Idézet: olee - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 1:25
Vennénk 100 db 8x-osan írható DVD lemezt, amit szépen megpakolnánk a sok teli vinyóról, mert kevés a hely. Nekem LG GSA-4082B íróm van, a haveromnak LG GSA-4160B. A kérdés, hogy milyen márkából válasszunk (TDK, Verbatim, Philips, Primedisc, Traxdata, stb.), és inkább DVD+R vagy DVD-R lemez legyen, ha a megbízhatóság fontos?
Eddig a TDK DVD+R 8x-ra gondoltunk. Ez jó? Mi az, ami (még szintén) a megbízható kategóriába tartozik?
A gyenge és az ingadozó minőségű lemezeket jelentő márkákat szeretnénk elkerülni.
Tomesz leírta a lényeget helyesen, nagyobb mennyiség vásárlása előtt tesztelj,. Én csak annyit fűznék hozzá, hogy egy ideje már mindent úgy archiválok, hogy minden adatot két, különböző márkájú DVD-re is kiírom, ezzel biztosítva a duplikációt. (Én konkrétan jelenleg Verbatim -R 4x TYG01-re és TDK -R 8x TTG02-re írom a cuccaimat.) Nem azt mondom, hogy ez a legjobb, csak egy ötlet. Ezen felül, a maximalizmus határát súrolván, a DVD image-ekről paritás fájlokat is létre tervezek hozni, a QuickPar programmal, hogy sérülés esetén meg lehessen javítani az image-et, de eddig még nem jutottam el időhiány miatt.
Szerkesztette: batagy 2005. 03. 24. 11:27 -kor

Súgó
A téma zárva.