Pocsék Áruk Fekete Listája Amit NEM szabad megvenni...
Elküldve: 2005. 12. 13. 23:29
Elküldve: 2005. 12. 13. 23:56
Idézet: Joooe - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 22:14
Egy apróság zavar benne, hogy minden egyes átállításnál, pl ha NAT-on engedélyezek/letiltok átirányításokat mindig újraindul a router. Nem tudom, hogy ez technikailag szükségszerű-e, végül is nem olyan nagy gáz, csak kicsit kellemetlen ha megszakad a mesi vagy más progi emiatt.
az ovislinkem nem szakad ilyenkor
régen fagyogatott néha az adsllel, de volt hogy hetekig semmi hiba, most a chelloval hibátlan
a sávszéllel azt hiszem nem lesz probléma, állítása szerint wan irányban 80mbitet tud kezelni, ha a negyede igaz, nekem már az is bőven jó
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Elküldve: 2005. 12. 14. 00:06
Egyszer volt egy Pioneer 16x/40x DVD/CD olvasóm.Az első pillanattól kezdve kb a CD-k felét nem olvasta be, ha DVD-t raktam bele, akkor kb 8szor pörgött fel mig végre lejátszotta.
Most van egy Pioneer 16x DVD íróm,és szintén hasonló dolgokat produkál,azért nagyjából az összes cd/dvd-t beolvassa,de csak nagyjából.Ha írtam vele DVD-t,akkor volt hogy megállt 6%nál meg ilyenek.
Vettem egy NEC 4550A-s 16X DVD írót és semmi baja,totál király az egész
Szerintem Pioneert ne vegyen senki, de lehet hogy csak én fogtam ki selejtet.
Elküldve: 2005. 12. 14. 00:08
Idézet: x-not - Dátum: 2005. dec. 14., szerda - 1:06
Egyszer volt egy Pioneer 16x/40x DVD/CD olvasóm.Az első pillanattól kezdve kb a CD-k felét nem olvasta be, ha DVD-t raktam bele, akkor kb 8szor pörgött fel mig végre lejátszotta.
Most van egy Pioneer 16x DVD íróm,és szintén hasonló dolgokat produkál,azért nagyjából az összes cd/dvd-t beolvassa,de csak nagyjából.Ha írtam vele DVD-t,akkor volt hogy megállt 6%nál meg ilyenek.
Vettem egy NEC 4550A-s 16X DVD írót és semmi baja,totál király az egész
Szerintem Pioneert ne vegyen senki, de lehet hogy csak én fogtam ki selejtet.
Pedig lehet, hogy csak firmware-t kellett volna frissíteni...azt nem próbáltad?
Elküldve: 2005. 12. 14. 00:11
Idézet
Egy apróság zavar benne, hogy minden egyes átállításnál, pl ha NAT-on engedélyezek/letiltok átirányításokat mindig újraindul a router. Nem tudom, hogy ez technikailag szükségszerű-e, végül is nem olyan nagy gáz, csak kicsit kellemetlen ha megszakad a mesi vagy más progi emiatt.
Nekem is 7004VBR-em van és újrainduláskor szakad a cucc pár másodpercig,de nem zavaró.
Ha konfigolom a routert, nem töltök olyat amit mondjuk nem biztos hogy tudok folyatni(pl dc++ 0/40 slot szabad meg ilyenek
De amúgy fasza, és olcsó 8000Huf mindössze.
Elküldve: 2005. 12. 14. 00:13
Idézet
Öhöm...nem. kezdő vagyok
Elküldve: 2005. 12. 14. 09:20
Nekem is a szememreháták már itt, hogy ne konyhatapasztalatok alapján találgassak.....
No comment, ezentúl leszarok mindenki, nem segítek senkin sem.
Ha, jobban hallgat az illető Herpeszes Ödenkére, akkor csak tessék.
Én, akkor nyilatkozok valamiről, hogy szar, amikor, legaább 20-50 hibás darabbal találkoztam, és ismerem azok felépítését.
