HWSW Informatikai Kerekasztal: Internet-kezdőlap megváltozása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Internet-kezdőlap megváltozása (pl.: searchx.cc)

#421 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 24. 20:19

Idézet

Toolbarcop 3.0

Author: Ramesh
Date: 2004-10-24
Size: 60 Kb
License: Freeware
Requires: Win All

Kép

Toolbarcop can be used to eliminate malware toolbands, toolbar icons and browser helper objects in Internet Explorer

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#422 Felhasználó inaktív   BlueDeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 24. 22:22

Idézet

Kép

Spy Subtract pro 2.60

30 napig ingyenes.  :cool:  :up:

Eddig buta voltam, de vettem egy 360 fokos fordulatot

#423 Felhasználó inaktív   eRPeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 20:22

Sziasztok.
Szeretném nektek elmesélni az én történetem, talán segítek valakinek, ha hasonló problémája lenne.
Még júliusban történt, hogy 4 trójai került hozzám.Ebből hármat gond nélkül automatikusan semlegesített a NAV 2004.A negyediket azonban nem és a Symantec oldalán sem találtam hozzá segítséget. Ezután egy hónapig nem történt semmi , minden rendben lévőnek látszott.Ám egy nap az alapértelmezett böngésző helyett az iwantsearch.com jött fel és ajánlgatta szolgáltatásait.Semmi gond újra beállítottam az eredetit és nem gyanakodtam, ám a következő alkalommal meint ez az oldal jött fel és ha töröltem is újra és újra visszairta magát. A legkülönbözőbb eltávolítókat használtam amiket itt is javasoltok hasonló problémákra ám az alap problémát nem sikerült.Kicsit hossszu a bevezetőm, a lényeg a, hogy vagy 200 objektumot távolítottam el és a NAV kivételével minden azt jelezte, hogy tiszta vagyok.A NAV szerinti fertőzés a WINDOWS\Downloader ProgramFiles mappában van és a motorjának neve rundlg32.dll, de amikor ezt kiürítettem akkor is fertőzöttnek tüntette fel, holott üres volt.Hogy miért nem töröltem az egész mappát?Mert nem lehetett!Találtam segítséget  a http://forums.spywar...showtopic=24701 .weboldalon és ugyanitt a lehetséges eltávolítót is a rundlg32.dll-hez http://www.iwantsear...tall/remove.exe, ez azonban rajtam már nem segített.Már nem működött, mert elkéstem vele.A mocsodék rendszer programként futott és minden eltávolítási kisérletnek ellenállt.Amire kihúzhattam volna a szőnyeget alóla, megszünt a hálózati kapcsolat, nem tudtam a netre feljönni,nem engedte a rendszer visszaállítást a fertőzés idejének megelőző időszakára.Egyetlen dolog maradt a vinyó fényesre sikálása és a rendszer újra telepítése.
Bocsi akiket idegesít az ilyen hosszu beirás, csak segíteni szeretnék azoknak akik ilyen helyzetbe jutnak mint én is voltam.
Azóta lecseréltem az 1000 lyukkal rendelkező IE böngészőt Firefox-r, a szintén problémás OE-t pedig Thunderbird-re,aminek következtében gyak.megszünt az ártalmasnak itélt kutazoidok megjelenése a rendszerben.
A tudatlanság nem bűn csak hiányosság.Szándékosan tudatlanságban tartani, na az már bűn.

#424 Felhasználó inaktív   BlueDeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 12:57

Idézet: eRPeti - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 20:22

Sziasztok.
Szeretném nektek elmesélni az én történetem, talán segítek valakinek, ha hasonló problémája lenne.
Még júliusban történt, hogy 4 trójai került hozzám.Ebből hármat gond nélkül automatikusan semlegesített a NAV 2004.A negyediket azonban nem és a Symantec oldalán sem találtam hozzá segítséget. Ezután egy hónapig nem történt semmi , minden rendben lévőnek látszott.Ám egy nap az alapértelmezett böngésző helyett az iwantsearch.com jött fel és ajánlgatta szolgáltatásait.Semmi gond újra beállítottam az eredetit és nem gyanakodtam, ám a következő alkalommal meint ez az oldal jött fel és ha töröltem is újra és újra visszairta magát. A legkülönbözőbb eltávolítókat használtam amiket itt is javasoltok hasonló problémákra ám az alap problémát nem sikerült.Kicsit hossszu a bevezetőm, a lényeg a, hogy vagy 200 objektumot távolítottam el és a NAV kivételével minden azt jelezte, hogy tiszta vagyok.A NAV szerinti fertőzés a WINDOWS\Downloader ProgramFiles mappában van és a motorjának neve rundlg32.dll, de amikor ezt kiürítettem akkor is fertőzöttnek tüntette fel, holott üres volt.Hogy miért nem töröltem az egész mappát?Mert nem lehetett!Találtam segítséget  a http://forums.spywar...showtopic=24701 .weboldalon és ugyanitt a lehetséges eltávolítót is a rundlg32.dll-hez http://www.iwantsear...tall/remove.exe, ez azonban rajtam már nem segített.Már nem működött, mert elkéstem vele.A mocsodék rendszer programként futott és minden eltávolítási kisérletnek ellenállt.Amire kihúzhattam volna a szőnyeget alóla, megszünt a hálózati kapcsolat, nem tudtam a netre feljönni,nem engedte a rendszer visszaállítást a fertőzés idejének megelőző időszakára.Egyetlen dolog maradt a vinyó fényesre sikálása és a rendszer újra telepítése.
Bocsi akiket idegesít az ilyen hosszu beirás, csak segíteni szeretnék azoknak akik ilyen helyzetbe jutnak mint én is voltam.
Azóta lecseréltem az 1000 lyukkal rendelkező IE böngészőt Firefox-r, a szintén problémás OE-t pedig Thunderbird-re,aminek következtében gyak.megszünt az ártalmasnak itélt kutazoidok megjelenése a rendszerben.

Szerintem rossz programokat használtál és mire megataláltad a megfelelőt, addigra késő lett.
NAV-ról át kellene térned valami másra szerintem. Spyware kereső progikból is van jópár ami hatásos és van ami nem annyira. Jó alternatíva a Firefox az IE helyett, de ne hidd azt, hogy most sebezhetetlen lettél.
IE-vel is lehet élni, csak kell hozzá egy kis plusz védelem. :smoker:

#425 Felhasználó inaktív   eRPeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 19:18

Idézet: BlueDeath - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 13:57

Szerintem rossz programokat használtál és mire megataláltad a megfelelőt, addigra késő lett...

Igen elismerem, hogy elkéstem vele,de nem találtam megoldást és segitséget sehol.A legnagyobb csalódás a Symantec volt, bár felismerni felismerte,de nem kinált rá gyógymódot. ( nem néztem meg, de szerintem a mai napig nem! )
Rossz programok?Nos: Ad-Aware 6.0 majd később mikor megjelent Ad-Aware SE 1.05; SpywareStormer, CW Shredder,; ..és volt még egy a neve most nem jut eszembe. Mindegyik jó volt mert olyat talált amit a másik nem, de a fő problémát, azt, hogy a kártevő rendszer programként futott, vagy annak mutatta magát , ezt semmi és senki nem tudta megoldani.Bár akkor még nálatok nem jártam,de jó néhány fórumba elküldtem a segélykiálltást, amig volt hálózati kapcsolatom.
Csak néhány jellegzetesség a rundlg32.dll-ről: lopakodó, polimorf, rejtőzködő; a kiterjesztését eltitkoló, stb. Elég intelligens egy dög, mert mintha az ellene tett lépésekből tanulva védekezne ill. megelőzne.Amikor pl. megpróbáltam egy korábbi időpontra vissza állítani a rendszert , akkor egyrészt közölte velem, hogy nem talál okot a visszaállításra (ekkor még megvolt a fertőzés dátuma körüli rendsz.visszaáll.pont ), majd amikor egy fertőzést jóval megelőzőre akartam váltani egyszerűen ki volt törölve, nem létezett.Júliusban volt a trójai fertőzés és nem volt egyetlen vissza állítási pont sem augusztus előtt, az egész év kitörlődött.
Ma már tudom, hogy ha hasonló dolog történne egy teszt minden mást megelőzne, meg kell próbálni az egész Downloaded ProgramFiles mappát törölni. Ha nem lehet, mert azt irja ki, hogy előbb zárd be azokat a programokat amik használják ezt, akkor már beépült és készítheted a sikár kefét a vinyóhoz. Nem segít a csökkentett mód és annak akinek még 98' fut a gépén nem segít a dos- ból való próbálkozás.
Bár az is igaz, hogy egy kollégámnak aki hallotta az esetemet és megnézve a saját gépét is megtalálta ezt a rundlg32.dll-t, a korai szakaszban sikerült kiirtania 4-ik, vagy 5-ik kisérletre.És talán az általam talált eltávolító is hatásos a korai szakaszban.
A tudatlanság nem bűn csak hiányosság.Szándékosan tudatlanságban tartani, na az már bűn.

#426 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 20:52

Idézet: eRPeti - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 20:18

Csak néhány jellegzetesség a rundlg32.dll-ről: lopakodó, polimorf, rejtőzködő; a kiterjesztését eltitkoló, stb. Elég intelligens egy dög, mert mintha az ellene tett lépésekből tanulva védekezne ill. megelőzne.Amikor pl. megpróbáltam egy korábbi időpontra vissza állítani a rendszert , akkor egyrészt közölte velem, hogy nem talál okot a visszaállításra (ekkor még megvolt a fertőzés dátuma körüli rendsz.visszaáll.pont ), majd amikor egy fertőzést jóval megelőzőre akartam váltani egyszerűen ki volt törölve, nem létezett.Júliusban volt a trójai fertőzés és nem volt egyetlen vissza állítási pont sem augusztus előtt, az egész év kitörlődött.

Egyrészt kiveszed a rendszervinyót, és egy másik gépben leellenőrzöd valami értelmes vírusirtóval (pl. KAV). Másrészt másik rendszerből a "download..." könyvtárat is le tudod szedni, mert nincs ami "fogja".
Harmadrészt nem írtál semmit a rendszered induló programjairól, mert elképzelhető, hogy egy load.exe vagy hasonló okosság mindig betöltötte az említett dll-t.
A rendszer újratelepítése kétségkívül a legjobb módszer a tisztogatásra, de nem frappáns megoldása a problémának. :D
Végezetül IE: én is azt használok (pontosabban Avantot, ami IE-motort használ, vagy mifene :) ), de van mögötte egy jól( :think: ) bekonfigolt tűzfal is.

#427 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 21:00

Itt írkálnak erről a rundlg32.dll-ről:
http://www.giantcompany.com/antispyware/re...-StartPage.aspx
Öt futó program... cukinak tűnik. :D  :respect:

#428 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 29. 22:46

Idézet: eRPeti - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 20:18

Ma már tudom, hogy ha hasonló dolog történne

A programok nem pótolhatják a rendszer működésének ismeretét, sem a tapasztalatot.... és a "gyógyítás" sem a HDD "lesikálásából" áll.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#429 Felhasználó inaktív   BlueDeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 23:02

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 22:46

A programok nem pótolhatják a rendszer működésének ismeretét, sem a tapasztalatot.... és a "gyógyítás" sem a HDD "lesikálásából" áll.

Ebben igazad van, de ne felejtsd el, hogy nem mindenki pc guru.
Az S&D-t és társaikat pont nekik találták ki, csak nem mindíg elég a "Start Scan" gombra kattintani, de ez más kérdés.
Ő így járt a dolog végére, mi nem így jártunk volna. ;)

#430 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 30. 09:00

Idézet: BlueDeath - Dátum: 2004. okt. 30., szombat - 0:02

Ebben igazad van, de ne felejtsd el, hogy nem mindenki pc guru.
Az S&D-t és társaikat pont nekik találták ki, csak nem mindíg elég a "Start Scan" gombra kattintani, de ez más kérdés.
Ő így járt a dolog végére, mi nem így jártunk volna. ;)

Nem, egyáltalán nem feledném, hogy nem mindenki pc guru... csak nagyon sokszor nem hagyják.

Hiszen igen gyakran megtalálod a "végső megoldást"

Idézet: *** - Dátum: 2004. szept. 12., vasárnap - 22:44

udv mki
itt a valasz mindenre

add ware 6.0  ( a virusok ellen )elszor ezt inditsd el , es ha kesz vagy akkor johet
xofspy 4.33    (az oplyan kis csunya dolgok ellen ami miatt nem lehet vissza irni rendesen a startlapot )

muxik
:up:

és a többi "végkövetkeztetést" látva, mégis az az érzésem támad, csak én nem értek hozzá. :)

Idézet

Idézet

Firefox 1.0PR-t használok és amióta váltottam nem tudom hallgatni a netrádiókat.

¤

#431 Felhasználó inaktív   eRPeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 30. 09:22

Köszönöm az észrevételeket és azt, hogy van köztetek olyan is aki tudja, hogy nem mindenki PC guru.Elismerem a személyes hiánnyosságaimat és nem magyarázkodás, de életem első "enter"-ét idén januárban nyomtam le.Nagy segítségünkre vannak azok akik a tietekhez hasonló fórumokban nem lenézik a kevesebb tudással rendelkezőket, hanem a lehetőségeken belül megpróbálnak segíteni a rászorulókon.Magam is ilyen szándékkal járom a különböző fórumokat, hátha olyan jár ott segítségért akinek épp ez a problémája.
Nagyon fontosnak tartottam a kezdet kezdetén is hogy legyen védelem a gépemen (ami csak a célszerüség miatt egy ASUS notebook ) és kibírtam addig, hogy ne menjek fel a netre amig nem vettem egy NAV 2004-et és a Sygate PF-ét tűzfalnak.Tudom, hogy ismertek ennél jobbat is de nekem ez volt.Ma már a Firefox és a Thunderbird védelmét az ezArmor komplett víruspajzsa és tűzfala látja el.
Későn jött nekem (51) ez a virtuális világ, de nagyon szeretem és igyekszem bepótolni mindazt a tudás hiányt ,ami nektek fiatal embereknek már természetes.
Amit tegnap elfelejtettem az a nagy segítség a HijackThis kis elemző alkalmatosság, köszönet érte aki csinálta bár igen óvatosan kell bánni az ez alapján végzett gyomlálással.

Remélem senki közületek nem nézi rossz szemmel a locsogásom.Sziasztok.  :offtopic: :respect:  ;) 

#432 Felhasználó inaktív   BlueDeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 30. 15:52

Idézet: eRPeti - Dátum: 2004. okt. 30., szombat - 9:22

Köszönöm az észrevételeket és azt, hogy van köztetek olyan is aki tudja, hogy nem mindenki PC guru.Elismerem a személyes hiánnyosságaimat és nem magyarázkodás, de életem első "enter"-ét idén januárban nyomtam le.Nagy segítségünkre vannak azok akik a tietekhez hasonló fórumokban nem lenézik a kevesebb tudással rendelkezőket, hanem a lehetőségeken belül megpróbálnak segíteni a rászorulókon.Magam is ilyen szándékkal járom a különböző fórumokat, hátha olyan jár ott segítségért akinek épp ez a problémája.
Nagyon fontosnak tartottam a kezdet kezdetén is hogy legyen védelem a gépemen (ami csak a célszerüség miatt egy ASUS notebook ) és kibírtam addig, hogy ne menjek fel a netre amig nem vettem egy NAV 2004-et és a Sygate PF-ét tűzfalnak.Tudom, hogy ismertek ennél jobbat is de nekem ez volt.Ma már a Firefox és a Thunderbird védelmét az ezArmor komplett víruspajzsa és tűzfala látja el.
Későn jött nekem (51) ez a virtuális világ, de nagyon szeretem és igyekszem bepótolni mindazt a tudás hiányt ,ami nektek fiatal embereknek már természetes.
Amit tegnap elfelejtettem az a nagy segítség a HijackThis kis elemző alkalmatosság, köszönet érte aki csinálta bár igen óvatosan kell bánni az ez alapján végzett gyomlálással.

Remélem senki közületek nem nézi rossz szemmel a locsogásom.Sziasztok.  :offtopic: :respect:  ;)

Welcome to the real world
:smoker:

#433 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 31. 08:07

Idézet: BlueDeath - Dátum: 2004. okt. 30., szombat - 16:52

Welcome to the real world
:smoker:

Inkább "the matrix has you". :cool:  ;)

#434 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 09:23

Üdvözletem a software guruknak, lenne egy nagy problémám.
Tegnap érdekes dologra figyeltünk fel a hálózaton. Nevezetesen, minden üzemelő gépből áradtak kifelé, és csak is kifelé a csomagok. Rengeteg portot tiltottunk, annyi változott, hogy most Internetes aktivitás nincs, de szinte az összes gép meállás nélkül küld jelet kifelé, én pár óra alatt elértem a 2 000 000 csomagot, miközben a  fogadott alig 3000 volt. Két programot is találtunk, ami ugyanezt csinálja, egyik
ctfnom névre hallgat, másik pedig tazzkmgr azonosítóval tevékenykedik. MIndegyik isonyatos forgalmat generál kifelé, a windows SYSTEM32 mappájában található, és mindkettő 96kb nagyságú. A ctfnom-ot menet közben kilőttem, majd töröltem, azóta  minden indításnál hibaablakkal indul a gép, és rinyál, hogy a fájl nem található. A tazzkmgr már húzósabb, minden alkalommal visszatelepül, törlés sem segít rajta.  :(
Valami ötlet esetleg?

#435 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 02. 10:27

Idézet: Digitel - Dátum: 2004. nov. 2., kedd - 9:23

Tegnap érdekes dologra figyeltünk fel a hálózaton. .....

Nagy valószínűséggel nem a máltai szeretetszolgálat, tehát

Idézet

O4 - HKLM\..\RunOnce: [Win Updator Services] ctfnom.exe
O4 - HKCU\..\Run: [Win Updator Services] ctfnom.exe
O4 - HKCU\..\RunOnce: [Win Updator Services] ctfnom.exe

Please reboot into safe mode - How do I boot into "Safe" mode?.
Be sure you're able to view hidden files, and remove the following files in bold (if found):

ctfnom.exe do not get this mixed up with ctfmon.exe
lssrv.exe

legalább egy HijackThis logot jó lenne látni.
¤

#436 Felhasználó inaktív   Pityu98 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 14:28

Én egy linket ajánlanék midenkinek aki ilyen nyomozdit játszik a gépén:
Sysinternals

Van itt mindeféle hasznos program (freeware), process listázó, megnyitott filekat lisátzó, regiszteri monitorozó stb.

És egy ötlet ami nekem edig bevált ha ilyen dolgokkal volt gondom hogy NAV megtalál valamit de nem engedi törölni, és  Toltal Commanderrel sem lehet mert azt mondja használatban van, de a proccesek között nincs ilyen file, ilyenkor ki kell löni az explorer.exe , és egyből lehet törlni a kérdéses filet, aztán pedig ujraindítani az explorer.exe-ét.
WAR, WAR NEVER CHANGES...

#437 Felhasználó inaktív   bexxter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 07. 01:29

itt egy hijackthis log:

Idézet

Logfile of HijackThis v1.97.7
Scan saved at 1:20:41, on 2004. 11. 07.
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Unable to get Internet Explorer version!

Running processes:
E:\WINDOWS\System32\smss.exe
E:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
E:\WINDOWS\system32\services.exe
E:\WINDOWS\system32\lsass.exe
E:\WINDOWS\system32\svchost.exe
E:\WINDOWS\System32\svchost.exe
E:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
E:\Program Files\Messenger Plus! 3\MsgPlus.exe
E:\Program Files\Eset\nod32kui.exe
E:\Program Files\Logitech\iTouch\iTouch.exe
E:\Program Files\D-Tools\daemon.exe
E:\Program Files\Eset\nod32krn.exe
E:\PROGRA~1\AGNITUM\OUTPOS~1\outpost.exe
E:\Program Files\Webroot\Spy Sweeper\SpySweeper.exe
E:\progz\YzDock\YzDock.exe
E:\WINDOWS\system32\svchost.exe
E:\WINDOWS\system32\devldr32.exe
E:\Program Files\MSN Messenger\msnmsgr.exe
E:\WINDOWS\system32\wscntfy.exe
E:\WINDOWS\System32\svchost.exe
E:\nonamescript381\mirc.exe
E:\Program Files\Spybot - Search & Destroy\TeaTimer.exe
E:\WINDOWS\explorer.exe
C:\totalcmd\TOTALCMD.EXE
E:\DOCUME~1\BEXXTE~1.AMD\LOCALS~1\Temp\gttzjamn.exe
E:\DOCUME~1\ALLUSE~1.WIN\APPLIC~1\TOOLEA~1\BoreMode.exe
E:\PROGRA~1\MOZILL~1\FIREFOX.EXE
E:\Program Files\FlashGet\flashget.exe
E:\dcdownloads\HijackThis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://www.ejxgspmqxbhktspspafrcnrt.com/OZ...9ssyAeC55f.html
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant =
O2 - BHO: (no name) - {13B1FA94-0544-CBC3-9744-EB95C5D68189} - E:\DOCUME~1\BEXXTE~1.AMD\APPLIC~1\DASHLO~1\bind curb.exe
O2 - BHO: (no name) - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - E:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll
O2 - BHO: (no name) - {A5366673-E8CA-11D3-9CD9-0090271D075B} - (no file)
O2 - BHO: TGTSoft Explorer Toolbar Changer - {C333CF63-767F-4831-94AC-E683D962C63C} - (no file)
O4 - HKLM\..\Run: [MessengerPlus3] "E:\Program Files\Messenger Plus! 3\MsgPlus.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [nod32kui] "E:\Program Files\Eset\nod32kui.exe" /WAITSERVICE
O4 - HKLM\..\Run: [zBrowser Launcher] E:\Program Files\Logitech\iTouch\iTouch.exe
O4 - HKLM\..\Run: [Outpost Firewall] E:\Program Files\Agnitum\Outpost Firewall\outpost.exe /waitservice
O4 - HKCU\..\Run: [SpySweeper] E:\Program Files\Webroot\Spy Sweeper\SpySweeper.exe /0
O4 - HKCU\..\Run: [SpybotSD TeaTimer] E:\Program Files\Spybot - Search & Destroy\TeaTimer.exe
O4 - HKCU\..\Run: [log bolt] E:\DOCUME~1\BEXXTE~1.AMD\APPLIC~1\COOLDR~1\ATOMSIGN.exe
O4 - Startup: YzDock.lnk = E:\progz\YzDock\YzDock.exe
O4 - Global Startup: Adobe Gamma Loader.lnk = E:\Program Files\Common Files\Adobe\Calibration\Adobe Gamma Loader.exe
O8 - Extra context menu item: Download All by FlashGet - E:\Program Files\FlashGet\jc_all.htm
O8 - Extra context menu item: Download using FlashGet - E:\Program Files\FlashGet\jc_link.htm
O9 - Extra button: ICQ Pro (HKLM)
O9 - Extra 'Tools' menuitem: ICQ (HKLM)
O9 - Extra button: Messenger (HKLM)
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger (HKLM)
O9 - Extra button: Trashcan (HKCU)
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Show Trashcan (HKCU)
O10 - Broken Internet access because of LSP provider 'imon.dll' missing
O16 - DPF: {6414512B-B978-451D-A0D8-FCFDF33E833C} (WUWebControl Class) - http://v5.windowsupdate.microsoft.com/v5co...b?1097982843120
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{F34B3297-A16F-4508-8552-40DC69E99C02}: NameServer = 213.197.64.210,213.197.64.211

van valami kis szemét spy/ad stb ami az ie kezdolapjat szeretné megváltozatni. ezt jelzi is a spybot féle teatimer.exe. a gépen fentvan az ad-aware personal, spybot s&d, spysweeper és egy outpost firewall.
ezek egymas után jó sokszor leellen teljes rendszert, eleinte találtak is valamit - azokat törölték.
de ezekután nem jár eredménnyel az ellenörzés, ez pedig folyamatosan át akarja irni a kezdolapot.

:(
törölni csökkentett módba se tudtam a fájlokat.(a temp könyvtárban levoket igen, de utána vissza is kerültek  :think: )

#438 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 07. 08:43

Idézet

Logfile of HijackThis v1.97.7
Scan saved at 1:20:41, on 2004. 11. 07.
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Unable to get Internet Explorer version!

Running processes:

E:\WINDOWS\system32\lsass.exe

E:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

E:\Program Files\Messenger Plus! 3\MsgPlus.exe

E:\Program Files\MSN Messenger\msnmsgr.exe

E:\nonamescript381\mirc.exe

E:\DOCUME~1\BEXXTE~1.AMD\LOCALS~1\Temp\gttzjamn.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://www.ejxgspmqx...9ssyAeC55f.html

O2 - BHO: (no name) - {A5366673-E8CA-11D3-9CD9-0090271D075B} - (no file)
O2 - BHO: TGTSoft Explorer Toolbar Changer - {C333CF63-767F-4831-94AC-E683D962C63C} - (no file)

O10 - Broken Internet access because of LSP provider 'imon.dll' missing
O16 - DPF: {6414512B-B978-451D-A0D8-FCFDF33E833C} (WUWebControl Class) - http://v5.windowsupd...b?1097982843120

Aktív vírus mellett nehéz az élet. Próbáld meg Safe módban gyomlálni, illetve tételesen átnézni a Windows és system32 könyvtárakat, meg a gyökeret, mi van még?

Idézet

Note: The spoolsv.exe file is located in the c:\windows\System32 folder. In other cases, spoolsv.exe is a virus, spyware, trojan or worm!

Virus with same name:
Backdoor.Ciadoor.B - Symantec Corporation
VBS.Masscal.Worm (vbs) - Symantec Corporation
Hacktool.Privshell - Symantec Corporation

¤

#439 Felhasználó inaktív   Pityu98 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 07. 10:52

Idézet: bexxter - Dátum: 2004. nov. 7., vasárnap - 0:29

itt egy hijackthis log:

van valami kis szemét spy/ad stb ami az ie kezdolapjat szeretné megváltozatni. ezt jelzi is a spybot féle teatimer.exe. a gépen fentvan az ad-aware personal, spybot s&d, spysweeper és egy outpost firewall.
ezek egymas után jó sokszor leellen teljes rendszert, eleinte találtak is valamit - azokat törölték.
de ezekután nem jár eredménnyel az ellenörzés, ez pedig folyamatosan át akarja irni a kezdolapot.

:(
törölni csökkentett módba se tudtam a fájlokat.(a temp könyvtárban levoket igen, de utána vissza is kerültek  :think: )

Épp elöted írtam egy módszert amivel elhet  hogy tudod törölni öket.
Ha nem látod a process listába, hogy fut az a file amit törölni akarsz, akkor szerintem probáld meg mindeképp ugy ahogy írtam.
WAR, WAR NEVER CHANGES...

#440 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 07. 11:19

Idézet: Pityu98 - Dátum: 2004. nov. 7., vasárnap - 11:52

Épp elöted írtam egy módszert amivel elhet  hogy tudod törölni öket.
Ha nem látod a process listába, hogy fut az a file amit törölni akarsz, akkor szerintem probáld meg mindeképp ugy ahogy írtam.

Önmagában szvsz kevés lesz az explorer.exe kilövése, mellette ki kellene lőnie a futó trójaikat is (xy.exe).

Bexxter: szedd ki a Startupból a feleslegesen induló cuccokat, egy Regcleannel könnyű megtalálni őket, vagy >>> itt  <<< elolvashatod a megfelelő kulcsokat. :up:

Téma megosztása:

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.