kérdezném, h crc hiba milyen okokból keletkezhet a megírott dvd-ken?
az alaphelyzet:
adott 4 verbatim, az első 3-on avi, ogm (200-700 mega + srt-k(), ebből az elsőn hibás 4 .srt. 3 700 megás avi/ogm illetve 4 200 megás .ogm, a 2.on 4 200 megás ogm (nem folyamatosan helyzkednek el, hanem kihagyásokkal). a 3.on 1 db 200 megás
a 4. egy dvd film
az képkiírás alcohollal (1.9.5, buils 2722) történt és a felírás is, az első kettőnél 8, a 2.nál 4x-es sebességgel... a képfájl és írás egy lg 4160 -on zajlott, az ripp végét mintegy 10-15 perccel követte a felírás, aztán a következő kiír felír szintén félórás/negyedórás időközzel...
azóta sem volt ilyenre példa és előtte is csak egyzser egy aritán (az uccsó lett crc-s),
ezek msot íráskor talán ha nem is zsinórban, de nagyjából egy 10-es sorozatban követték egymást de volt köztük ridata és traxi is, amiken semmi gond...
a furcsa, h csináltam ennél már brutálisabban is az írást/felírást (jóval rövidebb időközökben és traxdatára és miután ezeket írtam) ott nem volt gond, ráadásul ezeket az anyagokat a cdcheck csak 1-2 x-es sebességekkel hajlandó olvasni, míg az ezidőtájt írt retekeket röhögve 4-5x-ösen (monnyuk a verbákat meg 6-7x-esen szokta)
első körben mit mondanátnok író/program/alapanyag?
a többi, jelenleg olvasható file is veszélyben van? (vagy enm muszáj újra kiírnom őket?), igaz nem nekem lenne, de rohadt égő, h rábeszéltem a srácot, verbatimot vegyen a szokott traxi helyett és 4 dvd-je kapásból kukás lesz...
esetleg a képfájl készítéskor történhetett gond, bár az olvasási hibák kihagyása nincs kipipálva az alcoholban
egyáltalán mi ez a crc (asszem cyclic redundancy code), gúglizgattam, de sok minden nem világosodott meg előttem, sőt...
szerk. a dvd-t derypterrel szedtem le és írtam fel
Szerkesztette: avman 2005. 05. 21. 15:01 -kor
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.