HWSW Informatikai Kerekasztal: Pocsék Áruk Fekete Listája - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pocsék Áruk Fekete Listája Amit NEM szabad megvenni... Értékeld a témát: -----

#941 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 30. 01:24

Idézet: Turbobácsi - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 22:13

hátja: az én asrockom 2 éve megy napi 16 órát, a gép csurigrakva hardverelemekkel: no problem

Benne vagy abban a kevéske százalékban, akinek működik. Az ilyen mindig jön verni a mellét, és nem hiszi, hogy nálam meg akár 50% feletti halálozási aránya van már ezeknek a cuccoknak 1 év után. Vagy ha céghez vinni kell egy 3-5 hálókártyás gépet, akkor ilyenbe alapban esélytelen belepaszírozni, esetleg csak otthon belemegy egy DVkártya, aztán USB diszkre vennék fel a családi videjót, elvégre már Auchanban is van kamera 70 rugóért, akkor meg miért ne? Nahh, ettől nagyrészt úgy elhasalnak az ilyen cuccok, hogy öröm lesni. A szopáshoz meg már öreg vagyok, aki azt mondja hogy jó, meg fasza, valamint melléírja a nevét, az lehet a beszállítóm simán, és standard kiskerár feletti mennyiséget hajlandó vagyok fizetni, csak vállalja mellé azt a feltételt, amit én eddig diktáltam az egyéb vasaimmal. Pont.
Make love not Wor.

#942 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 06. 00:49

Én is építettem már be 1-2 Asrock lapot, jól működnek de vannak érdekességek azokon a gépeken, amiket nem tudtam megmagyarázni.

#943 Felhasználó inaktív   RCH 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 07. 11:15

SanDisk Cruzer Titanium, 1GB pendrive. Ma delelott mar a NEGYEDIK ilyen joszagom ment tonkre. Eddig garanciaban mindig kicserelte a hazai forgalmazo (HAMA), de az utolso alkalommal mar a szajukat huztak. Szerintuk tul erzekeny az eszkoz a feszultsegingadozasra es javasoltak, hogy nezessem meg azt a PC-t, ami tonkrevagta. Az eddigi PC-m valoban picit tobb szuflat tolt ki az USB-n a kelletenel, de ez eddig semelyik mas (noname es markas) pendrive-ot nem zavart. Kb. 1 honapja ez a PC le lett cserelve. A mai elszallas viszont a fonokom szamitogepen tortent. Lehet, hogy az is hibas, de sajnos azt nem tehetem meg, hogy minden PC-t muszerrel bevizsgalok, mielott beledugom a cuccost.

Mit lehet tenni? Mert az a lehetoseg, hogy megint kapok egy ujat es hasznalom nehany hetig, mar egyre kevesbe vonz. Lehet esetleg masik (SanDisk) termekre becsereltetni? (Hogy ennek van-e ertelme, az megint csak kerdeses.) Esetleg valahol bevizsgaltatni, hogy kideruljon; nem tipushibas-e ez a szeria?

Csatolt fájl:

#944 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 00:45

Mi az hogy tönkremegy, hogy megy tönkre? Mielőtt kihúzod az USB konnektorból szabályosan le van választva (bár ez csak szoftveresen teszi tönkre sztem)? Milyen tápegységek vannak a gépekben, ahol próbáltad? Lehetséges, hogy tényleg túlérzékeny.

#945 Felhasználó inaktív   RCH 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 13:10

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 23:45

Mi az hogy tönkremegy, hogy megy tönkre? Mielőtt kihúzod az USB konnektorból szabályosan le van választva (bár ez csak szoftveresen teszi tönkre sztem)? Milyen tápegységek vannak a gépekben, ahol próbáltad? Lehetséges, hogy tényleg túlérzékeny.

Az utolso alkalommal nem voltam jelen; elkepzelheto, hogy csak kirantottak a gepbol. Korabban tonkrement egysegeknel valoban volt olyan, hogy nem volt levalasztva a cucc.
A legutobbi alkalommal egy 3-4 eves, fingom sincs milyen tappal ellatott PC volt a ludas.

Tudom, hogy illik leloni az USB-t kihuzas elott, de a kornyezetemben ezt szinte senki sem csinalja es megsem kell csereberelniuk a Pendrive-jaikat havonta.

Mondjuk most jott ki egy ujabb szeria ebbol (uj design), ami talan mas elektronikat tartalmaz. Lehet, hogy valamire ok is rajottek? (Ez csak osszeeskuves elmelet gyartas a reszemrol, de ki tudja...)

#946 Felhasználó inaktív   saynos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 22:11

Valaki emlitette az ABIT NF7-es (szeriat).

