HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#1281 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 08. 11:31

Idézet: avman - Dátum: 2005. máj. 8., vasárnap - 11:27

mert? nekem itt figyel a szekrényen vagy 200 db g05-ös, nem kevés mennyiség 8x-osan írva egy ritekrühellőnek és szintén gagyinak kikiáltott lg 4160-assal... még egy tényleges űbergagyi, gyári dvd9et alig olvasó strong márkájú asztali is simán ette mindenféel kockásodás és egyebek nélkül a 8x-osan írt g05-öst... biztos én vagyok a ritka kivétel... a többi megmondóembernek meg mind igaza van...

PPeter is írt a G05-ről..., hogy 4X-sen illik írni. Talán neki hiszel valamelyest. Ettől függetlenül örülök, hogy neked nincs gondod a G05-tel. Én Verbatim 8X DVD-R-re írok 8X-san, G05 nálam nem játszik.

Szerkesztette: Macska 2005. 05. 08. 11:35 -kor

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#1282 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 11:59

Idézet: avman - Dátum: 2005. máj. 8., vasárnap - 12:27

mert? nekem itt figyel a szekrényen vagy 200 db g05-ös, nem kevés mennyiség 8x-osan írva egy ritekrühellőnek és szintén gagyinak kikiáltott lg 4160-assal... még egy tényleges űbergagyi, gyári dvd9et alig olvasó strong márkájú asztali is simán ette mindenféel kockásodás és egyebek nélkül a 8x-osan írt g05-öst... biztos én vagyok a ritka kivétel... a többi megmondóembernek meg mind igaza van...

Figy, a hígszarfos Princo/Budget stb hiperszuperszuper lemezeket is le tudta játszani gyak. az összes lejátszó, nem véletlenül vették, mint a cukrot, parasztnak jó lesz jeligére. Ettől függetlenül azok - és nagyon sok másik is - nagyon-nagyon gyenge minőségű lemezek. Ahogy a G05-ös lemezek is meglehetősen gyatrára sikeredtek.
Sokszor amúgy egyáltalán nem értem az embereket, miért vesznek gyenge minőségű lemezeket, amikor pár forinttal többért tényleg jó minőségű, márkás lemezeket lehet kapni. Vagy akár nagyon olcsón, kevésbé neves, de jó minőségűeket is. Nagyon jó tapasztalataim voltak az Arita +R 4x (ricohjpn r01) vagy a szintén ilyen Traxdata 4x R lemezekkel, illetve nagyon jónak bizonyultak a  Datawrite MCC003-as +R 8x lemezek is. De akad még sok másik olcsó és nagyon jó lemez.
Az utóbbi időben használtam pár Philips 8X +R lemezt, tényleg olcsók és nagyon-nagyon jók voltak. stb-stb.
42

#1283 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 12:31

Eddig pio107 es a g05 kombobol nekem mindig tokeletes eredmeny szuletett, marmint ha az olvasasi gorbere gondolok.Par napja futottam bele 4-5db -R es Traxdataba, amiket vagy nemtudott megirni vagy pedig az asztali akadozott stb, lemez feluleten furcsa foltok jelentek meg iras utan.Valszeg gyari hibasak voltak, mert uj packot bontva visszaallt a regi rend :)
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

#1284 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 05. 08. 18:31

mint mondtam eddig senkiről nem hallottam, akinek ripsz-ropsz visszaolvashatatlan lett a g5-ös lemeze... azért még ne írjuk le a cuccot... másrészt a gyatra meg a közepse minőség között nem kicsi különbség van, mint ahogy az árban sem pár ft, hanem 30-40 a közepes és a kiváló között (bár a színes 4xes verbákkal sokan kínlódtak pedig t. y. lemezek voltak, nálam is járt pár darab ajándék egy pio tulajtól, dehát itt a pio-ról és verbáról ill. ty-ről vagy jót vagy semmit) ... ez 100 db-on számolva 3-4 ropi... és szorzódik... az hogy hosszútávon mit produkálnak a 8x-osan írt g5-ös lemezek, hány év élettartammal áldottam meg őket gyanítom még PPéter sem tud pontos és határozott választ adni... azért megjegyzem a fontos cuccokat én is verbára írom :), és teljességgel leálltam a traxikkal, mert sokan panaszkodtak, egyesek hamisításról beszélnek, mások csak egyre fosabb minőségről... most ridata van, és jött a meglepi, a régi 4081 masinéria vagy a kora, vagy más miatt nem ismeri fel... a traxit meg igen... a 4160-as írja gond sincs vele, a plextor olvasóban produkált értékek is a szokott szerény közepeset adják... szóval lehet h vannak gondok, de amíg nem kell ládaszám kihordani a kukába a retek lemezeket, addig azért nem írom le...
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1285 Felhasználó inaktív   scratch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 23:26

Idézet: bbence - Dátum: 2005. máj. 8., vasárnap - 0:12

Kaptam egy pár (20) db újraírható DVD-t ajándékba, mert aki vette, biztosra akart menni és újraírhatót vett (mondván az nem csak egyszer írható, s ez persze igaz is). Verbatim lemezről van szó (DataLifePlus, DVD+RW). A kérdésem az, hogy mennyire megbízható(bb) a DVD+RW, mint a DVD-R vagy DVD+R, hosszabb távú adat tárolásra? Mert ennyi újraírhatóra amúgy soha az életben nem volna szükségem. :) Viszont akkor felhasználnám ezeket úgy, mint a sima, egyszer írható DVD-ket.

Ha nem kell ennyi szívesen átvennék párat (ha eredeti).
Intel Pentium 4-F [Prescott] 3.2GHz, Hyper-Threading Technology, 1MB L2 cache, 800MHz FSB - ASUS P4C800-E Deluxe - 1,5GB Samsung, PC3200, 400MHz RAM - ASUS V9570/TD - 160GB Samsung, 7200rpm, 8MB cache, Serial ATA HDD - Pioneer DVD-120S - Pioneer DVR-108 - Sony 1,44MB floppy - Leadtek TV2000 XP Expert - Cooler Master Centurion 1 CAC-T01 - Cooler Master RS-350-AMSP - APC Smart-UPS SC620I - Sony SDM-X72 TFT - Jazz Dolby Digital 5.1 - MSI USB Bluetooth - Premier I-Fone

#1286 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 08:31

Idézet: avman - Dátum: 2005. máj. 8., vasárnap - 19:31

(bár a színes 4xes verbákkal sokan kínlódtak pedig t. y. lemezek voltak, nálam is járt pár darab ajándék egy pio tulajtól, dehát itt a pio-ról és verbáról ill. ty-ről vagy jót vagy semmit) ...

Ha olyan sokan kínlódtak, akkor most megkérem a kínlódóknak, hogy adják nekem azokat a színes TY lemezeket, csak azért, hogy ne kelljen tovább kínlódniuk  :D Ugyanis nagyon jó lemezek. Mind szgépes tesztben, mind a való életben (értsd: a legkülönfélébb asztali játékosokban) kiválóan teljesítenek. Pioneer DVR-108 égetőm van és kitűnő minőségben karcolja a TY lemezeket. MCC és egy kevés RICOHJPN mellett ebből a márkából áll az írott lemezkollekcióm  :up:

#1287 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 11:18

Idézet: multibit - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 9:31

Ha olyan sokan kínlódtak, akkor most megkérem a kínlódóknak, hogy adják nekem azokat a színes TY lemezeket, csak azért, hogy ne kelljen tovább kínlódniuk 

majd szólok nekik h kukázzák ki... nem azt mondtam, h szar a tayo yuden, hanem h bizony ott is becsúszik 1-2 bibis...
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#1288 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 11:19

Sziasztok!

Idézet: Rawhead Rexx - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 11:33

Még a dvd írás kezdetén azt olvastam valahol, hogy a -R lemezeket nem is ajánlják archiválásra, csak kizárólag a +R lemezeket.

PPéter, ez igaz? Tényleg nem ajánlott minuszos lemezre archiválni? Jó lenne tudni, hogy mire érdemes írni, mert most vettem írót, és elsősorban olyan dolgokat írok, amiket szeretnék megőrizni. Eddig Verba-8X-os lemezekre írtam.

Üdv: Fishi

Szerkesztette: Lucas Garas 2005. 05. 09. 11:21 -kor

Dare2Live (dvd lemezekről): "elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?"
perempe: "Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik..."

#1289 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 13:14

Most olvastam a HHB nevű márkáról egy másik topicban. Direkt archiválásra készítenek lemezeket.
Megbízhatóbbak ezek a lemezek, mint a Verbatim (MCC), T. Yuden, stb., vagy ez csak marketing?
Ha pluszos a nyerő, akkor érdemes Ricoh által gyártott lemezeket használni? Ez a márka van olyan jó, mint a fentiek?

Dare2Live (dvd lemezekről): "elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?"
perempe: "Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik..."

#1290 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 21:01

Idézet: Lucas Garas - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 12:19

Sziasztok!

PPéter, ez igaz? Tényleg nem ajánlott minuszos lemezre archiválni? Jó lenne tudni, hogy mire érdemes írni, mert most vettem írót, és elsősorban olyan dolgokat írok, amiket szeretnék megőrizni. Eddig Verba-8X-os lemezekre írtam.

Ez nem igaz, baromság.

#1291 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 21:56

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 22:01

Ez nem igaz, baromság.

Köszi! HHB-vel mi a helyzet? Jobb, mint a többi, vagy ugyanolyan?

Szerkesztette: Lucas Garas 2005. 05. 09. 21:56 -kor

#1292 Felhasználó inaktív   Lavi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 15. 19:00

Üdv!

Elég sok rosszat hallottam a Ritek -8x-os teljesen nyomtatható lemezekről, és ráadásul a Yamada asztali is (!!!) akadozva játssza le őket. Érdemes lenne átírni ezeket (talán megbízhatóbb) Verbatimra?
MSI K8N Neo4 Platinum | AMD Athlon 64 3200+ | Enermax EG495AXVE | Kingston 2*512MB PC400 CL3 | Sapphire X850XT PCI-E | Plextor PX-760A | Samsung SP2004C SATA II 200GB | Samsung SP2014N ATA133 200GB

#1293 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 11:38

A Ritek 8X (G05-öt) 4X-sen illik írni. Ha pedig akadozik az asztaliban, és kell az adat, ami rajta van, akkor átírod, mondjuk Verbatimra, ha nem kell az adat, akkor nem. Egyébiránt próbáld ki másik asztali lejátszóban is a szóban forgó lemezt (lemezeket), mert lehet, esetleg az asztali lejátszóval is lehet gond. Ha az asztali lejátszóval minden okés, akkor lsd. fennti tanácsomat. Lehet, az asztali lejátszód nem kedveli az adott lemeztipust, tehát ne használd, írj Verbatimra. Persze, próbáld ki a Verbatimot is. Írj 1db-ot  4X-sen, 1-et 8X-san. Ha az asztali lejátszód "régi", 2-3 éves, akkor csak max. 4X-sen írj minden lemezt. A régi lejátszók nem biztos, hogy szeretik a 8X-san írt lemezeket. Az asztali lejátszó is behatáról bizonyos dolgokat, igazodni kell hozzá, amikor megválasztod az írás sebességét.
(Én például a 3 éves Aiwa lejátszó esetén 4X-sen írom a 8X Verbatim DVD-R-t, a Yamada 6600-as lejátszónál pedig 8X-san.)

Ui: Minőségibb lemezt használj, Verbatim, TDK, Fuji, ezeknek kisebb a "minőségi szórása".

Szerkesztette: Macska 2005. 05. 16. 12:24 -kor

#1294 Felhasználó inaktív   Lavi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 07:16

Köszi a segítséget!
A G05-öt csak 4x-esen írtam, most már nem használom azokat, csak Verbatimra akarok a közeljövőben írni. Ráadásul az asztali lejátszóm is régi, így tényleg marad a kipróbálás másik lejátszóban, aztán ha abban sem jó, akkor átírom... Úgyis gondolkoztam már, hogy új asztalit kéne venni, úgy néz ki hamarabb jön el az ideje, mint gondoltam a 8x-16x írható lemezek miatt!  ;)  :)
MSI K8N Neo4 Platinum | AMD Athlon 64 3200+ | Enermax EG495AXVE | Kingston 2*512MB PC400 CL3 | Sapphire X850XT PCI-E | Plextor PX-760A | Samsung SP2004C SATA II 200GB | Samsung SP2014N ATA133 200GB

#1295 Felhasználó inaktív   cydor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 00:27

Idézet: Macska - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 12:55

Etele
Ridisc MCC. Pioneer 108-cal írtam(1.18 firmware.) 1 próbát 12X-sen, már írás közben kiakadt, lemez kuka. (Talán firmware frissítéssel megoldódik, ha lesz a 108-hoz új. Remélem.) 8X írva okés Ridisc MCC, de Nero Speddel ellenőrizve ici-picit puklis volt a legvége. A Verbatim MCC 8X-san írva tökéletes, így marad a Verbatim. ( Egyébként maradt volna a Verbatim mindenképp, mert nálam nagyon bevált.)

más lemezt meg sem nagyon próbálok 12*esen irni, de Verbatim 8*osat a Pioneer 108 bárhol bármikor viszi...
most keresek fozzá firmware frissítést, de már hónapok óta használom és egyetlen lemezzel sem volt gondom, (Ritec 4* és 8*, Traxdata 4* és 8*, tescos noname 2*, Princo 2* és 4*, TDK +/- 2*, 4*, 8* R és RW, sentinel4* és RW (ezek a lemezek mondjuk gyorsan haltak), még LG-t nem próbáltam de gondolom azzal sem lesz gond. de addig is a Verbatim az ász, remélem tartósság szempontjából sem lesz vele gond (TDK amennyire jó volt CD-ben, DVD, ben már vannak hiányosságai...pedig azt mocsok drágán vettem, hogy a legfontosabb dolgok biztonságban legyenek, erre egyre többtől hallom, hogy a TDKn adatvesztés van (bár ők LG-bel írták... én egyenlőrre lekopoghatom azzal sincs gond.

#1296 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 08:11

Idézet: cydor - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 0:27

más lemezt meg sem nagyon próbálok 12*esen irni, de Verbatim 8*osat a Pioneer 108 bárhol bármikor viszi...
most keresek fozzá firmware frissítést, de már hónapok óta használom és egyetlen lemezzel sem volt gondom, (Ritec 4* és 8*, Traxdata 4* és 8*, tescos noname 2*, Princo 2* és 4*, TDK +/- 2*, 4*, 8* R és RW, sentinel4* és RW (ezek a lemezek mondjuk gyorsan haltak), még LG-t nem próbáltam de gondolom azzal sem lesz gond. de addig is a Verbatim az ász, remélem tartósság szempontjából sem lesz vele gond (TDK amennyire jó volt CD-ben, DVD, ben már vannak hiányosságai...pedig azt mocsok drágán vettem, hogy a legfontosabb dolgok biztonságban legyenek, erre egyre többtől hallom, hogy a TDKn adatvesztés van (bár ők LG-bel írták... én egyenlőrre lekopoghatom azzal sincs gond.

Ez a hozzászólásom elég rég keletkezett, de szívesen válaszolok.
A dolog arról szólt anno, 8X Ridisc MCC akkor volt nálam elöször. (Hozták a lemezt.) Mivel az akkori firmware felajánlotta a 12X írást, így kipróbáltam 1 db-ot, nem sikerült. 8X-san sikerült megírni a Ridisc MCC-t, de a NeroSpeed görbe a végén kicsit "puklis" lett, míg a Verbatim tökéletes lett.
Egyébiránt én csak 8X Verbatimra DVD-R-re (MCC), és Ritek 4X (G04) lemezre írok, a névleges max. sebességgel a Pioneer 108-cal. (Pioneer 108 firmware ma a legfrissebb az írómban, ezzel még nem írtam Ridisc MCC-t.)

