Pocsék Áruk Fekete Listája Amit NEM szabad megvenni...
Elküldve: 2005. 09. 25. 15:59
Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 19:38
Eddig minden 12-18ezer pénz közti HPhez kaptam két patront rendesen. Vagy valamiből kimaradtam?
Elküldve: 2005. 09. 25. 18:08
Idézet: didyman - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 8:21
Kiváló!
Akkor mindenki menjen az utcára, aki a brutto 8.900 Ft-os színes tintasugaras nyomtatójához nem kapott színes PLUSZ fekete patront...
Elküldve: 2005. 09. 25. 18:09
Idézet: didyman - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 8:21
Igen. Azaz kicsivel több, mint a duplája a nevezett nyomtatónak.
Elküldve: 2005. 09. 25. 18:22
Elküldve: 2005. 09. 25. 20:23
Csak én vagyok olyan hülye, hogy nem értem, milyen alapon spórolják ki a nyomtatóból az USB kábelt?
Hisz anélkül nem működik... a fényképezőgéphez adnak, az mp3-lejátszóhoz (már amelyik nem pendrive egyben) adnak. Vagy csak én vagyok elmaradva, és már ezekhez sem adnak?
De tényleg, egy usb-kábel mennyibe kerülhet, ha nagy tételben veszi az ember? Tíz cent, húsz? Nagy baj van, ha már ezen kell spórolnia a gyártónak...
Ehh, ez már túl magas nekem. Feladom. Megyek inkább a dinnyeföldre kapálni.
Mostanában gyakrabban cserélek hardvert, mint amilyen gyakran írok ide. :)
Elküldve: 2005. 09. 25. 20:30
Idézet: Tyb - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 21:23
Csak én vagyok olyan hülye, hogy nem értem, milyen alapon spórolják ki a nyomtatóból az USB kábelt?
Mert mindenkinek más méret kell, aztán csak hisztiznek a boltban, hogy mit csináljanak a gyárilag benne lévővel. Én már nem akadok fent, elvégre 10 éve kispórolták a parallel kábelt is, most az USB-t spórolják ki, 5 év múlva meg majd nem lesz bent a wireless kábel, nahy kaland
Elküldve: 2005. 09. 25. 20:32
Idézet: Jahno - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 21:30
Pont ezt akartam mondani, hogy az LPT-t sem adják vele, csak az igazán drága nyomtatókkal (vagy még azokkal sem).
Elküldve: 2005. 09. 25. 21:44
Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 21:32
Mivel nekem LPT és USB csati is van rajta, eleve nem vártam el, hogy a csomagban legyen mindkettő; a gyár nem tudhatja, hogy a felhasználó melyiket fogja használni, ezért egyiket se teszi bele, a vásárlóra bízza a döntést (azt veszi meg külön, amelyik kell neki.)
Elküldve: 2005. 09. 25. 22:36
Idézet: Teaway - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 22:44
Egyébként meg olyan elterjedt kábelekről van szó, hogy ha ezzel 200 Ft-tal tudják olcsóbban adni, hát adják...
Elküldve: 2005. 09. 26. 13:21
Nyomtatóról jut eszembe. Philips CA 650 multifunkciós. Az árut nem nevezném pocséknak,
szépen nyomtat, másol, scannel, még faxot is küld, mindezt nem túl gyorsan, hogy szabad
szemmel is lehessen követni.
A probléma inkább az ellátottsággal van. Ez egy új széria, állitólag nem régen forgalmazzák
az országban. Na szóval, úgy alakult, hogy a cég vett egyet. A munka sok volt rá, a hozzáa-
dott patronban a festék kevés, 2 hét alatt kifogyott. Vissza a boltba. Nekik nincs ilyen, csak
más tipushoz. Jövő héten lesz. (Nem lett, megkérdeztem). A multihoz kapott vastag doksiban
találtam egy ilyet : Magyarországi szervizközpont. Felhivtam, sajnos nem tudnak mit mondani,
próbáljam meg a forgalmazónál. Öket is felhivtam, némi kapcsolgatás, hümmögés, várakoztatás
után közölték velem, most már érdeklödjek a szervizközpontban, ha hivom öket, már tudnak mit
mondani nekem.
Ujra szervizkp. Persze, tudnak a dologról, hivjam öket 4 nap mulva. Aztán hivjam öket jövö hét elején.
Aztán hét végén, aztán jövö hét közepén. Közben megtudtam, a forgalmazonál volt festékpatron,
de nem adnak, csak nagy tételben, viszonteladónak.
3 hétig tartott, mig sikerült beszerezni, akkor rögtön hármat:
nem tudtunk nyomtatni, fönök dühöng, stb.
Nem értem, hogyan lehet ugy árulni valamit, hogy kellékanyagot nem biztositanak hozzá?
Elküldve: 2005. 09. 26. 20:15
Idézet: alex66 - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 14:21
Nyomtatóról jut eszembe. Philips CA 650 multifunkciós. Az árut nem nevezném pocséknak,
szépen nyomtat, másol, scannel, még faxot is küld, mindezt nem túl gyorsan, hogy szabad
szemmel is lehessen követni.
