HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#1421 Felhasználó inaktív   BuXY95 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 19. 22:15

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 21:51

Hűha, ez érdekes. Tehát nem jelez olvashatatlan szektort, hanem nulla adatokkal teli, gyakorlatilag korrupt fájlokat lehet scak lemásolni a lemezről? Mindezt úgy, hogy amikor írtad, végigment a visszaellenőrzés?! Ez igencsak X-Akta. Budapesti vagy? Nagyon szívesen megnézem a lemezeid, hátha le tudunk szedni valamit róluk, de ez elég furcsa jelenség.

abszolút így van. most csináltam egy disc copy-t nero-val egy image file-ba, amit bemountoltam daemon tools-szal. így már disc read error-t ír a fileokra. még ha plextor specialitás lenne.. de pioneerben is ugyanez a jelenség.
bp-i vagyok, XV. ker, valahol csak megtalálsz, icq, PÜ, email, ilyesmi... nagyon jó lenne, ha kiderülne a dolog. na és persze visszanyerni az adatokat...
elég fontosak voltak az adatok, jól meg akartam őrizni őket, ezért biztos,h a nero ellenőrzése végigment. 2005. április tizenvalahányadikán írtam őket a disc info szerint. utána 1 lemezt vmeddig biztos le is másoltam. vagy a total commander sync dir by content is átment rajta. az első lemezen biztosan.
BuXY

#1422 Felhasználó inaktív   BuXY95 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 22:22

az írón 1.04-es firmware van jelenleg.
elvileg csak dvd-video lemezeknél van ilyen, de azóta beállítódott a dvd régióm 1-esre. esetleg okozhat ez problémát?
BuXY

#1423 Felhasználó inaktív   djnor 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 24. 10:04

Szerintem a szokasos NERO fele adatkorruptalassal van dolgod
neha (ne kerdezd miert, de bizonyos verziok csinaljak) amikor a kepfile-t elkesziti a NERO (on the fly teszi ugye ...) akkor hasonlo adatstruktura hibakat hoz letre, ill. elrontja a konyvtarszerkezetet es/vagy az adatot nem irja ra.
Mivel visszaellenorzeskor ugyanaz a motor generalja le a kepfilet amit utana a lemez tartalmahoz hasonlit, ezert ha a hibas kepfilet jol irta ki bitrol bitre, akkor jonak fogja itelni az irast, hiaba rossz az adatszerkezet.
Dj Nor

#1424 Felhasználó inaktív   riska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 10:09

A nero az tényleg nem túl jó erre a célra.
<a href='http://autofejlesztes.hu' target='_blank'>www.autofejlesztes.hu (autófelszerelési termékek A-Z-ig, több mint 6000 termék!)</a>

#1425 Felhasználó inaktív   wiseeye 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 07. 24. 19:29

Divx irasi problemaban kernem a tanacsotokat, foleg PPeteret, korabban egy Pioneer A105-os irom volt/van, amit lecsereltem egy NEC 3500A-ra(gyari 2.16 firmware), s Divx irasnal a Magnavox MDV 430, ami egy Zoran chipes lejatszo akadozik a filmekkel, korabban nem volt ilyen problema,ill az XBOX sem olvassa, ay ujabban irt lemezeket

Iras 8x, ill 4x
Lemez arita 4x DVD-R, philips 8x DVD-R

Kerdesem, hogy az asztali lejatszi nem szereti az altala irt lemezeket, vagy
A windowsom (gyari XP SP2) szarodott el? Mar IDE kabelt is csereltem...
Vagy a filemek kodolasa problemas (asztali, ill laptopon tokeletesen megy)
DVD irasnal nem jelentkezik ez a problema, ill a Pio 4x-esen rendes ido alatt megirja, mig az NEC duplaideig tokol vele.

