HWSW Informatikai Kerekasztal: Leghutesek - A kozelmult es a jelen # I. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Leghutesek - A kozelmult es a jelen # I. Osszefoglalok, tesztek...

#1921 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 14. 17:45

Idézet: arn - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 16:23

azt hiszem ez meddo vita... teljesen mas szempontjaink vannak, nem tepem a szamat miatta. alapvetoen egy szelsoseges helyzetet kepviselsz, ami eleg keves embert foglalkoztat (engem se).

Én nem is vitázni akarok :) Csak azt a nézetedet cáfoltam meg miszerinte van-e teljesen passzív rendszer high-end gépekhez...Van...Nem olcsó ,de ha azt nézzük ,hogy valaki meg 200K-ért vesz VGA-t akkor mégsem annyira szélsőséges 120K-ért egy ilyen komplett passzív és időtálló hűtés....
Én nem meggyőzni akarlak ,hogy ezt használd...

#1922 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 08:55

200ert kartyat venni szinten nem normalis dolog...  ;)

#1923 Felhasználó inaktív   Reason 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 17. 11:51

Helló!

Találtam egy sok szereplős összehasonlítási tesztet, a kérdés már csak az, hogy mennyire nevezehető hitelesnek. Főleg hogy 20 C fok alatti hőmérsékleti érték is szerepel rajta. Ami léghűtésnél több mint érdekes. Feltéve ha hogy szobában, normál körülméynek között készült az összehasonlítás.

Kép

A cikk teljes terjedelmében

Forrás: BeHardware

#1924 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 12:14

Felhívnám a figyelmedet a Delta szócskára. :) A szobahőmérséklet és a proci hőmérsékletének a különbsége szerepel a grafikonon.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1925 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 13:50

Idézet: Reason - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 11:51

Helló!

Találtam egy sok szereplős összehasonlítási tesztet, a kérdés már csak az, hogy mennyire nevezehető hitelesnek.

Semennyire.  :rolleyes:
Az az Asus Star Ice egy vicc ott az élen.
A hwoc oldalon megkuksizták már régebben: "Hűtés. Rövid tesztelés után úgy éreztük grafikonoknak itt semmi helye. Egy 3,20 GHz-es Prescott processzoros rendszerben a Zalman 7700CU több mint tíz fokot vert rá, persze mínuszban. Az eredmény egyenesen elkeserítő."

Ezek után mit gondoljak az egész tesztről?  :rolleyes:
42

#1926 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 15:08

leghutest tesztpadon tesztelni kb olyan, mint auto vezethetosegere kovetkeztetni egy tesztpados eredmenybol...

#1927 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 15:36

Idézet: arn - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 15:08

leghutest tesztpadon tesztelni kb olyan, mint auto vezethetosegere kovetkeztetni egy tesztpados eredmenybol...

Ezzel tökéletesen egyetértek!De ezt a tényt kevés "neves" szaklap tudja...

#1928 Felhasználó inaktív   Reason 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 17. 15:50

Igen igazad van brd.  :respect: :omg:

BigBear:
Másfelől. Viszont a második helyezetben egyetértünk, hogy a top lista elején végzett. Sokak a ninja-t favorizálják. Bár annak a bordái alauminiumból készültek igaz dupla annyi hőcső van rajta. De a hyper6 viszont teljesen réz, illetve  a legnehezebb ergó ennek a legjobb a hővezetése. És két jótelejesítményű 9cm enermax ventrivel 12volton megtámogatva sztem a legjobb léghűtés is egyben. Habár sajna nekem nem ilyenem van, de közeljövőben erre szeretném lecserélni.

üdv:

Reason

#1929 Felhasználó inaktív   deluck 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 16:37

Idézet: Reason - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 15:50

Igen igazad van brd.  :respect:   :omg:

BigBear:
Másfelől. Viszont a második helyezetben egyetértünk, hogy a top lista elején végzett. Sokak a ninja-t favorizálják. Bár annak a bordái alauminiumból készültek igaz dupla annyi hőcső van rajta. De a hyper6 viszont teljesen réz, illetve  a legnehezebb ergó ennek a legjobb a hővezetése. És két jótelejesítményű 9cm enermax ventrivel 12volton megtámogatva sztem a legjobb léghűtés is egyben. Habár sajna nekem nem ilyenem van, de közeljövőben erre szeretném lecserélni.