A probléma inkább az ellátottsággal van. Ez egy új széria, állitólag nem régen forgalmazzák
az országban. Na szóval, úgy alakult, hogy a cég vett egyet. A munka sok volt rá, a hozzáa-
dott patronban a festék kevés, 2 hét alatt kifogyott. Vissza a boltba. Nekik nincs ilyen, csak
más tipushoz. Jövő héten lesz. (Nem lett, megkérdeztem). A multihoz kapott vastag doksiban
találtam egy ilyet : Magyarországi szervizközpont. Felhivtam, sajnos nem tudnak mit mondani,
próbáljam meg a forgalmazónál. Öket is felhivtam, némi kapcsolgatás, hümmögés, várakoztatás
után közölték velem, most már érdeklödjek a szervizközpontban, ha hivom öket, már tudnak mit
mondani nekem.
Ujra szervizkp. Persze, tudnak a dologról, hivjam öket 4 nap mulva. Aztán hivjam öket jövö hét elején.
Aztán hét végén, aztán jövö hét közepén. Közben megtudtam, a forgalmazonál volt festékpatron,
de nem adnak, csak nagy tételben, viszonteladónak.
3 hétig tartott, mig sikerült beszerezni, akkor rögtön hármat:
nem tudtunk nyomtatni, fönök dühöng, stb.
Nem értem, hogyan lehet ugy árulni valamit, hogy kellékanyagot nem biztositanak hozzá?
Elég durva, 15-20 éve ilyenről nem nagyon hallottunk...
Elküldve: 2005. 09. 26. 20:20
Idézet: alex66 - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 14:21
Többek közt egyik indokom arra, hogy Philips az csak továbbra is csináljon vasalót, oszt csók.
Sajna mondjuk a Brother az már jobb nyomtatókat/egyebeket csinál, de ugyanígy nincs ellátva kellékanyaggal az ország. Itt Pesten még csakcsak bírok szerezni, de míg egy HPban szinte bármelyik tecsóban lehet jó drágán kellékanyagot venni, addig Brotherba szerintem még drgábban sem, drumokról nem is beszélve. Az pedig nagy hiba, egy könyvelőiroda ÁFAidőszakban elég gyorsan ki bírja nyírni a drumot, akkor pedig nem állhat napokat/heteket a cucc.
Elküldve: 2005. 09. 27. 07:14
Elküldve: 2005. 09. 27. 09:57
En penteken hoztam el a nagykerbol egy Kolink sima alap billentyuzetet (600ft) es egy Codegen Optikai egeret (900ft) es egy komplett gepet. Gepet osszerakom stb, kiviszem a megrendelonek muxik kiraj. Hivnak fel ora mulva, hogy se kep se hang. Hazaviszem halott az alaplap. Belerakok masik alaplapot kiviszem, latom, hogy a billentyuzet nem megy. Kikapcsolom a gepet megigazitom a billentyuzetet bekapcsolom. Tap fustol gep ugyanugy megall mint elotte. Visszaviszem a nagykernek tegnap az alaplapot, a tapot, a billetnyuzetet es az egeret hogy rosszak (eger is meghalt). Nagyker: kicserelunk mindent, de a bill+eger nem jaccik, mert 1000 forint alatt van. Ezt most nem ertem. Ok, hogy nincs garancia rajuk (bar van olyan bill + eger ami olcso es van ra), de a 3 nap szabaly sem ervenyes ilyenkor? Ennyi erovel eladok valakinek 60db olcso bilentyuzetet aminek a fele rossz es utana szetteszem a kezem, hogy bocsi de 1000 forint alatt vannak.
Elküldve: 2005. 09. 27. 10:42
Idézet: Lacima - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 10:57
Ez ilyen. Négyzetesen kevesebb gépet adok el, mióta igényes vas a stratégiám, de nálam ilyen nem játszik. Topikba szoktam írogatni, hogy max. 1-1 LG DVD hasal el, annak meg nem szopk az oda-vissza autóztatásával, gariztatásával, ott helyben kukába vele, majd másikra csere.
Most már DTK tápban sem lehet bízni, szinte egyszerre állt meg két Intel lapos cuccom, viszont helyszínen táp+lapcsere, 10 perc. műxik, csókolom. Persze táp árát így buktam, de jobb a békesség, ez most már menni fog örökké, user meg 1 év múlva úgyis összebassza a vindózát, oszt kb. meg is lesz keresve a belerakott táp
Elküldve: 2005. 09. 27. 14:07
Idézet: bundas - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 19:22
Hagyd. Legyen igaza.
Jahno, DTK-król meg regélj nekem valahova, akár táptopikba is, meg egyet jó lenne eljuttatni nekem, netán lefényképezhetnéd. Különben is, mit csináljak a MSI 815EP-vel?
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2005. 09. 27. 14:32
Idézet: didyman - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 15:07
Jahno, DTK-król meg regélj nekem valahova, akár táptopikba is, meg egyet jó lenne eljuttatni nekem, netán lefényképezhetnéd. Különben is, mit csináljak a MSI 815EP-vel?
MSI 815EP kondicserés, mert azt montad, hogy arra nemis olyan kondik valók:P DTK táp emg nálamis van egy rossz
Elküldve: 2005. 09. 27. 15:47
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2005. 09. 27. 16:59
Idézet: didyman - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 16:47
És nemfagy?
Akkir cserébe mehet a többi dolog is?

Súgó
A téma zárva.