DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel
Elküldve: 2005. 03. 05. 11:28
Elküldve: 2005. 03. 05. 11:56
Idézet: PPeter - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 11:22
Macska reakciója OK. ( :confused: )
Primedisc nem volt még nálam. (Traxdata, Ridata, Arita, G04 a Ritek-től, Ridisc G04, illetve 8X MCC)
Amit kivastagítottál az nem igaz szereinted???? Ok. De fenntebb írta, hogy a Traxdata nem okés. Szerintem a G05-öst sem lehet egyértelműen "gagyinak" mondani, ha 4X írod, akkor nem olyan rossz, bár nekem nincs egy sem. 8X csak Verbatim, nálam. Viszont a 4X G04-es Traxdata nem rossz szerintem.
A TDK-ra meg sok írónál gondok adódhatnak (macerás lemeztipus), én nem sorolnám a jó lemezek közé. 4X TDK-m van pár darab, nem sok, azokkal nincs gondom eddig.
Ui: Nálam a "Ritek", csak a Traxdata, de abból is csak a 4X G04-es.
Szerkesztette: Macska 2005. 03. 05. 12:11 -kor
Rögös a macskaköves út....
Elküldve: 2005. 03. 05. 12:07
Idézet: Macska - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 11:56
Amit kivastagítottál az nem igaz szereinted???? Ok. De fenntebb írta, hogy a Traxdata nem okés. Szerintem a G05-öst sem lehet egyértelműen "gagyinak" mondani, ha 4X írod, akkor nem olyan rossz, bár nekem nincs egy sem. 8X csak Verbatim, nálam. Viszont a 4X G04-es Traxdata nem rossz szerintem.
Miért ne lehetne a "G05-öst" gagyinak mondani, ha egyszer olyan széles skálán mozog az RITEKG05 gyártókóddal forgalomba került lemezek minősége, hogy egyszerűen képtelenség előre megmondani, vajh milyet is veszel legközelebb?!
A RITEKG05 az egy gyártókód, a legtöbb esetben a Ritek gyáraiban, illetve a Ritek által kidolgozott nyomóformával készült lemezeken fordul elő, ezen lemezek minősége sajnos megjósolhatatlan skálán ingadozik le-fel.
A Traxdata és a Primedisc a Ritek két saját márkaneve. Általában a legjobb Ritek lemezeket (amelyek a gyártókód szerint egyébként nem különböznek a más minőségű Ritek, illetve Ritek gyártókódú lemezektől) brandelik fel ezekre a márkanevekre. Tehát a Traxdata és a Primedisc = Ritek. Namármost arra akartam rámutatni, hogy ennél fogva ellentmondás, vagy inkább szimplán baromság azt állítani, hogy a Traxdata és a Primedisc gagyi, a Ritek meg jó...
Macska össze-vissza hadoválsz, mi köze ennek itt az egyéb lemezekhez?
Elküldve: 2005. 03. 05. 12:25
Idézet: PPeter - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 12:07
A RITEKG05 az egy gyártókód, a legtöbb esetben a Ritek gyáraiban, illetve a Ritek által kidolgozott nyomóformával készült lemezeken fordul elő, ezen lemezek minősége sajnos megjósolhatatlan minőségi skálán ingadozik le-fel.
A Traxdata és a Primedisc a Ritek két saját márkaneve. Általában a legjobb Ritek lemezeket (amelyek a gyártókód szerint egyébként nem különböznek a más minőségű Ritek, illetve gyártókódú lemezektől) brandelik fel ezekre a márkanevekre. Tehát a Traxdata és a Primedisc = Ritek. Namármost arra akartam rámutatni, hogy ennél fogva ellentmondás, vagy inkább szimplán ibaromság azt állítani, hogy a Traxdata és a Primedisc gagyi, a Ritek meg jó...
Macska összae-vissza hadoválsz, mi köze ennek itt az egyéb lemezekhez?
Nem én hadoválok. Mi a nem igaz???? Egyszerű így válaszolni. Ebből szerinted mit ért meg valaki. Pontosan ott volt az is amit most leírtál, illetve én is mondtam, azaz, Traxdata Ritek. (a Traxdata rossz, a Ritek meg jó ????
Azt pedig, hogy "8 év" múlva a rajta lesz az adat akár egy Verbatimon is, nem tudjuk megmondani.