ABIT NF7-S2G Alaplap. A Hangal allandoan problema volt, linux es windows alatt is. Gigabit lan elszallt 6honap alatt.  :down:

Saynos...
Üdv:
Saynos

#947 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 15:41

Idézet: RCH - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 13:10

Az utolso alkalommal nem voltam jelen; elkepzelheto, hogy csak kirantottak a gepbol. Korabban tonkrement egysegeknel valoban volt olyan, hogy nem volt levalasztva a cucc.
A legutobbi alkalommal egy 3-4 eves, fingom sincs milyen tappal ellatott PC volt a ludas.

Tudom, hogy illik leloni az USB-t kihuzas elott, de a kornyezetemben ezt szinte senki sem csinalja es megsem kell csereberelniuk a Pendrive-jaikat havonta.

Mondjuk most jott ki egy ujabb szeria ebbol (uj design), ami talan mas elektronikat tartalmaz. Lehet, hogy valamire ok is rajottek? (Ez csak osszeeskuves elmelet gyartas a reszemrol, de ki tudja...)

A Pendriveoknál és usb-s tárolóeszközöknél általános szabály, hogy ki lehet húzni leválasztás nélkül is, de ekkor NEM szabad olvasni / írni a cuccot.

Nem feltételezem, hogy ez volt a helyzet, de lehet. Ezért szokták inkább ajánlani, hogy ne azonnal a másolás után szedjük ki, hanem várjunk vagy válasszuk le.

Nekem nem volt eddig semmi gond, bár csak 2 hónapos a Kingston pendriveom. (1gb)

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#948 Felhasználó inaktív   goom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 13:49

Idézet: RCH - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 12:15

SanDisk Cruzer Titanium, 1GB pendrive. Ma delelott mar a NEGYEDIK ilyen joszagom ment tonkre. (...)

Kétlem, hogy ez vigasztal, de nekem is két SanDisk Cruzer 128MB-os PenDrive-om ment már tönkre, garanciában. Nem szabályosan szoktam leválasztani - de nem is írás/olvasás közben. Szerencsémre az üzletben (E******, Szombathely) rendesek voltak, és most, a második alkalom után - ráfizetéssel persze - cserélhettem egy 512-es Kingston-ra.
Gigabyte EP45-DS4 | Core2Duo E8500 | 2×2GB Kingston HyperX DDR2/1066 | HIS Radeon 4850 IceQ4 512MB | 4× HDD, 2,6 TB (SATA-II/16MB) | Thermaltake Soprano & Corsair VX450 | X-Fi XtremeGamer & Genius HomeTheater 5.1 fa & Sennheiser HD520 MkII | Samsung 2232BW | Logitech G5 laser & SteelSeries pad || Vista Business x86 || ASUS MyPal A696 || Nokia E65 ||

#949 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 14:12

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 0:45

Az a leválasztás sz*rt sem ér. Ha van az alaplap biosában olyan beállítási lehetőség, hogy "USB Park Mode", akkor tényleg elveszi a feszt a jobbegérgombos leválasztásnál, különben nem.

#950 Felhasználó inaktív   dokypapa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 21:29

Üdvözlet kollegák,lenne 1 kérdésem,hátha ti tudtok segíteni ,HP 1410---1510 Multi kulti nyomtatókat is forgalmazok hogy minek azt lassan nem értem  6-ból 4-et vissza kellett vinnem a nagykerbe ahol csak a széttárt pingvin teknikás kezeket láttam és közölték velem hogy csak mi vagyunk pechesek ,másoknál semmi gond :mad: ,nos lehet de én befejezem a forgalmazásukat, nem mondom hogy fostalicskák de látni sem akarom őket ,attól még lehet hogy jó ,de nállam gatya  :down: szerintetek ,ha van valakinek szervíz tapasztalata kiváncsi lennék mi a véleménye,humbuk nem érdekel,csak konkrét :cool:  :respect:

#951 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 15:03

Idézet

Üdvözlet kollegák,lenne 1 kérdésem,hátha ti tudtok segíteni ,HP 1410---1510 Multi kulti nyomtatókat is forgalmazok hogy minek azt lassan nem értem  6-ból 4-et vissza kellett vinnem a nagykerbe ahol csak a széttárt pingvin teknikás kezeket láttam és közölték velem hogy csak mi vagyunk pechesek ,másoknál semmi gond

Hi!

Mi is forgalmaztuk, anno az 1210-el kezdődött, kb, 2-3 hónap az élettartama, iszonyú bóvli az egész.

Helyette vany Canon PSC-, mostmár IP valami,  egészjók, de vékony műanyag,

és ami nekem nagyon tetszik és egész masszív, 4 fejes, és jó:
Epson CX sorozat (nekem a CX3650-van) most asszem 3850-nél tart.

Ezek mind kb 20.000.-Ft-ba kerülnek (bruttó kisker), és verik a sz*r HP-t, ami már csak a nevéből él.

Az Epsonhoz se drágább már a tinta, és miután 4 fejes, szebb a nagyméretű kép rajta, és sokkal többet tud egy garnitúrával nyomtatni. Én DVD borítókat is nyomtatok vele, meg A/4-es képeket is.
Magyar kezelőfelület, egyszerű, de megfelelő, és nem 1000 mega, mint a HP. Röhögni fogsz: a TESCO-ban vettem. Most is árulják.

Üdv!
Asztalravissza!

#952 Felhasználó inaktív   RCH 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 15:47

Idézet: RCH - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 10:15

SanDisk Cruzer Titanium, 1GB pendrive. Ma delelott mar a NEGYEDIK ilyen joszagom ment tonkre.

A napokban sikerult csak eljutni a szervizig. Allitolag 2-3 het mulva kicserelik, meghozza az uj modellre. Ez valamivel kisebb, gyorsabb es talan a kikepzest is jobban birja.

Szerkesztette: RCH 2006. 03. 02. 15:50 -kor

#953 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 14:59

A4Tech NB-50 egér, az A4Tech legújabb, "elem- és vezetéknélküli" megoldása.

Ennek az egérnek a lényege, hogy egy spec. hozzáadott egérpaddal működik csak, ami indukálja az áramot az egyébként vezeték és akkumulátor nélküli egérben. A koncepció nagyon jó, az elektronika valóban működik is, csak sajnos annyira gyenge minőségű anyagokból van összeszerelve, hogy max. 1 hónap után rendeltetésszerű használat mellett eltörik a görgője, és/vagy megszakad az áramfelvételért felelős tekercs benne. Immár a harmadik ilyen egerem megy tönkre. (Az első egér csak egy óra használatot bírt!) Bár csak az NB-50-et próbáltam, erős a gyanúm, hogy ez a többi NB-xx sorozatot is érinti. Egy ilyen egeret szétszedtem és a görgő tengelye egy 1 mm átmérőjű, nagyon puha műanyag, ami már ránézésre is halálra van ítélve. A tekercs fölött meg éles forrasztások meredeznek, melyek nagyon könnyen megsértik a tekercset, ha rosszul van behelyezve a tokba a NYÁK. Márpedig az összeszerelés minőségét nézve ezt nem géppel csinálják. A technológia nagyon tetszetős, de amíg nem szerelik össze normális anyagból és minőségben, tilos ilyen egeret venni! Nem véletlenül egyre kevesebb bolt forgalmazza Magyarországon.

A termék honlapja

Szerkesztette: Root_Kiskacsa 2006. 03. 11. 15:04 -kor

Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#954 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 17:01

Hat nemtom, en nemhogy ezt, mar eleve a4 tech egeret nem vennek :)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#955 Felhasználó inaktív   BigKoko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 21:25

Megerősítem Én is hogy az A4tech kerülendő. Anno mi akkor hagytuk abba, amikor egy karácsonyi hajrá alkalmával egy zsáknyit gyűjtöttünk be. Érdekes mód 1-2 darab kivételével az összes egeret visszahozták  2-3 napon belül :(  Pedig régebben voltak normális strapabíró egereik :(

#956 Felhasználó inaktív   DuplaZso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 02:42

Szervusztok.

A4tech ? Hmmm... nem hinném,hogy csak ratyit tudtak/tudnak gyártani (jelenlegi, X7-es sorozat például).

Tapasztalataim:

WOP-35: Korához képest nagy tudású,pontos egér. Ergonómiailag elfogadható kialakítással rendelkezett,könnyen hozzá lehetett szokni a használatához,nem kellett rajta keresgélni a gombokat. Az elsőt ezekből exhas 4-5 éve vettem,oly rég volt,hogy már csak az árára emlékszem. 6 rugóba fájt, középkategória. Nekem 2 is, haveroknak további 5 ilyen volt/van. Egyik sem adta még be a kulcsot.

Szériahibájuk tudomásom szerint 2 volt:

1 - Időnként kiakadt két, egymásra merőleges irányba (elugrott a kurzor valamelyik
      sarokba a négyből, vagy FPS-ben a földet vagy az eget nézve folyamatosan pörögtél).
      Persze ha megmozdítottad,abbahagyta.
2 - Némi elülső görgő-bizonytalanság (néha cseppet a röccenés után kellett húzni,hogy
      érzékelje a gördítést).

Ezekből az első a korábbi szériákból származó (még nem a honlapjukon 800 dpi-sként feltüntetett optikával szállított) modelleknek volt jellemzőjük.

SWOP-80: Tudása megfelel a mai kor igényeinek, bár érzékenysége (lévén 800 dpi "mindössze") nem változtatható hardveresen vagy saját driverében (oprendszer béna próbálkozásától most inkább tekintsünk el...). Szintén egész jól kézreáll, kivitelezése a vezetékének tulajdonságaitól eltekintve úgy vélem nem hagy különösebb kivetnivalót maga után. Pontos,biztos optika. Bár csupán pár napon át használtam, ha ezzel az egy típussal rendelkeznék és nem szeretném tesztelgetni a kölönböző hardverelemeket, nem éreznék vágyat egyéb rágcsálófajtára.

WOP-49: Lókószt kategória,átlagos szolgáltatásokkal. Közepesen egyszerű, még azt is lehetne rá mondani, hogy ronda kialakítás. Viszont pillekönnyű, mérete pedig akkora, hogy az én lapát tenyeremhez is szinte ideális (igazából még nem volt ennyire kényelmes eszköz a kezemben). Pontossága mint a SWOP-80-asé, nem lepődnék meg, ha ugyanazt a vezérlést lehetne fellelni mindkettőben. Nem akarom túldícsérni, azt hiszem elég ha annyit mondok, hogy mióta kábé 4 hónapja megvan, azóta nem volt a gépemen használva másik egér. Non plus ultra : 2000 kemény magyar píz ! :-)

X-708: Direkt a játékosoknak kitalált, belépő szintű típus. Bár ezzel nincs saját tapasztalatom, barátom aki használja teljes megelégedéssel nyilatkozott róla, s külön kiemelte vezetékének minőségét. Ismerve barátom időnként szőrszálhasogatásba futó véleménnyilvánításait, engem látatlanban is meggyőzött. (Bár 1-2 hétre biztos elkunyerálom majd tőle :-) )

Félreértések elkerülése végett a márkával kapcsolatban elfogult ugyan nem vagyok,pusztán szimpatizálok vele, mint átlagosnál valamivel "érzékenyebb" juzer. Ár/érték arányuk talán a legjobb a piacon, s tapasztaltam már én is például pár napnyi használat után nyikorgó bal gombbal rendelkező Razer, és borzalmas firmware-rel vásárolt Logitech egret. És ezek ugyebár igencsak a 10 rugó feletti (mondhatni prémium) kategóriába tartoznak. Minden gyártó termékpalettáján található korrekt és gagyi típus.

Miért pont az A4tech márkát akarjuk lehúzni ? Szidjuk inkább azt, aki például az NB-50-es madzag-és battériamentes típus kivitelezését látva felelős vezetőként űgy döntött, hogy áldását adja a gyártás illetve kivitelezés ilyen színvonalára ! (más kérdés persze mit is érünk vele...)

Itt szeretném megköszönni Root_Kiskacsa barátunk részletekbe menő (nem pedig "szar ez a márka úgy ahogy van") hozzászólását.

Üdv : Zso.
Ájemdé mega zati. Csak azt szereti. A többit mindössze tiszteli (és használja... :-D)

#957 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 03:21

Ha már optikai egerekről van szó, Microsoft párti vagyok, mert még a leggagyibb egerük is pontos és kényelmesen használható. Bármilyen felületen (fényesen is) tökéletesen működnek, ugrálás és pontatlanság nélkül.

A Microsoft Optical Basic viszont egy iszonyat gagyi, sok ilyet vettem (sajnos), mert nem tudtak hozni amit kértem. Vissza kellett volna küldeni az összeset! Egyszerűen nem lehet neki olyan felületet találni, ahol elmenne. A szövetalátét a legjobb, de sajnos néha azon is ugrik egyet és lehet keresgélni a kurzort hova mászott el. Sajnos még mindig látok ilyet boltokban/árlistákon, senkinek nem javaslom ezt a típust.

#958 Felhasználó inaktív   ::::vertigo:::: 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 13:29

Sziasztok!
Pocsék áru? Vagy csak nálam ment tönkre? Döntsétek el ti.
Mercury 400W tápegység röviddel a garancia lejárta után. Hál' Istennek szépen, csendben haldoklik, nem füstölt el - még - semmi, csak a két winchesterem közül az egyik igencsak belassult (írási/olvasási sebessége a tizedére csökkent) miatta.
Lecserélése folyamatban.
Esetleg tudtok ajánlani vmi - alacsonyabb árkategóriájú - megbízható tápot?
Vagy olyat, amit semmi esetre se vegyek meg?
Megkönnyítené a döntést  :think:

#959 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 13:55

Idézet: ::::vertigo:::: - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 13:29

Sziasztok! ...

Hali!
A Mercury az ilyen. Szerencséd volt, hogy csendben hunyt ki tündöklő bóvli őfényessége...
Ajánlott olvasnivalót találsz >>itt<<, ha ezt végigolvasod, teljesen megvilágosodsz! ;) Thx. for didyman :respect:

#960 Felhasználó inaktív   ::::vertigo:::: 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 16:43

Köszi! Megfogadom.

Téma megosztása:

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47