HWSW Informatikai Kerekasztal: Pocsék Áruk Fekete Listája - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pocsék Áruk Fekete Listája Amit NEM szabad megvenni... Értékeld a témát: -----

#1181 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 31. 07:45

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 20:04

Akkor csak én vagyok süket mázlista, hogy idén vagy 100 darab felett ment át a kezem közt, de nem láttam gyárilag pixelhibás monitort? Fene sem csomagolgat, meg próbálgat, ha júzernek nem tetszik, akkor valamire majd jó lesz...

Ezeket a visszavitt hibás monitorokat nem lehet valahol sokkal olcsóbban
megvenni? A nagykerek nem árusítják ki, amit nem küldenek vissza a gyártónak?

Nem az egy pixelhibásra gondolok, hanem amit már tényleg nem
próbálnak elsütni egy másik vevőnek.

#1182 Felhasználó inaktív   Gulumaci 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 28. 23:52

Sziasztok!

A Logitch Wbcamerákról nekem sincs jó tapasztalatom. A 25.000 Ft alatti készülékek csak NAPFÉNYE MELLETT képesek zaj mentes képet csinálni. A 10.000 alattiak lámpa fénye mellett (kb 300 W 6 négyzetméteren) annyira sem használhatók,mint egy Siemens CF65-s mobiltelefon (megjegyzem az sem volt kutya).

Szóval  LOGITECH WEBCAMERÁT senki ne vegyen,pláne ha olcsó!

#1183 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 29. 10:37

Idézet: Gulumaci - Dátum: 2006. nov. 29., szerda - 0:52

Most nem a vita kedvéért, de én speciel elégedett vagyok vele. Persze ha profi fotót akarsz vele készíteni, arra nem lesz jó. Nem véletlenül hívják WEBkamerának...  ;)

#1184 Felhasználó inaktív   lambda5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 12:40

Idézet: Gulumaci - Dátum: 2006. nov. 28., kedd - 23:52

Sziasztok!

A Logitch Wbcamerákról nekem sincs jó tapasztalatom. A 25.000 Ft alatti készülékek csak NAPFÉNYE MELLETT képesek zaj mentes képet csinálni. A 10.000 alattiak lámpa fénye mellett (kb 300 W 6 négyzetméteren) annyira sem használhatók,mint egy Siemens CF65-s mobiltelefon (megjegyzem az sem volt kutya).

Teljesen egyetértek veled !
Logitech QuickCam Chat este szinte használhatatlan.... :reklamacio:

Mivel "Baltazár" vagyok (aki inkább meghal....)  :think:  ezért szétszedtem, hogy megnézzem nem hagytak-e egy védőfóliát a CMOS szenzoron...
Sajnos nem találtam benne ilyen hibát. Valószínű, hogy az aprócska lencse rendszer a felelős a kevés bejutó fényért...  :(

#1185 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 13:02

Végülis, tízezerért már rakhatnának bele F1.4-es, nagyfényerejű Zeiss optikát, meg kisfilm méretű szenzort.

Utána kéne járni, mit vesztek, akkor nem érnének meglepetések. Nem lehet, hogy ti vártok el túl sokat egy olyan terméknél, ahol a céglogó alapból egy hármas szorzót jelent az árban? :think:

#1186 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 11. 30. 15:43

Idézet: lambda5 - Dátum: 2006. nov. 30., csütörtök - 12:40

Teljesen egyetértek veled !
Logitech QuickCam Chat este szinte használhatatlan.... :reklamacio:

Valamit elbasztok, vagy nem vagytok vele tisztában, hogy ebben az árkategóriában a legtöbb hasonló termék bőven rosszabb.
Make love not Wor.

#1187 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 15:46

Félkilós szeletelt kenyeret vettem meg tegnap délután. Lejárat december 1. Ma délben penészes volt...

Maradhat? :)

#1188 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 15:49

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. nov. 30., csütörtök - 15:46

Maradhat? :)

Maradhat. :) Ha a kenyér december egyig jó, még azon túl pár napot nem ártana kibírnia penész nélkül.

#1189 Felhasználó inaktív   beteg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 18:42

hali!

van egy 2006.05.24.-ei LG asztali DVD iróm. 10.12.-én be kellett adnom szervizbe, ahonnan 11.09.-én kaptam vissza. Azt a hibát, amivel beadtam kijavitották, de ahelyett azóta folyton lefagy. Vissza vittem a szervizbe 11.13.-án. 22.-én újra vissza kaptam, de azóta is lefagy, ráadásúl már felvétel közben is 10 percenként leresetel.
Szerintetek mennyi ideig vagyok köteles visszahordani a szervizbe és mi után kérhetek cseért? A törvényt elolvastam, de abban nincs benne :(

thx
szegény ember főzzelvíz

#1190 Felhasználó inaktív   einstein 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 18:54

Kedves Carmaged!
Ez így igaz, én is jártam nemrég így abban a bizonyos "gazdaságos" áruházban.  :p De akkor már valami építőjellegűt is írok ide: Aki ezt a fórumot olvasgatja, azban bízom, h nem adja ilyesmire a fejecskéjét, de akik azér néznek be ide h megtudják, mit nem szabad a tervezett következő gépükbe tenni a PII után, azoknak szól, hogy még mindig inkább kenyeret vegyenek a nagy áruházakban, mint komplett gépet. Néha azért veszem arrafelé shoppingolás közben az utamat, hogy jót röhögjek az ott kapható konfigok ésszerűtlen, szakszerűtlen összeállításán+ a fantázianeveiken+ az alkatrészeik helytelen kiírásain. Soha, senkinek nem kívánom, hogy ilyen gépe legyen(no, azért van egy-két gyöngyszem, csak azokat nem a sulinetes szerelők állítják össze, hanem pl az ASUS), de ezek meg másfélszer annyiba fájnak, mintha valaki otthon állítaná össze. Kösz a lehetőséget! :respect:

Szerkesztette: einstein 2006. 11. 30. 18:56 -kor

#1191 Felhasználó inaktív   einstein 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 18:59

Tényleg! Majd elfelejtettem a csodás ASRock K7VT4A pro lapomat, amely épp a szervízben csücsül! Képzeljétek, nem kezeli a floppymeghajtót!

#1192 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 19:23

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. nov. 30., csütörtök - 15:43

Valamit elbasztok, vagy nem vagytok vele tisztában, hogy ebben az árkategóriában a legtöbb hasonló termék bőven rosszabb.

mondjuk én rájöttem, hogy tulajdonképpen nem is olyan rossz ez a logitech quickcam messenger, vannak ennél sokkal rosszabb képminőségű webkamerák.

még este, 40w-os lámpafénynél a majdnem 14nm-es szobámban is jó a képe. :cool:

csak jól kell beállítani a kamerát, és kész! :)
gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

#1193 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 19:30

Idézet: beteg - Dátum: 2006. nov. 30., csütörtök - 18:42

Szerintetek mennyi ideig vagyok köteles visszahordani a szervizbe és mi után kérhetek cseért? A törvényt elolvastam, de abban nincs benne :(

Nyilatkozatot kell kérni a szerviztől, hogy a probléma nem javítható. Nem fognak adni, de érdemes megpróbálni, hátha.

#1194 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 20:33

Idézet: einstein - Dátum: 2006. nov. 30., csütörtök - 18:54

Kedves Carmaged!
Ez így igaz, én is jártam nemrég így abban a bizonyos "gazdaságos" áruházban.  :p De akkor már valami építőjellegűt is írok ide: Aki ezt a fórumot olvasgatja, azban bízom, h nem adja ilyesmire a fejecskéjét, de akik azér néznek be ide h megtudják, mit nem szabad a tervezett következő gépükbe tenni a PII után, azoknak szól, hogy még mindig inkább kenyeret vegyenek a nagy áruházakban, mint komplett gépet. Néha azért veszem arrafelé shoppingolás közben az utamat, hogy jót röhögjek az ott kapható konfigok ésszerűtlen, szakszerűtlen összeállításán+ a fantázianeveiken+ az alkatrészeik helytelen kiírásain. Soha, senkinek nem kívánom, hogy ilyen gépe legyen(no, azért van egy-két gyöngyszem, csak azokat nem a sulinetes szerelők állítják össze, hanem pl az ASUS), de ezek meg másfélszer annyiba fájnak, mintha valaki otthon állítaná össze. Kösz a lehetőséget! :respect:

:)

Nem a Tesco-ban vettem, hanem egy kis, egyszerű élelmiszerboltban.

