T-Online lesz az Axeleróból
Elküldve: 2005. 04. 21. 10:04
(off: az is röhej, hogy az axelero dialup ügyfelei kifelé akármi.dial.matav.net címmel látszanak...)
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Elküldve: 2005. 04. 21. 10:25
Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 6:44
Én nem éreztem igazán semmi változást. Még a telefonom is Westelt ír ki.
Egy mobilszolgáltatónál még megértem, ha egységesíteni akarja nemzetközileg a nevét.
De egy helyhez kötött szolgáltatásnál nem tudom miért jó??
Ha az embernek Axelerós netje van, hiába megy külföldre, a T-Online-nal nem kerül kapcsolatba. Ugyanúgy a külföldi T-Online ügyfél sem a magyar Axeleróval.
Szerintem pénzkidobás, amit aztán úgyis a felhasználókra terhelnek.
Ugyanígy nem értem, miért jó a Matávot átnevezni? Úgy érzik, le van járatva a név és szabadulni akarnak tőle? Mert nemzetköziséggel nem igazán tudom indokolni...Pl. egy német túristának totál mindegy, hogy itt a vezetékes telefon szolgáltatóját ugyanúgy hívják-e mint otthon, mert nemigen kerül vele kapcsolatba.
Az is érdekes, hogy az Axelero néha szinte elhatárolódik a Matávtól. (Pl.: "Nem tehetünk a magas ADSL árakról, azt a Matáv szabja meg.") Ha mindkettő T-betűs lesz, akkor valami más hazugságot kell kitalálniuk, mert még feltűnőbb lesz a dolog...mármint a lólábnak a kilógása.
Elküldve: 2005. 04. 21. 10:38
ERROR: A Windows nemtalálja a Windows-t A folytatáshoz inditsa el a Windows-t!
Elküldve: 2005. 04. 21. 12:18
Elküldve: 2005. 04. 21. 12:29
Idézet: qnadam - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 11:04
(off: az is röhej, hogy az axelero dialup ügyfelei kifelé akármi.dial.matav.net címmel látszanak...)
Érdekes volt, mert egy ideig nem működött, de most úgylátszik "mégis jobb a békesség" alapon megint jó a régi matavnet.hu, mivel most = mail.axelero.hu
Elküldve: 2005. 04. 21. 12:31
Idézet: Anteris - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 13:18
Ha az Adatpark 1 Gigására gondolsz, már tavaly óta azon nincs forgalom a grafikon szerint.
Elküldve: 2005. 04. 21. 17:26
Idézet: Taip - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 11:25
Ugyanígy nem értem, miért jó a Matávot átnevezni? Úgy érzik, le van járatva a név és szabadulni akarnak tőle? Mert nemzetköziséggel nem igazán tudom indokolni...Pl. egy német túristának totál mindegy, hogy itt a vezetékes telefon szolgáltatóját ugyanúgy hívják-e mint otthon, mert nemigen kerül vele kapcsolatba.
Valszeg régi a telód! Mind1, nem ecsetelem, hogy miért jobb T-Mobile.
A Magyar Távközlési Vállalat, ha jól tudom a rövidítést! Mint mindent (sajnos
Kár, hogy nem hiszem a mesékben ....
Elküldve: 2005. 04. 21. 18:36
Idézet: Anteris - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 13:18
Miért eddig te láttál? Sosem volt suxinak bix portja, mivel az egész cég egy virtuális internetszolgáltató. Ott minden a fatávtól van bérelve vagy vele közös aki viszont a tulajdonosuk.
Elküldve: 2005. 04. 21. 18:38
Idézet: Old_Mumus - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 8:57
Déltáv => Vivendi => V.net => Invitel
Szerintem ez rosszab arány
Elküldve: 2005. 04. 22. 05:18
Olyan mint a CISCO router ;-)
Elküldve: 2005. 04. 22. 12:35
Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 16:26
...
Annyira nem régi...fél éves volt, mikor a névváltás történt. De ez lényegtelen.
Azzal egyetértek, hogy vannak pozitív változások, csak azt nem tudom, ez miért kötődik a névváltáshoz. Anélkül miért nem megy?
Amúgy én is azt írtam, hogy egy mobilcégnél még el tudom fogadni a névváltás magyarázatát, a helyhez kötött szolgáltatásokét meg nem. Hogy miért, azt leírtam.
Elküldve: 2005. 04. 22. 12:35
Idézet: Eisenhower - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 9:38
Ez azért elég durva lenne, ha így lenne.
Elküldve: 2005. 04. 23. 23:14
Idézet: Taip - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 12:35
Pedig elvileg így van, pl. a Kika sem poénból váltott nevet. Azt hiszem megyek megkérdezem az APEH-nél hogy hány évre kapnék felmentést az SZJA alól ha nevet váltanék
Elküldve: 2005. 04. 25. 12:15
Idézet: Taip - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 13:35
Ez nem poén.
A Szenthotthárdi OPEL is / bár csak részben / adómentesség miatt váltott jópár éve FIAT-GM Powertrain Kft-re nevet, aztán most lassan vége az 5 éves adómentességnek, most megint "gondok vannak" a cégnél.
Elküldve: 2005. 04. 25. 13:09
Idézet: Kory - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 13:15
A Szenthotthárdi OPEL is / bár csak részben / adómentesség miatt váltott jópár éve FIAT-GM Powertrain Kft-re nevet, aztán most lassan vége az 5 éves adómentességnek, most megint "gondok vannak" a cégnél.
Na az ilyen kiskapukat én úgy csuknám be, hogy csak úgy dörren.
Kutyakeményen le kell szabályozni, hogy csak egy teljesen új tulajdonosi háttérrel vagy egyebekkel (
Elküldve: 2005. 04. 25. 18:30
Idézet: Kory - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 11:15
Gondolom úgy érted a névváltást, hogy új céget alapítottak. (a név nem sokat számít, amikor elsősorban adószám alapján tartják nyilván az APEH-nél)
Általában az adómentesség nem úgy jár, hogy külföldi vagy, bejössz aztán kapsz. Beruházást kell hozzá csinálni, vagy munkahelyet teremteni. Ha újabb beruházást eszközölsz, akkor újra kaphatsz. (itt milliárdos összegekről van szó) Felteszem, hogy az Opelnél is vettek újabb gyártósorokat, esetleg felvettek újabb embereket, ettől persze még a nevük is megváltozhatott.
A Kika nem tudom mit csinált, de nem is érdekel, nem kedvelem őket.
Szerkesztette: Attila23 2005. 04. 25. 18:30 -kor
Elküldve: 2005. 04. 25. 19:19
Idézet: Attila23 - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 17:30
Általában az adómentesség nem úgy jár, hogy külföldi vagy, bejössz aztán kapsz. Beruházást kell hozzá csinálni, vagy munkahelyet teremteni. Ha újabb beruházást eszközölsz, akkor újra kaphatsz. (itt milliárdos összegekről van szó) Felteszem, hogy az Opelnél is vettek újabb gyártósorokat, esetleg felvettek újabb embereket, ettől persze még a nevük is megváltozhatott.
A Kika nem tudom mit csinált, de nem is érdekel, nem kedvelem őket.
Az elődje (Michelfeit vagy hogy hívták) egyértelműen azért vonult vissza az anyaországba, hogy a Kika adómentességet kaphasson.
Elküldve: 2005. 04. 29. 12:13
Azért az vicces, hogy az van a cikkben, hogy "Az információt Nagy Bálint, a Matáv kommunikációs igazgatója nem erősítette meg, azonban nem is cáfolta annyiban, hogy ezen a napon nyitnak az első, új arculattal rendelkező márkaboltok. A márkanévváltásról részleteket csak hétfőn közöl a cég."
Biztos nem lehet észrevenni, ahogy bezárták a Matáv Pont üzleteket és átépítik T-Pont üzletté...
Elküldve: 2005. 04. 29. 12:22
Még néhány adat a névváltás kontra adóelkerülés témához:
Kika Lakberendezési Kft. Alapítás éve: 1990.
T-Mobile Magyarország Távközlési Rt. Alapítás éve: 1993 (Tulajdonos: Matáv Rt.)
Axelero Internet Szolgáltató Rt. Alapítás éve: 2000 (Tulajdonos: Matáv Rt.)
Matáv Magyar Távközlési Rt. Alapítás éve: 1991
INVITEL Távközlési Szolgáltató Rt. Alapítás éve: 1995
Ezen neten fellelhető adatok, de nem hiszem, hogy ne lennének helytállóak.
Ebből viszont az derül ki, hogy a névváltás nem járt új cég alapításával, szóval nem értem, miért kapott volna adókedvezményt...persze attól még kaphatott, de az akkor nem kiskapu, hanem egy hatalmas kapu.
Elküldve: 2005. 04. 29. 12:26
Idézet: Taip - Dátum: 2005. ápr. 29., péntek - 12:22
Akkor nézd meg a magyar telekom Kft-t, vagy ki tudja hova kavarnak. Axelerot meg ilyesmit nem az adózás miatt érdekli a névváltozás, ráadásul IBM meg társai is inkább vonultak elfelé, mint kavarjanak, tehát nem ilyen egyszerű a dolog, hogy új névhez adómentesség is jár.

Súgó
A téma zárva.