Koszonettel:

Zsolt

#1426 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 20:03

Idézet: wiseeye - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 19:29

Divx irasi problemaban kernem a tanacsotokat, foleg PPeteret, korabban egy Pioneer A105-os irom volt/van, amit lecsereltem egy NEC 3500A-ra(gyari 2.16 firmware), s Divx irasnal a Magnavox MDV 430, ami egy Zoran chipes lejatszo akadozik a filmekkel, korabban nem volt ilyen problema,ill az XBOX sem olvassa, ay ujabban irt lemezeket

Iras 8x, ill 4x
Lemez arita 4x DVD-R, philips 8x DVD-R

Kerdesem, hogy az asztali lejatszi nem szereti az altala irt lemezeket, vagy
A windowsom (gyari XP SP2) szarodott el? Mar IDE kabelt is csereltem...
Vagy a filemek kodolasa problemas (asztali, ill laptopon tokeletesen megy)
DVD irasnal nem jelentkezik ez a problema, ill a Pio 4x-esen rendes ido alatt megirja, mig az NEC duplaideig tokol vele.

Koszonettel:

Zsolt

Nem illik 8x-osan írni.
Ha, 4x-esnél is akadozik, akkor beszélünk.
A korongok, a maximális sebességük felénél nyújtják a legjobb minőséget tapasztalataim szerint.

#1427 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 20:19

Idézet: stol - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 21:03

A korongok, a maximális sebességük felénél nyújtják a legjobb minőséget tapasztalataim szerint.

Na ez azért nem igaz...

Kezdetben én is így voltam amúgy. De ez erősen lemezfüggő (és író is persze). Anno a G04-es lemezeket egy idő után, főleg az újabb írókkal mindig 4x tempóban írtam, mert úgy sokkal-sokkal jobb volt, mint 2x tempóban.
Most a Ricohjpn r01 lemezeket (4X) szintén 4x tempóban írom, de még 8x tempóval írva is jobb eredményt adnak, mint 2,4x tempóval.
8X Philips +R (Moser Baer India) 8X tempó mellett adta a legjobb eredményt. De 12x mellett is tökéletesek, Benq 1620-as íróval írva. (Ha tudnék venni ilyen lemezt, ami garantáltam MBI, biztos feltankolnék. Nagyon - nagyon fincsi. Csak a Philips lemezek is, mint annyi másik, baromi sok gyártókóddal készülnek sajna...)

Meg így tovább. Nem mondom, hogy mindent gyorsan kell írni, de az se jelenthető ki, hogy lassan, vagy félsebességen a legjobb minden lemez.
42

#1428 Felhasználó inaktív   wiseeye 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 07. 24. 21:57

Jo-jo a 8x-rol mar kezdek lemondani, bar nem ertem, hogy az iro 16x-os, akkor az meg minek, vagy az alapanyag nem tudja kovetni minosegben?
Ugy tunik, hogy annak ellenere, hogy az irok visszaolvassak, vagya Compaq laptop is siman olvassa oket, bar a Philipsnel kicsit kerreg a beolvas kezdetekor, de siman mennek, az Xbox ezek szerint finnyas Toshiba-Samsung drive-ja viszont nem szereti, most probalkozom, a pluszos lemezekkel, bar a +DVD RW-t nem nagyon komalta sem az asztali, sem a box 4x-esen, 2.4x esen is a box 4 film konyvtarbol 3-at latott????, mig az asztali ugy sem szerette...
Sot most ugy nez ki, hogya Pio-val irt zold 4x-es Aritak, amik allitolag Ritek alapuak, kezdenek felejteni, mert pixelesedik a film, bar a gepen semmi baja, csak a DVD lejatszoban, a box meg nem is lat lemezt a drive-ban , kezdjek el archivalni a regi filmekbol uj anyagra??

Vagy kerdes, hogy az olvaso laser fejenek potijat allitva lehet e javitani az olvasasi biztonsagon, ezt boxos forumon olvastam, vagy hajitsam messze a Nerot (6.6), bar utobb mar tobb iro progit is kiprobaltam, na mindegy...
Vagy leginkabb visszarakom a csak 4x-es minuszos Piomat, vagy vegyek egy Plextort CD-irasban verhetetlen volt, esetleg ezt a gagyi NEC-t firmware buhereljam???

#1429 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 22:48

Általánosságban, szerintem.
Vegyél normális minőségő lemezt. Verbatim, TDK, Fujifilm. Frissíts firmware-t, és az íróprogiból, amit használsz, próbálj minnél frissebbet szerezni.
Az asztali lejátszó is macerás lehet. Unokabratyónál egy adott film például akadt a 3 éves AIWA-ban, akadt a film a lejátszóban. Az anno 18000FT-os Orion simán vitte az adott filmet. Egyébiránt az AIWA is simán lejátsza a filmek 98%-át, de mivel a AIWA lejátszó elég régi, így max 4 íródnak a lemezek.

