HWSW Informatikai Kerekasztal: Ezt alkottam, megmutatom Nektek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ezt alkottam, megmutatom Nektek HWSW fórumozói által készített programok Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   C+H2O 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 21. 13:54

Ma nézegettem msdn-ben a threadeket, ez sült ki belőle: :D
(kíváncsi vagyok, hogy milyen HT-s p4-en, multiprocis gépen...)

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Quain 2004. 11. 21. 13:57 -kor

#122 Felhasználó inaktív   goldberg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 21. 14:46

Elkészültem a MyToy című játékprogramom első teszt verziójával linuxra. A program a PS2-n jól ismert EyeToy nevű játékprogram linuxos klónja. A projekt honlapja megtekinthető a MyToy oldalon, ahol részletes leírást is találhattok a játékról. A programnak jelenleg csak bináris változata tölthető le, de kérésre e-mailben is rendelkezésre áll a teljes forráskód!

A MyToy játékprogram tulajdonképpen egy PS2 Eyetoy klón Linuxra. A játékprogramok egy új, érdekes megközelítésével találhatod magad szemben, amikor is a játékban a játékos valóban Te vagy! Nem kell Gordon Freeman vagy Lara Croft bõrébe bújnod egy-egy "akcióhoz", hanem a saját ügyességedet bevetve kell megoldanod a feladatokat.
Mindezt úgy, hogy egy a számítógépedhez csatlakoztatott kamera figyeli a mozgásodat, s ennek megfelelõen érzékeli, ha hozzáérsz valamihez vagy megérintesz valamit.

Goldberg
I think game programming is one of the hardest discipline in programming.

#123 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 14:45

Nos, picit röstelltem, hogy elindítottam ezt a témát, és eddig nem tettem be semmit. Ezért belinkelem ide egy régebben általam készített kis memória-játékot. A program GTK 2 -öt használ (GTK 2.2, vagy újabb ajánlott), további információk az alkalmazás mellé mellékelt "OLVASD_EL", illetve "GYIK" állományban érhetőek el.

>>> Letöltés <<<

Kép

Sok sikert az eredményes játékhoz...  :)

Szerkesztve:
Figyelem, a dokumentáció szövegei UTF-8 karakterkódólással vannak eltárolva... gedit, Total Commander, stb... tudja kezelni. És még sokminden más is.  :)

Szerkesztette: Nevergone 2004. 12. 04. 14:55 -kor

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#124 Felhasználó inaktív   bandikaa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 12. 16:07

Topik up :)

Régi, pofonegyszerű progim, .sub feliratok elvágásához:
SubTitle Cut

Csak ezen formátumhoz alkalmas, de működik:
[1][3]Ittadumaaaaaaa :)

Üdv
bandikaa
"We are creatures of the Under World.
We can not afford to love."

#125 Felhasználó inaktív   fabo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 10:04

Helló!

Én 1 autószimulátorszerűséget írtan :)  nézzétek meg!!ITT

#126 Felhasználó inaktív   lapalevés 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 23:27

nos amit én műveltem az igazából nem is program, csak egy primitív hangerőszabályozó. lényege, hogy a felhasználó által definiált 5 hangerőszint között tud váltogatni halkulással / erősödéssel.

használat: init.vbs indítása (ez az "telepítő"), majd a beállított hangerők (max, high, std, low, 0) meghívása például parancsikonnal C:\....\volume.vbs max

kicsit erőforrásigényes, mert a kb. 7 mp-es hangerőállítási folyamat alatt 25-ször indítja el a wscript.exe-t, de p3 és gyorsabb gépeknél nem hiszem, hogy feltűnne.

link

ja és a gépet is elaltatja, ha kell. a sleep.vbs leveszi a hangerőt halkra, kikapcsolja a monitort, majd a telepítés során megadott ideig zenél. utána szabadfoglalkozás van, a slep.vbs végén van pár példa kikommentelve.

