Játékírás
Elküldve: 2004. 05. 02. 11:50
Hi!
Nem tudtok olyan programot, amivel játékot lehet írni? Nem a game editorra, vagy a klick&playre gondolok, hanem valami komolyabbra, amivel már fps-t lehet írni. Természetesen mégcsak nem is delphire vagy c re gondolok, hanem valami olyanra, amibe vannak előre megírt grafikus motorok, és neked csak ki kell alakítani a történeket, objektumokat kell létrehozni, hangokat kell összecsatolni, megalkotni az egészet. Létezik vhol ilyen program?
Nem tudtok olyan programot, amivel játékot lehet írni? Nem a game editorra, vagy a klick&playre gondolok, hanem valami komolyabbra, amivel már fps-t lehet írni. Természetesen mégcsak nem is delphire vagy c re gondolok, hanem valami olyanra, amibe vannak előre megírt grafikus motorok, és neked csak ki kell alakítani a történeket, objektumokat kell létrehozni, hangokat kell összecsatolni, megalkotni az egészet. Létezik vhol ilyen program?
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum
paranormal.hu
paranormal.hu
Elküldve: 2004. 05. 02. 12:10
Idézet: Mumia - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 12:59
Persze tegnap láttam, Doom4 do it yourself kit-et, Carmack következő generációs enginejére írhatsz saját játékot 3 kattintással. 
Hú de kafa...akkor nem is kell tanulnom ezt a programozás féleséget???
-- Legyen egy jó napod! --
Elküldve: 2004. 05. 02. 12:18
Én csak azt nem tudom, hogy miért nem csinálnak ilyet? Olyan nagy dolog lenne megírni pár engine-t? Egy csomószor megjelenik ugyanis PC-s újságok CD-jén 3d engine motor, amiben tesztelni lehet. Egy ilyet mért nem tudnak beépíteni egy szerkesztőbe? Nem hiszem hogy olyan bonyolult dolog lenne csinálni egy ilyen játékszerkesztő programot. Úgy képzelem ezt el, hogy megadnának egy csomó textúrát, ezeket egymásba lehetne pakolni, aztán adva lenne egy csomó felszín, ahol beállíthanánk a színmélységet, fényességet, stb. Szerintem kurva jó lenne. Továbbá ellenségeket szerkeszthetnénk úgy, hogy mi magunk adnánk meg, hogy mit csináljanak, hova menjenek, erről és erről a pontra hova mozogjanak, szóval értitek. Kár, hogy nincs ilyen program, magáncélra, vagy otthoni felhasználásra igazán írhatnának egy ilyet.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum
paranormal.hu
paranormal.hu
Elküldve: 2004. 05. 02. 12:24
Azt hiszem a Quake1-2 forrását szabadon felhasználhatóvá tette az id.
Nosza, letöltöd, kreálsz egy játékot, mi meg majd teszteljük...
Nosza, letöltöd, kreálsz egy játékot, mi meg majd teszteljük...
Elküldve: 2004. 05. 02. 12:25
Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 13:18
Én csak azt nem tudom, hogy miért nem csinálnak ilyet? Olyan nagy dolog lenne megírni pár engine-t? Egy csomószor megjelenik ugyanis PC-s újságok CD-jén 3d engine motor, amiben tesztelni lehet. Egy ilyet mért nem tudnak beépíteni egy szerkesztőbe? Nem hiszem hogy olyan bonyolult dolog lenne csinálni egy ilyen játékszerkesztő programot. Úgy képzelem ezt el, hogy megadnának egy csomó textúrát, ezeket egymásba lehetne pakolni, aztán adva lenne egy csomó felszín, ahol beállíthanánk a színmélységet, fényességet, stb. Szerintem kurva jó lenne. Továbbá ellenségeket szerkeszthetnénk úgy, hogy mi magunk adnánk meg, hogy mit csináljanak, hova menjenek, erről és erről a pontra hova mozogjanak, szóval értitek. Kár, hogy nincs ilyen program, magáncélra, vagy otthoni felhasználásra igazán írhatnának egy ilyet.
Azért ez messze nem olyan egyszerű ám, sőt...
Gondolj bele, ha ilyen könnyen menne, a világ tele lenne egy sablonra épülő számtalan játékkal.
Ha grafikus motor kell, pl itt van ez, de ő is úgy kezdi, hogy C++ ...
Idézet
én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti.
Elküldve: 2004. 05. 02. 12:36
Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 13:18
3d engine motor
Elküldve: 2004. 05. 02. 12:38
Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 11:18
1. Egy valamire való grafikus motor megírása, nem 10 perc. Ha ennyi lenne mindenki ezt csinálná. A cégek komoly pénzeket fektetnek ezekbe a projektekbe.
2. Vannak ilyen cuccok, amibe csak beleszerkesztgeted az elemeket, aztán had szóljon. Az ilyet hívják motor licenszelésének, többek közt ebből él az ID
3. Otthoni felhasználásra tudom esetleg ajánlani a moddolást. HL, Max Payne és még jó pár játékhoz biztosítottak a fejlesztők megfelelő támogatottságot a moddereknek.
Az még kifelejtettem, hogy egy motor, amire játékot építesz több részből tevődik össze. Van ugye grafikai része, fizikai és hang.
Szerkesztette: BoGab 2004. 05. 02. 12:43 -kor
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...
We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.
Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!
We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.
Elküldve: 2004. 05. 02. 12:49
Moddolás?
Az azt jelenti, hogy bele tudok nyúlni a játékba, vagy ilyesmi? És ha igen, honnan lehet kapni ilyen moddoló programokat?
Az azt jelenti, hogy bele tudok nyúlni a játékba, vagy ilyesmi? És ha igen, honnan lehet kapni ilyen moddoló programokat?
paranormal.hu
paranormal.hu
Elküldve: 2004. 05. 02. 12:53
Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 11:49
Moddolás?
HL-nak asszem a cdjén van, Max Payne-nek szintén, Morrowindnek is, Construction Set-nek hívják.
Őszintén szólva sosem moddoltam. A lényeg, hogy adott a motor és építhetsz rá.
Így születnek pl a GTA trabantos és kispolszkis képei
Elküldve: 2004. 05. 02. 13:02
HL mod fórum.
SuMMeR linkjei közül talán ez a legérdekesebb, HL, Q és U moddolás.
SuMMeR linkjei közül talán ez a legérdekesebb, HL, Q és U moddolás.
Szerkesztette: BoGab 2004. 05. 02. 13:05 -kor
Elküldve: 2004. 05. 02. 13:12
... hasznalhatsz akar ingyenesse tett forraskodokat is
-Vx07
Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
- Leonardo Da Vinci
Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
- Leonardo Da Vinci
Elküldve: 2004. 05. 02. 13:15
Idézet: BoGab - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 13:38
2. Vannak ilyen cuccok, amibe csak beleszerkesztgeted az elemeket, aztán had szóljon. Az ilyet hívják motor licenszelésének, többek közt ebből él az ID 
Azért ahhoz is bőven kell tudni programozni, és sokegyebet. Kismillió scriptet kell írni, és azért az engine az csak az alap ahhoz még rengeteget kell hozzátenni, hogy abból program legyen.
Elküldve: 2004. 05. 02. 13:25
Idézet: Mumia - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 15:15
Azért ahhoz is bőven kell tudni programozni, és sokegyebet. Kismillió scriptet kell írni, és azért az engine az csak az alap ahhoz még rengeteget kell hozzátenni, hogy abból program legyen.
ez igy van.
egy szemelynek tul nagy dio egy teljesen uj jatek osszerakasa, meg akkor is ha az moddolas
-Vx07
- Leonardo Da Vinci
- Leonardo Da Vinci
Elküldve: 2004. 05. 02. 13:42
Idézet: Mumia - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 12:15
Ezt nem is vitatom, lehet, hogy a megfogalmazásom túl egyszerűnek tünteti fel. Egyik haverom Morrowindhez csinált pluginokat, az is igényelt hozzáértést. A motor csak egy alap, ez így van. De sokkal egyszerűbb dolga van általában annak aki a már kész motorra épít, mint annak, aki megírja azt.
Persze a moddolás sem lesz gyerekjáték, ha DEXTROSE barátunk belevág cseppnyi tudással, akkor elég sok türelemre és gép előtt töltött órára, kitartásra lesz szüksége, hogy a vágyott projekt megszülessen
Elküldve: 2004. 05. 02. 14:02
Ha saját progit csinálsz vagy egy játékhoz csinálsz egy modot (pl total conversiont), akkor is rengeteg meló van vele. Ha teljesen egyedivé akarod tenni, akkor számtalan, több ezer textúra és 3d-s, modellt kell csinálnod, ami nagyon-nagyon időigényes.
Amúgy van valami progi. Nem tudom milyen, nem próbáltam. Meg nem is ingyenes. Az a neve, hogy 3D Game Studio, és itt van az oldala: http://3dgamestudio.com
Amúgy van valami progi. Nem tudom milyen, nem próbáltam. Meg nem is ingyenes. Az a neve, hogy 3D Game Studio, és itt van az oldala: http://3dgamestudio.com
Elküldve: 2004. 05. 02. 14:46
>>Itt<< van egy érdekes dolog, de ehhez nem árt ismerni a BASIC prognyelvet.
>>Itt<< meg egy másik, de ehhez már komolyabban kell tudni programozni.
>>Itt<< meg egy másik, de ehhez már komolyabban kell tudni programozni.
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."
"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."
"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."
Elküldve: 2004. 05. 02. 22:31
Én ezt használom:
Programozni viszont ehhez is tudni kell...
Most éppen az MI-t bűvölöm vele a játékunkba:
Idézet
TV3D SDK Version 6.2 Features
The TV3D SDK is a complete programming suite that accelerates the development of 3D games and applications. If you need to quickly prototype an idea, or need to quickly bring a product to market, then the TV3D SDK will save you time and money. With our 3D engine you have the power of an expensive 3D SDK, at a price that will not break your budget.
Our multi-language support is second to none in the industry, and our community support forums bring over 2000 users together, who all share ideas and rendering techniques on a daily basis. The TV3D SDK has the simplicity that an SDK should, and the flexibility and power that it needs.
Languages Supported:
...and any COM-compliant language with DX library support!
3D Engine:
Full DirectX8.1 and DirectX9 support
Optimized Hardware T&L support
Unified Angle System (radian or degrees)
DirectX Hardware Lighting support (up to 8 simultaneous lights)
Fast view frustum culling (sphere and box)
Fast Terrain Rendering System with quadtree
BSP Rendering Engine with PVS/Lightmapping
Billboard-based Particle System
3DS, X, MDL, MD2, MD3, Skinned Mesh Support for models
Hardware Vertex Shaders to optimize rendering if available
Shader script system to setup texture effects
Atmospheric effects like fog, cloud, sky (box and sphere), stars
DOT3 Bumpmapping support
Optimized dynamic stencil shadows for meshs
Fast 2D Interface with custom fonts
Advanced ray collision detection returning accurate information
Powerful animation system
Skeleton-based, Keyframe-based, or Morph-based animations
Attach child meshes to bones
Animate via custom bone rotations
Media Engine:
DirectSound, DirectMusic, DirectShow support
Allows to make unique sound atmosphere for your games
Hardware/Software Sound mixing
Unlimited simultaneous sounds
MP3, WAV, MOD, SM3, IT, MID, RMI, SGT support
3D Sound support that can be linked easily to a 3d world
Effects (reverb, echo, etc.) to give more depth to your sounds
Movie playing (all formats) for cut-scenes
http://www.truevision3d.com/
The TV3D SDK is a complete programming suite that accelerates the development of 3D games and applications. If you need to quickly prototype an idea, or need to quickly bring a product to market, then the TV3D SDK will save you time and money. With our 3D engine you have the power of an expensive 3D SDK, at a price that will not break your budget.
Our multi-language support is second to none in the industry, and our community support forums bring over 2000 users together, who all share ideas and rendering techniques on a daily basis. The TV3D SDK has the simplicity that an SDK should, and the flexibility and power that it needs.
Languages Supported:
- Visual Basic 6 (VB6)
- Visual Basic.Net (VB.Net)
- Delphi
- C++
- C#
...and any COM-compliant language with DX library support!
3D Engine:
Full DirectX8.1 and DirectX9 support
Optimized Hardware T&L support
Unified Angle System (radian or degrees)
DirectX Hardware Lighting support (up to 8 simultaneous lights)
Fast view frustum culling (sphere and box)
Fast Terrain Rendering System with quadtree
BSP Rendering Engine with PVS/Lightmapping
Billboard-based Particle System
3DS, X, MDL, MD2, MD3, Skinned Mesh Support for models
Hardware Vertex Shaders to optimize rendering if available
Shader script system to setup texture effects
Atmospheric effects like fog, cloud, sky (box and sphere), stars
DOT3 Bumpmapping support
Optimized dynamic stencil shadows for meshs
Fast 2D Interface with custom fonts
Advanced ray collision detection returning accurate information
Powerful animation system
Skeleton-based, Keyframe-based, or Morph-based animations
Attach child meshes to bones
Animate via custom bone rotations
Media Engine:
DirectSound, DirectMusic, DirectShow support
Allows to make unique sound atmosphere for your games
Hardware/Software Sound mixing
Unlimited simultaneous sounds
MP3, WAV, MOD, SM3, IT, MID, RMI, SGT support
3D Sound support that can be linked easily to a 3d world
Effects (reverb, echo, etc.) to give more depth to your sounds
Movie playing (all formats) for cut-scenes
http://www.truevision3d.com/
Programozni viszont ehhez is tudni kell...
Most éppen az MI-t bűvölöm vele a játékunkba:
Szerkesztette: bbence 2004. 05. 02. 22:33 -kor
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

Súgó
A téma zárva.