Szerkesztette: Macska 2005. 05. 18. 08:12 -kor

#1297 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 14:49

kérdezném, h crc hiba milyen okokból keletkezhet a megírott dvd-ken?
az alaphelyzet:
adott  4 verbatim, az első 3-on avi, ogm (200-700 mega + srt-k(), ebből  az elsőn hibás 4 .srt. 3 700 megás avi/ogm illetve 4 200 megás .ogm, a 2.on 4 200 megás ogm (nem folyamatosan helyzkednek el, hanem kihagyásokkal). a 3.on 1 db 200 megás
a 4. egy dvd film
az képkiírás alcohollal (1.9.5, buils 2722) történt és a felírás is, az első kettőnél 8, a 2.nál 4x-es sebességgel...  a képfájl és írás egy lg 4160 -on  zajlott, az ripp végét mintegy 10-15 perccel követte a felírás, aztán a következő kiír felír szintén félórás/negyedórás időközzel...
azóta sem volt ilyenre példa és előtte is csak egyzser egy aritán (az uccsó lett crc-s),
ezek msot íráskor talán ha nem is zsinórban, de nagyjából egy 10-es sorozatban követték egymást de volt köztük ridata és traxi is, amiken semmi gond...
a furcsa, h csináltam ennél már brutálisabban is az írást/felírást (jóval rövidebb időközökben és traxdatára és miután ezeket írtam) ott nem volt gond, ráadásul ezeket az anyagokat a cdcheck csak 1-2 x-es sebességekkel hajlandó olvasni, míg az ezidőtájt írt retekeket röhögve 4-5x-ösen (monnyuk a verbákat meg 6-7x-esen szokta)
első körben mit mondanátnok  író/program/alapanyag?
a többi, jelenleg olvasható file is veszélyben van? (vagy enm muszáj újra kiírnom őket?), igaz nem nekem lenne, de rohadt égő, h rábeszéltem a srácot, verbatimot vegyen a szokott traxi helyett és 4 dvd-je kapásból kukás lesz...
esetleg a képfájl készítéskor történhetett gond, bár az olvasási hibák kihagyása nincs kipipálva az alcoholban
egyáltalán mi ez a crc (asszem cyclic redundancy code), gúglizgattam, de sok minden nem világosodott meg előttem, sőt...
szerk. a dvd-t derypterrel szedtem le és írtam fel

Szerkesztette: avman 2005. 05. 21. 15:01 -kor

#1298 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 16:40

na, dvd speed adott egy fáint görbét, 2,2xről indult, 3,4xesen ért véget és igencsak recés volt... meg hánytam- vetettem magamban a dolgot, nézegettem a környékén írt holmikat és arra a következtetésre jutottam, h bion-bion itt az alapanyag lehetett elfuserálva, de nagyon

#1299 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 12:55

újabb fejlemények. némi tesztelgetsé és nézegetés után rájöttem, h az összes crc hibás verbatim 4x-esen lett írva (a felület szemrevételezése után láttam, h bizony egysíkú mind vagyis 4x-esen írt), írtam 6-ot, 3-3 4/8 és a 4x-esekből kettőben volt crc-s, az elején egész jól olvasta, aztán visszaesett 2x-esre majd crc hibát dobott... a 8x-osokban egy sem...
van még egy doboz mínuszos verbám, kell valakinek?

#1300 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 13:59

awman, erősen félreérthető amit írsz. Te olvashatatlan szektorokra gondolsz a lemezen, nemdebár? Akkor ezeket kérlek ne CRC hibának nevezd, mert könnyen összekeverhető azzal, amikor hibajelzés nélkül visszaolvasható egy lemez, csak a róla leszedett anyag különbözik attól, aminek rajta kellene lenni. Ugyanis jellemzően ez utóbbi, amit CRC hibának, korrupt adatnak nevezünk, míg az olvashatatlan szektorok ugyebár fizikai/nyersanyag/durva adatrögzítési anomáliára utalnak.

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.