Szerkesztette: lapalevés 2005. 02. 15. 23:30 -kor

#127 Felhasználó inaktív   graxxon 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 17. 01:55

FreeSpace XP v2.31 RC-1
[Win95/98/Me/NT4/2000/XP]

http://www.fa-tabor....e/freespace.exe
Abit KN8 SLI, AMD Athlon 64 3800+, 2GB DDR, GeForce 7900 GS

#128 Felhasználó inaktív   tbee83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 10:06

még a topic elején valami olyat mondott, hogy a webes programozás nemigazán az...
lehet talán a html nem az, mert azt végülis sima wysiwyg progikkal meg lehet valósítani, de egy php vagy asp már igen komoly tudást igényelhet, a java és asp.net-ről meg nem is beszélve. :)

nekem most 2.5 weblapom fut.. :)
www.globeinfo.hu - épp a teljes adatbázismotor íródik, de az nincs pub szerveren, ez meg még csak htmles
www.docco.hu - egyszerű dizájn kezdetleges oldal, de fejlődik (mert 'szogat a főnök)
www.kkg.hu - (ez a fél).. ezt a lapot többed magammal csináljuk, és igazából egy php nuke az alapja, ami agyon lett peccselve, készült hozzá pár modul is..

meg van csomó olyan webes fejlesztés, ami gyakorlatilag eltünt mert jött az új verzió.

delphiben egy céges progit javítottam fel, meg egy winamp klónt próbáltam írni, inkább kevesebb sikerrel ;)

Szerkesztette: tbee83 2005. 02. 17. 10:08 -kor

Munkát keresek.. olyat ahol nem kell dolgozni
Egy türelemjátékot kérek, de azonnal!

#129 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 10:31

Idézet: tbee83 - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 10:06

még a topic elején valami olyat mondott, hogy a webes programozás nemigazán az...

És erre mondtam azt, hogy az is programozás, ugyanolyan buktatókkal és nehézségekkel, és az elkészült munkának is ugyanolyan a gyümölcse. Már a HTML -ben is lehet picit "szivogatni", de ezt amúgy sem használja az ember egy nagyobb oldalnál. a PHP, CSS, CGI, ASP, stb. pedig, nos az már teljesértékű programozás. Szóval (mint a téma elején utaltam rá) jöhet az is... :)

Örülök, hogy ilyen szépen fejlődik a téma... sok-sok hasznos és érdekes program van itt már feltüntetve.
Ügyesek vagytok...! :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#130 Felhasználó inaktív   JZO 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 00:49

Sziasztok!

Hosszas fejlesztés eredményeképpen sikerült egy új infrastruktúrális alapokra tervezett szoftver kifejlesztése.
A fő feladata a programnak a kommunikáció. Ez számos lehetőséget jelent, mint Intranet-es chat, helyi hálózatok összekapcsolása interneten át, chat szobák hostolása, azonnali üzenetek küldése kedvencek listával, beépített magán file szerver (file szintű jogosultság kezeléssel), valamint P2P technológián alapuló fejlesztett file megosztás.

A program mindenki számára ingyenes.

TerraChat Communication System - http://www.terrachat.hu/

Mindenkit szeretettel várok a TerraChat univerzumban!  ;)

Mutatok pár Screenshot-ot is:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép

File megosztás vezérlőpultja:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Valamint néhány kötelező elem, pl. játékok, azok közül is az egyik a Torpedo:

Kép

#131 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 00:18

Na, nekem is volna egy programom, még mikor kicsit jobban érdekeltek a fegyverek csináltam, hogy a kaliberek közt lehessen átávltani. Magyarul ez egy col-mm átváltó progi.

Kicsit bugos, GIU nukiu :p, csak yooo kis dos-os "nyomd meg az 1es vagy a 2es gombot, mert nem tudom EGA vagy CGA monitorod van" :cool: kezelés. és ráadásul ez az egyetlen aminek értelme van. Ismert bugja, hogyha szám helyett betűt írsz be, akkor végtelen ciklusba kerüla program, de máig nem tudom hogy miért, persze nem is nagyon kerestem.  :rolleyes:

szerk: bonus source

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Proz3ssoR 2005. 02. 27. 00:19 -kor

#132 Felhasználó inaktív   HawkSoft 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 07:11