Elküldve: 2005. 12. 14. 11:44
Idézet: stol - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 13:47
mint mondottam, szó sincs arról, hogy a 12V túl lett terhelve, a minimál konfigot sem vitte el, a hűtésről meg annyi, hogy elősször csak rádugtam a tápot, még be sem volt építve a gépbe, és nem az van hogy fél óra után állt le miután 80 fokos volt, hanem el sem indult
szóval ha megkérhetlek ne nézz teljesen hülyének mindenkit, azért mert azt gondolod magadról hogy annyira okos vagy
mellesleg a hét venti szerinted milyen házban van benne? egy 3000 forintos codegenben? talán egy olyanban aminek jó a szellőzése, nem?
Elküldve: 2005. 12. 14. 12:11
Idézet: Jaki* - Dátum: 2005. dec. 14., szerda - 12:44
mellesleg a hét venti szerinted milyen házban van benne? egy 3000 forintos codegenben? talán egy olyanban aminek jó a szellőzése, nem?
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?
Elküldve: 2005. 12. 14. 16:23
Idézet: Jaki* - Dátum: 2005. dec. 14., szerda - 11:44
szóval ha megkérhetlek ne nézz teljesen hülyének mindenkit, azért mert azt gondolod magadról hogy annyira okos vagy
Ha, meg nem írod le, honnan szívjam ki?
Ezeket, a tápokat, 80%/20%-ban lehet maximálisan asszimetrikusan terhelni.
Nézz utánna a configodnak.
(SZVSZ, a 7V-ról való ventijáratás is nagyon szabályellenes, az is nyírhatja a vezérlést.)
Elküldve: 2005. 12. 14. 16:30
Idézet: Jaki* - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 11:27
nagyon messziről kerüljétek
megvettem, hazavittem, gépre ráköt, egyet pörögnek a ventik, majd leáll. gondoltam kevés neki, lehúztam mindent, csak az alaplap, proci, vidkari volt(3500+ A64, NF4-es lap, Ati x850xt, mindezek fogyasztása <200W!). A táp ezt sem bírta.
Előkaptam a több mint 3 éves Acorp 300W-os tápomat(még 20 pines), azzal persze jó volt. ráadásul visszaüzemeltem mindent (audigy 2 zs, 1* sata vinyó, 1* dvd író, 1* fénycső, 7* venti) és így is lazán vitte!(magyarul nem a teljesítmény kevés)
elvittem garizni, mondták hogy az eladottak kb. felét visszavitték hogy rossz. most várok egy másikra, 50/50%
A64 (NF4-el), ez 12V-ról kajál, max 100W (VRM veszteségével együtt)
Ati x850xt, 12V-ról kajál, max 80W (VRM veszteségével együtt)
Fénycső, 12V-ról, sacc 35W (veszteséges SMPS miatt)
7 venti, ezek 7V-ról járnak (5V&12V), mert, akkor pozitív visszacsatolást kap a táp, az 5V-os ágra?
A vinyókon, meg PCI eszközökön, kívül, mi kajál a gépedben, 3,3, és 5V-ot?
Megmondom, semmi!
Ha ez nem elég még, ÍRD LE, hogy mi a rossz a ZEN alapkapcsolásában, mi a hibás tervezés, és csendben elhiszem. :o
Elküldve: 2005. 12. 14. 17:12
Elküldve: 2005. 12. 14. 17:56
Energizer X216 elemlámpa, előtte volt egy hasonló az is tönkrement, ezt még nem használtam összesen 10 percig sem de már kuka.
Elküldve: 2005. 12. 14. 20:24
Mellesleg, konyhatapasztalatok, nagygyártás, cca 6e db Gigabyte alaplapból kapásból xar volt több mint 100, elég rossz arány. Volt csomó olyan, aminek az LGA foglalat lábai már a kibontás pillanatában kócosak voltak, origi lapnál ez elég égő...
Elküldve: 2005. 12. 15. 13:12
Idézet: 2-More - Dátum: 2005. dec. 14., szerda - 21:24
ott a pont
a ventik íccakára le vannak tekerve a minimumok minimumára, és úgy már nincs hangjuk
Elküldve: 2005. 12. 15. 14:20
Vettem 3db Seagate 250GB SATA vinyót. Az egyik a sajátom. Időnként nyikorgó hang kíséretében veri a fejet (mintha homok lenne benne olyan hangja van). Most telepítettem a másikat, linux telepítés közben olyan hangokat adott mint egy pinponglabda, többször egymás után (enyémhez hasonló csak durvábban). A harmadik gépet most fogom kivinni, már inkább befogom a fülem..
Vissza kellene küldeni az összeset csak nem tudom hogy oldjam meg mert ez egy szar széria! Ha pedig még cserélnék is, ami elég esélytelen, akkor is én szívnám meg és dolgoznék gépenként újra.
Elküldve: 2005. 12. 15. 19:43
ma kaptam vissza garanciából a tápot a fentebb említett probléma miatt, elméletileg kicserélték, gyakorlatilag ugyan ott voltak rajta a karcok, ahol az "előzőn", így ezt megemlítve már csak javítva volt(bár már ezt sem hiszem), na mindegy, lehet jót tett neki a 2 hetes állás, szóval lényeg:
gépre ráköt, nem indul, ugyan úgy mindent lehúz, most a vidkarit is kivettem, úgy indul. vid kari vissza, nem indul, vid kari kiszed, indul. vid kari megint visszatesz, most már úgy is indul. Na ezzel a sz*rakodással és jó fél órás dugdosással gyakorlatilag az egész gépet rákötöttem, és most már szinte mindig elindul, teljes terheléssel is megy. szóval ne vigyétek vissza gariba, próbálkozzatok, és bár ez hülyeség, de lehet hogy bejáraratódik
az első néhány indításnál még csúnyán ciripeltek rajta a kondik, de már ez is kezd megszűnni
Elküldve: 2005. 12. 15. 20:47
A ventik 7V-ra kötését az említett, 12-5V módon azonnal iktasd ki, közel sem rendeltetésszerű használat, így méginkább megkérdőjelezhető, hogy vajon tényleg a tápban van a hiba.
De ez igaz több más, itt felmerülő eszközre. Ez a téma nem az egyedi hibákról, hanem sorozatos, szériahibának tekintendő esetekről kellene szóljon...Addig ne jelentsétek ki, hogy kerülje mindenki, amíg nem találkoztok tömegesen az adott hibával.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2005. 12. 16. 13:19
elegem van már ebből a sok nyomiból, mindenki csak fikázni tud, meg lezúzni a másik áruját, meg belekötni, meg fitogtatni hogy mennyire királycsávó
én jót akartam azzal, hogy leírom tapasztalataimat egy hibás termékről, amit mellesleg egy igen "divatos" és "menő" boltban vásároltam, nem a józsefvárosin...
olvasni meg tudni kéne, ki a f*szom mondta hogy 7 voltról működtetek ventiket???
azt sem tudom hogy hozzak össze annyit, max 12-t vagy 5-öt... ennyi gyökeret
visszatérve a tápra, a boltban teljesen természetesen néztek rám amikor visszavittem, mintha már vártak volna, biztos azért mert annyira jó hogy még egyet sem vittek vissza...
másfelől ennyire egy homokos begyöpösödött felfogást, hogy ami drága az nem lehet rossz...
előtte is FSP tápom volt(400W), és nagyon penge volt, meg voltam vele elégedve, ettől függetlenül a Zenről nem mondanám el ugyan ezt
ha már pocsák áruk fóruma: kb 1 éve vettem egy MSI 6600GT-t, ami majd másfélszer annyi volt mint az inno csoda. Tuningolni nem lehetett, GPU hőmérséklet alapból 80-90 fok. leszedtem a hűtőbordát, és a hűtőpaszta(már az a miligrammnyi amit rányomtak) teljesen rá volt keményedve a magra, berepedezve, szóval mintha odaköpték volna.
újrapaztáztam és voilá, 40-50 °C
vagy ha már 6600GT, hogy is volt anno a Leadtech-eknél a dvi csatival???
szóval mi nem az a kategória amit ne fikázzak mert az csak csúcsszuper lehet???
most biztos meg fogtok siratni, de befejeztem a hwsw-t, nem hiányzik ez a gondolkodásmód
Szerkesztette: Jaki* 2005. 12. 16. 13:21 -kor
Elküldve: 2005. 12. 16. 13:50
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Súgó
A téma zárva.