HWSW Informatikai Kerekasztal: Ezt alkottam, megmutatom Nektek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ezt alkottam, megmutatom Nektek HWSW fórumozói által készített programok Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 25. 12:06

Sziasztok...

Azért hoztam létre ezt a topicot, hogy legyen egy hely, ahova belinkelhetjük azokat a programokat, alkalmazásokat, fejlesztéseket, melyeket mi készítünk. Nyomatékosan felhívom a figyelmet, hogy ez nem wareztopic, tehát csak olyan legális szoftverek elérhetőségét linkeljétek be, amelyet ti készítettetek.

Az a cél, hogy ha írtok valamit, hobbiból, szórakozásból, tanulási vagy tanítási célzattal, akkor legyen egy olyan hely, ahova be lehet linkelni az elérhetőségét a programmal, pár mondattal fel lehet vázolni, hogy mit tud, mire használható, esetleg milyen ismert hiányosságai és hibái vannak. Így meg tudjuk mutatni egymásnak, hogy miket alkottunk, vagy alkotunk, jöhet ide bármilyen szoftver a használt programnyelvtől, operációs rendszertől, és minden egyéb mástól függetlenül. A programozással most kacérkodók se féljenek itt megmutatni szárnypróbálgatásaikat, hiszen ez egyrészt elismerés nekik, illetve ha valami hiba van a programban, esetleg a forrás is elérhető, akkor "több szem többet lát" alapon lehet, hogy valaki tud segíteni a hiba megoldásában, esetleg az alkalmazás továbbfejlesztésében, esetleg ötletet adhat.

Nos hajrá, remélem sohasem fog elsüllyedni ez a téma, mert programozni (tudni) kell, hát mutassuk meg itt egymásnak, mit tudunk... :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#2 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 25. 12:54

Azt még elfelejtettem leírni, hogy az egyéb programozási problémák nem idevalók, tehát itt kérdezni legfeljebb csak itt szereplő szoftverekkel kapcsolatban lehet. Illetve az sem való ide, ha valakinek mondjuk ZH-ra kell egy beadandó feladat, és szeretné gyorsan megiratni valakivel.

És egy apró megjegyzés a témaindító hozzászólásomhoz: Ha megoldható, a program és a leírás mellé lehetne egy kisebb képernyőképet is betenni, vagy belinkelni ide...

Nos, hajrá... :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#3 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 14:05

Waooo :)
Ez tetszik!
De eléggé szégyellős vagyok, mert sajnos nincs olyan alkalmazásom, amit be mernék mutatni a nagyérdeműnek.
-- Legyen egy jó napod! --

#4 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 14:18

Idézet: Delawer - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 15:05

Waooo :)
Ez tetszik!
De eléggé szégyellős vagyok, mert sajnos nincs olyan alkalmazásom, amit be mernék mutatni a nagyérdeműnek.

Ha te írtad, akkor mindent lehet, csak hajrá... nekem is most készülget egy Linux alá, asszem pár nap múlva meg lehet ismerni itt... :)

Idézet

[link]

#5 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 14:19

Hm, érdekes.

Ha otthon leszek lehet berakok egy-két "gyökérséget", először talán egy Visual C-ben készült számológépet (tudom, tudom minek a windowsban is van), de ez volt a feladat még 1-2 éve iskolában.

Aztán berakhatok egy kb 6-7 éve hobbiból készített Filmkatalogizáló programot, szigorúan DOS alá, FOXpro-s cucc (DBF). De a mai napig nincs kész, középiskolai próbálkozás...

#6 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 14:29

Idézet: Nevergone - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 15:18

Ha te írtad, akkor mindent lehet, csak hajrá... nekem is most készülget egy Linux alá, asszem pár nap múlva meg lehet ismerni itt... :)

Sajna webes programokat készítgetek (főleg PHP)/ +tanulok és nagyon kevés időm van "normális" programok elkészítéséhez (vagyis lusta vagyok).
Amiket készítgettem az vagy sulis példaprogik voltak, vagy csak szórakozásképp csináltam.
Tudod, úgy van ezzel az ember, hogy szégyelli, hogy ilyen idősen még nem alkotott még valami nagyot...:)

#7 Felhasználó inaktív   Haderach 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 15:07

Idézet: Delawer - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 13:29

Tudod, úgy van ezzel az ember, hogy szégyelli, hogy ilyen idősen még nem alkotott még valami nagyot...:)

Az emberek 99,99%a(amely halmaznak valszleg eleme vagyok :banghead: ) nem csak ilyen idősen, de egyáltalán nem alkot nagyot... 

#8 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 15:39

Tavaly, egyetemen elkovetett Aknakereso progim.

Visual C++ 6.0 kell a forditasahoz, ujabbal nem probaltam.

#9 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 15:42

Idézet: Haderach - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 16:07

Az emberek 99,99%a(amely halmaznak valszleg eleme vagyok :banghead: ) nem csak ilyen idősen, de egyáltalán nem alkot nagyot...

Na igen, ez igaz.

Mindenesetre akkor kezdetnek pár régi programom:
(A programok 1999-2000-ben készültek, TP7 alatt. Ez alkalomból előszedtem és újrafordítottam őket). Kérlek benneteket, akik SOKKAL jobban tudtok programozni, hogy ne nevessetek ki.