üdv:

Reason

ad1. A Ninja-t itt nem is tesztelték.
ad2. A súlynak és a hővezetésnek nem sok köze van egymáshoz.

Egyébként minden megfelel a valóságnak... :think:

Szerkesztette: deluck 2006. 02. 17. 16:37 -kor

a jelenlegi leggyorsabb processzoron már csak 4 másodpercig fut egy végtelen ciklus

#1930 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 16:40

Sokak a ninja-t favorizálják. Bár annak a bordái alauminiumból készültek igaz dupla annyi hőcső van rajta. De a hyper6 viszont teljesen réz, illetve a legnehezebb ergó ennek a legjobb a hővezetése. És két jótelejesítményű 9cm enermax ventrivel 12volton megtámogatva sztem a legjobb léghűtés is egyben.

Lazán átugrottál pár olyan dolgon, mint a hőátadó felületek nagysága, a lamellák távolsága, sőt hiába említetted a dupla annyi hőcsőt, simán kijelented, hogy a másiknak jobb hővezető képessége... :)

A hyper6-on maxon fújó ventillátorral úgy 2 fokkal jobb eredményt fogsz tudni elérni. (ezen 2 ventillátor sem segít, a légsebesség nem nő 2 ventillátornál számottevőn, nemhogy kétszerakkora legyen.)
Viszont mindkettőn a venti fordulatszámát levéve (Ninja-n 1000rpm-re, Hyper6-on 1500rpm-re) , 7  fokkal már a Ninja vezet. :) (Ugyebár a ritkább lamellák előnye)

Tehát ha kicsit is számít a hang, akkor a Ninja jobb vétel. Ha nem, akkor 2-szer akkora fordulatszámért kapsz -2 fokot a Hyper6-tal :)
(Amúgy a 2 tipusú Hyper6 összevetésénél is látszik, hogy fontosabb a ventilátor és a lemellák mérete, mint az hogy réz vagy aluminium.)

Scyte Ninja (aliminiumborda, 12 centis ventilátor):
1000 rpm 52°
1600 rpm 50°

Hyper6+ (aluminiumborda, 10 centis ventilátor):
1000 rpm 54°
1600 rpm: 48°

Hyper6 (rézborda, 8 centis ventilátor):
1500 rpm: 57°
3000 rpm: 48°

#1931 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 18:23

Igen igazad van brd.  :respect: :omg:

BigBear:

üdv:

Reason

A 2. helyezett nagyon jó hűtő, csak éppen ha számít a hang is, akkor nem annyira jó vétel. Ahogy már írtam korábban is, a sűrű lamellák miatt alacsony fordulatszámú ventivel meghal a Hyper6+.
42

#1932 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 19:18

Idézet: Gabesz - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 13:01

Kép

Hát, K8N-en van alaplapi keret, olyan, mint a képen is látszik.

No, visszaolvasgattam, és látom ezt a képet :)

A saját Ninja-mon ugyanezt csináltam meg, hogy a procifoglalt mögötti cuccok is kapjanak némi plusz levegőt :) Irtózatosan vékonyak ezek a lamellák, szinte ha megfogom, akkor el tudnak hajolni :) Igaz, hogy kb. ugyanannyi visszahajlítani őket, és nem látszik rajta meg rajta az origami-művészetemből :D

#1933 Felhasználó inaktív   joel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 19. 12:19

Idézet: brd - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 12:34

Srácok, a Freezer 64 Pro-n a rögzítőfület el lehet fordítani? Az én alaplapomon ugyanis a foglalat úgy van elhelyezve, hogy a rögzítőfülek a gép hátulja felé, vagyis a csatlakozók felé néz.

El lehet fordtani, az elfordítható fülnél lévő csavarral lehet szétszedni, de szerintem így van a simánál is.
Intel Core2 Duo E6750 :ASUS P5K Premium WiFi AP :Geil Black Dragon 2x1GB :Sapphire HD 4870 :2xWDC WD2500YS-01SHB0 Raid0 :WDC WD2500YS-01SHB1 :ASUS DRW-2014L1T :Leadtek Winfast TV2000 XP Expert :Creative SB Live! 5.1+Orion HT728: Samsung SyncMaster 223BW :CoolerMaster Stacker STC-01 :Enermax EG495AX-VE
Watercool blokkok, Laing DDC, Cape Cora

#1934 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 19. 12:37

Igen, el lehet, nekem is meg kellett tennem beszereléskor, kb. fél perc, bár először rosszul raktam össze , és nem értettem, hogy miért van olyan messze a rögzitő rész. :lama:
KomposztWC

#1935 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 10:53

Hellosztok!

