HWSW Informatikai Kerekasztal: Leghutesek - A kozelmult es a jelen # I. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Leghutesek - A kozelmult es a jelen # I. Osszefoglalok, tesztek...

#1981 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 22. 07:45

Idézet: Smooth - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 21:56

Ja és a különböző kiálló elemek, tartók, keretek is befolyásoló tényezők házhűtő esetén... mint minden elem, amin megtörhet a levegő/hang.

Én éppen ezért gondolkodom valami légcsatorna-szerű dolgon. Teljesen lekerekített, áramvonalas levegő-belépő, majd meghatározott terelővonalak, szinte egy zárt kanyargós cső lenne a gép belsejében. Már régóta filózom, hogyan lehetne jól(!) megcsinálni, hogy a hűtés is jobb legyen, csendesebb is legyen és még szétszedhető is legyen. Sok kartonlap, hullámpapír és agyagozás kellene hozzá, majd a kiszáradt agyagot glettelni, csiszolni és festeni+polírozni kéne, hogy sima felület legyen a végén...
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#1982 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 23. 14:04

Tudja valaki, mi az átszámítási arányszám a CFM és a m3/h között? Köszi!

Szerk.: már meglett, de ha esetleg valakinek szüksége lenne ilyesmire: Katt!

Szerkesztette: freeone 2006. 03. 23. 14:21 -kor

A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1983 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 23. 15:31

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2006. márc. 22., szerda - 8:45

Én éppen ezért gondolkodom valami légcsatorna-szerű dolgon. Teljesen lekerekített, áramvonalas levegő-belépő, majd meghatározott terelővonalak, szinte egy zárt kanyargós cső lenne a gép belsejében. Már régóta filózom, hogyan lehetne jól(!) megcsinálni, hogy a hűtés is jobb legyen, csendesebb is legyen és még szétszedhető is legyen. Sok kartonlap, hullámpapír és agyagozás kellene hozzá, majd a kiszáradt agyagot glettelni, csiszolni és festeni+polírozni kéne, hogy sima felület legyen a végén...

en csinaltam ilyesmit muanyag csobol anno...

amugy antec p150  ;)

#1984 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 23. 15:37

Idézet: Smooth - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 22:56

Önmagában nem hangos... de a szigetelések, rezgés csillapítások (mondjuk nem komoly szerkezetekre, mechanizmusokra gondolok :D), sokat számítanak.
Nekem alapból van egy bizonyos hangja a gépemnek, amit nem neveznék éppen halknak... ha rárakom az oldallapot, nem h halkulna, a rezgések miatt még hangosabb is lesz :s
Tehát ha passzentosak az illesztések, és remek anyagokból készült, vszeg halkabb lesz, mint egy szimpla codegen házikó ^^
Ja és a különböző kiálló elemek, tartók, keretek is befolyásoló tényezők házhűtő esetén... mint minden elem, amin megtörhet a levegő/hang.

nem (csak) az illesztesek miatt zorog egy haz, hanem a lemezek nagy felulete miatt is bughat, ha van rezonnanciat kelto dolog (mint pl a vinyo). ha szendvicsszerkezeture csinaljak, illetve megnovelik a sulyat, akkor csokken ez a hatas. ez a kozvetett zaj. ezert nem tul jok ilyen szempontbol az alu hazak. de a codegen hazak papirvekony lemezei is siralmasak.

a legjobb anyag amit lemezek bevonasara talaltam az a gumis filc volt...

kozvetlenul pedig a ventikbol, forgoalkatreszekbol erkezik a zaj. ezt csak ezek megszuntetesevel lehet hatekonyan csendesiteni - vagy legmentes hazban tartod a cuccost ;)

#1985 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 23. 17:24

Idézet: arn - Dátum: 2006. márc. 23., csütörtök - 16:37

nem (csak) az illesztesek miatt zorog egy haz, hanem a lemezek nagy felulete miatt is bughat, ha van rezonnanciat kelto dolog (mint pl a vinyo). ha szendvicsszerkezeture csinaljak, illetve megnovelik a sulyat, akkor csokken ez a hatas. ez a kozvetett zaj. ezert nem tul jok ilyen szempontbol az alu hazak. de a codegen hazak papirvekony lemezei is siralmasak.

a legjobb anyag amit lemezek bevonasara talaltam az a gumis filc volt...

kozvetlenul pedig a ventikbol, forgoalkatreszekbol erkezik a zaj. ezt csak ezek megszuntetesevel lehet hatekonyan csendesiteni - vagy legmentes hazban tartod a cuccost ;)

Igen, én is ugyanezekre gondoltam, csak nem tudtam mindent felsorolni így hirtelen.