Kép
Zip (program és kód): fényújság

Kép
Zip (program és kód): mastermind játék

Mivel mindkét program már eléggé régi, ezért semmilyen licenszdíjat nem számítok fel érte :)

Még kutatok valami közzétehető progi után :)

#10 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 15:59

Idézet: Delawer - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 15:29

Sajna webes programokat készítgetek (főleg PHP)

Javíts ki, ha tévednék, de tudtommal ez is programozás, azaz bemutatható...
Nem kell itt szerénykedni, mindenki elkezdte valahol, és eljutott valahova.... :)

Ha van egy program, amit te írtál (pláne, ha működik), az már valami... :)

Idézet

[link]

#11 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 16:12

Idézet: Delawer - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 16:42

Zip (program és kód): fényújság

Zip (program és kód): mastermind játék

Vazz, ezek Gábor Déneses Pascal házi feladatok voltak nemdebár? :) Ilyenem nekem is van, más megvalósításban, de meg kell keresnem...

Szerkesztette: Kory 2004. 04. 26. 16:13 -kor

#12 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 16:21

Idézet: Nevergone - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 16:59

Javíts ki, ha tévednék, de tudtommal ez is programozás, azaz bemutatható...
Nem kell itt szerénykedni, mindenki elkezdte valahol, és eljutott valahova.... :)

Ha van egy program, amit te írtál (pláne, ha működik), az már valami... :)

Hmmm :)
A webes alkalmazásokat nem szoktam olyan mércével mérni, mint egy konzolos, vagy bármilyen SDK-val készített programot :) Valószínűleg nem a legjobb hozzáállás, elilsmerem.
A programozás leginkább elméleti dolog. Az eszközt nekünk kell megválasztani a feladathoz.

Ha webes alkalmazás, akkor weblapom, ami az általában "sose lesz kész" állapotban leend, vagy pl. GDF-NYHZ :)
Igen, GDF, lehet gyilkolni :)

#13 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 16:22

Idézet: Kory - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 17:12

Vazz, ezek Gábor Déneses Pascal házi feladatok voltak nemdebár? :) Ilyenem nekem is van, más megvalósításban, de meg kell keresnem...

:) YES
Ugye annyira nem szánalmas?

#14 Felhasználó inaktív   UfoZ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 26. 16:42

Hm, ha már van ilyen akkor én is írok ide valamit.

Ez a kis progi a Ludum Dare 48-órás játék programozás versenyre készült 1 hétvége alatt. A téma amire játékot kellett írnunk, "infection" azaz fertőzés volt. A felhasznált könyvtárak: SDL + OpenGL meg fmod.

Zombie Epidemic
forráskód

Képek:
Kép Kép

Kb. arról szól, hogy zombikat kell irtani, mielőtt mindenkit megfertőznek.

Igen, nem túl eredeti, meg van benne némi bug, leginkább a kocsi mozgásánál, mert az csak az utolsó 3 órában került bele. :) Utólag sajnos már nem jutottam hozzá, hogy foglalkozzak vele.

#15 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 16:51

Idézet: UfoZ - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 17:42

:) Nahh, ezért mondtam, amit mondtam :))

#16 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 18:30

Idézet: Delawer - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 17:22

:) YES
Ugye annyira nem szánalmas?

Dehogyis! Sajna az enyémet nem találom, vinyócsere volt azóta, és semmilyen backup cd-n nem lelem :(

Ellenben a régi Foxpro-s kb. 80%-ban kész "Cinema" n. programom: ismeretlen okból egyelőre nem bírom rávenni, hogy XP alól fusson.

CINEMA

#17 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 20:04

Feltettem, egy programomat.

Egy ócska snake program, tele buggal és hibával. Screenshotot nem tudok produkálni, mert XP alatt egyetlen dosos programom sem fut, ugyanis nem veszi a billentyűzetparancsokat ha full screenre teszem a dos ablakot  :eek: Itt elérhető, kemény 30K forrással együtt :p

Semmiféle felelősséget nem vállalok, de amúgy nagyon előremuató program, mert újrafelhasználható menürendszere van :D

Viszont amikor kéri a nevet, nem használható a backspace, azaz jól gondold meg melyik betűt nyomod le :p És a legjobb pontszámok kezelésével is van valami gond, bár úgy emlékszem anno működött, lehet, most csak egy korábbi verzióm van meg.

Másik érdekes hiba, a kukac végének a kezelése, ugyanis ha először játszol a képernyő mellett jelenik meg. Ha már játszottál, akkor ott, ahol legutoljára volt az előző játékban. De ez csak az inicializálás hiányának tudható be.

Amúgy a program alig pár óra alatt készült.

Szerkesztette: Mumia 2004. 04. 26. 20:08 -kor

#18 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 20:32

Itt van még1. Első próbálkozásom a GLScene-vel. Semmi extra, egy szimpla óra, ez tényleg csak annyi volt, hogy kipróbáltam a GLScene-t

Kép
Link

Szerkesztette: Mumia 2004. 04. 26. 20:32 -kor

#19 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 20:39

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 21:32

Itt van még1. Első próbálkozásom a GLScene-vel. Semmi extra, egy szimpla óra, ez tényleg csak annyi volt, hogy kipróbáltam a GLScene-t

:) Vagány :))

#20 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 21:25

A kukacnál is egyszerűbb volt megírni, inkább a GLScene a nagy szám.

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

5 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 5 vendég, 0 anonim felhasználó