HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#1201 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 20. 12:29

Idézet: Lord - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 16:31

minden bizonnyal azért lehet, mert totál nem vagy otthon a témában :Đ :nevet: :D

egyébként egy verbatim 8x-re 8x-an írt filmnek bekockásodott a vége :(

Hát ki mondta, hogy a 8x-os lemezt 8x-osan írd DVD-Videonak?  :bolond: Vagy te is bedőltél már a PI/PO és CDSPeed tesztek mindenhatóságának?

#1202 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 14:40

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 12:29

Hát ki mondta, hogy a 8x-os lemezt 8x-osan írd DVD-Videonak?  :bolond: Vagy te is bedőltél már a PI/PO és CDSPeed tesztek mindenhatóságának?

nem mondta senki annak, aki írta, hogy lassítson :)  ( énse )
annyira nem izgat egyébként, nem volt jó film :Đ

szerk: én magamnak heti 1 lemezt írok, három hónapja van kibontva egy 50-es henger verbatim :)

Szerkesztette: Lord 2005. 03. 20. 14:45 -kor

#1203 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 08:26

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 13:29

4x-esen ajánlod a 8x lemezeket? :)

tasp
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#1204 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 08:57

Idézet: tasp - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 8:26

4x-esen ajánlod a 8x lemezeket? :)

tasp

Már az se biztos megoldás. Múltkor merész voltam (meg siettem), és a -R 8x lemezekre 8x-an írtam. Egész elfogadható lett. Ugyanabból a 10-es csomagból a maradék pár lemezre 4x-es írtam - némelyik épp csak olvasható. A lemez talán TDK volt, de nem merem biztosra mondani.
 aláírás
Spoiler

#1205 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 10:32

Én minden lemezt azon frissiben visszaellenőrzök, és általában a 8x-an írható médiákat 4x pörkölve az eredmény korrekt.

Szerkesztette: Etele 2005. 03. 21. 10:33 -kor

#1206 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 12:22

Idézet: Etele - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 11:32

Én minden lemezt azon frissiben visszaellenőrzök, és általában a 8x-an írható médiákat 4x pörkölve az eredmény korrekt.

milyen minőségű médiáknál?
én inkább attól tartok, hogy gyengébb minőségű dvd-r-nél csak rákaristolják h 8x-osan írható.  :rolleyes:

tasp
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#1207 Felhasználó inaktív   fducking 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 21. 13:10

Olvasgattam a hozzászólásokat....
Melyik lemez jó, rossz....

Egy másik fontos dolgot is figyelembe kéne venni: magát az írót!!!

Az írás és az írott anyag mínőségét mindig az író+lemez párosítás határozza meg!

#1208 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 13:13

Én mostanában mínuszos Philips 8X-osra írok - olyanra ami a MM-ben is kapható tokkal, csak én hengereset vettem - 8x-osan és eddig még mind jó lett írás utáni ellenőrzéssel PX-116A2-ben. Az ideális görbétől minimális mértékben tér el.

Előtte mínuszos Verbatim 4X-re írtam 4x-es sebességgel, azzal se volt bajom.

Pioneer DVR-A07-es az író.

#1209 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 13:51

Idézet: tasp - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 12:22

milyen minőségű médiáknál?

Ritek, MCC, TY. Ja, és volt TDK is. Szóval mindenfélénél.

Idézet

én inkább attól tartok, hogy gyengébb minőségű dvd-r-nél csak rákaristolják h 8x-osan írható.  :rolleyes:

Ezt baromi könnyen és gyorsan kiderítheted: ha vettél egy adag lemezt, írsz egyet 8x, egyet 4x, és amelyik minőségével jobban meg vagy elégedve, azután olyan sebességgel írsz. Persze ha rendszeresen visszaellenőrzöd a megírt lemezeket, hamar "ráérzel", hogy az adott alapanyagra a te íród milyen sebességgel ír a legjobb minőségben. Mert - ahogy azt már itt a topik első felében régen megállapítottuk - nemcsak alapanyag, hanem írófüggő is az "ideális" pörkölési tempó.  ;)

Szerkesztette: Etele 2005. 03. 21. 13:55 -kor

#1210 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 14:53

Idézet: fducking - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 14:10

Olvasgattam a hozzászólásokat....
Melyik lemez jó, rossz....

Egy másik fontos dolgot is figyelembe kéne venni: magát az írót!!!

Az írás és az írott anyag mínőségét mindig az író+lemez párosítás határozza meg!

igazad van.

PIONEER 4ever :D

tasp

#1211 Felhasználó inaktív   BYpsilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 23:57

a nero fele cd-dvd speed az max tam pont lehet

mar csak azert is mert 3-szor egymas utan ua lemezrol 3 kulonfele olvasasi gorbet hajlamos megjeleniteni, pld TDK -R 8x-ről

de mivel ill. hogyan lehetne ellenorizni, hogy jo minosegu lett-e az iras?
Asus P5QL-EM, Intel Core 2 Duo E7300, 2*1GB DDR2 800MHz TwinMOS, 64GB Corsair Nova SSD, 500GB WD SATA2, NEC 7200S DVD író, Gainward ATI Radeon HD4670 512MB, Aerocool M40 HTPC ház + Corsair VX450W táp, Benq G2200W - 22" TFT

http://www.websitete...7afa237a520a023

#1212 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 10:54

Mennyire jó a DVDinfoPro? :confused:

#1213 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 12:48

Idézet: pik20 - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 10:54

Mennyire jó a DVDinfoPro? :confused:

Mire? :)

#1214 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 13:13

Idézet: BYpsilon - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 23:57

...

Ennek senki nem állította az ellenkezőjét.

Idézet

CD/DVD Speed Disc quality teszt. Látogass el a fejlesztők honlapjára a támogatott írók listájáért.

#1215 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 17:30

Idézet: BYpsilon - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 23:57

mar csak azert is mert 3-szor egymas utan ua lemezrol 3 kulonfele olvasasi gorbet hajlamos megjeleniteni, pld TDK -R 8x-ről

Nekem akkor változott a görbe hogyha a háttérben futtattam és közben más progit is használtam ami piszkálta az IDE-vezérlőt illetve terhelte e rendszert...

Pl. visszaolvasás közben ATITOOL-lal kerestem a VGA-kártya max core-frekijét és elég érdekes lett a görbe... aztán mikor lelőttem az ATITOOL-t akkor érdekes módon teljesen normális görbét rajzolt.

#1216 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 23. 01:25

Na, elkezdtem olvasni az elejéről, de belefáradtam, úgyhogy, inkább megkérdezem.

Vennénk 100 db 8x-osan írható DVD lemezt, amit szépen megpakolnánk a sok teli vinyóról, mert kevés a hely. Nekem LG GSA-4082B íróm van, a haveromnak LG GSA-4160B. A kérdés, hogy milyen márkából válasszunk (TDK, Verbatim, Philips, Primedisc, Traxdata, stb.), és inkább DVD+R vagy DVD-R lemez legyen, ha a megbízhatóság fontos?

Eddig a TDK DVD+R 8x-ra gondoltunk. Ez jó? Mi az, ami (még szintén) a megbízható kategóriába tartozik?

A gyenge és az ingadozó minőségű lemezeket jelentő márkákat szeretnénk elkerülni.

#1217 Felhasználó inaktív   tomesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 07:52

Idézet: olee - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 2:25

Na, elkezdtem olvasni az elejéről, de belefáradtam, úgyhogy, inkább megkérdezem.

Vennénk 100 db 8x-osan írható DVD lemezt, amit szépen megpakolnánk a sok teli vinyóról, mert kevés a hely. Nekem LG GSA-4082B íróm van, a haveromnak LG GSA-4160B. A kérdés, hogy milyen márkából válasszunk (TDK, Verbatim, Philips, Primedisc, Traxdata, stb.), és inkább DVD+R vagy DVD-R lemez legyen, ha a megbízhatóság fontos?