#1195 Felhasználó inaktív   einstein 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 01. 02:21

Jó, de amit a TESCO-ról meg az ott kapható gépekről mondtam, az akkor is igaz. De akkor lehet hogy a kis, egyszerű élelmiszerüzletekben kapható konfigok is szarok. :) ;) :)

#1196 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 01. 08:01

Idézet: einstein - Dátum: 2006. dec. 1., péntek - 2:21

Jó, de amit a TESCO-ról meg az ott kapható gépekről mondtam, az akkor is igaz. De akkor lehet hogy a kis, egyszerű élelmiszerüzletekben kapható konfigok is szarok. :) ;) :)

Naja. :)

#1197 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 12. 01. 13:32

Idézet: beteg - Dátum: 2006. nov. 30., csütörtök - 19:42

hali!

van egy 2006.05.24.-ei LG asztali DVD iróm. 10.12.-én be kellett adnom szervizbe, ahonnan 11.09.-én kaptam vissza. Azt a hibát, amivel beadtam kijavitották, de ahelyett azóta folyton lefagy. Vissza vittem a szervizbe 11.13.-án. 22.-én újra vissza kaptam, de azóta is lefagy, ráadásúl már felvétel közben is 10 percenként leresetel.

thx

még egyzser visszaviszed és ha utána is gondod van indítsd úgy, h elállsz a vételi szándéktól és kéred vissza a pénzed. lehet fel fognak ajánlani egy cserét, . elfogadhatod a cserét, de ha továbbra is vissza kell hordanod akkor érdemes végleg elállni és visszakérni a pénzt. a cserekészülékkel a garancia atimatikusan újraindul. ha egyikre sem hajlandóak, érdemes a fogyasztóvédelmhez fordulni, előtte beírni a vásárlók könyvébe a panaszokat, másolatot kérni ésatöbbi. aztán születik egy békéltető testületi határozat, amit nem kötelesek elfogadni. ez után fordulhatsz bírósághoz.
konkrét idő nincs a törvényben, de ez már simán megvalósítja a rendeltetészerű használat meghiúsulását. vagy valami hasonlót...
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1198 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 01. 14:15

Nagy vonalakban így van...
Szóval ha megint nem tudják megcsinálni, akkor a kereskedőnek adnia kell egy pontosan ugyanolyan cserelészüléket, ezt kizárólag azzal az indokkal tagadhatja meg, hogy a csere neki a javításhoz képest túlzott többletköltséget jelentene, erre te mondhatod azt, hogy neked ez az egész jelentős kellemetlenséget okoz és ezért elállsz a szerződéstől.
Természetesen mindig legyen róla rendes jótállási jegyzőkönyv, mi a hiba, mit csináltak, stb.
Ha nem fogadja el a kereskedő, akkor az egészet pontosan írd be a vásárlók könyvébe és vigyél el magaddal egy példányt.
A fogyasztóvédelemhez lehet fordulni, de annyi eredménye lesz amint a vásárlók könyvének : semmi.
Ezt követően két utad marad vagy a békéltető testülethez fordulsz (ezt nem fogaj helyeted megtenni senki) és ha a kereskedő aláveti magát ennek, akkor majd ők hoznak egy döntést és utána vagy mindjárt helyette lehet bírósághoz menni.
Ha bíróságra akarsz menni, akkor a minden bíróságon van panasznap, ott jogászok segítenek neked kitölteni a megfelelő papirokat és elmondják mit tehetsz, mindezt ingyen.
A békéltető testület is ingyenes.

#1199 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 08:22

Nem az áru, hanem a bolt gagyi....

"    Sokan mondják, hogy nem érdemes külföldön vásárolni, mert elvész a garancia, vagy nehéz érvényesíteni, de sajnos a hazai cégek esetében se mindig egyszerû ez. Sok cég kizárólag azért olcsó, mert nem nyújt garanciát, még akkor se, ha erre törvény kötelezi. Most az Extreme Digitallal jártam úgy, hogy nevetséges módon - egy kevesebb, mint ötezer forintos ügyben - folyamatosan húzták az ügyet (hátha megunom), amikor az elején a cserét, vagy a hibás készülék árát kértem, levásárlást ajánlottak, egy kisebb összegrõl. Amikor késõbb az eredeti vételárat követeltem rajtuk, cserét ajánlottak. Most meg, hogy a kamattal emelt összeget kértem, az eredeti vételárat ajánlották fel. Persze nem kell megijedni, nem fizették ki, amikor elfogadtam.

Az egész úgy kezdõdött, hogy 2004 augusztusában vettem egy kártyaolvasót, kemény 4 625 Ft-ért, az Extreme Digital boltjában, akkor még nem tudtam, hogy mennyi fogyasztói panasz van rájuk. Miután véletlenszerû hibák léptek fel a kártyák írásánál, visszavittem nekik a készüléket, és kértem, hogy cseréljék ki. Átvették, és elküldték a gyártónak bevizsgálásra (pedig be is mutattam a hibát
    helyben). Amikor már több mint egy hónapja nem válaszoltak, bementem, és azt kértem, most már cseréljék ki, vagy adják vissza a pénzemet.

Ekkor felajánlották, hogy az aktuális, alacsonyabb áron, egy hónapon belül levásárolhatom az összeget, amin teljesen elképedtem. Hihetetlen, hogy egy ekkora cég, gyakorlatilag minden alapvetõ fogyasztóvédelmi jogszabályt áthágjon, mindezt kevesebb, mint ötezer forintért (képzelem mivel próbálkoznak a drágább termékeknél):

- nem egy független szakértõhöz küldték a kártyaolvasót bevizsgálásra
    - nem nyilatkoztak három munkanap alatt az igényem teljesíthetõségérõl
    - nem törekedtek a 14 nap alatti kijavításra
    - nem a teljes vételáradt adják vissza
    - levásárlásra köteleztek

Ekkor a fogyasztóvédelemhez fordultam, ahol akkor is épp számos panasz volt a cégre, melyekbõl megállapították, hogy az Extreme Digital "több fogyasztóvédelmi elõírás sorozatos és tudatos figyelmen kívül hagyásával mûködik", és bírságot is szabtak ki rá.

Mivel az én ügyem ettõl nem oldódott meg, a Békéltetõ Testülethez fordultam, amely a vitarendezésnek egy gyors és ingyenes módja. Az Extreme Digital meg se jelent a tárgyaláson, de a BT is megállapította, hogy "a gazdálkodó szervezet nem a rendelkezéseknek megfelelõen kezelte a fogyasztó panaszát".

Az Edigital ettõl se hatódott meg, így végül küldtem nekik egy fizetési felszólítást, hogy fizessék vissza nekem a készülék eredeti vételárát és a kamatokat. Erre egy hét alatt válaszoltak és felajánlották az eredeti vételár visszafizetését, de késõbb követelték, hogy ne emailben, hanem
    ajánlott levélben fogadjam el az ajánlatukat. Levelemet már három hete átvették, de eszük ágában sincs fizetni vagy válaszolni rá.

Természetesen az ár egy fontos szempont a vásárlás során, de párszáz, vagy ezer forintért nem érdemes kockáztatni. Ajánlom mindenkinek, hogy mielõtt vásárlásra adja a fejét, nézzen körül a neten vagy a cég panaszkönyvében (ezt kötelesek odaadni), hogy mekkora kockázatot vállal azzal, ha egy adott cégnél vásárol."

Saját személyes tapasztalatom alapján is az egyik legszemetebb cég. (Két fényképezőgépet vásároltam náluk, mindkettő elromlott, több hónapba telt, amíg az egyik esetében kb. 10 perces, a másiknál 1 mp-es időt igénylő javítást elvégezték - ezekre is csak a Fogyasztóvédelmi felügyelettel való fenyegetés után kerítettek sort.) Hozzá nem értő, arrogáns, mocskos banda!!!!
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#1200 Felhasználó inaktív   remka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 09:49

Magastámlás bőr forgószék, amit a Tesco forgalmaz: másodszor tört el a karfája.

Ha más is járt igy ezzel a székkel, légyszi irjon, mert lehet, hogy a Fogyasztóvédelemhez kell fordulnunk, ugyanis nem akarják kicserélni a széket, pedig még csak 3 hónapja vásároltuk.
remka/freemail.hu

Téma megosztása:

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.