A régi PC DVD olvasóknak is gondot okozhat egy-egy lemez lejátszása. Ebből is volt egy esetem, amikor egy régi (2 éves) LG olvasó 4X írt lemezt egy adott film esetén nem is látott, "nincs az olvasóban lemez". (Írtam már ugyanilyen lemezre Traxdata 4X DVD-R G04 4X-sen más filmet , és ezeket az  LG olvasta.) Az adott film esetén az LG olvasónak is kellett firmware frissítés. Ezt követően olvasta a 4X Traxdata DVD-R (G04) lemezt az adott filmmel. Ezek voltak a gyakorlati tapaszttalataim.
X-box-hoz nem tudok hozzászólni.

Jó lemez (Jó lemez nálam a Verbatim, és Traxdata 4X DVD-R (G04), 4X-sen írom),DVD író (NEC 3500A okés), DVD író firmware, friss íróprogi, asztali lejátszó, PC DVD olvasó, esetleg firmware frissítés az olvasónak is. Jól össze kell válogatni. Nem egyszerű.

Ezekből elvileg csak asztali lejátszó kerülne nagyobb összegbe, ha mégis problémás, a többi nem. A gyakorltban az asztali lejátszókban is lehet firmware-t frissíteni, ha találsz hozzá.

Ui: Pioneer 108 Firmware 1.20, asztali lejátszó Yamada 6600, ami 1 éves kb. ( Egy olcsó mai 9900FT-os asztali lejátszó viszi simán a 8X-san írt Verbatimot, minden filmmel...., eddig.)

Szerkesztette: Macska 2005. 07. 24. 23:14 -kor

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#1430 Felhasználó inaktív   Crazy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 23:47

Idézet: Macska - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 21:48

Általánosságban, szerintem.
Vegyél normális minőségő lemezt. Verbatim, TDK, Fujifilm. Frissíts firmware-t, és az íróprogiból, amit használsz, próbálj minnél frissebbet szerezni.

Aha, én pl. így tettem. Vettem Verbatim 16x DVD+R-t (MCC), Verbatim 6x(!) DVD-RW-t (MKM 01).

Firmware a legfrissebb, bár az író egy f*talicska LG 4120B, de ezidáig nem volt sok gondom vele.

A 16x-et 4x-en írja csak, ez mondjuk még elviselhető. Az RW-re viszont azt mondja, írható 1-5x(!), de írás elején illegal disc üzenet, írás semmi. :confused:

Szóval a kijelentés csak általánosságban igaz.

#1431 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 00:00

Idézet: Crazy - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 0:47

Aha, én pl. így tettem. Vettem Verbatim 16x DVD+R-t (MCC), Verbatim 6x(!) DVD-RW-t (MKM 01).

Firmware a legfrissebb, bár az író egy f*talicska LG 4120B, de ezidáig nem volt sok gondom vele.

A 16x-et 4x-en írja csak, ez mondjuk még elviselhető. Az RW-re viszont azt mondja, írható 1-5x(!), de írás elején illegal disc üzenet, írás semmi. :confused:

Szóval a kijelentés csak általánosságban igaz.

Általánosságban, mintha ezzel kezdtem volna.

Van azért  részletesebb felsorolás is.

"Jó lemez (Jó lemez nálam a Verbatim, és Traxdata 4X DVD-R (G04), 4X-sen írom),DVD író (NEC 3500A okés), DVD író firmware, friss íróprogi, asztali lejátszó, PC DVD olvasó, esetleg firmware frissítés az olvasónak is. Jól össze kell válogatni. Nem egyszerű."

Egyébiránt az eszközök kora nem véletlenül lett megemlítve a hozzászólásomban. Az LG pedig meg sem lett említve. :p

Szóval....., nem értelek...., bár lehet az LG 4120B a legfőbb problémád..., amint látom. Egyrészt nem mai darab a DVD írók fejlődését figyelembe véve, másrészt a firmware frissítés hozzá, lehet kicsit lemaradt, lehet..., nem is lesz több.

:up:

Szerkesztette: Macska 2005. 07. 25. 00:01 -kor

#1432 Felhasználó inaktív   Crazy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 07:33

Idézet: Macska - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 23:00

Általánosságban, mintha ezzel kezdtem volna.

Van azért  részletesebb felsorolás is.

"Jó lemez (Jó lemez nálam a Verbatim, és Traxdata 4X DVD-R (G04), 4X-sen írom),DVD író (NEC 3500A okés), DVD író firmware, friss íróprogi, asztali lejátszó, PC DVD olvasó, esetleg firmware frissítés az olvasónak is. Jól össze kell válogatni. Nem egyszerű."

Egyébiránt az eszközök kora nem véletlenül lett megemlítve a hozzászólásomban. Az LG pedig meg sem lett említve. :p

Szóval....., nem értelek...., bár lehet az LG 4120B a legfőbb problémád..., amint látom. Egyrészt nem mai darab a DVD írók fejlődését figyelembe véve, másrészt a firmware frissítés hozzá, lehet kicsit lemaradt, lehet..., nem is lesz több.

:up:

Persze én is úgy értettem, ahogyan te is, hogy az általánosságban igaz, de vannak kivételek...

Az LG GSA-4120B kora azért kérdéses, hiszen tavaly év elején jelentették be, nálunk úgy a nyár elején lett kapható. És bár a számtech gyorsan fejlődik, azért ez még nem teljesen elavult darab...

Valójában minden bizonnyal nem kizárólag ezzel a típussal, hanem a gyártóval, és annak fejlesztési, üzleti politikájával lehet baj (szvsz).

Az f/w nem maradt le egyébként, mostanában jelent meg a 116, és néha azért jelentősen javítanak rajta, pl. a sokáig nem támogatott G05 is belekerült (asszem a 111-be).

#1433 Felhasználó inaktív   pcman 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 07. 25. 20:13

Idézet: Crok - Dátum: 2004. máj. 11., kedd - 22:16

Van benne valami, hogy 4x esre ne írj 1xesen. Ugyanis a gyorsabban írható lemezek arra lettek beállítva, hogy a lézersugár egyenletesen lassan végig égesse őket. A 4x esek viszont már jóval érzékenyebbek a lézersugárra, kevesebb idő alatt is beégnek, ha viszont lassan nagy teljesítménnyel égeted őket, akkor a táróló rétegük sérül. hát ennyi

Nem tudom!
Egyik haverom hozott 4x Princo DVD-R lemezeket, habá én is megjártam velük 3 hónat után váltak olvashatattlanná.
Ezeket a lemezeket csak 2x sebességgel lehet írni. 4x írásnál a Nero hibát jelez, mindjárt az írás elején.
LG GSA-4082B az íróm, és A209 firmwre.

#1434 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 21:16

Idézet: pcman - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 21:13

Nem tudom!
Egyik haverom hozott 4x Princo DVD-R lemezeket, habá én is megjártam velük 3 hónat után váltak olvashatattlanná.
Ezeket a lemezeket csak 2x sebességgel lehet írni. 4x írásnál a Nero hibát jelez, mindjárt az írás elején.
LG GSA-4082B az íróm, és A209 firmwre.

.........Princo.... . Ez nem lemez. A probléma alapból itt kezdődik. Ha megnézed, mivel is kezdődött ez a topik, átlátod a problémát.
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=5...dpost&p=1542478
Magánvélemény:
Jó lemez: Verbatim, TDK, Fuji.... .
Közepes: Arita, Ridata.., G05
Princo, Sky felejtős.

Ajánlom figyelmedbe eme topik olvasgatását, gyakorlati tapasztalatok alapján sok hasznos infóra lelsz itt, és sok más topikban. ;)

Szerkesztette: Macska 2005. 07. 25. 21:18 -kor

#1435 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 23:00

Idézet: Macska - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 22:16

...
Magánvélemény:
Jó lemez: Verbatim, TDK, Fuji.... .
Közepes: Arita, Ridata.., G05
Princo, Sky felejtős.
...

