HWSW Informatikai Kerekasztal: Miért halott mostanában a HWSW ? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Miért halott mostanában a HWSW ? ...vagy csak én lettem függő ? Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   _Balagee_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 13. 12:20

Idézet: poopa - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 12:58

Segítsetek, ÉHEZEM! :D

Mi is :D :D :D

#222 Felhasználó inaktív   Salgó Béla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 05. 13. 12:22

Idézet: poopa - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 12:58

De aki függő, az inkább nem eszik, de megveszi az új X800-ast, mert "az olyan király dolog".
NEM SAJNÁLOM RÁ, MAJD PÁR ÉV MÚLVA MÁR BIZTOS. JA ÉS SAJÁT LÓVÉMAT ÖLÖM BELE, EZÉRT LE SEM TUDNAK TOLNI ÉRTE.

Segítsetek, ÉHEZEM! :D

Az ember igen szívós fajta. Példa erre az, hogy haláláig elvan élelem és víz nélkül.
Ha apádnak nem lett gyereke, valószínűleg neked sem fog sikerülni.

#223 Felhasználó inaktív   _Balagee_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 13:13

És a halála után is egész kis adag kell neki :)

#224 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 13:22

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. ápr. 27, kedd - 23:09

Renwickkel nemrég leveleztünk egyet, és ebben (is) közös álláspontra jutottunk, tényleg elég lehalt mostanában (úgy pár hónapja) a fórum.

Szerintem az elso lehalas meg 2001 nyar vegen volt, meg meg azota parszor. Fellendulest nem nagyon lattam, es amint elsullyed az a kb. tucatnyi topic, amit erdemes latogatni asszem en is hozzajarulok a 'regi' forumozok eltunesehez, bar gondolom ez aranylag keves embert erdekel:)

Idézet: Etele

Egyébként pont a Tuning szekció - ahova te is sűrűn jársz - hanyatlik szembeötlően. Színvonal-ügyileg. Érdektelen topikok, érdektelen hozzászólások...

Meg a masvilag is, meg az alaplap-processzor is, meg ugy az osszes.
De nezzuk sorban:
Tuning: regen volt ujdonsag, kiserletezo kedv mindenkiben, a rendszerek egyediek voltak, es altalaban mindenkin sajatkezuleg keszitett el szinte mindent, igy mindig volt ujdonsag, alternativ megoldasok. Mostanra az egesz vizhutes tema erdektelenne valt: mindenki vesz/reendel blokkot, radiatort, csoveket, es a legtobb embernek eszebe sem jut, hogy meg mindig van egy csomo alternativ megoldas (pl. radiator helyett elgozologteto hutes (emlekszel meg a 3M Fluorinert-re pl.? mi lett belole? semmi), Heller-forgo, mittudomen), es meg sorolhatnam.

Masvilag:
Mindenhol linux. Minden disztribnek kulon topicja van, raadasul a kiemelt topicok kozott is csak linuxos topicok vannak, amik egy kiveteltol (hwsw linux faq) eltekintve nem sullyednenek el, mert ugyis gyakran szolnak hozza. A tobbi rendszerrol szolo topicokok elsullyedtek (erdektelenseg, vagy egyszeruen csak reg leleptek azok, akik ismertek oket).

Videokartyak:
Az utolso erdemi ujdonsag kb. a programozhato geometriai motor volt, azota semmi. A f*szom kivancsi arra, hogy 2MHz-et huzva a szetpeccselt 3dmark meg mittudomenmilyen benchmark-ok a legujabb, cheat-elo driverekkel vajon 5 vagy 10 ponttal mutatnak tobbet.
Nincs ujdonsag, nincs semmi, erdektelen az egesz, es nehany (forumon kivuli) eszmecserebol az is kiderult, hogy nem csak szamomra, neha vegignezem az ujabb topicokat is, par szazbol 2-3 erdemleges van, meg par regi, ami nem sullyedt el

Ez csak par kiragadott pelda volt csak, de szinte minden temara ez jellemzo, ja meg meg az is, hogy aki vegigvitte a(z) ...... jatekot (tetszoleges nev behelyettesitheto) easy fokozaton az mar k*rva nagy szakerto.

