 3-ból egy másikat ... :omg:

Legközelebb vetesd meg vele mind a hármat, aztán otthon legfeljebb kidob kettőt. :D
... a trip back in time is all I need ...

#2119 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 19:23

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. márc. 15., vasárnap - 17:11

Másrészt meg írtam, majdnem hülyeség az eégsz, mert alig láttam pixelhibás monitort.

Dettó.
A kuncsaft-1 kér 4 gépet holnapra. Megkapja, tft-vel. Ennek 4 éve.
Kuncsaft-2 kér egy gépet, első tft-monitorjuk. Fél év múlva a következő monitor, két hónapra rá a harmadik, a meglévő gépekhez.
Magamnak/családnak vettem három moncsit innen a fórumról. Az első "pixelhibát" a gyermek okozta, tüsszentett, és egy cseppecske színváltozást okozott a kép egyik pontján.
Karakterbeégés már volt (total commander ablak), amit egy négy-öt színből álló "képernyővédő"-vel pár nap alatt helyrepofoztam.
A kezem alatt megforduló laptopok sem pixelhibára panaszkodtak.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2120 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 19:49

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. márc. 15., vasárnap - 19:00

Legközelebb vetesd meg vele mind a hármat, aztán otthon legfeljebb kidob kettőt. :D

Milyen optimista vagy :)
Ha ilyen egyszerű volna ...
Akkor a három cipő nem tetszett volna, és egy 4. lett volna jó.

Téma megosztása:

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.