Eddig a TDK DVD+R 8x-ra gondoltunk. Ez jó? Mi az, ami (még szintén) a megbízható kategóriába tartozik?

A gyenge és az ingadozó minőségű lemezeket jelentő márkákat szeretnénk elkerülni.

Én nem vennék 100 db ugyanolyan lemezt egyszerre, főleg úgy, hogy még nem próbáltam az adott íróval. (Arról nem is beszélve, hogy bele lehet szaladni egy hibás sorozatba még a márkás lemezeknél is…)

Saját tapasztalataim nincsenek, de több helyen olvastam, hogy bizonyos LG-k nem komálják pont a TDK-t. Nem azt mondom, hogy nálatok feltétlenül gond lesz, csak jobb az óvatosság…

Sztem vagy vegyél 2-3 db-ot mindegyikből, és teszteld le, vagy ha erre nincs mód/idő, akkor 20-25 db/fajtát vegyél a kockázat minimalizálása  miatt. (Az általad felsorolt márkájú lemezek elvileg jó minőségűek.)
Multimédiás számítógép

#1218 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 11:12

Idézet: tomesz - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 7:52

...Sztem vagy vegyél 2-3 db-ot mindegyikből, és teszteld le, vagy ha erre nincs mód/idő, akkor 20-25 db/fajtát vegyél a kockázat minimalizálása  miatt. (Az általad felsorolt márkájú lemezek elvileg jó minőségűek.)

Ott a pont. ;)  :up:

#1219 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 00:05

Szóval történt az velem, hogy a terminal-ról szerettem volna csinálni egy image file-t DVD Decrypterrel.

Meg is csináltam, de mikor Daemon tools segítségével megpróbálnám beadni a DVD REBUILDER-nek vagy akár a Powerdvd-nek, read error hibaüzenetet kapok vissza.

A Poerdvd még elkezdi játszani, megy is kb. 1.2 óráig, de ahol az olvashatatlan vob van ott megáll a lejátszás.

A DVD Rebuilder már az elején hibaüzenetet ad.

File-ként nézve a kérdéses vob 0 méretű, pedig ugye 1 gigásnak kellene lennie, mert középen van.

Egyébként a DVD Decrypter panaszkodott az elején vmi olvasási hibára, de mikor ezt mellőztem, a tényleges image-készítésnél nem volt semmi baja, látszólag teljesen normál ideig kapta le a dvdt.

Szóval a kérdésem, hogy hogyan lehet egy image-file-on belül read error?

Maga az iso, mint file korrektül átmásolódik bárhová, tehát nem vinyó hiba...

Köszi

UI:
Igazából két dologra gondolok:
1. A lemez karcos volt, és fizikailag olvahatatlan.

2. Létezik egy ilyen másolásvédelem, és a Decrypter nem bírt vele.

UI2:
PPéter bezárt egy topicot a multimédiában, ahol a fenti dolgot ecseteltem...
Elfelejtettem hozzáírni, hogy a célom biztonsági másolat készítése volt, mert az eredetit szeretném biztonságban elrakni, és nem kölcsönadogatni, ...
De szerintem ez a kijelentés már hiteltelen itt a fórumon, és ha direkt odaírom már sokkal gyanúsabb, mint ha nem!
A másik ok, amiért bezárta, hogy ilyen jellegű topic van bőven írjak oda. Ezzel egyet értek, sorry.

#1220 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 10:36

Nem lehet, hogy a gyári koronggal van valami gebasz? :think:

Én az Amadeus DVD-vel jártam így. Az eredeti egy ici-pici akadástól eltekintve tökéletesen lejátszható volt, viszont ha le akartam grab-elni, akkor a ott, ahol az akadás volt, a Decrypter szenvedett meg error-ozott egy darabig, nagy nehezen végigolvasta, de az elkészített image használhatatlan (hibás) volt. Pedig a korongon egy deka karc nem volt, arra jutottam, hogy "gyári hibás"... Csak ötlet...

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.