Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2006. márc. 22., szerda - 8:45
Én éppen ezért gondolkodom valami légcsatorna-szerű dolgon. Teljesen lekerekített, áramvonalas levegő-belépő, majd meghatározott terelővonalak, szinte egy zárt kanyargós cső lenne a gép belsejében. Már régóta filózom, hogyan lehetne jól(!) megcsinálni, hogy a hűtés is jobb legyen, csendesebb is legyen és még szétszedhető is legyen. Sok kartonlap, hullámpapír és agyagozás kellene hozzá, majd a kiszáradt agyagot glettelni, csiszolni és festeni+polírozni kéne, hogy sima felület legyen a végén...
Ez nem lenne rossz, de csak növeled a felületet

És a csövek hajlanak, törik a levegőt. Használhatsz esetleg olyan (asszem) bitumenes bevonatot, mint az autó-hifi építők az ajtók rezgés mentesítésére... csak nem tudom h reagál a hőre... (bár biztos bírja, hisz nyáron azt is melegíti rendesen a nap.)
Láttam olyan szerver házat, ami jobb oldalon nyílt, fejjel lefelé került így bele a lap, proci alulra, és egy plexi csővel burkolta a keresztül húzó levegőt... elől megszívta, hátul kinyomta, és az egész ebben a csőben maradt, ami csak a procinak vitte a friss levegőt ^^
Hangról nem tok nyilatkozni, csak képet láttam, de nem hinném h néma lenne...
Ventik miatt sosem lehet. Azoknak meg ha minimális fordulaton pörgeted is, lesz hangjuk