Az én magánvéleményem (saját tapasztalat) MID szerint (mert a márka nem mindig egyfajta minőséget takar):

- jó lemez: MCC, TTG02, ricohjpn, TY, fujifilm (igaz ebből csak egy db 4x lemezem van, de jól sikerült : ) )
- közepes: ritek normális márkanévvel párosulva, bár szerintem a G05-ös (kismillió szitázás van ugye) között van a közepes és a jó határmezsgyéjén táncoló is, nekem pl. a rózsaszín Arita nagyon bevált...
- rossz: princo és egyéb szutyokságok, pl. anno lehetett kapni olcsón ritek G04-et, valami narancssárga szitázással, haverom vett, és írtam neki rá, hát... :(

Persze ez a lista is bőven szubjektív, ráadásul ugye csomó fajta lemez nem is járt a kezeim között...

Szerkesztette: Etele 2005. 07. 25. 23:02 -kor

#1436 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 18:34

Idézet: Etele - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 0:00

Az én magánvéleményem (saját tapasztalat) MID szerint (mert a márka nem mindig egyfajta minőséget takar):

- jó lemez: MCC, TTG02, ricohjpn, TY, fujifilm (igaz ebből csak egy db 4x lemezem van, de jól sikerült : ) )
- közepes: ritek normális márkanévvel párosulva, bár szerintem a G05-ös (kismillió szitázás van ugye) között van a közepes és a jó határmezsgyéjén táncoló is, nekem pl. a rózsaszín Arita nagyon bevált...
- rossz: princo és egyéb szutyokságok, pl. anno lehetett kapni olcsón ritek G04-et, valami narancssárga szitázással, haverom vett, és írtam neki rá, hát... :(

Persze ez a lista is bőven szubjektív, ráadásul ugye csomó fajta lemez nem is járt a kezeim között...

G05 nálam nem játszik. Verbatim, TDK, Fuji nem rossz márkanév, és bízom abban hogy nem rossz lemezek.
Én DVD-R-t Verbatimot használok, de egyre inkább a DVD+R felé kacsingatok a Verbatim esetén is, és valószínű, hogy a DVD+R esetén mást is ki fogok próbálni, márkássabbat természetesen. ;)

#1437 Felhasználó inaktív   river2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 19:02

szevasztok!
a helyzet az, hogy a 2-6 hónapja megirt és akkor hiba nélkül visszanézett arita 8x- os lemezeimet elkezdte nem visszajátszani az asztali dvd lejátszóm (panasonic sc ht 520)
a pc ben még hiba nélkül fut (LG t*köm tudjamilyen dvd író 1 rétegű 1 éves)és csak az aritákkal jártam így kb 6-7 db, tdk fuji ok. most mentem át őket tdk-kra. szerintetek van rá esély, hogy erről nem tűnik el az adat?
Szerinted?
river2

#1438 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 19:08

Idézet: river2 - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 20:02

szevasztok!
a helyzet az, hogy a 2-6 hónapja megirt és akkor hiba nélkül visszanézett arita 8x- os lemezeimet elkezdte nem visszajátszani az asztali dvd lejátszóm (panasonic sc ht 520)
a pc ben még hiba nélkül fut (LG t*köm tudjamilyen dvd író 1 rétegű 1 éves)és csak az aritákkal jártam így kb 6-7 db, tdk fuji ok. most mentem át őket tdk-kra. szerintetek van rá esély, hogy erről nem tűnik el az adat?
Szerinted?
river2

Ha optimális sebességgel írod, akkor feltétlenül jobb esélyekkel indul a hosszú távú adatmegőrzéshez. Próbáld ki az asztali lejátszódban feltétlenül, hogy az adott lemezt milyen sebességgel megírva szüttyög a lekevesebbet az asztali készüléked.

#1439 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 19:11

Gyerekek, khmm - akinek nem inge, ne vegy magára - nem lehetne elszakadni ettől a "rakjuk sorba a lemezeket minőség szerint" marhaságtól? Olvasom itt a terjedelmes postokat a sok "véleményem szerint általánosságban ez igaz, de hovatovább bizonyára voltaképpen kizárt dolog, mert nem tudom" mondatokkal és kezdem magam én kényelmetlenül érezni -  hát még az, aki először téved ide tanácsért. :Đ Kicsit konstruktívabban, ha kérhetném.  :)

#1440 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 21:47

Ha több ember véleménye az, hogy egy adott lemez eggyértelműen jó, bevált számára, az szerintem fontos infó. Olvasgatni, a lényeget kiszűrni..., ha valami nem teljesen érthető, rá lehet kérdezni. :think:

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »