HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv kimenet vs kábeltv = gerjedés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv kimenet vs kábeltv = gerjedés Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   zsolt008 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 25. 10:01

Idézet: -=G.I.JOE=- - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 1:38

Tud valaki egy pesti címet mondani, ahol biztosra lehet kapni ilyet, mert ahol én voltam ott sehol sem árultak!

a honlapjuk nem el, de a google-ban megtalaltam egy cachelt doksiban ezt az info-t

... KON-PAT Elektronika Ipari és Szolgáltató KFt. Budapest 1205 Jókai Mór u. 47
Tel/Fax: (36-1) 283 1375 1. E-mail: konpat@matavnet.hu Tel: (36-1) 285 7539. ...

en naluk vettem, szuper. egy telefont meger, esetleg a tudakozoban kerdezz utanuk.
proc: A64X2, ram: 3gb ddr, hdd:  160gb sata, vga: x800xt agp

#42 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 15:18

Felhívtam őket! Köszönöm! KCS

#43 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 15. 17:18

1. A kilenckerben, a Ráday utcában nem árulnak ilyet?  :confused:  Mert oda szoktam járni, úgyhogy remélem van.
2. Na mostmár kiderült miért csapkod engem az áram a feleségemnél, ha hátranyúlok az antennához. :D
3. Itthon UPC van, de itt nem csapkod. De először a videóba megy a jel, utána a gépembe. Ide is kell tennem isolatort?
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#44 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 16. 05:04

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. jún. 15., kedd - 18:18

1. A kilenckerben, a Ráday utcában nem árulnak ilyet?  :confused:  Mert oda szoktam járni, úgyhogy remélem van.
2. Na mostmár kiderült miért csapkod engem az áram a feleségemnél, ha hátranyúlok az antennához. :D
3. Itthon UPC van, de itt nem csapkod. De először a videóba megy a jel, utána a gépembe. Ide is kell tennem isolatort?

1. Miért adnál érte pénzt, ha ingyen megkaphatod?
2. Hát ezért...
3. Igen.

#45 Felhasználó inaktív   Repiv 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 09:11

Eddig csak upc-ről volt szó nekem matávkábel van és engem is "csapkod az amper" ha hozzányúlok meg gerjed is.
ugyszoktam tv+erősitőn filmet nézni hogy kihúzok mindenhonnan minden koaxot. Elég körülményes ez igy:)

vajon ha matávkábeleseket felhívom fenyegető hangnemben akkor őkis beszerelik nekem? vagy elhajtanak a p***ába? :)
tapasztalat?

#46 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 16. 09:14

Próbáld meg, hivatkozz az 'ismerőseid' UPC-s eseteire, először finoman ; aztán ha nem megy, akkor hozzáteheted a kérdést: ha tönkremegy az eszközöd, mi lesz? Ha ez sem megy, akkor FVF-el érvelj... de szerintem felrakják. :)

Hálás tisztelettel: Omega :respect:

#47 Felhasználó inaktív   W3co 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 27. 13:04

Sziasztok!

Nem hinném, hogy az ÁSZF-ben találtok olyat, hogy számítógépre szolgáltatna a UPC.
Természetesen próbálkozzatok, biztos van akinek ingyen felszerelik, de nem ez a jellemző.

W3co

#48 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 28. 06:25

Idézet: W3co - Dátum: 2004. jún. 27., vasárnap - 14:04

Sziasztok!

Nem hinném, hogy az ÁSZF-ben találtok olyat, hogy számítógépre szolgáltatna a UPC.
Természetesen próbálkozzatok, biztos van akinek ingyen felszerelik, de nem ez a jellemző.

W3co

Igen? És csak ideböffentettél, vagy valahonnan megbizonyosodtál erről? :rolleyes:
'Számítógépre szolgáltat'... :confused: Érdekes kifejezésmód. Bezony a UPC Internet szolgáltató is; ettől elvonatkoztatva a kábelüknek földelve kéne lenniük, s ezt bezony tudják is. És azt is, hogy ha a földeletlen kábelük miatt megy tönkre elektronikai eszköz, akkor annak komoly következményei lehetnek.

#49 Felhasználó inaktív   W3co 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 28. 09:03

Sziasztok!

Kedves Omega,
Észrevételt és véleményt írtam azt hiszem erre való a fórum és NEM "böffentettem". Sajnálom, hogy személyeskedésnek vetted a hozzászólásomat (a válaszodból ez derül ki).

Igen, van némi közöm a UPC-hez, de az írásomból kiderül, hogy nem védeni akarom őket, csupán egy észrevételt tettem.  Nyugodtan hívjátok a problémátokkal a 1221-et (kék szám).

Internet esetén a kábelt nem közvetlen a PC-be helyezett kártyába dugod, hanem egy modembe.
Úgy érzem a kettő között van némi különbség. Ettől biztosan nem fog a géped tönkremenni.

Nem vagyok műszaki szakember ezért szándékomban áll ennek (földeletlen kábel) utánakérdezni a hozzáértőknél, és a válaszokat majd megírom.

W3co

#50 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 28. 09:16

Idézet: W3co - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 10:03

Sziasztok!

Kedves Omega,
Észrevételt és véleményt írtam azt hiszem erre való a fórum és NEM "böffentettem". Sajnálom, hogy személyeskedésnek vetted a hozzászólásomat (a válaszodból ez derül ki).

Szia!

Nem, dehogy vettem személyeskedésnek :) Remélem, Te sem azt, amit írtam...

Idézet

Igen, van némi közöm a UPC-hez, de az írásomból kiderül, hogy nem védeni akarom őket, csupán egy észrevételt tettem.  Nyugodtan hívjátok a problémátokkal a 1221-et (kék szám).

Ez az, amit megtettem. Elismerték a hibát és felszerelték az izolátort. Vajon ha nem lenne értelme, megtették volna? :)

Idézet

Internet esetén a kábelt nem közvetlen a PC-be helyezett kártyába dugod, hanem egy modembe.
Úgy érzem a kettő között van némi különbség. Ettől biztosan nem fog a géped tönkremenni.

Mint írtam, ettől elkövetkeztetve... tehát, ha a számítógépben van egy digitalizáló kártya (vagy TV-tuner vagy VideoIN-es videokártya), és arra kötöd rá a földeletlen kábelt, akkor sérülhet(nek) a hardver(ek), mivel a számítógép általában földelve van a tápon / konnektoron keresztül. Erre  egyik ismerősöm már ráfázott, igaz, nem tett semmit a UPC ellen, 'lenyelte' a dolgot és keserű tapasztalattal gazdagabban vásárolt egy izolátort...

Idézet

Nem vagyok műszaki szakember ezért szándékomban áll ennek (földeletlen kábel) utánakérdezni a hozzáértőknél, és a válaszokat majd megírom.

Csak bátran. És ha erre bármelyik szakember azt mondja, nem igaz, akkor az nem szakember ;)

Minden jót:
Omega

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó