HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#1341 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 03. 14:44

Idézet: Lucas Garas - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 15:39

:D Hogy ennyien félreértsenek vkit egyszerre...

Csak egy ember értett félre, Ppeter váalsza pl. teljesen korrekt és tanulságos volt.
Hiába, aki okos az okos.

#1342 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 14:46

Nem teljesen a fórum témájához tartozik, de ha már szóba került, windows alatt futó memóriatesztelő nincs véletlenül? Futtatnám vagy egy hétig, akkor csak kiderülne hogy ha baja van. :)

#1343 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 15:27

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 15:46

Nem teljesen a fórum témájához tartozik, de ha már szóba került, windows alatt futó memóriatesztelő nincs véletlenül? Futtatnám vagy egy hétig, akkor csak kiderülne hogy ha baja van. :)

A nagy fájlok tömörítését kipróbáltad?  :)

#1344 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 15:59

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 16:27

A nagy fájlok tömörítését kipróbáltad?  :)

Rajta vagyok.
Bár tömörítésnél még sosem tapasztaltam gondot, de kipróbálom.

#1345 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 17:55

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 16:27

A nagy fájlok tömörítését kipróbáltad?

Na, sikerült.
4,39 Gigabyte cuccot betömörítettem winrarrar (fastest módban) röpke 50 perc alatt.
Kitömörítés sikerült, sőt még Total Commanderrel össze is hasonlítottam az eredeti anyaggal, és megegyezett.
Persze lehet hogy ha most megírnák egy dvd-t, akkor az is sikerülne, véletlenszerűen jön  a hiba.
:confused:
Megpróbálom majd a fontosabb dolgokat win98 alatt írni(hátha szoftveres a gond és ott nem lesz probléma), az avi filmeknek meg az a pár kilobyte crc hiba nem olyan gáz.

Szerkesztette: toyotakacsa01 2005. 06. 03. 18:01 -kor

#1346 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 15:55

Nem tudom, érdekel e valakit, de azért leírom.
Win98-ban próbáltam most a dvd írást, és már 2 lemez sikerült, crc hiba nélkül.
Persze később még lehet hogy előjön a hiba, majd meglátjuk.

Szerkesztette: toyotakacsa01 2005. 06. 05. 15:59 -kor

#1347 Felhasználó inaktív   duke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 01:12

Asztali dvd iroba hasznalt pluszos ujrairhato lemezeknel a kovetkezot  vettem eszre.
Felulrol atvilagitva apro lyukak latszanak a hordozo retegen.Maga lemez muanyaga sertetlen karcolas mentes,es megis kb 2-3 centimeterenkent van egy-egy ilyen szazad millimeteres folytonosagi hiba.
A lemezek kb 100-150 szer lettek irva.
Olvasasi hiba nincs,gondolom meg ha ott meg is serul az adat,ilyen kis hibat a hibajavitas siman korigal.
Mi lehet ez,hogy kerulhetnek bele lyukak ? Es mitol ?
Talan az iro szep lassan tonkreteszi a lemezeket ?
Vagy gyartasi hiba lenne ? Esetleg ez igy normalis termesztes dolog ?
Vagy az hogy lampa fenye itt-ott atcsillan az nem jelenti  a hordozo hibajat ?

Szerkesztette: duke 2005. 06. 12. 01:18 -kor

#1348 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 18:13

Idézet: duke - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 2:12

Felulrol atvilagitva apro lyukak latszanak a hordozo retegen.

Megnéztem, az én újrairható lemezemen nincs ilyen.

Ha a napfény átsüt rajta, akkor gondolom a leolvasó lézerfény is simán átjut rajta.
Biztos hogy nem jó dolog, de amíg a hibajavítás tud korrigálni addig lehet használni.

#1349 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 13. 11:24

Na most kapaszkodjatok meg. Egy X-akta...
Van egypár TDK+R 8x-os lemezem. A Teac W50D írómban max 4x-esen írhatom, ezzel tettem fel pár filmet (tehát adatként megírva) a lemezre. És most jön a misztikum:
- több ilyen lemezem van, azoknál nem jön elő a hiba
- ez előtt és után is írtam egy lemezt, azokkal sincs hiba
- a DVD olvasók első nyekkre beolvassák a lemez tartalmát (Pioneer DVD-106 és Pioneer DVD-119), de a DVD-írók (Pioneer, LG, sőt, még amivel írtam Teac) nem képesek elolvasni ami a lemezen van!!!
- az asztali Yamada 6700-as is első nyekkre beolvasta.

Na ez miért van???
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#1350 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 11:38

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 12:24

Na most kapaszkodjatok meg. Egy X-akta...
Van egypár TDK+R 8x-os lemezem. A Teac W50D írómban max 4x-esen írhatom, ezzel tettem fel pár filmet (tehát adatként megírva) a lemezre. És most jön a misztikum:
- több ilyen lemezem van, azoknál nem jön elő a hiba
- ez előtt és után is írtam egy lemezt, azokkal sincs hiba
- a DVD olvasók első nyekkre beolvassák a lemez tartalmát (Pioneer DVD-106 és Pioneer DVD-119), de a DVD-írók (Pioneer, LG, sőt, még amivel írtam Teac) nem képesek elolvasni ami a lemezen van!!!
- az asztali Yamada 6700-as is első nyekkre beolvasta.

Na ez miért van???

Abszolút nem X-Akta. Többféle variáció létezik, nem tudom melyikről beszélhetünk. Ha az asztalik nem játszzák le az írt DVD-Video lemezeidet, de a PC-s drive-ok szoftveres lejátszóval igen (mindegyik drive olvassa), akkor nem magukkal a problémás lemezzekkel van a gond, hanem a rajtuk lévő, nem 100%-os DVD-Video állományszerkezettel: ezért nem mennek a szabvány szerint működő asztalikban, és ezért mennek a számítógépes lejátszóval, illetve a brutáligénytelen Yamadával. Mivel írtad fel (adatként) a filmeket? A DVD-Video állományrendszer ugyan "sima" adat, de a fájlok pontos pozíciója, szervezése szektor mélységig kötött.

Ha viszont bizonyos meghajtók abszolút nem olvassák a lemez tartaémát számítógépen sem, akkor ott az írással (esetleg a lemezzel?) volt a baj, ami egy ilyen újszerű lemez és régebbi író esetén néha bizony becsúszik (firmware?). Ha kimondotan az írók nem olvassák el, az is azt erősíti, hogy valami úgy került fel a lemezre, hogy az meghibbantja a lemezeket kissé mélyebben felismerni próbáló írókat, ugyanakkor a sima DVD-ROM olvasók átlépnek ezen a bajon.

#1351 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 11:51

Azért adatként írtam fel a dolgot, mert sok DivX-et raktam egy lemezre. Tehát adatok.
Viszont az furcsa, hogy ugyanez a széria más darabjaival semmi baj se az írókban, se az olvasókban. Ezt a lemezt meg csak az olvasók képesek olvasni, az írók nem. Még az új Pioneer DVR-109 sem.

#1352 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 11:55

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 12:51

Azért adatként írtam fel a dolgot, mert sok DivX-et raktam egy lemezre. Tehát adatok.
Viszont az furcsa, hogy ugyanez a széria más darabjaival semmi baj se az írókban, se az olvasókban. Ezt a lemezt meg csak az olvasók képesek olvasni, az írók nem. Még az új Pioneer DVR-109 sem.

Íráshiba, valamit elcsesz az íród ennél a lemeznél, de csak annyira, hogy az írók hibbannak meg tőle. Érdekes. Legyen a legújabb firmware az íróban és a lehető legújabb írószoftverrel próbáld. Más gépen is próbáltad beolvastatni írókban, vagy csak a sajátodban?

#1353 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 13. 12:11

Más gépeken is és csak az írókban volt gáz. Az olvasókban nem. És a TEAC-t a legutolsó, 1.07-es fw-el használom, a Nero is új. Szóval nem tudom mi az oka... :(

#1354 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 13. 16:17

A vége az lett, hogy most kiírtam egy ugyanolyan lemezre úgy, hogy a régit bemásoltam a vinyóra. Ezt legalább az író is visszaolvassa. De még mindig rejtély a másik lemez esete...

#1355 Felhasználó inaktív   SkyNET 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 12:37

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 17:17

De még mindig rejtély a másik lemez esete...

2 db ilyen lemezt már nekem is sikerült írnom PIO106-ossal 8x TDK-ra. A PIO nem "látta", de az asztali lejátszó, sima LG DVD olvasó és egy LG író vitte.

#1356 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 14. 14:44

Ez furcsa. Pont TDK-nál? És nálad legalább egy író is látta, nálam nem...

#1357 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 16:12

Állj-állj-állj, mielőtt még TDK-s vagy Pioneeros boszorkányüldözésbe/égetésbe váltana a dolog: a Pioneer 106-os író (és ez többé-kevésbé minden 4x-es íróra vonatkozik) tervezésekor még messze nem állt rendelkezésre a későbbi, 8x-os és 16x-os lemezek technikai specifikációja. Márpedig az egyre gyorsuló írást, lemezeket (és írókat) nem úgy valósították meg, hogy egyszerűen növelték az adatátvitel sebességét, hanem komoly változásokon ment keresztül a lemez hordozórétege, felépítése, az írás, sút az írás menete során is egyre összetettebb oda-vissza kommunikáció folyik a szoftver/IDE vezérlő és az író között. Ez mind-mind szükséges az újabb lemezek írásához - akkor is, ha a rajtuk feltüntetett maximális sebsség töredékét akarjuk csak kihasználni egy régebbi drive-ban. Sajnos - a firmware frissítések ellenére - elkerülhetetlen, hogy a régebbi íróknál előbújjon ez a generációs különbség, amikor ilyen újszerű lemezzel használjuk őket. Ráadásul vegyük számításba azt is, hogy a Pioneer 106-os a cég első pluszos írója volt, a korábbi modellek csak a DVD-R(W)-t támogatták, így a 106-os DVD+R(W) kompatibilitása sem a legjobb - érthető módon.

#1358 Felhasználó inaktív   Csoszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 06:35

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 16:12

...Sajnos - a firmware frissítések ellenére - elkerülhetetlen, hogy a régebbi íróknál előbújjon ez a generációs különbség, amikor ilyen újszerű lemezzel használjuk őket...

Szia PPéter!

Nekem is még egy régebbi, NEC ND-1300A íróm van, 1.0B firmwarrel (tudtommal ez az utolsó hivatalos kiadás). Újabban már én is csak x8 lemezeket kapok jutányos áron (Verbatim DataLife Plus +R, Fujifilm +R). Lemezeket visszaellenőrizve (Nero DVD-Speed + Toshiba SD-M1612 + J808 speed hack FW) sajnos a Verbánál a végén letörik a diagram (x16-ról x2-re).
Egy szó mint száz, hosszabb távú archiválásra gondolnék, ezért szerinted ajánlatos lecserélni a régi írót egy újabbra?

#1359 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 19:48

Sziasztok!

A kérdésem a következő. A mellékelt teszt eredményen maga  grafikon menete normális? (tekintsünk el végén jelentkező olvasási hibától) Nekem nem teszenek azok a periódikusan jelentkező sebesség esések. Ugyanezeket csinálta íráskor is.

Csatolt fájl:

#1360 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 20:23

Idézet: m_and_m - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 20:48

Sziasztok!

A kérdésem a következő. A mellékelt teszt eredményen maga  grafikon menete normális? (tekintsünk el végén jelentkező olvasási hibától) Nekem nem teszenek azok a periódikusan jelentkező sebesség esések. Ugyanezeket csinálta íráskor is.

Sokat segítene, ha tudnánk, hogy ez milyen lemez és hogy mi a meghajtó...  :rolleyes:

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.