HWSW Informatikai Kerekasztal: Leghutesek - A kozelmult es a jelen # I. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Leghutesek - A kozelmult es a jelen # I. Osszefoglalok, tesztek...

#1901 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 13. 15:42

Idézet: matyee - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 14:28

Régebben én is vízhűtést használtam, aztán kijöttek jó hőcsöves hűtők eladtam vizesrendszert. Most egy 2100+os amd tbredem + TT Sonic Tower van, és vmi eszméletlen hogy hűt. 2200mhz-en egy papst 12cm-es ventivel 1000rpm-en sem megy 40 fok föle. (alapfeszen 1,6V). Vízzel 2400en ment a cpu 1,8V-on ahol a radin ugyanez a papst volt ugyanigy 1000rpm-en (teljesen hangtalan, max 10cm kozelből hallod). Kipróbáltam Sonic Towerrel és ment most is szépen 2400mhzen 1,8V-on 50fok korul. (vizhutessel is kb ennyi volt a hőfok) Igaz viznek előnye h lehet vele mindent hűteni (cpu, gpu, nb, winy st) de a mai hőcsöves cuccok hasonló teljesítményre képesek. Én személy szerint azért akartam vizhűtést, h halk legyen a gépem, amit most is simán elérek és nem kell több tízezres vizhűtés. NF7s lapon zalman blokk, Vidkartyan zalman passziv hűtés, cpu-n TT sonic tower + papst 1000rpm-en és a gép kussban van. :up: Egy hátránya van ennek a hűtőnek, hogy brutál nehéz feltenni K7-re. töltök fel majd képeket is illusztrációként :up:

NA azért ami neked volt vízhűtés az egy 8 centis ventivel szerelt radival hozta azt amit a mostani léghűtésed...Nomeg a blokkjaid sem voltak közel sem a legjobbak...

Ergo ez akkora baromság ,hogy egy 8 centis ventivel szerelt , 3 éve tervezett blokkokból álló vízhűtést összehasolítunk egy mai modern 12 centis ventivel szerelt léghűtéssel...

Ha egy 12 centis ventivel szerelt radival lett volna a vízhűtésed már 5-6 fokot ver a légre...Ha dual radid van akkor meg közel 10-et...A jobb blokkokkal meg hozott volna még 5-6 fokot...

#1902 Felhasználó inaktív   matyee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 16:12

nem azért írtam mert le akartam szólni a vizhűtést, csupan a sajat tapasztalataim oszottam meg. először dual radim voltt 2db 8cmes ventivel, aztan single radi 12cm-es ventivel. abban teljesen igazad van, h jobb fokokat lehet elérni, ezért elnézést h nem fogalmaztam pontosan. nekem a célom az volt h kb. 2200mhzen hajtva minnél csendesebb gépbem legyen, fesz. emelés nélkül. így értettem a hasonló teljesítményt. ha nagyobb feszt adok esetleg még vid.kártyát is húzza az ember értelemszerűen vizhűtés verhetetlen. amit én hangsúlyozni szerettem volna, (és csak emiatt írtam) h közepes tuningra simán elég a mostani hőcsöves hűtök. legalábbis nekem ez a tapasztalat. igazából csak azt akartam mondani, h pár éve léghűtéssel elérni egy közepes tuningot, ugy h a gép halk maradjon nem volt elképzelhető, ezért tértek át sokan vizre. mostanra az új hűtökkel ez mar inkább lehetséges.

ui. zollka te az első vizhutesemre gondolsz azota volt meg1 mar :) igaz abban fos zalman blokk volt, de hűtött szépen, és a vga-t is lehetett húzni, de se időm se türelmem nem volt már hozzá. de természetesen értékelem a hozzászólásod a baromság részt leszámítva. az időbeli összehasonlítás meg jogos, tényleg nem azonos évjaratú dolgokról volt szó :up:

Szerkesztette: matyee 2006. 02. 13. 16:19 -kor

ASUS p5b delux C2D E6400 @3,2Ghz G.Skill 2*2G DDR PC8000 EVGA 8800GT OC WD sATAII 400G SAMSUNG 940BF 2ms HP DVD+-RW CREATIVE SB live! 5.1 + SPEEDLINK-medusa 5.1 FSP Zen CM 5539 GENIUS SlimStar RAZER DA+RAZER mantis WATERCOOLING eheim cpu fet nb vga

#1903 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 16:31

Idézet: matyee - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 16:12

nem azért írtam mert le akartam szólni a vizhűtést, csupan a sajat tapasztalataim oszottam meg. először dual radim voltt 2db 8cmes ventivel, aztan single radi 12cm-es ventivel. abban teljesen igazad van, h jobb fokokat lehet elérni, ezért elnézést h nem fogalmaztam pontosan. nekem a célom az volt h kb. 2200mhzen hajtva minnél csendesebb gépbem legyen, fesz. emelés nélkül. így értettem a hasonló teljesítményt. ha nagyobb feszt adok esetleg még vid.kártyát is húzza az ember értelemszerűen vizhűtés verhetetlen. amit én hangsúlyozni szerettem volna, (és csak emiatt írtam) h közepes tuningra simán elég a mostani hőcsöves hűtök. legalábbis nekem ez a tapasztalat. igazából csak azt akartam mondani, h pár éve léghűtéssel elérni egy közepes tuningot, ugy h a gép halk maradjon nem volt elképzelhető, ezért tértek át sokan vizre. mostanra az új hűtökkel ez mar inkább lehetséges.

ui. zollka te az első vizhutesemre gondolsz azota volt meg1 mar :) igaz abban fos zalman blokk volt, de hűtött szépen, és a vga-t is lehetett húzni, de se időm se türelmem nem volt már hozzá. de természetesen értékelem a hozzászólásod a baromság részt leszámítva. az időbeli összehasonlítás meg jogos, tényleg nem azonos évjaratú dolgokról volt szó :up:

:up: korrekt :)

#1904 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 16:55

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 16:21

Ha nem lenne ra igeny, nem gyartananak dragabb hutoket. :) Se vizhutest.

Van akinek eleg a gyari huto is, van akinek az XP120 se jo.

En szemely szerint a leghutokben mar sok fantaziat nem latok, sztem az elmult 1-2 evben mar kijott beloluk a max. kihozhato. Legkozelebb inkabb vmi baratibb aru vizet szeretnek amivel CPU/NB/VGA triot tudom huteni, a jelenlegi hutesemmel nem vagyok megelegedve es ha penzt koltok ra akkor legyen jobb.

nem azt mondtam, hogy nincs ra igeny, csak szerintem a gyakorlati haszna nincs osszhangban az araval...

#1905 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 17:10

Idézet: arn - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 16:55

nem azt mondtam, hogy nincs ra igeny, csak szerintem a gyakorlati haszna nincs osszhangban az araval...

Az extra igényeket kielégítő cuccok sosincsenek összhangban az árukkal...Egy Mercedest sem venne meg ilyen alapon senki...

#1906 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 17:45

persze :)

de nalam a hutes van a gepert, es nem forditva. ha meg eleg halk es huvos a 4e forintos is (nekem), akkor nem adok ki tobb tizezret erte. de van aki megteszi.

#1907 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 18:18

a thermaltake sonic tower az jobb mint a thermaltake silent tower?
mert azt találtam, hogy a silent towernél jobb a zalman http://www.techtasti...ent-tower2.html
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#1908 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 18:51

Idézet: arn - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 17:45

persze :)

de nalam a hutes van a gepert, es nem forditva. ha meg eleg halk es huvos a 4e forintos is (nekem), akkor nem adok ki tobb tizezret erte. de van aki megteszi.

Az elég halk mindig relatív :D Illetve az elég hűvös is :D
Egyébként én ott látom a léghűtések legnagyobb hibáját manapság ,hogy a high-end VGAkat egyszerűen nem sikerül normális zajszint mellett ésszerű hőmérsékletre hűteni mert kicsi a hely a VGA hűtésének...Egy SLI-s konfig meg csakis böszme nagy zajjal (számomra) hűthető léggel...És mindezt ha meg akarod oldani jönnek a házventik és az újabb és újabb ventik amiktől a csend minden illúziója elveszik...

#1909 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 11:25

csak sajnos nem mukodik minden vizzel... a ref kartyahutoket majd lassan lecserelni se lehet, mert annyira komplexek. a tapellato resz ugyanolyan problemat okoz, mint az alaplapoknal.

az ilyen "egybehutok" meg kicsit borsos aron vannak - es nem is biztos, hogy mindent hut. a viz akkor lenne igazan szep, ha teljesen passziv lenne. ez egy nagyobb teljesitmenyu gepnel ha finom akarok lenni, nem igazan ajanlott, hiszen nem csak az a 3-4-5-6 melegedo alkatresz letezik, ami a legmozgas hianyaba hosszabbtavon lehet beledoglik.

ha mar van venti a gepben, csak atmenet - ha meg ventit hasznalok, akkor meg inkabb a homersekletnek szol. a homerseklet engem addig erdekel, amig gyakorlati (tuning) haszna van.

ha mindehhez hozzaveszem az arat, meg egy lanparty vagy szereles eseten a macerat - marad a leghutes.

#1910 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 11:42

Idézet: arn - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 11:25

csak sajnos nem mukodik minden vizzel... a ref kartyahutoket majd lassan lecserelni se lehet, mert annyira komplexek. a tapellato resz ugyanolyan problemat okoz, mint az alaplapoknal.

az ilyen "egybehutok" meg kicsit borsos aron vannak - es nem is biztos, hogy mindent hut. a viz akkor lenne igazan szep, ha teljesen passziv lenne. ez egy nagyobb teljesitmenyu gepnel ha finom akarok lenni, nem igazan ajanlott, hiszen nem csak az a 3-4-5-6 melegedo alkatresz letezik, ami a legmozgas hianyaba hosszabbtavon lehet beledoglik.

ha mar van venti a gepben, csak atmenet - ha meg ventit hasznalok, akkor meg inkabb a homersekletnek szol. a homerseklet engem addig erdekel, amig gyakorlati (tuning) haszna van.

ha mindehhez hozzaveszem az arat, meg egy lanparty vagy szereles eseten a macerat - marad a leghutes.

Az én gépem viheted simán lanaprtyra és használhatsz SLI-t is bármilyen kártyával ,mindezt venti nélkül...

Mi nem hűthető vízzel aminek feltétlen kell?

Nálam ezek vannak vízzel hűtve: CPU FET-ek, CPU, VGA (GPU+memo+fesz stab.), Nf4 chip, rendszer memo, HDD...Minek kell még hűtés ami tönkremegy ezek hiányában???HA ennyi mindent hűt víz akkor a passzív táp olyan hűvös levegőt kap a házból még ventik nélkül is ,hogy amit lead a ház kivágott tetején át az még mindig bőségesen jó hőmérséklet...A házamban 25 fokos szobánál 30 fok van több óra terhelés után...

Ez nem az a topik ,de majd a koplett vízhűtések topikba linkelek be olyan VGA hűtőket ahol még az is megoldható ,hogy ha 7800GTX-ről cserélsz x1900xt-re akkor a blokkod kisebb átalakítással használható legyen...

#1911 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 12:34

Srácok, a Freezer 64 Pro-n a rögzítőfület el lehet fordítani? Az én alaplapomon ugyanis a foglalat úgy van elhelyezve, hogy a rögzítőfülek a gép hátulja felé, vagyis a csatlakozók felé néz.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1912 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 12:47

magán a procihűtőn nem lehet forgatni a felfogatót.
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#1913 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 12:50

Idézet: Zollka - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 12:42

Az én gépem viheted simán lanaprtyra és használhatsz SLI-t is bármilyen kártyával ,mindezt venti nélkül...

Mi nem hűthető vízzel aminek feltétlen kell?

Nálam ezek vannak vízzel hűtve: CPU FET-ek, CPU, VGA (GPU+memo+fesz stab.), Nf4 chip, rendszer memo, HDD...Minek kell még hűtés ami tönkremegy ezek hiányában???HA ennyi mindent hűt víz akkor a passzív táp olyan hűvös levegőt kap a házból még ventik nélkül is ,hogy amit lead a ház kivágott tetején át az még mindig bőségesen jó hőmérséklet...A házamban 25 fokos szobánál 30 fok van több óra terhelés után...

Ez nem az a topik ,de majd a koplett vízhűtések topikba linkelek be olyan VGA hűtőket ahol még az is megoldható ,hogy ha 7800GTX-ről cserélsz x1900xt-re akkor a blokkod kisebb átalakítással használható legyen...

tehat fogod belerakod a haz gyari dobozaba, es bevagod a csomagtartoba? es mellesleg nem nagyon tobb 10 kilonal... hogy ne legyen nehez cipelni.

hutendo: tap, kondik.

mennyibe is kerult a hutesed? ugy tokkal vonoval...

#1914 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 12:52

Idézet: brd - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 12:34

Srácok, a Freezer 64 Pro-n a rögzítőfület el lehet fordítani? Az én alaplapomon ugyanis a foglalat úgy van elhelyezve, hogy a rögzítőfülek a gép hátulja felé, vagyis a csatlakozók felé néz.

Hát ezt nem tudom, de nekem meg hagyományosan áll, és Freezer 64-em van, ami a rogzítők irányában fúj.
Szóval nekem a pro állna jól, neked meg a sima.
Ha akarsz cserélni szólj! :)

#1915 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 13:41

Hátööö, csak azért nem vásárolnék egy pro-t, hogy elcserélhessem egy használtra. :)
Viszont a tied nem eladó esetleg? :D
Egyébként a ventit lehet cserélni rajta (a nem pro-n)? Pl. egy sima 8, vagy 9cm-es házhűtőt bele lehet "erőltetni"?

#1916 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 13:50

Idézet: arn - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 12:50

tehat fogod belerakod a haz gyari dobozaba, es bevagod a csomagtartoba? es mellesleg nem nagyon tobb 10 kilonal... hogy ne legyen nehez cipelni.

hutendo: tap, kondik.

mennyibe is kerult a hutesed? ugy tokkal vonoval...

Én ezt a gépem gurítani szoktam a lábain :) Szal nem emelgetem,de megemleni is meg tudnám  :)

A táp nem hűtendő mert passzív (FSP Zen) és felette ki van vágva a ház teteje, nem fűti tele a házat mert egyből leadja a hőt a házon kívűlre és a házból hideg levegőt kap...
A kondik a tápban 105 fokosak, namost kb. max terhelésnél sem volt melegebb 70 foknál a táp legbelső részében...Azért egy 105 fokos minőségi  kondi ezen a hőmérsékleten sokat elmegy...

Az alaplap, VGA és egyéb alkatrészek kondijai még a 60 fokot sem érik el...Léghűtésnél lehet ,hogy melegebb a kondi mint nálam...Egyébként a FET blokkok a környezetüket is hűtik illetve eleve a házban mondtam ,hogy majndem szoba hőmérséklet van szal a kondik mellőli meleg levegő is könnyen felszáll,nem ragad meg...

Az én gépem nagyon sok volt mert nagyon dizájnos radikat akartam...De hasonló tudású konfig kihozható jóval kevesebből is más radikkal...

Egy high-end mondjuk 7800GTX Single VGA-s rendszer akár DC procival, úgy ,hogy minden hűtve van(RAM,VGA,FET-ek,CPU,NB,HDD) kijön 120K-ból MINDENNEL,ekkor egyetlen venti sincs a gépbe még a tápé sem...A passzív tápot nem számoltam mert az minden konfighoz kell és egy 400-as Zen nem kerül többe mint egy márkás aktív hűtéses táp...

HA viszont van egy aktív hűtéses tápod halk ventivel és nincs high-end VGA-d akkor ezt az összeget le lehet redukálni akár 65-70K környékére is mert ilyenkor van annyi légáramlat ,hogy a RAM ,CPU FET és kisebb egységek hőjét elviszi a házból...A nagyobb fogyasztók hője meg megy ki vízzel...

És azért meg kell hagyni ,hogy egy ilyen full passzív vízhűtéses konfig mindenen blokkokkal sokkal alacsonyabb hőmérsékletet tud produkálni (ezzel nagyobb stabilitást) mint a minimum RPM-re tekert léghűtéses gépek...A hangjáról nem is beszélve...Árban tény ,hogy nem egy kategória a kettő, de ez a mercedes és Suzuki összehasonlítása lenne...Mindkettővel el tudsz menni bárhova na de ,hogy...

#1917 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 13:56

Idézet: brd - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 13:41

Hátööö, csak azért nem vásárolnék egy pro-t, hogy elcserélhessem egy használtra. :)
Egyébként a ventit lehet cserélni rajta (a nem pro-n)? Pl. egy sima 8, vagy 9cm-es házhűtőt bele lehet "erőltetni"?

Enyém eladó :D  :cool: Katt

És talán valami felfogatóbigyóval lehetne rá eröltetni 9-est :)
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#1918 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 14:35

Köszi, de Somogy megye "messze" van (Bp-től), így gondolom a pk-t nem fizetnéd ki, akkor pedig már érdemesebb nekem, itt, kb. 3 km-re megvásárolni, akár kiskerben (ami mellesleg nem miss trál). :)

#1919 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 14:50

Idézet: brd - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 13:41

Ok, én azt hittem már megvan neked.
Egyébként meg 5 év gari van rá. :)

Szerkesztette: -MM- 2006. 02. 14. 14:50 -kor

#1920 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 16:23

Idézet: Zollka - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 14:50

Én ezt a gépem gurítani szoktam a lábain :) Szal nem emelgetem,de megemleni is meg tudnám  :)

A táp nem hűtendő mert passzív (FSP Zen) és felette ki van vágva a ház teteje, nem fűti tele a házat mert egyből leadja a hőt a házon kívűlre és a házból hideg levegőt kap...
A kondik a tápban 105 fokosak, namost kb. max terhelésnél sem volt melegebb 70 foknál a táp legbelső részében...Azért egy 105 fokos minőségi  kondi ezen a hőmérsékleten sokat elmegy...

Az alaplap, VGA és egyéb alkatrészek kondijai még a 60 fokot sem érik el...Léghűtésnél lehet ,hogy melegebb a kondi mint nálam...Egyébként a FET blokkok a környezetüket is hűtik illetve eleve a házban mondtam ,hogy majndem szoba hőmérséklet van szal a kondik mellőli meleg levegő is könnyen felszáll,nem ragad meg...

Az én gépem nagyon sok volt mert nagyon dizájnos radikat akartam...De hasonló tudású konfig kihozható jóval kevesebből is más radikkal...

Egy high-end mondjuk 7800GTX Single VGA-s rendszer akár DC procival, úgy ,hogy minden hűtve van(RAM,VGA,FET-ek,CPU,NB,HDD) kijön 120K-ból MINDENNEL,ekkor egyetlen venti sincs a gépbe még a tápé sem...A passzív tápot nem számoltam mert az minden konfighoz kell és egy 400-as Zen nem kerül többe mint egy márkás aktív hűtéses táp...

HA viszont van egy aktív hűtéses tápod halk ventivel és nincs high-end VGA-d akkor ezt az összeget le lehet redukálni akár 65-70K környékére is mert ilyenkor van annyi légáramlat ,hogy a RAM ,CPU FET és kisebb egységek hőjét elviszi a házból...A nagyobb fogyasztók hője meg megy ki vízzel...

És azért meg kell hagyni ,hogy egy ilyen full passzív vízhűtéses konfig mindenen blokkokkal sokkal alacsonyabb hőmérsékletet tud produkálni (ezzel nagyobb stabilitást) mint a minimum RPM-re tekert léghűtéses gépek...A hangjáról nem is beszélve...Árban tény ,hogy nem egy kategória a kettő, de ez a mercedes és Suzuki összehasonlítása lenne...Mindkettővel el tudsz menni bárhova na de ,hogy...

azt hiszem ez meddo vita... teljesen mas szempontjaink vannak, nem tepem a szamat miatta. alapvetoen egy szelsoseges helyzetet kepviselsz, ami eleg keves embert foglalkoztat (engem se).

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.