HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#1461 Felhasználó inaktív   Grabovski 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 16. 16:01

Sziasztok!

Sokat vitáztok itt a márkák és minőségek között(mondjuk elvileg ezért van ez a a topic  :) )
Nekem inkább az a legnagyobb problémám, hogy normális, jó minőségű lemezeket honnan tudok  beszerezni?
Debreceni lévén nagyon leszűkül a piac.
Egy-két haveromhoz szokott jönni áru, de azok minidg a legolcsóbb Ritek utánzatok. Meg pluszos lemez életükben nem fordult meg még náluk.
Arita, Rmedia, Ridisc, Ridata, és most Traxdata. Szerintem az olcsóságuk miatt ezeket bárhol gyárthatták.
Én honnan tudnék, mondjuk Verbatim, TDK, TY, Fuji lemezeket venni?(asszem ezek számítanak normálisnak)
Nem tudom itt a fórumon van-e debreceni emberke aki esetleg tudna nekem ebben segíteni.
Nagyobb áruházakban gondolom talán találnék normális lemezeket, de ugye azon rajta van az Artisjus.
A múltkor vettem 1 db TDK+8X-os lemezt aminek a MID-je "Moser Bear India" volt.
Nem igazán hallottam erről a gyártócégről. Ami előtte volt TDK+8X-os lemezem annak "Ricojpn" volt a kódja, ami nekem megnyugtatóbbnak tűnik. Meg ez németből lett szerválva.
Nem tudom mennyire bízhatok meg pl. a  NY-Európai piacban. Egyik haverom hetente jár haza, így vele meg tudnám vetetni.

Köszönöm.

#1462 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 00:20

Idézet: Grabovski - Dátum: 2005. aug. 16., kedd - 17:01

Én honnan tudnék, mondjuk Verbatim, TDK, TY, Fuji lemezeket venni?(asszem ezek számítanak normálisnak)...
Nem tudom mennyire bízhatok meg pl. a  NY-Európai piacban. Egyik haverom hetente jár haza, így vele meg tudnám vetetni...

Te magad adtad meg a választ, hogy honnan: teljesen nyugodtan hozathatsz haveroddal pl. +-os Verbát, pontosan azt fogod kapni, amit itthon is megkapnál, és ráadásul teljesen legális is.
A Moser Baer-től pedig ne félj, nem gagyit gyártanak.
Egyébként a felsoroltak közül midenképp a Verbatimot ajánlom (a Pastel sorozat pedig elvileg TY).
Dare2Live (dvd lemezekről): "elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?"
perempe: "Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik..."

#1463 Felhasználó inaktív   Grabovski 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 22:44

Idézet: Lucas Garas - Dátum: 2005. aug. 16., kedd - 23:20

Te magad adtad meg a választ, hogy honnan: teljesen nyugodtan hozathatsz haveroddal pl. +-os Verbát, pontosan azt fogod kapni, amit itthon is megkapnál, és ráadásul teljesen legális is.
A Moser Baer-től pedig ne félj, nem gagyit gyártanak.
Egyébként a felsoroltak közül midenképp a Verbatimot ajánlom (a Pastel sorozat pedig elvileg TY).

Ja, NY-Európa alatt azt értem hogy haver bemegy valami áruházláncba és leemel a polcról egy doboz írható DVD-t.
Ami aggályom van az ilyen látatlanba vevődistől amit olvasgatok hogy mostanában feltűntek a rengeteg hamisítványok.  Vagy ez csak a fekete piacon van? :confused:

#1464 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 19. 06:27

Idézet: djnor - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 17:26

:think: Ezekszerint szabad hirdetni? Hát akkor tesséklássék.

Ha valóban garanciát szeretnél, + biztosan hozzájutni a (nem hamisított) lemezekhez, itt a megoldás:
IT Media s.r.o. CD-DVD-Patron áruház
A lemezekre garancia, futár által történö CSEREGARANCIÁVAL, ami neked semmibe nem kerül!
Nincs 3x postaköltség ha hibás lenne a lemez!

A legjobb, amikor a Princo mellé írták, hogy "4GB felett hibás lehet" :D

#1465 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 13:40

Idézet: stol - Dátum: 2005. aug. 19., péntek - 7:27

A legjobb, amikor a Princo mellé írták, hogy "4GB felett hibás lehet" :D

Ha korrektek lettek volna, akkor azt írják oda, hogy "A lemez teljes tartalma hibás lehet". :D  :D  :D

#1466 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 08. 22. 19:23

nem pontosan a témába vág, de vannak tapasztalatok ezekkel a dvd/cd lemez tartó mappákkal? mennyire "egészséges" a lemeznek a használatuk, milyet érdemes venni ha érdemes, h ne csak kényelmes legyen, hanem biztonságos is a ki-be pakolgatás és tárolás (az anyagra értem, ami érintkezik a hordfelülettel)... valamiért egy kicsit bizalmatlan vagyok velük. de monnyuk jó lenne ha alaptalanul mert elég kényelmes megoldásnak tűnnek mostani helyzetemben.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1467 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 22. 19:31

cekkdvd, djnor,
Szerintem nagyon gyorsan abba kellene hagyni a hirdetésre hajazó hozzászólásokat. Kép
Köszönöm!

#1468 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 23. 09:26

Idézet: avman - Dátum: 2005. aug. 22., hétfő - 20:23

nem pontosan a témába vág, de vannak tapasztalatok ezekkel a dvd/cd lemez tartó mappákkal? ...

Én már vagy 4 éve csak ilyen mappákat használok, kezdetben ugye CD-hez, majd DVD-hez egyaránt.
Nem lett tőle hibás adathordozóm. :) (Meg úgy egyébként sem, szerencsére.)

Szerkesztette: Etele 2005. 08. 23. 09:27 -kor

#1469 Felhasználó inaktív   Cpt. Balu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 07:00

Max. fél éve írt 10 db adat DVD-R-ből 2 hibás. Ebből 8db Ridata 1-4x mind tökéletes. 1 db Ridata 1-8x a lemez végén olvasási hibát jelez (a végén egyre lassabban olvas, aztán sehogy). A másik meg egy 1-8x TDK lemez úgy ahogyan van szar. Ha jól emlékszem mindet 4x-esen írtam. A file-okat kilistázza a commander, de másolni már nem lehet róla. Próbáltam mindkét hibás lemezről badcopy pro-val visszaállítani az adatokat, de a program miközben a statusban kiírja h. olvashatatlan, még le is fagy. Van valami esélyem visszanyrni az adatokat vmi progival? Most 1-16x Verbatimokat használok 4x-esen írva, nagyobb sebességet nem is ajánl fel a Nero  :confused:

író: Pioneer 107D, fw 1.21

Kösz a segítséget.
"Big shot Bobbie" Tim Duncan @ 2005 NBA Finals Game5  Kobe Makes History

#1470 Felhasználó inaktív   Cpt. Balu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 14:23

senki először? :(

#1471 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 14:25

Idézet: Cpt. Balu - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 8:00

Max. fél éve írt 10 db adat DVD-R-ből 2 hibás. Ebből 8db Ridata 1-4x mind tökéletes. 1 db Ridata 1-8x a lemez végén olvasási hibát jelez (a végén egyre lassabban olvas, aztán sehogy). A másik meg egy 1-8x TDK lemez úgy ahogyan van szar. Ha jól emlékszem mindet 4x-esen írtam. A file-okat kilistázza a commander, de másolni már nem lehet róla. Próbáltam mindkét hibás lemezről badcopy pro-val visszaállítani az adatokat, de a program miközben a statusban kiírja h. olvashatatlan, még le is fagy. Van valami esélyem visszanyrni az adatokat vmi progival? Most 1-16x Verbatimokat használok 4x-esen írva, nagyobb sebességet nem is ajánl fel a Nero  :confused:

író: Pioneer 107D, fw 1.21

Kösz a segítséget.

Szia, másik meghajtóban is próbáltad visszaolvasni a problémás lemezeket, vagy csak az íródban? A 16x-os lemezekhez nincs kidolgozott írási stratágiája ennek az írónak a 8x-os tempóhoz, szóval ezért tudod csak 4x-esen írni őket.

#1472 Felhasználó inaktív   Cpt. Balu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 15:34

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 15:25

Szia, másik meghajtóban is próbáltad visszaolvasni a problémás lemezeket, vagy csak az íródban? A 16x-os lemezekhez nincs kidolgozott írási stratágiája ennek az írónak a 8x-os tempóhoz, szóval ezért tudod csak 4x-esen írni őket.

Még csak a sajátomban néztem, de gondoltam, ha a "saját írását" nem olvassa vissza az író, akkor más se nagyon fogja, de egy próbát biztos megér...

#1473 Felhasználó inaktív   Grabovski 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 01:24

Idézet: Cpt. Balu - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 14:34

de gondoltam, ha a "saját írását" nem olvassa vissza az író, akkor más se nagyon fogja, de egy próbát biztos megér...

Nekem a Plex-em ilyen  :)
Egy-két dolgot nem volt hajlandó visszaolvasni, csak pörgette fel-le.
Elvittem egy haverhoz, bettettük egy LG-4020-be, oszt vígan nyomatta róla lefele a cumót. :D

#1474 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 12:05

sziasztok

Plextor 740A iróm van .az lenne a kérdésem hogy miylen progival tudnám letesztelni a megirt adat minőségét, esetleg hibáit? tudpom ez az író nem támogatja a C1/C2 illetve a PI/PO teszteket? lehet esetleg valami más módon is tesztelni? köszi

#1475 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 14:31

Idézet: balazs-_ - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 13:05

sziasztok

Plextor 740A iróm van .az lenne a kérdésem hogy miylen progival tudnám letesztelni a megirt adat minőségét, esetleg hibáit? tudpom ez az író nem támogatja a C1/C2 illetve a PI/PO teszteket? lehet esetleg valami más módon is tesztelni? köszi

Futtass sima visszaolvasási tesztet, de ne csak a transfer rate, hanem az elérési idő tesztek is menjenek végig. Ha nincs látványos visszaesés, akkor a lemezed minden bizonnyal rendben van - ha egy másik meghajtóban is ki tudod próbálni, akkor az még jobb.

#1476 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 15:02

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 15:31

Futtass sima visszaolvasási tesztet, de ne csak a transfer rate, hanem az elérési idő tesztek is menjenek végig. Ha nincs látványos visszaesés, akkor a lemezed minden bizonnyal rendben van - ha egy másik meghajtóban is ki tudod próbálni, akkor az még jobb.

szia
köszi a választ.
a Nero-ban akkor a Benchmark -ra gondoltál? arra rámentem és Inditás gomb. végigfuttattam ez lett az eredmény: nemtom. mennyire jó. a végén már elég nagy a visszaesés :s
Kép
Kép http://www.kepfeltoltes.hu

#1477 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 15:32

Idézet: balazs-_ - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 16:02

szia
köszi a választ.
a Nero-ban akkor a Benchmark -ra gondoltál? arra rámentem és Inditás gomb. végigfuttattam ez lett az eredmény: nemtom. mennyire jó. a végén már elég nagy a visszaesés :s

Ez még teljesen jó eredménynek számít - ha az elérési idők sem voltak nagyon magasak, akkor ez a lemez rendben van, de minél több meghajtón kergeted végig, annál jobb és teljesebb képet kapsz.

#1478 Felhasználó inaktív   Cpt. Balu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 23:01

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 16:32

Ez még teljesen jó eredménynek számít - ha az elérési idők sem voltak nagyon magasak, akkor ez a lemez rendben van, de minél több meghajtón kergeted végig, annál jobb és teljesebb képet kapsz.

Elérési időnél mi számít magasnak, elfogadhatónak, stb. ?

#1479 Felhasználó inaktív   apcsa65 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 07. 12:24

Sziasztok !

Az lenne a kérdésem, hogy lehet a dvd lemez beolvasást lassítani ( valami progi ?! ) ?

#1480 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 17:50

Idézet: Cpt. Balu - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 0:01

Elérési időnél mi számít magasnak, elfogadhatónak, stb. ?

Ne legyen 150-200 ms-nál nagyobb egyik mért idő sem.

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.