Idézet: ?uestLove - Dátum: 2004. máj. 7., péntek - 23:04

ja... és ha már itt vagyok, én is linkelek ide két általam készített apróságot...  :cool:

az első egy elte-eaf4 beadandó volt, és adatbáziskezelésről szól, VC++6-ban íródott.
A forrás és a hozzá tartozó adatbázis. /remélem, jó linkeket adtam meg...  :confused:  ;) /
ugyanennek a kvázi linuxos változata, ami KDeveleop2.1 alatt készült, ITT található. ez 3.5 mega körül van, de benne van minden, a futtatható állomány is. adatbázist nem tudok adni...  :(

a második hobbiból készített progi, egy sima egyszerű bmp-t beolvas, és megcsinálja rá az emboss filtert. /gy.k.: plasztikus hatású dombor-szerű képet készít, remélem, így érthető voltam :D /
szal ITT a forrás, az exe és egy bmp egy zip-ben.

remélem, kellőképpen nagyképűnek sikerült feltüntetnem magam... :cool:  :D

ha találok még valami okosat, felteszem  :cool:

EZ érdekelne engem...de nem jön be a link( hibás..)
Jelenleg  is adatbáziskezelő progit irok win32 alá...és kellene pár ötlet,segítség "ihlet"...stb...:)
Még most csinálgatom csak a keretrendszert...stb...
Nem tud valaki egy jó ( ha lehet magyarnyelvű)  leirást adatbázis kezelésről...anno tanultam, da most ujra bele kéne ásnom magam kissé profibb szinten...

Amivel dolgozom: LCC-win32 fejlesztőrendszer és SQLite3 adatbázismotor...
Főleg C API leirás lenne jó magyarul SQLite-hoz...(angol van , de azt elég macerás értelmeznem helyenként..

Priviben(is) ha lehet... Köszi

Hawk
Hawk

" Unix is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity. - Dennis M. Ritchie"

#133 Felhasználó inaktív   HawkSoft 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 07:21

Idézet: Delawer - Dátum: 2004. szept. 20., hétfő - 20:02

:) Nem húzlak le annyira.
Szóval, amit hozzá tudok szólni a raktárkezelőhöz.

Kissé barátságtalan a külseje. Pesze nem Winamp5-höz hasonlítottam, csak úgy általánosítva.
Persze egyáltalán nem ez a legfontosabb.
A működéssel kapcsolatban az üres rekordok bevitelét jó lenne lekezelni, azaz tiltani.
Az ablakok tabindexét nem ártott volna rendesen beállítani, mert a Mentés előtt például az árrést nem árt megadni. Így aki nem figyeli és TAB-ot használ, (mint én barom), az bosszankodhat, hogy ezt is elcsesztem és kétszer lesz benne a tétel, csak más (0 és más árréssel)
Mentés után az új tétel felvitele előtt nem árt ha üríted a mezőket, az átlagfelhasználó azt gondolja, hogy nem mentette el, hiába jött ki az az ablak, hogy mentve.
A Bruttó áras bevitelnél (második fül) egyszer-kétszer hibát kiabál, amikor tabbal végigszaladok a mezőkön. Gondolom itt igyekeztél ellenőrizni már dolgokra (forrást nem néztem még, bár nekem csak Delphi5-öm van)

Jahh az adatmódosítás funkció az a bizonyos igazi usergyilkos DBGrid :)
Még a forrást is meg kell néznem később, de sajnos eléggé fáradt vagyok jelenleg...
Kíváncsi vagyok milyen az újabb verzió, mennyit fejlődött a rendszered.
:)

A PHP_builder-rel nem nyomultál valaha egy másik topikban? Én úgy emlékszem már szerepelt valahol errefelé...

Az a raktárprogi érdekelne engem is, de nekem nem jön le a link...én is egy adatbázis kezelő progit irok jelenleg és elkéne némi ötlet stb,...

tud valaki win32 API-ról  leirást magyarul...főleg az ablakkezelés stb érdekel ...vagy olyan .lib, modul stb kellene amivel a mai kornak megfelelő csicsás dialógusablakokat lehet generálni, stb...
Mert amit irok az is hasonló mezei ablakokat használ és tud jelenleg...( LCC-Win32...)

Be rakok majd esetleg egy-két progi linket, de nekem is csak amolyan 4-ed kész cuccaim vannak , mert sosincs időm befejezni...

Hawk
Hawk

" Unix is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity. - Dennis M. Ritchie"

#134 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 15:58

Üdv!

Készítettem egy célprogramot (ez alatt azt értem, hogy mint egy célszerszám, ez is egy fajta feladat végzésére alkalmas, de arra kifejezetten!). Konkrétan:

JPEG-BMP MultiConverter v1.0.exe (607kb)

A weblap

A program JPG és BMP képeket tud oda-vissza egymásba konvertálni. Ez még ugye nem nagy ügy, minden képnézegető tudja. DE! Ez a program néhány kattintással mindezt akár több tízezer képfájllal is meg tudja csinálni úgy, hogy közben a képet igény szerint átméretezi, átnevezi, illetve JPG esetén a képminőséget is be lehet állítani, sőt szürkeskálát is csinál. Hasznos lehet pl. webfejlesztőknek, akik sok képpel dolgoznak, és nem akarják a képeket egyesével átalakítgatni. Lehet, hogy van már hasonló program (sőt biztos), de én még nem találtam.

Szerkesztette: tempjoel 2005. 03. 04. 16:16 -kor

Weblap: Terragen Images

#135 Felhasználó inaktív   cx.core 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 04. 16:09

Egész pofás. Az IrfanView is tud ilyesmit (batch conversion), bár ha jól nézem, a tied több lehetőséget rejt.

Szerkesztette: cx.core 2005. 03. 04. 16:13 -kor

#136 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 16:13

Idézet: cx.core - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 17:09

Egész pofás. Az IrfanView is tud ilyesmit (batch conversion), bár ha jól nézem, a tied több lehetőséget rejt.

Köszi a véleményt is, és a PÜ-t is, percek óta görcsöltem a linkkel. :D

#137 Felhasználó inaktív   rollingrock 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 22:50

Szóval csak annyit szeretnék mondani hogy hiányolom a JAVA alkalmazásokat innen. Én pl. JAVA-ban készítgetek programokat. Ráadásul platformfüggetlen a dolog. Egyébként valaki említette hogy Delphi progamozás után kellett JAVA-t tanulnia és nem jött be neki a dolog.

Szerintem JAVA nyelven atomstabil progikat lehet összehozni és nem kell bajlódni a különböző platformok között portolásokkal. Mivel a class vagy jar állományok ugyanúgy lefutnak Windows, vagy Linux sőt MacOS rendszereken is. Mégis sokan idegenkednek tőle. Miért?

:)  :think:
Gigabyte GA-K8N51GMF-9 * AMD Athlon64 3000+ Venice * 768 MB DDR-400 * 120 GB 8MB Maxtor SATA HDD * 400W ATX táp * LG-GSA4165B DVD-RW

#138 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 23:37

Ha esetleg letöltötte valaki, és hasznosnak tartja a programomat, akkor legyen szíves, és töltse le újra, mert egy (és valószínűleg az utolsó, a százalékos állapotjelzőt érintő) minor bug fixálva lett. Tehát:

JPEG-BMP MultiConverter v1.0.exe (593kb)

Üdv

Szerkesztette: tempjoel 2005. 03. 04. 23:40 -kor

#139 Felhasználó inaktív   cx.core 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 05. 08:22

Idézet: rollingrock - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 23:50

Mégis sokan idegenkednek tőle. Miért?

:)  :think:

Én azért, mert interpretált, tehát viszonylag lassú. Már a "write once, compile everywhere" gondolkodásmód sem tetszik, nemhogy ez. :Đ

#140 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 05. 10:40

A lassúságától iszonyat el vagyok halva. Amikor egy egyszerű konzolos programot (kb. 100 sorral) fordít le pár másodperc alatt, akkor milyen egy nagyobb program esetén?
Nem túl lassú a gépem (Athlon 1700+), de szerintem egy egyszerű OOP gyakorlati vizsgára készített program esetén még épp elviselhető ez a lassúság. Nem csinálok programokat Java-ban, ezért nem is nagyon tudok erről bővebben nyilatkozni. Egy dolog tetszik benne, valóban jó OOP oktatásra.
-- Legyen egy jó napod! --

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.