Mellesleg az utsó mondatod nagyon nem volt rossz!!!
Vákum-ház :) majd megpróbálok egyet (bár a csatlakozók miatt, amiknek ki kell jutniuk, nem lesz könnyű)
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1986 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 23. 17:32

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2006. márc. 22., szerda - 8:45

Ez nem lenne rossz, de csak növeled a felületet :s És a csövek hajlanak, törik a levegőt. Használhatsz esetleg olyan (asszem) bitumenes bevonatot, mint az autó-hifi építők az ajtók rezgés mentesítésére... csak nem tudom h reagál a hőre... (bár biztos bírja, hisz nyáron azt is melegíti rendesen a nap.)

Láttam olyan szerver házat, ami jobb oldalon nyílt, fejjel lefelé került így bele a lap, proci alulra, és egy plexi csővel burkolta a keresztül húzó levegőt... elől megszívta, hátul kinyomta, és az egész ebben a csőben maradt, ami csak a procinak vitte a friss levegőt ^^
Hangról nem tok nyilatkozni, csak képet láttam, de nem hinném h néma lenne...
Ventik miatt sosem lehet. Azoknak meg ha minimális fordulaton pörgeted is, lesz hangjuk :(
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1987 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 23. 18:10

Idézet: freeone - Dátum: 2006. márc. 23., csütörtök - 14:04

Tudja valaki, mi az átszámítási arányszám a CFM és a m3/h között? Köszi!

Szerk.: már meglett, de ha esetleg valakinek szüksége lenne ilyesmire: Katt!

Címjegyzékbe vele  :)
1 köbláb/perc az 0.028317 köbméter/perc, ami ~1,7 köbméter/óra...

#1988 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 23. 19:24

Idézet: Smooth - Dátum: 2006. márc. 23., csütörtök - 17:32

Ez nem lenne rossz, de csak növeled a felületet :s És a csövek hajlanak, törik a levegőt.

Hogyhogy növelem?
Most össze-vissza megy a levegő (na jó, annyira nem), de kábé kontrollálatlanul áramolhat és örvényelhet ahogyan a kábelek és a kártyák az útjába esnek.
Nem konkrétan csövekre gondoltam, hanem hullámpapírból, agyagból/gipszból vagy valamiből megcsinálni a légcsatornát, kvázi szobrászkodni kéne hozzá...
Ha lenne mondjuk egyetlen venti valahol a gép közepén a légcsatornába építve, akkor a légcsatornát kívülről már akár ki is tömhetem vattával, mert a levegő ugyebár eljut a szükséges helyekre. Így talán nem jönne ki a ventillátor hangja.
Amúgy nekem most se a ventillátor hangja hallatszik (most fel van tekerve 12V-ra, mert videót tömörítek), hanem ahogyan surrog a levegő a bordák lamellái közé érve és a tápomból az éles felület mentén kifúj a levegő.

Szerkesztette: Gyulavitéz 2006. 03. 23. 19:29 -kor

#1989 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 23. 21:21

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2006. márc. 23., csütörtök - 20:24

Hogyhogy növelem?
Most össze-vissza megy a levegő (na jó, annyira nem), de kábé kontrollálatlanul áramolhat és örvényelhet ahogyan a kábelek és a kártyák az útjába esnek.
Nem konkrétan csövekre gondoltam, hanem hullámpapírból, agyagból/gipszból vagy valamiből megcsinálni a légcsatornát, kvázi szobrászkodni kéne hozzá...
Ha lenne mondjuk egyetlen venti valahol a gép közepén a légcsatornába építve, akkor a légcsatornát kívülről már akár ki is tömhetem vattával, mert a levegő ugyebár eljut a szükséges helyekre. Így talán nem jönne ki a ventillátor hangja.
Amúgy nekem most se a ventillátor hangja hallatszik (most fel van tekerve 12V-ra, mert videót tömörítek), hanem ahogyan surrog a levegő a bordák lamellái közé érve és a tápomból az éles felület mentén kifúj a levegő.

Én nem egészen arra gondoltam akkor amire te :)
Bár most sem 100%ig tiszta a kép, de sztem már kezdem kapizsgálni mit szeretnél... viszont nem tudom elképzelni még a hatást... szal próba cseresznye ^^
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1990 Felhasználó inaktív   rzerge 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 19:06

Sziasztok!

Szerintetek lehet vhol olyan "L" hajlítású csövet venni, amit egy 80as ventire lehetne feltenni? (a kondikról vinné el közvetlen a hőt) :think:

Előre is köszke :respect:
AsusP5K Premium/wifi,Intel-e6550,KingmaxMars 2x1gb-1066mhz,Gainward8800gt 512mb,Samsung160gb sata,WD3200AAKS,Pioneer d110dvd rw,TaganTG420-U1

#1991 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 21:44

Idézet: rzerge - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 20:06

Sziasztok!

Szerintetek lehet vhol olyan "L" hajlítású csövet venni, amit egy 80as ventire lehetne feltenni? (a kondikról vinné el közvetlen a hőt) :think:

Előre is köszke :respect:

Persze.
A csatornáknál használt PVC csövekre gondolsz, nem?
Azt persze nem tudom, h pont 80mm-esben lehet-e kapni, mert nem vok járatos a méretezésben, de ha pár cm-vel kisebb, vagy nagyobb, azon még lehet egy kis barkácsolással segíteni :)
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1992 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 09:32

Üdv!
Próbáltam saját kezűleg utánna nézni, hogy milyen ventit érdemes venni mostanság, de eléggé belekavarodtam  :rolleyes:
Szóval havernak kellene egy 1700+ Athlonra egy csöndes, olcsó venti (7végén ránézek, biztos lehet húzni). Mi ajánlotok? Köszi!
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#1993 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 10:36

Idézet: Smooth - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 22:44

Persze.
A csatornáknál használt PVC csövekre gondolsz, nem?
Azt persze nem tudom, h pont 80mm-esben lehet-e kapni, mert nem vok járatos a méretezésben, de ha pár cm-vel kisebb, vagy nagyobb, azon még lehet egy kis barkácsolással segíteni :)

Nekem volt ilyen cső.
Végülis 110 mm-es könyökcsövet vettem, kb 400 ft volt, és ebbe belemegy a 8 centis ventinek a 4 sarka, szépen rajta is marad a cső, kicsit feszül, mert a venti kerete átlóban nagyobb, mint a cső belső átmérője.
Elég kemény és merev az anyaga, kézzel fűrészelni és reszelni is jó kis meló.

#1994 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 10:58

Idézet: Picur - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 10:32

Üdv!
Próbáltam saját kezűleg utánna nézni, hogy milyen ventit érdemes venni mostanság, de eléggé belekavarodtam  :rolleyes:
Szóval havernak kellene egy 1700+ Athlonra egy csöndes, olcsó venti (7végén ránézek, biztos lehet húzni). Mi ajánlotok? Köszi!

marmint venti vagy procihuto?

#1995 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 12:25

Idézet: arn - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 11:58

marmint venti vagy procihuto?

Nem tudom milyen hűtő van most benne, de első lépésben inkább csak a ventit cserélném le. Ha nagyon gáz, akkor meglátjuk :)
Gondolom 8cm venti kell. Közben néztem, hogy a GlacialTech SilentBlade-jére egész jókat mondtak. Egész olcsónak is láttam. Ez tényeg ilyen csöndes (19dBA)?
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#1996 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 13:26

nekem 12cmes van... jo.

olcsobb ventiknel vagy ezt vagy a coolink hutoit javaslom.

#1997 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 07. 15:55

Idézet: Picur - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 12:25

Nem tudom milyen hűtő van most benne, de első lépésben inkább csak a ventit cserélném le. Ha nagyon gáz, akkor meglátjuk :)
Gondolom 8cm venti kell. Közben néztem, hogy a GlacialTech SilentBlade-jére egész jókat mondtak. Egész olcsónak is láttam. Ez tényeg ilyen csöndes (19dBA)?

Én használtam procihűtőn, halk, az 1700+ra elég lesz, de az én 2500+ Bartonomat már nem bírta rendesen lehűteni.
KomposztWC

#1998 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 17:11

coolinkben van egy csomo fordulatszamu

#1999 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 08. 20:05

Idézet: Picur - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 13:25

GlacialTech 2520 hűtő AMD 3,2Ghz (25dB) - 5 ÉV GARANCIA!
Öcsémnek ilyen volt anno a K7-esen (2700+ Tbred)... Nem volt hangos egyáltalán, és szépen is hűtötte.
Ebből a Pro változat már rettenetesen hangos volt, igaz jobban is hűtőtt :)
Vagy itt van még esetleg ez:
GlacialTech Turbine 4500
(most nem találtam róla semmi konkrétat, remélem, lehet még kapni, de asszem 19dBA ez is)

Előbbi kb 3500HUF körül van, utóbbi 6-8ezer körül volt asszem (fél éve)
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#2000 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 09:41

Elfelejtettem visszaírni  :rolleyes: Szombaton de. megvettük a silentblade-t szépen (csak kék volt), halkan teszi a dolgát. Az majd hosszú távon kiderül, hogy tényleg beválik-e, eddik OK-s!
Köszi a segítséget mindenkinek!  :respect:
Ja, ez elvileg 19dBA és ugyancsak 5 év gari ;)

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó