HWSW Informatikai Kerekasztal: Ezt alkottam, megmutatom Nektek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ezt alkottam, megmutatom Nektek HWSW fórumozói által készített programok Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 02. 12:09

Idézet: b14 - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 9:01

...

Khm... azért ne csússzunk el ebbe az irányba, ha kérhetném...

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#162 Felhasználó inaktív   h1ghland3r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 13:30

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 19:42

Kisebb, egyszerű programoknál nem tűnik fel a sebességkülönbség, ha elég gyors géppel áldott meg a sors. Sajnos nem mindenki ilyen szerencsés. Egyes feladatokra egyszerűen nem ésszerű Javát alkalmazni, ezt be kell látni.

A cikkel sok ponton egyetertek, de a konkluzioja nem franko.

Nem mondanam, hogy a projekt bonyolultsaga szabja meg, hogy alkalmazhato-e a Java (vagy a C#). Inkabb a sebesseg az, ami a dolog sarokkove lehet. Ha a Java eleg gyors, akkor szinte minden mellette szol, mert bar szerenyebb kepessegu nyelv, de amit tud, azt viszonylag jol tudja.

Ezzel szemben a C++ ott van a zavaros template-ekkel, ami valoban alkalmazhato generikus programozashoz, de mindenki tudja (legfokeppen azok, akik ezzel foglalkoznak), hogy abszolut nem erre talaltak ki. Aztan van egy borzaszto sovany futasideju konyvtara zerosemmi grafikus tamogatassal. Egyszeruen nem hiszem el, hogy 2005-ben egy szabvany konyvtar legnagyobb erenye nehany absztrakt adatszerkezet parametrikus megvalositasa (talan csak egy olyan van (STLport) ami tutira allocator biztos), meg valami konzolkezeles.

Arrol mar nem is beszelek, hogy a C++ szabvanybol hianyzik az alapveto elemek korrekt definicioja. Pl. elemi tipusok merete (allitolag a hordozhatosag erdekeben, bar eppen a programok atvitelenel lehet vele rohadtnagyot szivni), objektumok binaris reprezentacioja v. a kivetelek teren is vannak gyonge pontok. Kicsit gaz, hogy a Watcom-bol dobott kivetelt nem lehet szivas nelkul elkapni VC++-os kodban. Vagy mekkora orbitalis szivas a ket fordito kozott osztalyokat megosztani? Pedig annak idejen a szabvany megalkotasakor egy csuklomozdulat lett volna ezt az egeszet korrekten megoldani (egyszeruen le kellett volna irni, hogy hogyan KELL csinalni). Es akkor talan a C++ kepes lenne mas nyelvekkel is egyuttmukodni. Nincs reflection. Irnak rohadt komplikalt template kodokat, amik itt-ott probalnak valamit csinalni, de valszeg csak annak van kedve hasznalni, aki mogott puskaval allnak es kenyszeritik.

Szoval C++-t csak oda, ahova a sebessege miatt kell....

#163 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 13:58

Idézet: h1ghland3r - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 15:30

Szoval C++-t csak oda, ahova a sebessege miatt kell....

...és memóriafoglalás csökkentése..stb.

#164 Felhasználó inaktív   b14 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 02. 17:42

Idézet: Nevergone - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 13:09

Khm... azért ne csússzunk el ebbe az irányba, ha kérhetném...

Nem értelek.
Az volt, hogy aki amit készített, azt bemutathatja, nem?
Én úgy gondoltam, hogy ezt én készítettem. :rolleyes:

#165 Felhasználó inaktív   Harder 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 20:19

b14,
igen, te készítetted. Én is készítettem este magamnak egy vajaskenyeret, mégsem teszem a fényképét mert nem ide való. :)
A lényeg, hogy a lapodat nem itt kell reklámozni mert offtopic, olvasd el a kezdő hozzászólást.
tutorial.hu | mactippek.com | blog.harder.hu

#166 Felhasználó inaktív   b14 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 21:48

Idézet: Harder - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 21:19

b14,
igen, te készítetted. Én is készítettem este magamnak egy vajaskenyeret, mégsem teszem a fényképét mert nem ide való. :)
A lényeg, hogy a lapodat nem itt kell reklámozni mert offtopic, olvasd el a kezdő hozzászólást.

Elnézést kérek ezúttal -tőled- és mindenkitől, akinek szemet szúrt a hozzászólásom.

#167 Felhasználó inaktív   Haderach 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 09:49

Idézet: h1ghland3r - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 14:30

[java thread]

:offtopic: ebbe en is beleszolnek.
Szoval a c++nak meglehetosen kicsi a szabvanyos konyvtara(de hihetetlenul ruglamas, es elegansan programozhato), es elerheto hozza szamtalan 3rd party cucc is, amikbol bosegesen lehet valogatni, biztosan mindenki megtalalja a neki tetszot. de eppen ide vehetjuk a Javat, nekem nemreg kellett egy kis ideig awt-t es swinget hasznalni, es tulzas nelkul mondhatom, hogy az pl. ugy ahogy van, szar. persze vannak pozitiv peldak is, a windows.forms eleg korrekt sztem. (habar QT rlz :> )
objektum-letrehozas es allokalas: a java itt meglepoen jol teljesit, (mint a c#) sokkal gyorsabban allokalja az objektumoknak a tarteruletet, mint a c/c++(sok objektumnal nagy elony) es a GC is egy nagyon hasznos dolog szerintem (tudom, c++hoz is van szamtalan elerheto GC, de a java-e gyorsabb, es sztem a c#-e is) emellett a java nyelvi szinten tamogatja a tobbszalu vegrehajtast is.
a cikk egyik fontos pontja volt a sok castolas. meg nem neztem utana a java 1.5-nek, de abban mar vannak generikus kiegeszitesek, az sok castolassal van megoldva, vagy valoban gyorsabb lehet mint a  ipus-fuggetlen tarolok?

#168 Felhasználó inaktív   h1ghland3r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 11:27

Idézet: Haderach - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 8:49

Szoval a c++nak meglehetosen kicsi a szabvanyos konyvtara(de hihetetlenul ruglamas, es elegansan programozhato), es elerheto hozza szamtalan 3rd party cucc is, amikbol bosegesen lehet valogatni, biztosan mindenki megtalalja a neki tetszot. de eppen ide vehetjuk a Javat, nekem nemreg kellett egy kis ideig awt-t es swinget hasznalni, es tulzas nelkul mondhatom, hogy az pl. ugy ahogy van, szar. persze vannak pozitiv peldak is, a windows.forms eleg korrekt sztem. (habar QT rlz :> )
objektum-letrehozas es allokalas: a java itt meglepoen jol teljesit, (mint a c#) sokkal gyorsabban allokalja az objektumoknak a tarteruletet, mint a c/c++(sok objektumnal nagy elony) es a GC is egy nagyon hasznos dolog szerintem (tudom, c++hoz is van szamtalan elerheto GC, de a java-e gyorsabb, es sztem a c#-e is) emellett a java nyelvi szinten tamogatja a tobbszalu vegrehajtast is.
a cikk egyik fontos pontja volt a sok castolas. meg nem neztem utana a java 1.5-nek, de abban mar vannak generikus kiegeszitesek, az sok castolassal van megoldva, vagy valoban gyorsabb lehet mint a  ipus-fuggetlen tarolok?

Nagyjabol egyetertunk.

A Java-t speciel en sem annyira csipazom, de a C#-nak vannak ugyes pillanatai szvsz. Nem vagyok egy Microsoft-rajongo, de szerintem jo otlet volt felkarolniuk.

Ahogy egy kicsit tobbet foglalkoztam a C++-al egyre inkabb ugy erzem, hogy evolucios zsakutca annak ellenere, hogy csodalatos lehetosegei is vannak. Ugy fogja vegezni, mint a Fortran vagy a Cobol.

#169 Felhasználó inaktív   Haderach 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 11:31

Idézet: h1ghland3r - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 12:27

Ahogy egy kicsit tobbet foglalkoztam a C++-al egyre inkabb ugy erzem, hogy evolucios zsakutca annak ellenere, hogy csodalatos lehetosegei is vannak. Ugy fogja vegezni, mint a Fortran vagy a Cobol.

:offtopic: a a a a a ugy biztosnem, azokat a nyelveket meg viragzasuk alatt SEM szerette senki a c++ ezen pedig azert mar tul van :D :p
egyebkent ki tudnad fejteni ezt a gondolatott bovebben?

#170 Felhasználó inaktív   marczi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 16:43

Idézet: Haderach - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 9:49

Igazából az 1.5-ös nem nagyon csinál más, mintha egy preprocesszor lenne az 1.4-hez, gyakorlatban a futtató teszi hozzá a typecastokat futásidőben. További info itt: http://www.artima.co.../generics2.html  Igazából az 1.5 majdnem összes új tulajdonsága ilyen varázslatokat használ, talán az annotation-ok nem, bár szerintem ott is valami ilyesmi húzódik meg a háttérben. Egyébként érdekes téma, indíthatnánk neki új topicot.

#171 Felhasználó inaktív   Haderach 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 19:16

Idézet: marczi - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 17:43

Egyébként érdekes téma, indíthatnánk neki új topicot.

megtortent

#172 Felhasználó inaktív   G_Balage 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 22:23

Üdv kollegák!
szóval amit én alkottam, és megmutathatom nektek, az mind itt van: http://balage.ath.cx Szemezgessetek kedvetekre. Ajánlhatom az Amőbát, vagy a Lanchat-et, amely egy komplett, és bővíthető chat szerver-kliens rendszer. De találhattok itt egy összetett függvényábrázolót, amely a megszokott műveleteken kívül tud deriválni, integrálni, ill. inverz-függvényt előállítani.
ötleteket, javaslatokat, és építő jellegű kritikákat várom minden lehetséges elérhetőségemen (a honlapon megtalálhatjátok)
Ha a honlap valami okból nem jön be (http404) legyetek türelmesek, a hiba ideiglenes, max. pár nap múlva elérhető lesz a honlap.
  Balage;

#173 Felhasználó inaktív   Gilby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 13:25

Sziasztok! :hello:
Néhány saját készítésű játék elérhető a következő címen: www.mksztsz.hu

#174 Felhasználó inaktív   cs-499c 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 04:04

ezt alkottam

Csatolt fájl:

AMD sempron 2800+_Asus k8n_hynix 3*512 ram_inno3d geforce 6600_q-tec500watt_delux bmv ház

#175 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 14:39

Saját készítésű rajzfilm belefér a topikba? Eddig 3 részt csináltam, mindegyik 10 perces!

Szerkesztette: Dextrose 2005. 09. 17. 14:39 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#176 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 14:44

Idézet: Dextrose - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 15:39

Saját készítésű rajzfilm belefér a topikba? Eddig 3 részt csináltam, mindegyik 10 perces!

Hát... :think:

Idézet

Ezt alkottam, megmutatom Nektek, HWSW fórumozói által készített programok

Szigorúan véve nem, de engem nem zavar. ;)

#177 Felhasználó inaktív   Keem1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 17:31

Sziasztok!

Szeretném én is továbbvinni a topicot azzal, hogy egy kezdetleges, de fejlődő progit aljánlok a figyelmetekbe.

Egy nagyon-nagyon egyszerű médialejátszóról van szó, a legismertebb video és zenefájlokat képes lejátszani. Eddig 2 verziója (1.0, 1.1) jelent meg, kb 1 hónap múlva tervezem kiadni az 1.2 variánst.
Ha teccik, arról visszajelezhettek akár itt, akár a program rendszeresített portájának fórumjában.

Itt a link a letöltéshez (csak a letöltésé, leírás máshol van):
A program letöltése

Csatoltam egy képernyőmásolatot is.

Csatolt fájl:

Samsung Galaxy S7 edge | Nexus 7 (2013)
Dropbox regisztráció Mindketten +500 MB-ot kapunk. Te is, én is.

#178 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 19:35

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 15:44

Hát... :think:

Hm...inkább megy a Sziget rajzfilmes topikjába :)
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#179 Felhasználó inaktív   cx.core 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 22:55

bASCII

#180 Felhasználó inaktív   sonar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 09:04

Egy ideje tanulgatom a soros port kezelését, melynek eredménye:
Hyper Terminal

Hibádzik, ha nincs kiválasztva minden, de büszke vagyok magamra, mert so se tanultam iskolai keretek között programozni.
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi érdemünk.

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.