Idézet: arn - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 12:50
tehat fogod belerakod a haz gyari dobozaba, es bevagod a csomagtartoba? es mellesleg nem nagyon tobb 10 kilonal... hogy ne legyen nehez cipelni.
hutendo: tap, kondik.
mennyibe is kerult a hutesed? ugy tokkal vonoval...
Én ezt a gépem gurítani szoktam a lábain

Szal nem emelgetem,de megemleni is meg tudnám
A táp nem hűtendő mert passzív (FSP Zen) és felette ki van vágva a ház teteje, nem fűti tele a házat mert egyből leadja a hőt a házon kívűlre és a házból hideg levegőt kap...
A kondik a tápban 105 fokosak, namost kb. max terhelésnél sem volt melegebb 70 foknál a táp legbelső részében...Azért egy 105 fokos minőségi kondi ezen a hőmérsékleten sokat elmegy...
Az alaplap, VGA és egyéb alkatrészek kondijai még a 60 fokot sem érik el...Léghűtésnél lehet ,hogy melegebb a kondi mint nálam...Egyébként a FET blokkok a környezetüket is hűtik illetve eleve a házban mondtam ,hogy majndem szoba hőmérséklet van szal a kondik mellőli meleg levegő is könnyen felszáll,nem ragad meg...
Az én gépem nagyon sok volt mert nagyon dizájnos radikat akartam...De hasonló tudású konfig kihozható jóval kevesebből is más radikkal...
Egy high-end mondjuk 7800GTX Single VGA-s rendszer akár DC procival, úgy ,hogy minden hűtve van(RAM,VGA,FET-ek,CPU,NB,HDD) kijön 120K-ból MINDENNEL,ekkor egyetlen venti sincs a gépbe még a tápé sem...A passzív tápot nem számoltam mert az minden konfighoz kell és egy 400-as Zen nem kerül többe mint egy márkás aktív hűtéses táp...
HA viszont van egy aktív hűtéses tápod halk ventivel és nincs high-end VGA-d akkor ezt az összeget le lehet redukálni akár 65-70K környékére is mert ilyenkor van annyi légáramlat ,hogy a RAM ,CPU FET és kisebb egységek hőjét elviszi a házból...A nagyobb fogyasztók hője meg megy ki vízzel...
És azért meg kell hagyni ,hogy egy ilyen full passzív vízhűtéses konfig mindenen blokkokkal sokkal alacsonyabb hőmérsékletet tud produkálni (ezzel nagyobb stabilitást) mint a minimum RPM-re tekert léghűtéses gépek...A hangjáról nem is beszélve...Árban tény ,hogy nem egy kategória a kettő, de ez a mercedes és Suzuki összehasonlítása lenne...Mindkettővel el tudsz menni bárhova na de ,hogy...