Tudnátok az Abit RX600Pro-mravalami olcsóbb, de jó passzív hűtőt javasolni? Lehet jó nagy, mert a házban található még egy húzott presscott is :D (igaz, azon egy Tt CL-P0092 Silent van, de még így is befűtheti a kis p3as házat.)

Táp már kikerült a házból az odd-vel együtt. A 3 optikainak helyet adó keretbe pedig egy (most meg nem mondom pontosan, h milyen...) 120as SUNON venti került (kb 65-70dBA - ami baromi hangos, de nem megy állandóan - és ha jól emléxem, durván 90-120CFM környékén lehet). Ha csak töltögetni hagyom a gépet estére, akkor ez nem jár, és ezért kéne a passzív VGA is, jó lenne, ha a lehető leghalkabb lenne ilyenkor a gép. A gyári mini hűtő szépen világít, de baromi zajos.

Most gondoltam csak bele, milyen kemény hűtést kapna a proci egy Tt Sonic Tower-rel + ezzel a sunon-nal :D :D

Ja egyébként hálós lesz a gépház oldala, így zárható, de levegőhöz is jut. Szal ha van halk ventis tippetek (ahol aventi a házfalfelé néz), az is jólenne. Asszem a Zalmantól láttam valami ilyesmit, csak már tudom, hmelyik volt az és, h mit tudott.
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1936 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 10:58

Esetleg nincs valami jól bevált rezgéscsillapító módszeretek? :)
Padlószőnyeg, régi egérpad darabok, gumibelső :D nem tudom... akár vmi spéci anyag... Amit az autóhifi építésnél is használnak.. asszem bitumen, kicsit drága :s meg itt lehet h nem is túl célszerű.

Meg presscott-ot kielégítő óriásborda is érdekelne, ha tudtok vmit ajánlani ^^
Passzív radiátor, vagy ilyesmi. Ha ilyet lehet találni/csináltatni mondjuk 12-14cm széles változatban, az kiváló lene. Pont beférne az optikaik helyére^^
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1937 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 11:15

Ninja Plus SCNJ-1000P

#1938 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 11:53

Idézet: brd - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 12:15

Kössz a tippet, nekem tetszik is ez a kütyü, csak nem egészen erre lenne szükségem :s

"A hűtő alapvetően csendes gépek készítéséhez készült, használata nem javasolt magas frekvenciájú CPU esetén (ventilátor nélkül)."

Na most pont ez lenne a lényeg... elhiszem, h lehet hozzá halk ventit is kapni, de  14k-t sajna nem ér nekem... ventivel már nem tökéletesen néma, ha pedig ventizek, akkor már megmaradok a mostaninál. (ez is csak 21dBA)

VGA-ra gondolom nem szerelhető fel...meg a memokat nem is fedné le.
SonicTower egyébként önmagában is lehűt egy 640est. :s Szal sztem azért ez húzós ár.

De azért tényleg köszönöm.
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1939 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 16:03

SUNON DP201A 120x120x38 mm fan, air flow 153m³/h, 41 dBA 220V 0,125A

Kicsit rosszul emlékeztem...
Tudna vki bővebb infókat szerezni erről? Google-on nem találtam mást. CFM-ben érdekelne a légszállítása...  m3/h-t nem tudom viszonyítani :(
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1940 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 16:13

Idézet: Smooth - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 11:53

Kössz a tippet, nekem tetszik is ez a kütyü, csak nem egészen erre lenne szükségem :s

Szerintem egy ilyen procit lehetetlen csendben lehűteni, még akkor is van hangja, ha vízhűtéssel próbálkozol, mert a bordáját annak is hűteni kell. Egyébként, passzívan is képes lehűteni még egy Prescottot is, ha megfelelő a szellőzés (házhűtőventi) a házban.

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.