Ui: A Traxdatát nem sorolnám a "gagyi" lemezek közé, Princo, Sky.
Elküldve: 2005. 03. 05. 12:38
Idézet: PPeter - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 12:26
Amit a lemezekről írt (rossz...., jó....), ezzel kapcsolatban reagáltam, mondtam el a véleményemet, mert azért a hozzászólásának volt egy ilyen része is, egy kis ellentmondással kísérve. (rossz: Traxdata,.... Jó: Ritek)
Szerkesztette: Macska 2005. 03. 05. 12:39 -kor
Elküldve: 2005. 03. 05. 12:44
Elküldve: 2005. 03. 05. 12:57
Idézet: PPeter - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 12:44
Nem is arra utaltam, hogy igazat adj nekem, te jobban értesz hozzá, csupán volt némi ellentmondás is az általa leírtakban, erre a válaszod csak annyi volt első körben, hogy " Ez így nem igaz." (Mi nem igaz?????)
A Traxdata G04 jó szerintem, a G05 nem a legjobb, de azért a Traxdata G05 nem egy kategória egy Princo-val, Sky-jal.
Szerkesztette: Macska 2005. 03. 05. 13:00 -kor
Elküldve: 2005. 03. 05. 23:30
Idézet: Macska - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 11:56
A TDK-ra meg sok írónál gondok adódhatnak (macerás lemeztipus), én nem sorolnám a jó lemezek közé. 4X TDK-m van pár darab, nem sok, azokkal nincs gondom eddig.
Ui: Nálam a "Ritek", csak a Traxdata, de abból is csak a 4X G04-es.
Milyen gondok adódnak a TDK -val? Miért macerás? Ha nincs gondod vele, miért szidod?
Elküldve: 2005. 03. 05. 23:45
Idézet: scratch - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 23:30
Csalódás számomra egy kicsit a TDK. Amíg CD-t írtam, csak TDK-t vettem. (!!) Személy szerint nekem nem volt problémám vele, igaz csak néhány darab TDK 4X lemezem van. Azonban a környezetemben sokaknak volt gondja vele. Sok írónak (4X-seknek is) firmware frissítés kellett a 4X TDK-hoz. LG írónál azonos tipus, azonos firmware esetén az egyik megírta jól, a másik nem. Szóval....., macerás lemeztipusnak számít nálam. Nem az a TDK DVD-ben számomra, ami CD-ben volt. 8X Verbatimot, és 4X Traxdatát használok, számomra a TDK felejtős. A fórumon is panaszkodott néhány tagtárs a TDK-ra, nem az a minőség, ami régen volt, és elég "macerás" (firmware frissítés kell) lemez. Ez a magánvéleményem.
Szerkesztette: Macska 2005. 03. 05. 23:48 -kor
Elküldve: 2005. 03. 06. 00:33
Idézet: Macska - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 23:45
Szerintem, hogy a régi írókon fw -t kellet frissíteni, az egyáltalán nem hiba, hanem normális dolog.
Én az LG -t proszívógyártónak tartom, úgyhogy igazából szerintem ez egy elég gyenge író, és inkább ez okozta a hibás lemezt. Nekem a Pioneer még egyet se rontott, ráadásul mindet vissza is ellenőriztem, és hibátlanok.
Tehát összegezve, az fw frissítés, és az LG panaszok, mind inkább az írót szégyenítik, és nem a lemezt.
Szerkesztette: scratch 2005. 03. 06. 00:34 -kor
Elküldve: 2005. 03. 06. 00:54
Idézet: scratch - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 0:33
Én az LG -t proszívógyártónak tartom, úgyhogy igazából szerintem ez egy elég gyenge író, és inkább ez okozta a hibás lemezt. Nekem a Pioneer még egyet se rontott, ráadásul mindet vissza is ellenőriztem, és hibátlanok.
Tehát összegezve, az fw frissítés, és az LG panaszok, mind inkább az írót szégyenítik, és nem a lemezt.
Igen, van igazság abban amit mondasz, de a TDK-t ettől függetlenül én, személy szerint hanyagolom.
A Verbatimról nem hallottam panaszt, nálam bevált, és kevésbé "macerás" mások számára is. Ezért jó lemez a Verbatim, bárkinek szívesen ajánlhatom, és nagy valószínűséggel nem szükséges firmware frissítést végrehajtani.
Szerkesztette: Macska 2005. 03. 06. 01:18 -kor
Elküldve: 2005. 03. 06. 11:08
Idézet: Macska - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 0:54
A Verbatimról nem hallottam panaszt, nálam bevált, és kevésbé "macerás" mások számára is. Ezért jó lemez a Verbatim, bárkinek szívesen ajánlhatom, és nagy valószínűséggel nem szükséges firmware frissítést végrehajtani.
Elküldve: 2005. 03. 06. 18:58
Idézet: PPeter - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 11:44
PPéter,
Ezek most a svájci SkyMedia-t hordják le a sárga földig? DVD-t még ugyan nem vettem belőlle a CD-R jeivel maximálisan meg vagyok elégedve. Ja árultok még SkyMediá-t?
Elküldve: 2005. 03. 06. 19:00
Idézet: mezis - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 20:28
olvastam "DVD-R lemezek várható élettartama" cimmel.
Nagyjából a lényeg: Princo,Sky PrimeDisc,Traxdata: GAGYI
Ritek, Verbatim,Sony,TDK,Pioneer,Ritek: jó minőségűek.
Ami meglepő volt szamomora: a cikkbol azt hámoztam ki, hogy az irható DVD-kre archivált adatoknál
már pár év után számítani kell a helyrehozhatatlan bitvesztésekkel. Vagyis ARCHÍVÁLÁSRA ALKALMATLANOK !
CD-re kb. 8 éve kezdtem archiválni, de a 8 évvel ezelőtt írt CD-k olvasása eddig nem jelentett problémát.
Udv.: Pista
Szvsz a tesztelő nem értett ahoz amit csinált és/vagy "elég korrekten sponzorált" volt a teszt.
Szerkesztette: Pitbull 2005. 03. 06. 19:03 -kor
Elküldve: 2005. 03. 06. 19:02
Elküldve: 2005. 03. 06. 19:02
Idézet: Pitbull - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 18:58
Ezek most a svájci SkyMedia-t hordják le a sárga földig? DVD-t még ugyan nem vettem belőlle a CD-R jeivel maximálisan meg vagyok elégedve. Ja árultok még SkyMediá-t?
Igen, ez a svájci SkyMedia. Sajnos a DVD-ik ultra fosok. Mi le is álltunk a márka forgalmazásával az első DVD szállítmányt követően (nem akartam hinni a szememnek amikor kipróbáltam a megérkezett lemezeket. Más okok is voltak, de nagyrészt ez volt a döntés hátterében. Azóta csak a saját márkanévre koncentráltunk, az Eurodata lemezeket a Sony, az Eurodata Value lemezeket az Eximpo gyártotta. Hogy mi lesz idén, azt még nem tudom, nekem elegem van a hazai CD/DVD piacból.
Elküldve: 2005. 03. 06. 19:24
Idézet: scratch - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 0:33
én ha megveszek egy dvdírót, akkor azt írásra szeretném használni, nem pedig firmwareeket vadászni, meg böngészni hogy mi változott... egyébként pedig nem kell sz@r lemezt használni, azért normális lemezekkel a legtöbb író rendesen együtt tud működni
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Elküldve: 2005. 03. 06. 19:42
Idézet: qnadam - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 18:24
Te vagy az én emberem.
Mindenki várja a csodát az olcsó lemezektől, miközben 80-100 forint plusz költségért minőségi korongokat kapni. Az 100 lemez esetében 10 ezer forint difi. Az átlagember nem ír meg magának 100 lemezt 1 év alatt sem. Aki mégis, az szánjon már rá annyit, amibe egy normális korong kerül. Észre kellene már venni, hogy mindenki csak az olcsó "nevenincs" lemezekre panaszkodik. Aki ennek ellenére bepróbálkozik, az ne csodálkozzon!
Attól hogy idejárunk sírni a fórumra, még nem változtatja meg semmi azt a tényt, hogy Verbatim és TDK lemezeket kell használni.
Ja, és íróból se mindegy it használunk, de az már egy másik topik.
Elküldve: 2005. 03. 06. 22:17
Idézet: Jani27 - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 20:42
Ja, és íróból se mindegy it használunk, de az már egy másik topik.
és azt a tényt sem változtatja meg semmi, h gyakorlatilag bármilyen lemezzel és íróval sz*phatunk jó nagyokat
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

Súgó
A téma zárva.