HWSW Informatikai Kerekasztal: Pocsék Áruk Fekete Listája - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pocsék Áruk Fekete Listája Amit NEM szabad megvenni... Értékeld a témát: -----

#841 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 18. 23:33

Idézet: Viktorka - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 21:36

Macron 400 Wattos tápról van valakinek infoja?

:confused: Ezt miért itt kérdezed?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#842 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 19. 00:01

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 23:33

Idézet

Pocsék Áruk Fekete Listája, Amit NEM szabad megvenni...

:Đ Valahol érthető :D
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#843 Felhasználó inaktív   Viktorka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 00:31

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 0:33

mert pocséknak hangzik a neve is

#844 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 07:02

Idézet: Viktorka - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 0:31

mert pocséknak hangzik a neve is

Gratulálok. Szakmailag gyönyörűen megalapozott indoklás volt :rolleyes: .
Felhívom szíves figyelmedet az egyéb HW/tápkérdés témakörre. Legközelebb ott kérdezz táppal összefüggő kérdést. Remélem, nem kell ehhez nyomatékot adnom.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#845 Felhasználó inaktív   Viktorka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 12:51

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 8:02

Gratulálok. Szakmailag gyönyörűen megalapozott indoklás volt :rolleyes: .
Felhívom szíves figyelmedet az egyéb HW/tápkérdés témakörre. Legközelebb ott kérdezz táppal összefüggő kérdést. Remélem, nem kell ehhez nyomatékot adnom.

Köszönöm türelmedet, nem kell nyomatékoskodnod

#846 Felhasználó inaktív   Samy21 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 21. 11:11

Idézet: Origo - Dátum: 2004. ápr. 24., szombat - 11:22

Sziasztok!

Igazából az Athlon 1333MHz egy nagyon nagy fogyasztású proci. Többet zabál, mint egy 2,4GHz-es P4 vagy mint egy 2400+ -os Athlon XP, szóval annak ellenére, hogy nem egy nagy értékű konfig, a 300W-os Codegen táp felelőtlenség - főleg azért, mert az a szük réteg a számtech társadalomban, aki tudja, hogy a magyar piacra szánt Codegen 300 vagy 400W-os táp, hogyan "készül" az...

No mindegy, erről oldalakat lehetne írni, de igazságtalan lenne csak a Codegen-ről fellebbenteni a fátylat, ugyanis több másik márka is hasonló...

Idővel majd ez az egész helyzet meg fog változni, de addig még (sajnos) sok becsapott embernek fog kárt és/vagy bosszűságot okozni az ilyen és ehhez hasonló minőségi szemét!

Good day!

Én nagyon nem hiszem, hogy igazad van, nekem 1,5GHz-es Sempronom van(u.a. a mag, mint az Athloné) és a gyári adatok szerint még az enyémnél is 10-15 W-al nagyobb a cerka fogyasztása.

Csatolt fájl:

#847 Felhasználó inaktív   Malmsteen 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 11. 21. 13:50

Idézet: Samy21 - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 12:11

Én nagyon nem hiszem, hogy igazad van, nekem 1,5GHz-es Sempronom van(u.a. a mag, mint az Athloné) és a gyári adatok szerint még az enyémnél is 10-15 W-al nagyobb a cerka fogyasztása.

A D-s cerka fogyasztása nagyobb a tiednél??

#848 Felhasználó inaktív   Jaki* 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 30. 11:27

FSP ZEN, 300W passzív táp

nagyon messziről kerüljétek

megvettem, hazavittem, gépre ráköt, egyet pörögnek a ventik, majd leáll. gondoltam kevés neki, lehúztam mindent, csak az alaplap, proci, vidkari volt(3500+ A64, NF4-es lap, Ati x850xt, mindezek fogyasztása <200W!). A táp ezt sem bírta.

Előkaptam a több mint 3 éves Acorp 300W-os tápomat(még 20 pines), azzal persze jó volt. ráadásul visszaüzemeltem mindent (audigy 2 zs, 1* sata vinyó, 1* dvd író, 1* fénycső, 7* venti) és így is lazán vitte!(magyarul nem a teljesítmény kevés)

elvittem garizni, mondták hogy az eladottak kb. felét visszavitték hogy rossz. most várok egy másikra, 50/50% ;)

#849 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 12:47

Idézet: Jaki* - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 11:27

FSP ZEN, 300W passzív táp

nagyon messziről kerüljétek

megvettem, hazavittem, gépre ráköt, egyet pörögnek a ventik, majd leáll. gondoltam kevés neki, lehúztam mindent, csak az alaplap, proci, vidkari volt(3500+ A64, NF4-es lap, Ati x850xt, mindezek fogyasztása <200W!). A táp ezt sem bírta.

Előkaptam a több mint 3 éves Acorp 300W-os tápomat(még 20 pines), azzal persze jó volt. ráadásul visszaüzemeltem mindent (audigy 2 zs, 1* sata vinyó, 1* dvd író, 1* fénycső, 7* venti) és így is lazán vitte!(magyarul nem a teljesítmény kevés)

elvittem garizni, mondták hogy az eladottak kb. felét visszavitték hogy rossz. most várok egy másikra, 50/50% ;)

Nem kéne lehúzni rögtön.

1. Asszimetrikus terhelés mekkra volt? (ugyanis, nálad tuti amiatt állt meg, mivel szinte minden 12V-on kajál)

2. Sok elmebeteg megveszi, nem ismeri ezek működtetési kritériumait, beépítik, szellőzés hiánya miatt túlhevülve leállnak, vagy asszimetrikus terhelés miatt.

#850 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 16:41

Idézet: stol - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 13:47

Nem kéne lehúzni rögtön.

nem kene tulzasba vinni az FSP fetist, naluk is lehetnek rossz darabok. egyebkent szntem sem idevalo  :cool:
what the fuck is WTF?

#851 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 20:39

Idézet: c0ke - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 16:41

nem kene tulzasba vinni az FSP fetist, naluk is lehetnek rossz darabok. egyebkent szntem sem idevalo  :cool:

Csak ismerem a felépítésüket/eseteges hibáikat.
Ez, spec nem bírja az asszimetrikus terhelést. :rolleyes:
"Vita" lezárva, részemről.

#852 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 07:24

Nyunyu is szenved egy ZEN-nel, neki meg akkor hajlandó elindulni, ha még két vinyót rárak :Đ . Lehet, hogy kevés a konfigod hozzá :lol: .
Azért az az Acorp tápot igen nagy merészség ráaggatni erre a cuccra, pláne, hogy a 12V-os kör diódái úgyszólván elégnek ekkora áramtehertől, amit az X850 és az A64 együtt kirántanak húzósabb dolog közben.

#853 Felhasználó inaktív   wferry 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 21:11

üdv

..... hat szerintem ne érdekelje a vásárlót,hogy mi van a tápba , meg birja-e az asszimetrikus terhelést vagy sem
csak figyeljen arra,hogy mi van a matricára írva , és azt ne lépje túl...
.... na igen szerintem igy kellene müködni
és a valoság..........................
na mindegy ez csak egy észrevétel volt  ;)

#854 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 21:35

Idézet: wferry - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 21:11

üdv

..... hat szerintem ne érdekelje a vásárlót,hogy mi van a tápba , meg birja-e az asszimetrikus terhelést vagy sem
csak figyeljen arra,hogy mi van a matricára írva , és azt ne lépje túl...
.... na igen szerintem igy kellene müködni
és a valoság..........................
na mindegy ez csak egy észrevétel volt  ;)

Hát nem ilyen egyszerű. Ha minden tápág dedikált, saját szabályzókörrel bírna, nem lenne ilyen baj. De ez nagyon ritka. A többi közös kört használ, ennek ez az egyik ritka, de előforduló hátránya. A valóság pedig már ilyen volt az átkoshban is, amikor a Vörös csillag gyártott itthon tápokat.

#855 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 13:41

Idézet: stol - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 19:39

Csak ismerem a felépítésüket/eseteges hibáikat.
Ez, spec nem bírja az asszimetrikus terhelést. :rolleyes:
"Vita" lezárva, részemről.

Mi az az asszimetrikus terhelés?

#856 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 13:49

Idézet: didyman - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 22:35

Hát nem ilyen egyszerű. Ha minden tápág dedikált, saját szabályzókörrel bírna, nem lenne ilyen baj. De ez nagyon ritka. A többi közös kört használ, ennek ez az egyik ritka, de előforduló hátránya. A valóság pedig már ilyen volt az átkoshban is, amikor a Vörös csillag gyártott itthon tápokat.

Hányszor mondjam még, hogy "Vörös Csillag MGTsz elektronikai melléküzemága, Perőcsény"? Há nem bírja kend megtanúnyi?  ;)  :D  :D
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#857 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 14:29

Idézet: Lancelot - Dátum: 2005. dec. 2., péntek - 13:41

Mi az az asszimetrikus terhelés?

Van két ágad az egyszerűség kedvéért. Ez az 5 és a 12V. És van egy szabályzóköröd, mellyel mindkettőt szabályzod. Alapeset: 5, 12V-ot terheled, azok elkezdenek csökkenni, elektronika utánahúz nekik. De mi történik, ha csak az egyik ágat terheled? Az elektronika érzékeli a terhelt ág feszültségcsökkenését, ezért a kapcsolóeszközök kitöltését növeli (vagyis több áramot juttat a táp trafójába), így a terhelt ág feszültsége "helyreáll", viszont a terheletlen ágé megemelkedik, mivel nincs terhelve (persze a megemelkedő másik ág ugyanúgy visszahat a szabályozásra, így végül egy egyensúly áll be). Ez asszimetria, mely szélsőséges esetben akkora lehet, hogy a táp védelmét (ha van) billenti. Mivel ez az eloszlás nagyon sztochasztikusan alakulhat, ezért helytelen dolog egy tápot egy akármilyen konfiggal terhelve megítélni a kimeneti feszültségeik pontossága alapján.

Szerkesztette: didyman 2005. 12. 02. 14:33 -kor

#858 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 16:02

Idézet: didyman - Dátum: 2005. dec. 2., péntek - 15:29

Van két ágad az egyszerűség kedvéért. Ez az 5 és a 12V. És van egy szabályzóköröd, mellyel mindkettőt szabályzod. [...]

Ezért jó, ha mindkét ágra külön szabályzókör van :)
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#859 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 17:01

Köszi a  precíz választ.

#860 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 19:56

Idézet: Teaway - Dátum: 2005. dec. 2., péntek - 16:02

Ezért jó, ha mindkét ágra külön szabályzókör van :)

Az esetek nagyon nagy részében teljesen felesleges, és nagyon nem költséghatékony :) .
Szvsz, tekintve, hogy az alaplapon, kártyákon jószerivel az összes eszköznek saját, önálló VRM modulja van, sokkal kívánatosabb lenne mindössze egyetlen fesz előállítása, de azt sokkal precízebb módon. Lenne mind gondolkozni ezzel is, de tkp. ha megnézed: A PC-tápból kijön most jelenleg 4 féle feszültség+ készenléti. A -12V terhelhetősége okán nagyon egyszerűen előállítható lenne az alaplapon (a tápban sem bonyolult a módja, de már rég nem a trafóról jön a -12V, hanem az áramváltóról). A PCI eleve sokszor a lapon stabilizált 3,3V-al táplálkozik (ez az 5V-os ágból jön), a memóriák 2-3V körül mennek, a csipkészletek is saját VRM-el bírnak, a proci is. VGA-n eleve saját VRM van megint, csakúgy, mint a legtöbb hangkeltőn, meg egyéb PCI eszközön, de igaz ez a vinyók elektronikájára is, ahol a vezérlő tuti nem 5V-on megy, hanem az 5V-ból előállított 3,3V-on pl, de még a flash memória is olyan, hogy kér egyféle feszt és aztán saját maga állít elő mindent, pl. a cellák törléséhez szükséges feszt. Vagyis, van egy tápunk, ami előállít 4 féle feszt, a maga "tökéletlen" módján, jól egymásra hatva, ezt elvezetjük jóóóó nagy áramokkal, jókora veszteségekkel (3,3V-nál ugye nem véletlen a "remote" vezeték, amin nagy áram nem folyik, hanem a csatlakozótól biztosít közvetlen visszacsatolást) mindenfelé, hogy aztán ott újra mindenféle VRM-el előállítsuk azt, ami kell. Anno ugye minden logika TTL 5V-on ment, 12V meg kellett a motoroknak, meg a soros kommunikációhoz, negatív feszek soros porthoz és egyes FET áramkörök megfelelő előfeszítéséhez. Nagyon ritkán volt pl. 9V-os áramkör, pl. hangkeltő végfokánál. Aztán jött a 3,3V-os logika...És az egyre kisebb magfesszel járó procik, mert pl. 3,3V-on igen nagy disszipációk lennének. Most meg már mindennek saját VRM-je van, melyek önmagukban képesek 80dB-nél is jobb elnyomásra más zavaró tényezők mellett, amit ezen felül kívánnak, az a kapcsolóüzemhez elengedhetetlen, jó minőségű pufferelés és némi szűrés (kondenzátorok minél közelebb hozzájuk, meg tekercsek).
Szóval a dolog leegyszerűsödne, a tápegység feladata a hálózati fesz megfelelő szűrése, védelem és kezelhető szintűre történő alakítása-de csak egy ágon, ami magasabb feszültségű, így kisebb kivehető áram elég lenne, nem lenne akkora probléma a vezeték ellenállása sem. Ez nem biztos, hogy az előforduló legmagasabb, 12V lenne-hanem 24V mondjuk.
És hogy mennyire érdemes lenne ezen gondolkozni, arra remek példa a noteszgépek, és egyes ITX lapok ezirányú megoldása, ahol a törpefesz oldalon mindössze egyetlen betáp van, a többit a noti ott intézi, ahol kell. És nem gond a TFT inverterének zajossága, a proci sem lesz instabil a merevlemez lökéseitől, pedig ott nem olyan könnyű pl. párezer uF kapacitást összehalmozni, mint mondjuk egy alaplapon.

Téma megosztása:

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.