HWSW Informatikai Kerekasztal: Pocsék Áruk Fekete Listája - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pocsék Áruk Fekete Listája Amit NEM szabad megvenni... Értékeld a témát: -----

#1261 Felhasználó inaktív   vacso 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 04. 03:39

A tápokkal kapcsolatban : sajnos ezeket a berendezéseket nem elktroműszerészek és mérnökök gyártják, hanem egyszerű, betanított munkások, akiknek valószínüleg semmilyen elektronikai előképzettségük sincs.
tehát ha rossz alkatrészt kap azt is belerakja, ha hasonlót azt is (műszak és dolgozó függő) - namost ha ezek átmennek az ellőrzésen akkor jónak minősülnek - ez az ellenőrzés a márkás tápoknál kicsit komolyabb (nem 3mp alatt döntik el hogy jó-e) és elvileg ott nem használnak "gagyi" alkatrészeket - (sajnos ez egyre inkább nem igaz) . Tehát : ha nagyon márkás tápot veszel elvileg jobb lesz de nem garantálja neked senki, hogy nem fog belerobbanni az arcodba. Az olcsó tápok pedig akár évekig is működhetnek, de az olcsóságuknál fogva a bennük rejlő védelmi áramkörök primitívek vagy hiányoznak - tehát, nem szidni kell, hanem elétenni egy (normális - egy másik probléma) szünetmentest és okosan márkát választani, és nem sajnálni a pénzt egy bevált nagyteljesítményű megbízható tápegységre.  ennél jobban már csak mérgel fel amikor egy 250-300G winyót beletesznek egy 3e forintos mobil rack-be , és az istennek sem értik meg, hogy felelőtlenség

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
mindenki hacker,phreaker,cracker - mindenki okosabb, ügyesebb rátermettebb nálam - mindenki jobban ért a PC-khez

én meg javítgatom a gépeiket pénzért

#1262 Felhasználó inaktív   vacso 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 04. 04:13

Idézet: Hamrad - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 23:21

SMC WBR14G és G2 Wless routerek.

Gyári firmwarrel eldobálják a hálót, nagyker szerint csak frissíteni kell. Visszavittük nekik, két hét múlva kaptunk zsír csomagolású routereket. Szóval mégsem frissítés... 10-ből négy. :)

Sajnos nálam is 3-ból 2 dobja a hálót.  Megpróbálom új tipusra cseréltetni.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
A nyugodt élet a szétvert számítógéppel kezdődik ...

#1263 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 06. 14:57

Nekem is sz*raxik a VBR7004-es rúterkám, pedig a tápját már egyszer felturbóztam. Tök jó azért, hogy kijön a gyárból félkészen és nekem kell befejezni ezeket. :)

Idézet

ennél jobban már csak mérgel fel amikor egy 250-300G winyót beletesznek egy 3e forintos mobil rack-be

300 gigát amúgy is életveszély, öngyilkosság tárolni, pláne ha fontos adatok vannak rajta. Nem is kicsit.
Én mondjuk ismerősömet már azért is b*szogattam, amikor Sata-s vinyót vett és nem scsi-t. :D
Mindig bad sectorokkal és crc hibákkal riogatom.

Ha nekem most azt mondaná valaki, hogy eddigi munkáim nincsenek archiválva és átmásolták egy satas felületű vinyóra, akkor asszem kezdene verejtékezni a homlokom erősem, rengeteg típusú kommersz vinyóm volt az évek során és nálam (pedig kiemelt figyelemmel vigyáztam) MINDEGYIK beadta hamar a kulcsot. :)
Szóval kommersz sata és ata vinyók  -> :down:
SCSI, SAS, FC -> :up:
Daedalus is the Internet

#1264 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 03. 06. 15:16

Idézet: Daedalus - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 14:57

erősem, rengeteg típusú kommersz vinyóm volt az évek során és nálam (pedig kiemelt figyelemmel vigyáztam) MINDEGYIK beadta hamar a kulcsot. :)

Annyira nem kell fikázni, nekem szerverekben is mennek 24 órában, most kezden a 4 éveseket kidobálni, de egyik régebbiben még egy lct20-ast is találtam. Az már tényleg meredek dolog, de általánosságban kár kijelenteni. Kommersz használatra teljesen jó, meg occsó, főleg ha 70 gigás SCSI árán kapsz 2x400G sata diszket, aztán nálam a SCSI is elhullott...

De persze szerverbe kötelező a SCSI.
Make love not Wor.

#1265 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 15:18

Ez kimaradt. szóval ez fasza, meg jó, de azért ezeknek az árán sok100 gigákat lehet redundánsan backupolni. Otthon nekem is 400G IDE uccok vannak a szerverekben, oszt külső USBre, meg SATÁra backupol.
Make love not Wor.

#1266 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 15:34

Ha nekem most azt mondaná valaki, hogy eddigi munkáim nincsenek archiválva és átmásolták egy satas felületű vinyóra, akkor asszem kezdene verejtékezni a homlokom erősem, rengeteg típusú kommersz vinyóm volt az évek során és nálam (pedig kiemelt figyelemmel vigyáztam) MINDEGYIK beadta hamar a kulcsot. :)

Már csak azt kellene tudni, mit jelent nálad a kiemelt figyelem.

#1267 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 15:55

Ma jött egy áruház hirdető újság packja!
Lapozgatom és ezt találtam:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Az ellenség megtévesztése!
Sok ember hallot már a PSP-ről (Play Station Portable), és az MP4-ről. A legtöbb ember nem is tudja hogy az előbb felsoroltak mire jók! Például a legtöbb MP4 néven forgalmazott termék nem is játszik le MP4-et (nem hogy még videót), hanem csak színes a kijelzője, esetleg lehet  vele képet nézegetni!

Szerkesztette: Primary 2007. 03. 06. 15:56 -kor

#1268 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 18:28

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 15:34

Már csak azt kellene tudni, mit jelent nálad a kiemelt figyelem.

Azt, hogy lényegében sosem szállítottam őket, sérülés kizárva. Mozgatva sem volt. És amikor néhanapján szállítottam,akkor egy hátizsáknyi szivacs közepében utazott óvatosan, természetesen antisztatikus zacskóban. Peches vagyok velük, ez van.

Az meg sajnos természetes, hogy az SCSI lényegesen drágább, azokban viszont az elmúlt évek alatt nem csalódtam.
Daedalus is the Internet

#1269 Felhasználó inaktív   niki24 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 07. 14:26

Sziasztok!
Fujitsu Siemens Amilo L1310G laptopom (egész story a fórumon) további története: 2007. február 7-én bekerült a Karakter Kft. szervizbe. 2007. március 7-én tájékoztattak a kijelzőhibáról. (minő meglepő fordulat, azért adtam be.) Kíváncsi lettem volna, mi okozta a hibát, valószínűleg fogás!!!!! Némileg röhejes, mivel Dicota Perfect Skin 15,4-es tokban volt és "annyira bevált" hogy el akartuk adni. (El lehet gondolni, mennyire "igénybe volt véve". 2007. áprilisban jár le a garancia, a gépet Szolnokról küldték Pestre, hibakutatásra, a garanciális gépre ki akarták fizettetni a hibakutatást!!!! A kijelzőre először 84000Ft+munkadíj összeget, majd 96000Ft+munkadíj összeget állapítottak meg. Továbbra sem tudják, mi lett a kijelzővel. Tájékoztatást vártam volna, mi okozta a hibát. Az ügyfélszolgálatról annyit, hogy telefonon "tájékoztattak" az összegről, de hogy mi a hiba és mi okozta, azt nem tudták megmondani. Egy munkatárs hívott 12. 07-kor, de tanár vagyok, nem tudtam felvenni. (Természetesen visszahívtam őket, a másik "kolléga" közölte, a hölgy elment, megadtam az adatokat, kértem, keresse vissza, fogalma sem volt a hibáról, hol a gép, mikor került be.) Irodán belüli információáramlás......Átadtam a story-t az ügyvédnek, megy a dolog a Fogyasztóvédelemhez, de már hozzáértő emberek segítenek. Egyébként még az a véleményem, hogy néhány helyen a nőket próbálják hülyére venni. (nem általánosítás volt a célom) Ha ezt nem ide kellett volna írnom, akkor szóljatok. Ezzel az a célom, hogy más legalább ne kerüljön ilyen helyzetbe. Ha már ez előfordult, akkor ajánlatos ügyvédhez fordulni, valamint szakember vélemyényét kérni. És azért is bocs, ha hosszú lett, olyan bonyolult már az ügy, hogy próbálok egyszerűsíteni. Ha valóban attól tört el a kijelző belülről, hogy a tokban lévő gépet megfogtuk, akkor az a Fujitsu Siemens szégyene, nem is szabadna indokként felhozni. Úgy gondolom, az nem tájékoztatás, hogy felhív a szervízből egy akárki és közli mennyit fizessek. A tájékoztatás az, hogy közli, mi a hiba, miért stb. Tényleg bocs a hosszúság miatt, kíványcsi vagyok a véleményetekre. Egyébként írtam a Fuji Magyarország KFT-nek 2007. március 5-én, hogy 1 hónapja szervizben a gép, utána kéne nézni..... De nem válaszoltak és telefonon is elérhetetlenek....

#1270 Felhasználó inaktív   SumQuiSum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 18:05

Idézet: niki24 - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 15:26

...
Egyébként írtam a Fuji Magyarország KFT-nek 2007. március 5-én, hogy 1 hónapja szervizben a gép, utána kéne nézni..... De nem válaszoltak és telefonon is elérhetetlenek....

Ne haragudj, lehet hogy csak rövidítettél, de nem lehet, hogy azért nem válaszolt a Fuji Magyarország kft, mert semmi közük a Fujitsu-Siemenshez, mint olyanhoz?:)
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet, és attól szar, hogy meg is történik.

#1271 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 18:21

Idézet: niki24 - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 15:26

.Átadtam a story-t az ügyvédnek, megy a dolog a Fogyasztóvédelemhez, de már hozzáértő emberek segítenek.

Te is fölhívhattad volna a FV-t, vagy írhattál volna nekik....
Az ügyvédnek fogod kifizetni a javítás árát, hacsak nem rokon. (mert akkor mégtöbbet. :) )
:(
Business as usual. We fucked up everything.

#1272 Felhasználó inaktív   niki24 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 07. 20:05

Idézet: SumQuiSum - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 18:05

Ne haragudj, lehet hogy csak rövidítettél, de nem lehet, hogy azért nem válaszolt a Fuji Magyarország kft, mert semmi közük a Fujitsu-Siemenshez, mint olyanhoz?:)

Fujitsu Siemens Computers Magyarország KFT-nek,röviditettem.....
Okoskodni én is tudok..... Nem ezzel a szándékkal irtam

#1273 Felhasználó inaktív   niki24 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 07. 20:06

Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 18:21

Te is fölhívhattad volna a FV-t, vagy írhattál volna nekik....
Az ügyvédnek fogod kifizetni a javítás árát, hacsak nem rokon. (mert akkor mégtöbbet. :) )
:(

Az ügyvéd ingyenesen tájékoztatott. Irtam a Fujitsu Computers-nek, választ nem kaptam. Hiába hívom őket telefonon, nem veszik fel..... No comment......

#1274 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 12:16

Idézet: vacso - Dátum: 2007. márc. 4., vasárnap - 3:39

A tápokkal kapcsolatban : sajnos ezeket a berendezéseket nem elktroműszerészek és mérnökök gyártják, hanem egyszerű, betanított munkások, akiknek valószínüleg semmilyen elektronikai előképzettségük sincs.
tehát ha rossz alkatrészt kap azt is belerakja, ha hasonlót azt is (műszak és dolgozó függő) - namost ha ezek átmennek az ellőrzésen akkor jónak minősülnek - ez az ellenőrzés a márkás tápoknál kicsit komolyabb (nem 3mp alatt döntik el hogy jó-e) és elvileg ott nem használnak "gagyi" alkatrészeket - (sajnos ez egyre inkább nem igaz) . Tehát : ha nagyon márkás tápot veszel elvileg jobb lesz de nem garantálja neked senki, hogy nem fog belerobbanni az arcodba. Az olcsó tápok pedig akár évekig is működhetnek, de az olcsóságuknál fogva a bennük rejlő védelmi áramkörök primitívek vagy hiányoznak - tehát, nem szidni kell, hanem elétenni egy (normális - egy másik probléma) szünetmentest és okosan márkát választani, és nem sajnálni a pénzt egy bevált nagyteljesítményű megbízható tápegységre.  ennél jobban már csak mérgel fel amikor egy 250-300G winyót beletesznek egy 3e forintos mobil rack-be , és az istennek sem értik meg, hogy felelőtlenség

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
mindenki hacker,phreaker,cracker - mindenki okosabb, ügyesebb rátermettebb nálam - mindenki jobban ért a PC-khez

én meg javítgatom a gépeiket pénzért

Na-na. Azért pár dolog itt zavaros.

A legcsúcsabb eszközöket is taiwan-i, kínai szerencsétlenek rakják össze. A géppark a kodegent (is) gyártó Shenzen-nél igencsak elismerésre méltó, sok nagy cég megirigyelné. Az alkatrészeket sehol sem rakja be ember, mindenütt ültetőgépeznek (vezeték, hűtőbordás alkatrész sem kivétel)-szerinted egy ültetőgép néhányezer alkatrész/perces teljesítményét hogyan lehetne emberi erővel oldani?
A gond a hanyag alkatrészválasztással van és az anyagtakarékos szereléssel (kihagyott alkatrészek), maga a kodegen panelje pl. egészen korrekt tervezés: Hely van benne mindennek.
A tesztelés márkás tápoknál is "3mp". Ami egy tesztüzemet jelent, nem hosszú időt, erre a tartós tesztre statisztikailag válogatnak, a többieknél kisrutin van, mert a párezres kihozatalt nem nagyon van idő tesztelni, bele is vérezne a cég.. És nagyon nincs is mit. Célműszer pár másodperc alatt a táp minden lényeges tulajdonságát leteszteli, ami ennél sokkal tovább tart, az a kemencében derül ki, sehol sem csinálnak extra köröket, maximum kisszériás és egyedi dolgoknál, amik nem jellemzőek boltok polcain.
Az UPS meg éppen mindentől védhet, csak a táp saját meghibásodása (alkatrészhiba, forraszhiba, öregedés..) esetén nem ér semmit...
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1275 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 12:23

Ezzel csak egy baj van. Nagyon sok SCSI és FC modell, főleg az olcsóbbak pontosan ugyanazt a mechanikát kapják, amit a kommersz társaik. csak a panel más. A meghibásodások pedig döntő mértékben mechanikusak..
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1276 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 13:04

Idézet: didyman - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 12:23

Ezzel csak egy baj van. Nagyon sok SCSI és FC modell, főleg az olcsóbbak pontosan ugyanazt a mechanikát kapják, amit a kommersz társaik. csak a panel más. A meghibásodások pedig döntő mértékben mechanikusak..

A HUS15k73-amnak hála isten ránézésre sincs köze a kommersz változatokhoz. :) kop-kop
Daedalus is the Internet

#1277 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 13:09

Idézet: didyman - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 12:16

Az UPS meg éppen mindentől védhet, csak a táp saját meghibásodása (alkatrészhiba, forraszhiba, öregedés..) esetén nem ér semmit...

Ebben nagy igazság van. Habár az is igaz, hogy az álltalam személyesen meghalni látott tápok nagytöbbsége álltalában feszültségingadozáskor és hasonló esetekben történt. Ami ellen az UPS azért véd.
Daedalus is the Internet

#1278 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 13:26

Azért az ingadozás átmegy rajta és ezek a tápok többnyire olyan ingástól is megdögölnek, amit jószerivel bármi más rezzenés nélkül túlél, az UPS meg nem indít AVR-t vagy akkus üzemmdot 190V felett, 250V alatt..

#1279 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 13:31

Idézet: didyman - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 13:26

Azért az ingadozás átmegy rajta és ezek a tápok többnyire olyan ingástól is megdögölnek, amit jószerivel bármi más rezzenés nélkül túlél, az UPS meg nem indít AVR-t vagy akkus üzemmdot 190V felett, 250V alatt..

Ez mondjuk igaz.
ICQ-n nem leszel fenn mostanában? Lenne pár kérdésem.
Daedalus is the Internet

#1280 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 14:34

Olvastam, de csak kutyafuttában, bennt meg nincs icuka. Tőlem zaklathatsz telefonon is, vagy írj emilt, most hétvégén nem leszek gépközelben..

Téma megosztása:

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.