HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#1361 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 16. 07:33

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 21:23

Sokat segítene, ha tudnánk, hogy ez milyen lemez és hogy mi a meghajtó...  :rolleyes:

NEC 1300A és TDK+RW.

Ott kezdtem gyanút fogni, hogy egy pár filemt megírtam, ami az asztali lejátszóba nvígan megy. De amikor egy másolatot akartam készíteni róluk és a Nero első lépésként leszedné az adatokat az image-hez, akkor olvasási hibákba futottam. Próbálta simán másolni, de akkor is. Így jártam, a nem általam írt lemezekkel is.
Elmondható. hogy 60-70%-ban tuti az olvasási hiba.

Kérdezem.: ezt be lehet tudni az "író-nemszereti-ezt-a-nyersanyagot" esetnek?
És közben készítettem pár tesztet a Nero-val. És a helpben a screenshotokon mindig szép folyamatos grafikonok vannak. Nekem meg mindig rücskös.

A legnagyobb baj, hogy mivel nem iparszerűen űzöm az írást, és hogy az asztali lejátszó szépen olvas, ezért a baj tényének kikristályosodásakor lejárt a garancia  :mad:

#1362 Felhasználó inaktív   Buki10 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 16. 09:37

mindenképp megvárnám PPéter véleményét az ügyben, de én a helyedben kipróbálnék más koronokat is. szerintem azzal nem lesznek ilyen esések.
bocs, kicsit off a téma, de már régen volt szó róla: szerintetek mostanában is áll az a dolog, hogy pluszos korongra célszerűbb és megbízhatóbb adatot archiválni, azaz plusz inkább adatra (fénykép, program, stb.), mínusz inkább videóra (avi, dvd) való? érdemes lenne egy-két tapasztalatot megosztani egymással. engem elsősorban 8x-os lemezek esete érdekelne.

#1363 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 09:41

Semmi értelme nincs a DVD+R és a DVD-R ilyetén való megkülönböztetésének. Nyugodtan írhatsz adatot, videót bármelyikre, a lényeg, hogy megbízható, jó minőségű lemezt használj, abból a formátumból, amit esetleg jobban támogat az érzékenyebb (pl. asztali) lejátszód, meghajtód.

#1364 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 09:43

Idézet: m_and_m - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 8:33

NEC 1300A és TDK+RW.

Ott kezdtem gyanút fogni, hogy egy pár filemt megírtam, ami az asztali lejátszóba nvígan megy. De amikor egy másolatot akartam készíteni róluk és a Nero első lépésként leszedné az adatokat az image-hez, akkor olvasási hibákba futottam. Próbálta simán másolni, de akkor is. Így jártam, a nem általam írt lemezekkel is.
Elmondható. hogy 60-70%-ban tuti az olvasási hiba.

Kérdezem.: ezt be lehet tudni az "író-nemszereti-ezt-a-nyersanyagot" esetnek?
És közben készítettem pár tesztet a Nero-val. És a helpben a screenshotokon mindig szép folyamatos grafikonok vannak. Nekem meg mindig rücskös.

A legnagyobb baj, hogy mivel nem iparszerűen űzöm az írást, és hogy az asztali lejátszó szépen olvas, ezért a baj tényének kikristályosodásakor lejárt a garancia  :mad:

Az 1300A visszaolvasása sajna ilyen lassú RW lemezekkel, és a első körben a hiba miatt sem aggódnék: egy másik meghajtóban olvasd vissza a megírt lemezeket, ugyanis az 1300-as NEC olvasási képességére nem lehet építeni.

#1365 Felhasználó inaktív   Buki10 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 10:14

köszi! nekem az a tapasztalatom, hogy az íróm (asus 0804p) a ridata g04-05 (4x, -) sorozatokat (bár tudom, ezek is lehetnek nagyon különbözőek) nem nagyon csípi, videó esetén nagyon gyakran előfordul egy-egy hibás rész, amely egy-két kocka visszaugrást vagy átugrást ereményez lejátszáskor. tdk- 8x-ost simán veszi, az nagyon tuti lemez, megbízható, szerintem megéri az árát. verbatim 8x +/- is király, jól együtt tudnak dolgozni, bár mondjuk én inkább 4x-esen írok meg mindent a hosszú távú stratégia jegyében.

#1366 Felhasználó inaktív   Buki10 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 10:20

egyébként mennyire jellemző, hogy a "márkás" dvd korongokat hamisítják, és a kéz alatt, telefonon megbeszélt áruátadós találkozókon terjedő példányok ezek közül kerülnek ki. Szerintetek ennek nem lehet köze a későbbi adatvesztéshez?

#1367 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 10:34

Idézet: Buki10 - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 11:20

egyébként mennyire jellemző, hogy a "márkás" dvd korongokat hamisítják, és a kéz alatt, telefonon megbeszélt áruátadós találkozókon terjedő példányok ezek közül kerülnek ki. Szerintetek ennek nem lehet köze a későbbi adatvesztéshez?

A nagy márkanevek hamisítása csak azokban a régiókban, országokban jellemző, ahol a márkanév jelent valamit a kommersz vásárlóerőnek, de legalábbis ugyanakkora erővel esik latba, mint az ár. Magyarországon semmi értelme hamis lemezt árulni, hiszen megvesznek itt minden szutyok, nomame, gagyi-brand szart is, csak legyen olcsó: a CD lemez 40 Ft, a DVD meg lehetőleg 80-90 Ft környékén. Magyarországon igen kevés hamisított lemez forog az olyan jobb(nak tartott) márkanevek alatt, mint amilyen a TDK, Philips, Verbatim. Sokkal inkább azok a lemezek népszerűek a feketepiacon, amelyek ugyanazzal a gyártókóddal készülnek, mint a korábban jó minőséggel már összekapcsolt (esetleg márkás) lemezek, mert mindenki azt hiszi (és sajnos a butább lemezdílerek is így adják elő) , hogy pl. a TTG02 gyártókóddal ellátott Ridisc lemezek ugyanazok a korongok, mint amit ilyen kóddal TDK-ként megvehetsz, hogy az MCC kódos Ridisc "Verbatim alapanyag", meg ilyenek. Ha márkás lemezt veszel, a megbeszélős, áruátadós kereskedőknél sem fogsz hamis lemezt kapni.

#1368 Felhasználó inaktív   Buki10 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 10:43

szerintem ez azért tré, mert kb. 120 hufért már megkapod a tdk/verbatim lemezeket is 8x-osban, ami azért nagy valószínűséggel nem ratyi lemez, és jó esélyed van rá, hogy mondjuk a gyerekről készült képek még akkor is rajta lesznek, amikor majd néhány év múlva meg tudod neki mutatni...

#1369 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 16. 10:51

Azért tudod olyan olcsón megvenni, mert nincs rajta hologrammos matrica, ami a lemez árába kerül/db. Szóval hivatalos helyen ezért kerül duplaannyiba. ;)
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#1370 Felhasználó inaktív   Buki10 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 13:13

oké, de ugyanez igaz a 70-90 forintos lemezekre is. és akkor már, mondjuk, ha persze nem írsz ipari mennyiségben, csak komótosan fogyasztod a 25-ös hengereket, akkor 250-ért is inkább megéri jót venni. vagy megfosztod a "szegény" kiadókat 100 huftól/lemez... ;)

#1371 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 13:50

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 11:34

...Magyarországon semmi értelme hamis lemezt árulni, hiszen megvesznek itt minden szutyok, nomame, gagyi-brand szart is, csak legyen olcsó: a CD lemez 40 Ft, a DVD meg lehetőleg 80-90 Ft környékén. ...

Hm... hát nem is tudom, én most vettem Platinum 8x DVD+R lemezt, Ricohjpn médiakóddal, 90 forintocskáért, és nem hinném, hogy szutyok, gagyi volna... sőt... ki merem jelenteni, hogy semmivel sem rosszabb, mint egy "eredeti" TDK/Verbatim +-os cucc... :think:

Aztán lehet, hogy én vagyok az igénytelen. :D

RE: persze abban igazada van, PPeter, hogy nagyon sokan nem olvasnak utána annak, hogy mit vesznek, egyszerűen csak a legolcsóbbat keresik.

Szerkesztette: Etele 2005. 06. 16. 14:00 -kor

#1372 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 15:48

Volt Platinum DVD-RW lemezem 4 db. kb 15X írtam rájuk felváltva, mind a 4 elszállt. 400FT/db . Most Vettem Verbatimot DVD+RW-t (350FT/db),.... meglátjuk. Időközben eltelt néhány hónap, ami az árakat természetesen befolyásolta.

Ettől függetlenül a Platinum DVD+R még lehet jó.  :up:
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#1373 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 16:03

Idézet: Macska - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 14:48

Volt Platinum DVD-RW lemezem 4 db. kb 15X írtam rájuk felváltva, mind a 4 elszállt. 400FT/db . Most Vettem Verbatimot DVD+RW-t (350FT/db),.... meglátjuk. Időközben eltelt néhány hónap, ami az árakat természetesen befolyásolta.

Verbatim+RW-re 45-50-szer sikerült írnom és mind meghalt utána :mad:

#1374 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 16. 16:05

Ha még nem ismeritek: ;)
www.dvdpapa.fw.hu

Én sokáig +R-es Sentinelt vettem, és nagyon meg voltam vele elégedve. Sajna a nagyker már nem árulja. :(
Most TDK-val kell beérjem...
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#1375 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 22:33

Idézet: pik20 - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 16:03

Verbatim+RW-re 45-50-szer sikerült írnom és mind meghalt utána :mad:

Akkor Verbatim DVD+RW 3X jobban bírja, mint a Platinum DVD-RW,.....nálam. Azért ez bíztatóbb a jövöre nézve, a Verbatim DVD+RW.

Egyébiránt a DVD RW-k nem "végtelenszer" írhatók, szerintem. :)

#1376 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 19:57

Idézet: Macska - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 16:48

Pontosan, semmit nem jelent, hogy a Platinum szitázású, ki tudja milyen gyártókódú (tényleg, milyen is?) -RW hogyan viselkedik annak fényében, hogy a +R-es ricohjpn remek.

#1377 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 20:33

Idézet: Etele - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 19:57

Pontosan, semmit nem jelent, hogy a Platinum szitázású, ki tudja milyen gyártókódú (tényleg, milyen is?) -RW hogyan viselkedik annak fényében, hogy a +R-es ricohjpn remek.

Sajna, nem tudom megnézni most pontosan a Platinum DVD-RW médiakódját, mert 3-mat már kidibtam a kukába, 1db-ra most írtam utoljára, csak kölcsön van adva. Többet erre sem írok, mert már nem ismerte fel a Pioneer 108 több esetben ezt sem, törölni sem tudtam. Ha írtam rá, míg lehetett (!!), akkor is "lézerkalibrációs" hiba a Néróban több esetben, hiába töröltem teljes törléssel és gyorstörléssel is a Néroval. A kollégám javasolta, hogy próbáljam a DVD InfoPro-val törölni a lemezt. No ez bejött. DVD InfoPro-val sikerült formázni a Platinumot, ezt követően a Neroval teljes törlés. Utánna írtam rá adatot utoljára, aztán ez is kuka, mivel csak szenvedés az egész, nem éri meg kínlódni vele több mint 1 órát.

A DVD Identifier sem látta az adott lemezt, a Total Commander sem.Érdekes, hogy egy rossz lemezt tud törölni, formázni a DVD InfoPro, holott ezt ő sem látja mielőtt meg nem csinálom rajta a formázást, törlést. Van ennek valami magyarázata????? :think: Én sem hittem el, és ezért csak a 4-dik Platinum RW  lemeznél próbáltam ki, de sikerült. A kollégám, aki ajánlotta, 3 lemezt tett ismét "láthatóvá, írhatóvá" a DVD InfoPro-val.

Azt hiszem a médiakódja valami Ritek...., de nem biztos. Ha visszakerül hozzám, megnézem pontosan, ha még olvasni tudom a lemezt. ;) Jövő héten valamikor visszakapom.

Ui: Egyébként a DVD InfoPro sem látta a lemezt, míg le nem formáztam vele. Ezt követően látta a Néro is. Szóbal.., a DVD infoPro-val "nekiesni" egy rossz lemeznek formázás, törlés (lehet elég a sima, teljes törlés). Ezt követően kiírta a Néró, hogy nem üres a lemez, ráengedtem egy teljes törlést a Néroval, ezután megírta a Platinum DVD-RW-t a Néro, és az anyag kölcsön lett adva. Nem rossz a DVD InfoPro, már 4 esetben "visszahozott" DVD RW lemezeket, ebből 1db saját tapasztalat.  Én azonban  bizonytalan lemezt nem használok, inkább kuka. :reklamacio:

Szerkesztette: Macska 2005. 06. 17. 21:16 -kor

#1378 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 14:20

Én régebben vettem pár Traxdata 4x DVD+RW-t, az is ricohjp azt hiszem, elég sokat gyötröm, tökéletes. :up:

Előtte meg vettem 2x Traxdata DVD-RW-t, az is tök jó. :) (Az Ritek.)

Lehet, hogy szerencsém van velük? :)

A legelső újraírható DVD-m egy Verbatim 1x cucc volt, na az már elhalálozott. :(

#1379 Felhasználó inaktív   politikus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 23:17

Halihó!

Csak egy gyors lámakérdés az írási sebességhez visszatérve: adott egy LG 4163-as író és egy Fuji-4-es lemez.
Most akkor a 2x-es vagy a 4x-es írással járok jobban?
(Előre is bocsánat, de mindenki volt kezdő...)

#1380 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 14:24

Idézet: Etele - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 14:20

Én régebben vettem pár Traxdata 4x DVD+RW-t, az is ricohjp azt hiszem, elég sokat gyötröm, tökéletes. :up:

Előtte meg vettem 2x Traxdata DVD-RW-t, az is tök jó. :) (Az Ritek.)

Lehet, hogy szerencsém van velük? :)

A legelső újraírható DVD-m egy Verbatim 1x cucc volt, na az már elhalálozott. :(

Én a Traxdata 4X +RW-vel is befürödtem. 2db volt, abból az eggyik a gyári csomagolásból kibontva is foltosnak tünt.Meglátom, mi lesz a Verbatimmal. 2 tipusú DVD RW nálam nem jött be, most váltok a harmadikra. Egyszer csak megtalálom a számomra megfelelőt.  :)
(Van még 1db Fujifilm DVD+RW-m, de erre azt hiszem csak 2-3X írtam, ennyit még mindegyik tipusú DVD RW-m bírt. Ez még tesztelés alatt van. :D )

Szerkesztette: Macska 2005. 06. 19. 14:27 -kor

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71