Idézet: Enolagay

Erdekes amiket irkaltok.

A motor valtas ota a kovetkezo a tendencia:
...

Lehet, hogy tobben jarnak ide, de sokan ugy erzik, hogy egyre kevesebb az erdemi tartalom, a tobb szakertelmet igenylo temakhoz kevesebben szolnak hozza, pl. nezd meg, hogy hanya szoltak hozza SFIJ Translucency and Sub-Surface Scattering topicjahoz, es (ugyanannyi ido alatt) hanyan a 3dmarkbuzulos topicokhoz.

Szerintem a tobbseg, aki szerint a forum pang az ilyenek miatt erezi halottnak a forumot.

Idézet

hwsw-s buli

Valhol olvastam, hogy volt már ilyen vagy legalábbis kezdeményezés.

Alapvetoen (legalabb) ket nagyobb kezdemenyezes volt: egy publikus, es egy kevesbe publikus, utobbi elsorvadt (volt fasza levlistank is, aztan szepen mindenki bejelentette, hogy szarik az egeszbe, egyedul Goodman hivott telefonon, hogy akkor most lesz vagy nem, de en addigra uton voltam hazafele, ugyhogy nem lett, azota nem is probalkoztam/probalkoztunk), elobbivel nem tudom mi lett.

Szerkesztette: NEUROFiRE 2004. 05. 13. 13:27 -kor

#225 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 10:48

Idézet: _Balagee_ - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 12:13

És a halála után is egész kis adag kell neki :)

De ha meghalok akkor temessék el velem együtt a VGA és az alaplapot+procit.

Abból nem eszik senki, mert NEM ELADÓ :D  A síron túl sem.
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#226 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 18:22

egyetértek NEUROFiREvel...

pl. másvilágban a beos-es (vagy hogy ragozzam :) ) topik(ok) mennyire elsüllyedtek...

pedig milyen fasza egy rendszer...
SZVSZ jobb mint a linux...
megaztán mindenhol csak a linux meg a windows folyik.... unalmas....

de ez meg már  :offtopic:
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#227 Felhasználó inaktív   kla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 15. 11:48

my $0.02: sok ovodas-szintu, ovodas tudasu, ovodas temaju topic indul manapsag, amihez sok embernek sem kedve sem energiaja beszolni; en amugy sem dumalok sokat, de az utobbi nehany honapban mar nem is nagyon van mit olvasnom itt :(

de nem adom fel  :up:
"I enjoy working with people. I am putting myself to the fullest possible use, which is all I can think that any conscious entity can ever hope to do." (HAL9000)

#228 Felhasználó inaktív   giotto 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 15. 12:12

Idézet: kla - Dátum: 2004. máj. 15, szombat - 12:48

my $0.02: sok ovodas-szintu, ovodas tudasu, ovodas temaju topic indul manapsag, amihez sok embernek sem kedve sem energiaja beszolni...

egyetertek
"A UNIX rendszerek száma tízre nőtt és még több várható".
(A UNIX Programozói kézikönyv második kiadásából, 1972. június.)

#229 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 16. 00:20

Idézet: kla - Dátum: 2004. máj. 15, szombat - 12:48

de nem adom fel  :up:

Jo neked.

#230 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 16. 17:36

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 14:22

Szerintem az elso lehalas meg 2001 nyar vegen volt, meg meg azota parszor. Fellendulest nem nagyon lattam, es amint elsullyed az a kb. tucatnyi topic, amit erdemes latogatni asszem en is hozzajarulok a 'regi' forumozok eltunesehez, bar gondolom ez aranylag keves embert erdekel:)

[...]

Teljesen egyetértek veled. Teljesen átstruktúrálódott a fórum. Ez a témákra és a hozzászólókra is igaz.
Rengeteg kiváló beszélgetőtárs "emlék már csupán".

A szakmai részekre teljesen jellemző, amit írtál. Ellenben ez a nem szakmai részekre is jellemző.

Anno rengeteg olyan téma volt, amit érdemes volt olvasni és hozzászólni. A magam részéről én rengeteget tanultam is a fórumon. A nagyon komoly szakmai részeket jellemzően csak olvastam; nem kontárkodtam bele. De anno egy-egy az információ-technikát érintő hírekkel kapcsolatban is szép beszélgető topicok születtek; ma már ez sem jellemző. :rolleyes:

Részemről én is csak pár olyan topicot találok, amelyet érdemes olvasni, esetleg írni bele. Néha még egy-egy "segítséget kérek" topicba írok, ha van ötletem. De ahogyan az utóbbi időban alakultak a dolgok... a magam részéről én is egyre jobban "leépítem" majd, ezen szórakozásomat. Bár gondolom, ez szintén kevés embert érdekel. :)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#231 Felhasználó inaktív   groop 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 16. 22:29

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. máj. 16, vasárnap - 18:36

..... Bár gondolom, ez szintén kevés embert érdekel. :)

De biztos van akit érdekel, mert ha mindenki így tenne akkor ez a forum meghalna, ezt meg gondolom te sem szeretnéd.

#232 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 17. 09:22

Az újfajta kommunikációs mód varázsának megkopása egybeesik azzal, hogy az egyes ember egyre kevesebb újat tud mondani az egyre kiműveltebb résztvevőknek. Emellett az emberek közötti kommunikációnak csak viszonylag kis töredéke zajlik a szavak jelentésének szintjén, amit a fórum is közvetiíthet. Az emberek többsége, mint társas lény, előbb-utóbb természetes módon kezdi üresnek érezni a leírt szavakat.

Ebből (is) fakadóan az ember gyökereket ereszt, és kialakít magának egy szociális kapcsolatrendszert (IRL), amiben - jó esetben - hoszabb távon is létezni tud. Innentől kezdve a puszta szavak még üresebbnek, szegényesebbnek tűnnek majd, hiszen immáron a kiteljesedő IRL élettel kontrasztot alkotnak.

Az ember ilyenkor csak csodálkozik, hogy mi történt a fórummal. Pedig a kérdés másik fele: mi történt velem?

A HWSW esetében ehhez még az is hozzájárul, hogy kezdettől fogva gyanakvóan bánik a fiatalabb, tapasztalatlanabb korosztályokkal, így aztán az utánpótlás is kevés.

Szerkesztette: Rive 2004. 05. 17. 09:23 -kor

Elköltöztem :-)

#233 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 17. 09:50

Idézet: Rive - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 10:22

.......
Az ember ilyenkor csak csodálkozik, hogy mi történt a fórummal. Pedig a kérdés másik fele: mi történt velem?

A HWSW esetében ehhez még az is hozzájárul, hogy kezdettől fogva gyanakvóan bánik a fiatalabb, tapasztalatlanabb korosztályokkal, így aztán az utánpótlás is kevés.

Itt valószínüleg van egy nagyon nagy adag igazságod.

Az utca azonban kétirányú, tehát az a "gyanakvóság" is oda-vissza érvényes. És csak két irányból bontható, ha valami bontandó. Biztos van ilyen (is).
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#234 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 17. 10:25

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 10:50

...

Pláne, itt az IRL megszokott standard generációs ellentétekkel szemben árnyalja a képet, hogy mind a 'vén trotty', mind a 'fiatal jampi' egyformán lehet akár tizenéves titán, akár meglett szakember...

Szerkesztette: Rive 2004. 05. 17. 10:36 -kor

Elköltöztem :-)

#235 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 11:28

Nekem az tűnt fel leginkább, hogy mintha a fórumozók ingerküszöbe alacsonyabbra került volna. Amit régebben a többség fel sem vett, az most vért kíván. LameX és Rive urak megállapításaival jórészt egyetértek, bár szerintem ilyen feketén-fehéren nem lehet leképezni a helyzetet. Tény, hogy az egy-két évvel ezelőtti társulat mára jócskán kicserélődött, s mint Piftu is írta, jópár remek ember eltűnt. Meg jópár nem remek ember is. Hogy a helyükre milyen százalékban érkeztek remek, vagy nem remek emberek, nem az én dolgom megítélni, azt mindenki döntse el maga. Tény viszont, hogy MÁS emberek érkeztek, hozták magukkal a tulajdonságaikat, értékrendüket, hozzáállásukat, helyesírásukat, stb. Tehát alakítják, formálják a fórumot, változnak a körülmények, ha a régiek szemszögéből nézem a dolgot. S mivel a körülmények ritkán alkalmazkodnak az egyénhez, az egyénnek kell alkalmazkodni a körülményekhez. Az alkalmazkodás azonban nem beletörődést jelent, de nem is vaskalapos elutasítást. Úgy gondolom, hogy mindenki nem tetszhet mindenkinek, mindenki nem szerethet mindenkit, mindenkinek nem lehet jó véleménye mindenkiről, azonban a tolerancia és a türelem, netán a megértés(re való törekvés) sok súrlódást és konfliktust megelőzne, illetve megoldana. Ezek hiányában azonban sok a sértett önérzet, sok a rossz szájíz, sok a "ki nem állhatom", ergo a társalgási kedv is csökken. Talán ez is oka annak, hogy nem "pörög" annyira a fórum. Biztosan van aki másképp látja a dolgot, de nem is általános igazságot akartam szolgáltatni, csupán a szubjektív véleményemet, érzéseimet, gondolataimat írtam le.

#236 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 17:59

Idézet: charlie - Dátum: 2004. máj. 14, péntek - 19:22

egyetértek NEUROFiREvel...

pl. másvilágban a beos-es (vagy hogy ragozzam :) ) topik(ok) mennyire elsüllyedtek...

pedig milyen fasza egy rendszer...
SZVSZ jobb mint a linux...
megaztán mindenhol csak a linux meg a windows folyik.... unalmas....

de ez meg már  :offtopic:

Lehet, hogy unalmas, de senki nem akadályoz meg benne senkit, hogy felvessen akár BeOS-es témákat, vagy azt, ami őt érdekli. Aztán vagy lesz rá reakció, vagy nem.

Vegyétek már észre: Mi vagyunka fórum, ha meghal, akkor mi, fórumtagok halasztják meg. Nem egy kívülálló valami, aztán nosza, szidjuk a rendszert.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#237 Felhasználó inaktív   groop 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 14:37

Idézet: Friczy - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 18:59

... Aztán vagy lesz rá reakció, vagy nem. ...

Csak valószinű nem lesz rá reakció, mivel nem nagy számban elterjedt.

#238 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 14:51

Idézet: Friczy - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 18:59

Lehet, hogy unalmas, de senki nem akadályoz meg benne senkit, hogy felvessen akár BeOS-es témákat, vagy azt, ami őt érdekli. Aztán vagy lesz rá reakció, vagy nem.

Ajanlom figyelmedbe ezt a topicot ('vagy nem' kategoria).

Mindjart inditok probakepp egy Plan9 topicot is:D

#239 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 16:06

Idézet: groop - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 15:37

Csak valószinű nem lesz rá reakció, mivel nem nagy számban elterjedt.

Ez bizony elképzelhető. És akkor most mi van? A HWSW hibája, hogy nem elég elterjedt egy oprendszer? Akit érdekel, hozzon róla híreket, keressen társakat. Persze itt is igaz, hogy ha egyszer nem megy, nem kell erőltetni.
Friczy

#240 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 16:09

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 15:51

Ajanlom figyelmedbe ezt a topicot ('vagy nem' kategoria).

Mindjart inditok probakepp egy Plan9 topicot is:D

Ja, ez bizony így van, a DEC-kel együtt a VAX is megy a süllyesztőbe. Ahogy az OS/2 is, és így tovább mások. De pl. az általad is idézett topic nem mostanában haldoklik, ahogy elnézem, több, min 50%-ban te írtál hozzászólásokat benne.
Friczy

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14