HWSW Informatikai Kerekasztal: Ezt alkottam, megmutatom Nektek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ezt alkottam, megmutatom Nektek HWSW fórumozói által készített programok Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 20. 21:02

Idézet: bull1 - Dátum: 2004. szept. 20., hétfő - 12:03

Sziasztok!
Én is bemutatnám pár progimat, bár nem nagy durranások :(

Az első egy régi raktárnyilvántartó progi. Elég kzdetleges. Sajnos ez egy régebbi verzió, és a riportgeneráló felület elég gány, az újabbat viszont nem találom. Raktár progi

A második, egy php szerkesztő. Ez sem csicsás, a macera cak az volt benne, hogy a sok függvényt felvigyem. Php szerkesztő

Screenshotokat sajnos nem csináltam. Ne húzzatok le nagyon jó? :)

:) Nem húzlak le annyira.
Szóval, amit hozzá tudok szólni a raktárkezelőhöz.

Kissé barátságtalan a külseje. Pesze nem Winamp5-höz hasonlítottam, csak úgy általánosítva.
Persze egyáltalán nem ez a legfontosabb.
A működéssel kapcsolatban az üres rekordok bevitelét jó lenne lekezelni, azaz tiltani.
Az ablakok tabindexét nem ártott volna rendesen beállítani, mert a Mentés előtt például az árrést nem árt megadni. Így aki nem figyeli és TAB-ot használ, (mint én barom), az bosszankodhat, hogy ezt is elcsesztem és kétszer lesz benne a tétel, csak más (0 és más árréssel)
Mentés után az új tétel felvitele előtt nem árt ha üríted a mezőket, az átlagfelhasználó azt gondolja, hogy nem mentette el, hiába jött ki az az ablak, hogy mentve.
A Bruttó áras bevitelnél (második fül) egyszer-kétszer hibát kiabál, amikor tabbal végigszaladok a mezőkön. Gondolom itt igyekeztél ellenőrizni már dolgokra (forrást nem néztem még, bár nekem csak Delphi5-öm van)

Jahh az adatmódosítás funkció az a bizonyos igazi usergyilkos DBGrid :)
Még a forrást is meg kell néznem később, de sajnos eléggé fáradt vagyok jelenleg...
Kíváncsi vagyok milyen az újabb verzió, mennyit fejlődött a rendszered.
:)

A PHP_builder-rel nem nyomultál valaha egy másik topikban? Én úgy emlékszem már szerepelt valahol errefelé...

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Delawer 2004. 09. 20. 21:03 -kor

-- Legyen egy jó napod! --

#102 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 20. 21:16

Nem tudom srácok, biztos vannak akik sokkal jobban értenek a programozáshoz (én csak kontár vagyok) és minden kezdőnek, haladónak, profinak kell a visszajelzés, hogy tudja, mik a vélemények, ki milyen hibát talál a másik programjában (mert az biztos van).
Szerintem nagyon is jó ez a topik (köszönet Nevergone-nak :up: ), illene megtisztelni a srácokat azzal, hogy elmondjuk a sirámunkat, elismerésünket. 
Legtöbbször még érteni sem kell az adott programozási nyelvhez, elég, ha felhasználói szemmel nézzük a dolgokat.
Persze itt azért többnyire olyanok fodulnak meg, akik értenek valamilyen szinten a programozáshoz, ezáltal a "felhasználói szem" egy kissé homályosodik :)
Ekkor kérem meg én is az asszonyt, "Gyere, less már rá erre a progira, szerinted milyen?"
Ő aztán tényleg abszolute felhasználó és megmondja, ha valami nem értelemszerű :)

#103 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 07:12

Idézet: Delawer - Dátum: 2004. szept. 20., hétfő - 22:02

:) Nem húzlak le annyira.
Szóval, amit hozzá tudok szólni a raktárkezelőhöz.

Kissé barátságtalan a külseje. Pesze nem Winamp5-höz hasonlítottam, csak úgy általánosítva.
Persze egyáltalán nem ez a legfontosabb.
A működéssel kapcsolatban az üres rekordok bevitelét jó lenne lekezelni, azaz tiltani.
Az ablakok tabindexét nem ártott volna rendesen beállítani, mert a Mentés előtt például az árrést nem árt megadni. Így aki nem figyeli és TAB-ot használ, (mint én barom), az bosszankodhat, hogy ezt is elcsesztem és kétszer lesz benne a tétel, csak más (0 és más árréssel)
Mentés után az új tétel felvitele előtt nem árt ha üríted a mezőket, az átlagfelhasználó azt gondolja, hogy nem mentette el, hiába jött ki az az ablak, hogy mentve.
A Bruttó áras bevitelnél (második fül) egyszer-kétszer hibát kiabál, amikor tabbal végigszaladok a mezőkön. Gondolom itt igyekeztél ellenőrizni már dolgokra (forrást nem néztem még, bár nekem csak Delphi5-öm van)

Jahh az adatmódosítás funkció az a bizonyos igazi usergyilkos DBGrid :)
Még a forrást is meg kell néznem később, de sajnos eléggé fáradt vagyok jelenleg...
Kíváncsi vagyok milyen az újabb verzió, mennyit fejlődött a rendszered.
:)

A PHP_builder-rel nem nyomultál valaha egy másik topikban? Én úgy emlékszem már szerepelt valahol errefelé...

Köszönöm az észrevételeket. A raktár progi sajnos nem az, amit én gondoltam, hog felteszek. Ez egy erősen félkész dolog (szüleim vállalkozásába kellett volna leltár nyomtatásra). De akkor fogok vele foglalkozni, csak a suli miatt java-t kell tanulnom :( , és nem igazán tetszik Delphi után :) .

A Php Builder -el nyomultam, csak voltak kifogások vele kapcsolatban. Végül is saját magamnak írtam, mikor a php-t nézegettem, tanulgattam. Eben van egy másik srác munkája is, mert mikor megmutattam neki, beletett pár dolgo.

Azt a raktár progit, amit a gazdinfós vizsgámra írtam, megkeresem. Az új verzió valahol egy könyvtárban lapul mellékletként, és nem tudom elérni a sulit sajnos, hogy küldjék el. :(

De mégegyszer köszi a kritikát, ebből tanul az ember, meg motivációt így kap!  :up:  :respect:

#104 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 28. 11:31

Idézet: beeci - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 17:28

Én is megmutatom nektek mit alkottam: gameworks.qn.com -> Enter -> Beginnings. Mind a két progit ketten fejlesztettük Dini-vel (ő modellezés + felhők én a többi).

Hogy IE alatt nem müködik a honlap, azért durva... :think:

#105 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 29. 08:29

Idézet: spidey - Dátum: 2004. szept. 28., kedd - 13:31

Hogy IE alatt nem müködik a honlap, azért durva... :think:

Nem tudom, mi lehet benne a hiba, nemsokára újratervezzük, s akkor majd talán megoldódik...
:offtopic: ...most jut eszembe, hogy talán a frame-ket nem szereti az IE?  :offtopic: 

#106 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 29. 10:23

Idézet: beeci - Dátum: 2004. szept. 29., szerda - 9:29

Nem tudom, mi lehet benne a hiba, nemsokára újratervezzük, s akkor majd talán megoldódik...
:offtopic: ...most jut eszembe, hogy talán a frame-ket nem szereti az IE?  :offtopic:

A rosszul megírt frameket valóban nem szereti :)
Nagyon el van ám írva ez a keretes szerkezetű oldal...
Jobban jársz, ha:
1- nem használsz kereteket :)
2- ha már keret, akkor olvass utána, hogy miképp is kell jól megírni, nem szégyen a tudás :)

Neked csak két keretre van igazából szükséged, nem pedig 7-re!!!

Van itt html-ről szóló topic is amúgy :), bár jobb ha utánaolvasol és megérted, (nem lesz nehéz, hiszen a html nem programozási nyelv)

#107 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 29. 12:06

Idézet: Delawer - Dátum: 2004. szept. 29., szerda - 12:23

...

Ez az első weblapom, bevallom, önfejűen készítettem (készítettük). Amúgy leellenőríztem, és csak 4 frameset van benne. S még egy dolog: szerkesztve volt, nem írva, csak a szerkesztőre utaló jeleket kitöröltem.
Ígérem, az egy hónapon belűl következő újratervezésnél úgy készítjük, hogy IE-ből is menjen  :D.

#108 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 06. 12:06

Most már megy a GameWorks honlap IE alól is :D.

#109 Felhasználó inaktív   fdsoft 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 18. 11:19

Idézet: beeci - Dátum: 2004. okt. 6., szerda - 11:06

Most már megy a GameWorks honlap IE alól is :D.

Hello!

Ezt a programot mar kb egy eve fejlesztgetem, kisebb nagyobb megszaiktasokkal, de most ugy dontottem befejezem. Egy egy faltoros(brick) jatek, de szerintem mindekepp erdemes megneznetek. Szeretnem ha a benne levo hibakat minnel elobb fel tudnank deriteni, es ha a velemenyeteket, otleteiteket elmondanatok. Ez egy demo verzio 2 kornyezet van, 5-5 palyaval, es a 26 extra kozul 6 db aktiv. Van meg mit fejleszteni rajta, szoval meg nem tokeletes. A hangok tobsege szemét, szoval azt most hagyuk, majd kicserelem oket.

Itt a Jatek, csak tolsetek le tomoritsetek ki, es inditsatok el :))
people.inf.elte.hu/fdavid

Itt egy, ket kep kedvcsinalonak, bar a progi mozgasban az igazi.
  Ha valakit erdekel, talaltok nehany regebii kepet itt :
  es az ujabbakat itt :

Kép
Kép
Kép

Szerkesztette: Netmaster 2004. 11. 09. 02:27 -kor

#110 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 18. 15:13

Idézet: fdsoft - Dátum: 2004. okt. 18., hétfő - 12:19

Hello!

Ezt a programot mar kb egy eve fejlesztgetem, kisebb nagyobb megszaiktasokkal, de most ugy dontottem befejezem. Egy egy faltoros(brick) jatek, de szerintem mindekepp erdemes megneznetek. Szeretnem ha a benne levo hibakat minnel elobb fel tudnank deriteni, es ha a velemenyeteket, otleteiteket elmondanatok. Ez egy demo verzio 2 kornyezet van, 5-5 palyaval, es a 26 extra kozul 6 db aktiv. Van meg mit fejleszteni rajta, szoval meg nem tokeletes. A hangok tobsege szemét, szoval azt most hagyuk, majd kicserelem oket.

Itt a Jatek, csak tolsetek le tomoritsetek ki, es inditsatok el :))
https-es: people.inf.elte.hu/fdavid

Itt egy, ket kep kedvcsinalonak, bar a progi mozgasban az igazi.
  Ha valakit erdekel, talaltok nehany regebii kepet ....

Ne haragudj, de ennyire fontos az általad kitett program, hogy csak https-en keresztül lehet elérni?

Még ha elte-s domain alól jön is azért nem klikkelek mindig minden tanúsítványra ok-t. :)
Főleg, hogy csak képekől lenne szó, ugyebár.
Ne haragudj, nem akartam goromba lenni, csak informálódni szerettem volna.

Szerkesztette: Delawer 2004. 10. 18. 15:15 -kor

#111 Felhasználó inaktív   UfoZ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 18. 16:19

Ismét volt a hétvégén 48-órás játék prog. verseny, most az volt a téma hogy "Random" játékot kellett alkotni.

Úgyhogy itt egy Descent-klón random űrhajókkal és pályákkal :) A program rövidebb "újrafelhasznált" részek kivetelével két nap alatt készült.
Kép

Download
(source)

#112 Felhasználó inaktív   fdsoft 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 13:45

Idézet: Delawer - Dátum: 2004. okt. 18., hétfő - 14:13

Ne haragudj, de ennyire fontos az általad kitett program, hogy csak https-en keresztül lehet elérni?

Még ha elte-s domain alól jön is azért nem klikkelek mindig minden tanúsítványra ok-t. :)
Főleg, hogy csak képekől lenne szó, ugyebár.
Ne haragudj, nem akartam goromba lenni, csak informálódni szerettem volna.

Nem, egyaltalan nem ennyire fontos, csakhogy elvileg ennek az helynek elvileg nem kellene https-es neki lenni. Sajnos most mar nem tudom szerkeszteni a hozzaszolasomat, igy marad. Ha tudtam volna hogy bejon ez az engedely kero form, akkor nyilvan nem rakom ide a kepeket. Szoval bocs mindenkitol...
  Ide rakok egy kepet, ehhez mar nem kell engedely...
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#113 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 18:33

Idézet: fdsoft - Dátum: 2004. okt. 19., kedd - 14:45

Nem, egyaltalan nem ennyire fontos, csakhogy elvileg ennek az helynek elvileg nem kellene https-es neki lenni. Sajnos most mar nem tudom szerkeszteni a hozzaszolasomat, igy marad. Ha tudtam volna hogy bejon ez az engedely kero form, akkor nyilvan nem rakom ide a kepeket. Szoval bocs mindenkitol...
  Ide rakok egy kepet, ehhez mar nem kell engedely...

Dehogy haragszom :) Senki sem vagyok itt ebben a topicban :)
Helyesebben csak egy érdeklődő :)
Amúgy rigolyám ellenére megnéztem a cuccot :)  :up:

szerk.: szerintem küldeni kellene egy üzenetet a moderátornak, hogy a tanúsítvány telepítését kérő bejegyzéseket (képet) vegye ki és nincs bosszankodás :)

Szerkesztette: Delawer 2004. 10. 19. 18:35 -kor

#114 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 18:45

Idézet: Delawer - Dátum: 2004. okt. 19., kedd - 19:33

szerk.: szerintem küldeni kellene egy üzenetet a moderátornak, hogy a tanúsítvány telepítését kérő bejegyzéseket (képet) vegye ki és nincs bosszankodás :)

Nem kell kivenni a képeket, elég átírni http-re a https-eket... :)

#115 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 18:58

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2004. okt. 19., kedd - 19:45

Nem kell kivenni a képeket, elég átírni http-re a https-eket... :)

:) igen, vagy ez is.
Max nem jön be a cucc...:) De nem fog itt dobálózni az ablak...

#116 Felhasználó inaktív   nyeste 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 06. 08:16

Én elsősorban műszaki programokat fejlesztek /mechanikai szilárdsági adatok /. Ha van valaki aki tudja mire használni használja jótanácsokat-és rosszakat is szívesen fogadok

Műszaki weblap

#117 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 09:35

Idézet: nyeste - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 8:16

Én elsősorban műszaki programokat fejlesztek /mechanikai szilárdsági adatok /. Ha van valaki aki tudja mire használni használja jótanácsokat-és rosszakat is szívesen fogadok

Műszaki weblap

Ezt úgy mondtad, mintha ez annyira rossz lenne :)
Bár kétségtelen, hogy pl. a Section Data tőlem eléggé távolálló információkkal szolgál.
A Karos gépiműködtetés azonban már közelebb, persze nem mintha itt a 4. emeleten annyi kapu lenne :), de szerintem hasznos lehet, ha valóban oda kerül az ember, hogy kaput tervez.
Amit megjegyeznék, az a helyesírási problémák a programban. Van egy-két bibi benne, de azt gondolom a program mellett ez már csak kötözködés :)

Jó, hogy nem mindenki játékot csinál :up:  :)

Szerkesztette: Delawer 2004. 11. 06. 09:36 -kor

#118 Felhasználó inaktív   szabv 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 16:16

Idézet: Delawer - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 10:35

Ezt úgy mondtad, mintha ez annyira rossz lenne :)
Bár kétségtelen, hogy pl. a Section Data tőlem eléggé távolálló információkkal szolgál.
A Karos gépiműködtetés azonban már közelebb, persze nem mintha itt a 4. emeleten annyi kapu lenne :), de szerintem hasznos lehet, ha valóban oda kerül az ember, hogy kaput tervez.
Amit megjegyeznék, az a helyesírási problémák a programban. Van egy-két bibi benne, de azt gondolom a program mellett ez már csak kötözködés :)

Jó, hogy nem mindenki játékot csinál :up:  :)

A helyesirási hibákat magyar vagy angol verziókba találtad ? Sajnos mindkettőben elég gyenge vagyok  :D

Műszaki weblap
szabv

#119 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 16:48

Idézet: szabv - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 16:16

A helyesirási hibákat magyar vagy angol verziókba találtad ? Sajnos mindkettőben elég gyenge vagyok  :D

Műszaki weblap

Mivel angol tudásom nem felsőszintű, így a magyarról tudok csak szólni :)
Nem mintha nyelvész lennék :)

#120 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 00:21

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. máj. 3., hétfő - 12:13

Jó majd talán holnap elintézem, csak elő kell szednem a delphi-t, mert csak a CD-re szánt verzió van meg, az meg 30mb. Meg amúgy sem árt egy újrafordítás a programnak.

Na így 6 hónap után teljesítem az ígéretem.

Íme egy működő változat a programból, ami nem is akad, és egyéb baja sincs, ami meggátolná, hogy elinduljon, legalábbis az én gépemen winxpSp2-n megy. Ez nem a jelenlegi állapotot tükrözi, ugyanis 2003/5-hóban készült. (A jelenlegi állapot ennél rosszabb :D Ugyanis áttértem Delphi7-re és a az aktuális legújabb GLScene verzióra, és az átállás, korántsem zökkenőmentes.

http://mumia.uw.hu/Terr.exe

Mivel lusta programozóként readme-t nem mellékeltem, de még help sincs a programban, ideírom amit tudni kell:

Szürke Nyilak: gáz/fék/kormányzás
A,Y: fel/le váltás (sorry de e compile készültekor nem gondoltam az angol kiosztást használókra, így Z nem játszik)
C: Nézetváltás Jelenleg 2 nézet létezik fix és követő.
Egérgörgő: zoom
Egér bal gomb lenyomásával lehet a kamerát mozgatni (csak fix nézet esetén)
N: Átváltás éjjelre
D: Visszaváltás nappalra.
Num +,- : Látótáv változtatása

Végére maradt néhány értelmetlen opció:
F: Mint Fákk, akarom mondani fák, random fákat spawnol, értelme nincs, mivel ütközni úgysem lehet, viszont eröltetett használata nem javallott, mivel a sok fa negatívan hat a teljesítményre, és el is száll a program egy idő után.
T: A csillagok villódzását lehet vele ki be kapcsolni éjjel.
W: A terep wireframe formában jelenítődik meg.
Num /,* A terep megjelenítésének részletességét változtatja, de mivel a benne lévő terep majdnem sík, ennek nincs igazán hatása.

PS: Akinek mégsem tetszik ez a sík terep: A textures/terrain3.bmp fájlt le kell cserélni az ugyanott található nouveaur nevűre, és voila. Felelősséget nem vállalok, mivel még sík terepen sem mozog valami jól a dolog :D

Ismert bugok és hiányosságok: megszámlálhatatlanul sok.

PS2: Ja ugye mondanom sem kell, hogy a program windows alatt fut csak :D és kell neki legalább egy TNT szintű VGA, egy 700 körüli Celeroncs, és vagy 64 mega ram.

Szerkesztette: Mumia 2004. 11. 09. 00:32 -kor

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.