HWSW Informatikai Kerekasztal: Pocsék Áruk Fekete Listája - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pocsék Áruk Fekete Listája Amit NEM szabad megvenni... Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   perempe 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 04. 09:39

Írtam itt régen a Samsung olvasót:
Kép
Ugyanez Pioneer 110D íróban:
Kép

#702 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 04. 10:13

ejjha.
DMA mód működik? Kicsit durva a prociteher és a 10x körüli sebesség is hasonlít a PIO-4 16MB/s-hez...
Sőt,a burst rate egyértelműen ezt monda, hoyg PIO-ban dolgozik az olvasó....

Szerkesztette: didyman 2005. 09. 04. 10:16 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#703 Felhasználó inaktív   Tyb 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 05. 03:57

(Ettől függetlenül eléggé sokfelől hallom azt, hogy már a Pio sem a régi, a 109-esek is hullanak, mint a legyek.)

Ui.: Ez még nem magyarázza meg az olvasási sebesség visszaesését. A Samu ábráján jól látszott, ahogy elért egy plafont az olvasási sebesség, és ott is maradt, míg a Piónál folyamatosan megy fölfelé, aztán egy ponttól kezdve elkezd csökkenni. Én ránézésre arra tippelnék, hogy "sokat akar a szarka, de nem bírja a farka", vagyis az olvasófej egy bizonyos sebesség fölött már nem uralja a szituációt, és minél jobban nő a bitsebesség a lemez széle felé haladva, annél többször kell újraolvasni egy-egy szektort, így az olvasási sebesség csökken, ahelyett, hogy nőne.
Egyébként ezt (a lemez legszélénél, meredekebb zuhanással) csinálta az én 109-es Pióm is, még mielőtt el nem kezdett volna döglődni.

Szerkesztette: Tyb 2005. 09. 05. 04:06 -kor

Live long and prosper
Mostanában gyakrabban cserélek hardvert, mint amilyen gyakran írok ide. :)

#704 Felhasználó inaktív   Tyb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 04:24

Ja, és nekem is van egy jelöltem, bár őt mindenki jól ismeri, Codegen 300W-os táp.

Haver februárban vesz gépet, P4, minden ami kell, fasza.
Júniusban sír a szája, hogy valami gebasz van, fagyogat.
Megnézem a gépet, a fent említett táp van benne, ventije nem megy, a tápnak már szaga van...
Mondom a srácnak, hogy ez így nem jó, vegyünk sürgősen másik tápot. Vagy vigye vissza garba (valahogy megoldotta, hogy sértetlenül tudta eltávolítani a garmatricát).
Aszondja nem jó, nincs neki se pénze, se ideje arra (bolt 200 km-nyire innen).
Mondom jóvan, hát legfeljebb megdöglik a táp, aztán ha viszi magával a vinyódat az összes adatoddal, akkor ráérős idődben elmehetsz a Nyugati téri aluljáróba összestrichelni a Kürt szakvéleményének (!) árát...
Na akkor elkezd könyörögni, hogy próbáljak meg vele csinálni valamit. Jól van, kitisztítom a tápot, venti megy, gép túlélte.
Eltelik két hónap, srácnak megint sír a szája. Most egyszerre parázik a táp meg a prochűtő is, mindkettő eldugult (proci 75 fokon ment). Mondjuk érdekes, mert a tápban alig volt por, mégis alig ment a venti (asszem ezért is tartozik ide a sztori), míg a procihűtőben izmos porcicák laktak. Mindegy, megtisztogatom mindkettőt, mennek, srác örül.
A srácnak megmondtam, hogy költözzön el, mert valami eszméletlen mértékben poros a lakás (épp most költözik :)), és vegyen valami rendes tápot. Aszondj, majd ha lesz pénze, vesz.

Hiába, egyes emberek szeretnek veszélyesen élni...
Live long and prosper

#705 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 05. 04:42

Hmm. Nem mechanika lesz az a pIO-nál! Erre írtam a burst értéket, ennek semmi köze a maechanikához, ez buffer-ből olvasást jelent, az átviteli csatorna lehetséges kkihasználhatóságát. Erre írtam, hogy gyanúsan közelíta PIO-4 (PIO, mint Programmed IO, nem Pioneer :Đ ) mód sebességéhez. Nézd meg win alatt a DMA-módot!
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#706 Felhasználó inaktív   mammutka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 10:15

Múlt héten durrant el a tápom, Antec Smartpower SL350. Semmit nem vitt magával. Félreértés ne essék, nem az Antec ellen beszélek, hiszen bármely gyártótól ki lehet fogni hibás darabot, meg hát nálunk az elektromos hálózat állapota alapján is bármi megtörténhet (békebeli panelház). Az üzenet ismét a code..., aco.. meg vargá.. táppal rendelkező géptulajoknak szól. Szerintem (mostmár tapasztalatból beszélek) megér tizenegynehány ezer forintot egy márkás táp.

#707 Felhasználó inaktív   Malmsteen 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 09. 07. 16:44

Beégett fordulatszám szabályzó.. Hőőőőőőj!

#708 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 18:54

Idézet: Malmsteen - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 17:44

Beégett fordulatszám szabályzó.. Hőőőőőőj!

Kinél, mikor, hol, stb.  :think:
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#709 Felhasználó inaktív   Malmsteen 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 12:34

Idézet: Teaway - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 19:54

Kinél, mikor, hol, stb.  :think:

nalam. anyi a cucc hogy egy csatlakozo az alaplapra abbol megy egy potiba és abból kijön egy kábel és azt kell rádugni a ventire. elöször csak olyan forro volt hogy emgégette a kezem aztán meg bödös lett aztán meg beállt a poti  :D  mogyoro powa, de nemott vettem.

#710 Felhasználó inaktív   Tyb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 07:57

Na hát kiderült, mi a baja az egeremnek: nem szerette a színes-szagos (tájképes) egérpadomat. Korábban hallottam ilyet, hogy optikai egeret egyszínű felületen kell használni, de mostanában nem, úgyhogy azt hittem, az ipar túllépett ezen a problémán. Úgy látszik, még nem, vagy csak a 2000 Ft-os nóném szarral nem sikerült megoldani... szal amióta sima fehér lapon használom, azóta nem ugrál, műxik rendesen. Így már csak az 1 méteres hatótávolság (a billentyűzet esetében is), meg a kritikán aluli minőségű aksik maradnak.
Úgyhogy minenki, aki szidta az optikai egerentyűt, hogy ugrál, próbálja ki egy sima a4-es papírlapon!
Live long and prosper

#711 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 08:07

Vegyél Microsoft egeret, az olcsó is és nem ugrál. Kivéve a Basic Optical, azt mindenki távolról kerülje azt javaslom, a többi típus amit próbáltam nagyon jó: Design PS/2, Wheelmouse Optical, Intellimouse Optical, Intellimouse Explorer 3.0A. A papírlap hamar elkopik és pláne ha valakinek nedves a keze még rá is tapad, úgyhogy az nem megoldás.

#712 Felhasználó inaktív   Malmsteen 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 08:08

Idézet: Tyb - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 8:57

Na hát kiderült, mi a baja az egeremnek: nem szerette a színes-szagos (tájképes) egérpadomat. Korábban hallottam ilyet, hogy optikai egeret egyszínű felületen kell használni, de mostanában nem, úgyhogy azt hittem, az ipar túllépett ezen a problémán. Úgy látszik, még nem, vagy csak a 2000 Ft-os nóném szarral nem sikerült megoldani... szal amióta sima fehér lapon használom, azóta nem ugrál, műxik rendesen. Így már csak az 1 méteres hatótávolság (a billentyűzet esetében is), meg a kritikán aluli minőségű aksik maradnak.
Úgyhogy minenki, aki szidta az optikai egerentyűt, hogy ugrál, próbálja ki egy sima a4-es papírlapon!

hány hz? probálj ki egy mouse rate nevű progit  :cool:

#713 Felhasználó inaktív   Tyb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 17:22

68 Hertz volt az átlag.

Szerkesztette: Tyb 2005. 09. 10. 17:35 -kor

Live long and prosper

#714 Felhasználó inaktív   Tyb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 17:54

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 9:07

Vegyél Microsoft egeret, az olcsó is és nem ugrál. [...]

Az "olcsó" egy relatív fogalom.  Mint azt korábban írtam, ez a drótnélküli egér+drótnélküli billentyűzet kombó, 3 AA elemmel meg 2 AAA aksival 2000 Ft volt a Tecsóban. Amint Microsoft Wireless Desktopot lehet venni ennyiért, váltani fogok, ígérem. Addig is veszek egyszínű egérpadot százé'. :)

Egyébként meg egy olyan háklis embernek, mint én, nem könnyű választani, nézegettem más ilyen cuccokat is, de ez volt az egyetlen, amiben az egér AAA aksikról megy és USB-ről tölthető, és a billentyűzeten ott vannak és arra szolgálnak a különböző funkcióbillentyűk, ahova és amire azokat az Isten teremtette. :)
Live long and prosper

#715 Felhasználó inaktív   Malmsteen 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 17:58

Idézet: Tyb - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 18:54

Az "olcsó" egy relatív fogalom.  Mint azt korábban írtam, ez a drótnélküli egér+drótnélküli billentyűzet kombó, 3 AA elemmel meg 2 AAA aksival 2000 Ft volt a Tecsóban. Amint Microsoft Wireless Desktopot lehet venni ennyiért, váltani fogok, ígérem. Addig is veszek egyszínű egérpadot százé'. :)

Egyébként meg egy olyan háklis embernek, mint én, nem könnyű választani, nézegettem más ilyen cuccokat is, de ez volt az egyetlen, amiben az egér AAA aksikról megy és USB-ről tölthető, és a billentyűzeten ott vannak és arra szolgálnak a különböző funkcióbillentyűk, ahova és amire azokat az Isten teremtette. :)

hát kétezeré nemrossz... de ha lesz megin kétezred akko vegy egy microsoft intelli 1.1-et usb meg minden 120hz körül megye. nemrossz.  vagy vegyé egyrazer diamond back-et  :D

#716 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 18:13

2000-ért kapsz Microsoft Design PS/2-t, aminek csak annyi a baja, hogy kicsi de nagyon pontos. 3000-ért Wheelmouse Optical-t. Intellimouse Explorer 3.0A-t talán már 5-6000-ért, feltéve ha még be lehet szerezni. Ilyen van nekem, beleszeretnél ha kipróbálnád. Azthiszed, hogy a rádiós jobb, de kipróbálod mennyire könnyen kezelhető egy ilyen egér rá fogsz jönni, hogy olyan mintha két klasszissal könnyebbet fognál. Soha nem értettem miért kell ilyen gazdaságos bóvlikkal szenvedni, már bocs, hogy ezt mondom.

#717 Felhasználó inaktív   Malmsteen 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 19:37

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 19:13

2000-ért kapsz Microsoft Design PS/2-t, aminek csak annyi a baja, hogy kicsi de nagyon pontos. 3000-ért Wheelmouse Optical-t. Intellimouse Explorer 3.0A-t talán már 5-6000-ért, feltéve ha még be lehet szerezni. Ilyen van nekem, beleszeretnél ha kipróbálnád. Azthiszed, hogy a rádiós jobb, de kipróbálod mennyire könnyen kezelhető egy ilyen egér rá fogsz jönni, hogy olyan mintha két klasszissal könnyebbet fognál. Soha nem értettem miért kell ilyen gazdaságos bóvlikkal szenvedni, már bocs, hogy ezt mondom.

jajaja..... meg egy QCK+ steelpad  :D 5pénzér

Szerkesztette: Malmsteen 2005. 09. 10. 19:38 -kor

#718 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 19:53

Idézet: Malmsteen - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 20:37

jajaja..... meg egy QCK+ steelpad  :D 5pénzér

Nem kell neki pad, nem kényes a felületre. Próbáltam segíteni de látom nemlehet rajtad. Szenvedj csak tovább. :)

Szerkesztette: Freddy001 2005. 09. 10. 19:53 -kor

#719 Felhasználó inaktív   Malmsteen 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 20:15

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 20:53

Nem kell neki pad, nem kényes a felületre. Próbáltam segíteni de látom nemlehet rajtad. Szenvedj csak tovább. :)

ja ósön powa?  :D

#720 Felhasználó inaktív   Tyb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 20:45

Köszönöm a tippeket. Amikor sírt a szám, hogy így meg úgy szar az egerem, akkor kórusban mondtátok, hogy az enyém (ilyen-olyan márkás) is szar, az enyém is, az enyém is... Most meg, hogy örül a fejem, hogy megoldódott a probléma, leb*sztok, hogy mé nem veszek drágábbat. Tudtok ti is időzíteni... :)

Azért nem veszek drágábbat, mert nincs rá pénzem. Nézzétek meg az aláírásomban szereplő számítógépet, sztetek mikor volt ez úgy igazán fejlesztve? Na, ennyit a hardverrepénztköltős játékról. Persze igazából prioritás kérdése az egész, ha akarnám, itt-ott jutna rá, de hát nem akarom, ennyi.

Mondjuk én is tudom, mit ér a jó beviteli eszköz. De ha a jó kis Genius tasztatúrám egy szép auguszus 20-i estén úgy dönt, hogy ő most hirtelenjében nem műxik tovább, és épp nincs tartalék billentyűzet a háznál, akkor az ember azonnal megy, és újat vesz. Na most elindulok hardvert venni (kemény 2000 Ft-tal a zsebemben) augusztus 21-én, vasárnap, reggel. Szerintetek mi van nyitva ilyenkor? A környéken semmi, csak a Tesco. Bemegyek, körülnézek. Meglátom ezt a cuccot, a saját kis egyedi szempontjaimak megfelel, drótnélküli, és még egeret is adnak hozzá. Naná, hogy megveszem, aztán ha két nap alatt sem szeretem meg, akkor legfeljebb visszaviszem a harmadik napon, sag schon, ennyit kibírok.
Eltelt két nap, a billentyűzetet megszerettem, az egeret nem. Tudván, hogy még mindig ott van a tökéletesen működő Genius golyós-drótos egerem, nem vittem vissza a cuccot. Tudom, a fő vonzereje persze az ára. :)
Naszóval, időközben csak azért nem tértem vissza a Genius egérhez, mert lusta voltam hátranyúlni és kicserélni a drótot. :) Aztán szobatárs elárulta a megoldást (ez is miért csak akkor szólt, amikor már arra készültem, hogy csakugyan kihajítom az egeret a hatodik emeletről...), azóta rendesen műxik.
Egyébként ez a mese, hogy optikai egérnek nem kell egérpad, igaz, persze ha az íróasztalod lapja sima, folyamatosan tisztán van tartva és hosszú távon fenntartható rajta egy adott terület, ahol soha nem tárolsz mást, anélkül, hogy ez a terület fizikailag körül lenne határolva, mondjuk egy egérpad által. Na, nálam egyik tényező sem játszik, így ha nem használok egérpadot, akkor az egér nem siklik olyan jól, és folyton tologatni kell vele az apróbb tárgyakat, amik valahogy az egér territóriumán belülre merészkednek.

Intellimouse Explorer nagyon jó, csak éppen aszimmetrikus. Nem tudom, lehet-e kapni belőle balkezes változatot, ha igen, akkor valszeg felárral, és ha akad egy játék, aminél ilyen-olyan okból mégis a jobbkezes egerészés esik kézre (mondjuk mert a bal kéz felől több billentyű érhető el gyorsan), akkor megint csak meg lennék lőve.
Egyébként megfogadva a rádióamatőr mondásban foglalt bölcsességet (a jó antenna a legjobb erősítő),most a vevőkészülékre illesztettem egy külső antennát. Méretezéséhez egy bazi vastag Rádiótechnikai kézikönyvet használtam (azt raktam rá a rézdrótra, hogy forrasztás közben stabilan tartsa ;)), így a hatótávolság kb. 3 méterre nőtt, amivel már kényelmesen használható távvezérlőnek is, pl. az ágyból történő videózáshoz. Ezt egy drótos egér sem teszi meg!
Live long and prosper

Téma megosztása:

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.