HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#1581 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 10. 13:06

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 11:00

PPeter bácsi szerint memóriahiba (is) okozhat ilyet.(hiába nem fagy le sose a gép)
Már volt itt róla szó.

Igen, nálam ez volt helyzet. Minden ment rendesen, játékok, programok, soha nem fagyott a gép, memtest sem talált hibát, viszont a DVD-ket rosszul írta meg.
Amióta kivettem az egyik 512-es memóriát, azóta minden lemezt jól ír meg.

#1582 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 13:08

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 11:00

Egy másik x aktás eset:
Kiírom az image filet(2-3gb körüli méret)
Visszaellenőrzöm a Nec íróval olvastatva(total commander/synchronize directories):  nem egyezik a két file.
Visszaellenőrzöm az LG olvasóval: megegyeznek.
Na szép.

És akkor most melyik mond igazat?  :D
NEC vagy LG? :think:

#1583 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 10. 13:18

Idézet: Tiger20 - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 13:08

És akkor most melyik mond igazat?  :D
NEC vagy LG? :think:

Lehet, hogy egyik sem. Nem vicc (persze ha az egyik stimmel a forrással, akkor az jó). Ilyenkor szoktam Neroban az Image recorderrel írni (azaz valójában image fájlt generáltatni, voltaképpen bármilyen image készítő program jó), és a lehetőleg minél nagyobb, felmountolt image-ből meg összehasonlítani az adatokat a forrással. Ha valami apró bizonytalanság van a memóriával, rendszerrel, rögvest kibukik. De jó még a nagy sebességű image generálás lemezről, visszaellenőrzéssel, a DiscJuggler programmal.

#1584 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 16:01

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 11:13

Ott nagyon gyorsan át kell akkor nézni a háttértár rendszered (IDE/ATA vezérlő, alaplap, driverek, memória, kábelezés, intenzív teszteket nyomatni a meghajtóval stb.), mert ez semmi esetre sem üzemszerű működés.

Könnyű azt mondani.  ;)

Nézem én.
Bámulhatom.
:think:

Van most egyébként 256+256+512 Mb ram a gépben.
Feltételezve hogy memóriahiba, ha esetleg megcserélném a sorrendjüket, és olyan helyre kerülne a hibás rész, amit nem használ íráskor? (gondolom a 3-as helyen lévő ram már csak akkor kerül használatba, ha már máshová nem fér a cucc - ha nem futtatok memóriaigényes feladatokat, akkor a memória utolsó 256 megabájtja gondolom nincs használatban - a task manager szerint most pl. 506444 K a lefoglalt memória)
Jól gondolkodom, vagy nem? (az tuti hogy ha memóriahiba, akkor vmelyik 256-os a ludas, mert amikor csak az a 2 volt a gépben, akkor is hibázgatott)

Ide vezérlőre nem gyanaxom, mert win98-ban is sikerült elrontani lemezt. Esetleg még kábel lehet, de már próbálam a kettőt megcserélni és nem tapasztaltam változást.

Szerkesztette: toyotakacsa01 2005. 11. 10. 16:05 -kor

#1585 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 21:00

Idézet: Tiger20 - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 18:31

Szerintem PPeter arra gondolt, hogy a kiírás után módosítodtad-e az eredeti (winyón levő) fájlt.
Pl. úgy hogy szerkesztetted a tag-et.
Mert ha az eredeti fájl nem módosult, és a Nero a visszaellenőrzésnél nem jelzett eltérést, de ennek ellenére mégis más a 2 file, az érdekes jelenség :think:

Az összehasonlítást közvetlen írás után csináltam, tehát meg sem nyitottama kérdéses eredeti fájlt.

#1586 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 23:29

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 17:01

Feltételezve hogy memóriahiba, ha esetleg megcserélném a sorrendjüket, és olyan helyre kerülne a hibás rész, amit nem használ íráskor? ..

És miért nem veszed ki a teszt idejére a többi memoriát, hogy csak a gyanus maradjon bent?
Vagy méginkább csak az uj modul, ha már régebben is hibázott.

Szerkesztette: olzoli 2005. 11. 10. 23:30 -kor

#1587 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 01:18

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 17:01

Könnyű azt mondani.  ;)

Nézem én.
Bámulhatom.
:think:

Van most egyébként 256+256+512 Mb ram a gépben.
Feltételezve hogy memóriahiba, ha esetleg megcserélném a sorrendjüket, és olyan helyre kerülne a hibás rész, amit nem használ íráskor? (gondolom a 3-as helyen lévő ram már csak akkor kerül használatba, ha már máshová nem fér a cucc - ha nem futtatok memóriaigényes feladatokat, akkor a memória utolsó 256 megabájtja gondolom nincs használatban - a task manager szerint most pl. 506444 K a lefoglalt memória)
Jól gondolkodom, vagy nem? (az tuti hogy ha memóriahiba, akkor vmelyik 256-os a ludas, mert amikor csak az a 2 volt a gépben, akkor is hibázgatott)

Ide vezérlőre nem gyanaxom, mert win98-ban is sikerült elrontani lemezt. Esetleg még kábel lehet, de már próbálam a kettőt megcserélni és nem tapasztaltam változást.

Hát nálam is a második 512 MB-os modul volt hibás. És néha hibázott néha nem.
Szóval hogy a hibás cimet használja-e írásra vagy nem azt nem lehet tudni.
Amúgy szerintem annyi memóriát használ írásra amennyi van. Ha 1 GB, akkor annyit, ha 512 MB akkor annyit. (max. nem az egészet, de hogy a hibásat használja vagy nem, azt nem lehet biztosan megmondani.)
Szóval szerintem inkább rá kéne jönnöd, hogy melyik a hibás memória. Mondjuk pár memtestet futass le.És aztán a hibás memóriát kiveszed.

#1588 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 11:59

Idézet: Tiger20 - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 2:18

Amúgy szerintem annyi memóriát használ írásra amennyi van. Ha 1 GB, akkor annyit, ha 512 MB akkor annyit. (max. nem az egészet, de hogy a hibásat használja vagy nem, azt nem lehet biztosan megmondani.)
Szóval szerintem inkább rá kéne jönnöd, hogy melyik a hibás memória. Mondjuk pár memtestet futass le.És aztán a hibás memóriát kiveszed.

1. szerintem nem annyit használ, amennyi van, neroban be lehet állítani a memóriacache méretét, alapból 90 MB körüli ha jól emléxem

2. kivenni a hibás memóriát eszem ágában sincs, játékoknál jól jön, sosem fagy a le a gép

3. teszt idejére kiszedi a memóriát azért nem akarom, mert hetekig tartana mire kiderülne hogy hibázik e (nem mindig rosz), addig meg szegény játékok rosszul éreznék magukat

Szerkesztette: toyotakacsa01 2005. 11. 11. 12:12 -kor

#1589 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 12:39

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 12:59

1. szerintem nem annyit használ, amennyi van, neroban be lehet állítani a memóriacache méretét, alapból 90 MB körüli ha jól emléxem

2. kivenni a hibás memóriát eszem ágában sincs, játékoknál jól jön, sosem fagy a le a gép

3. teszt idejére kiszedi a memóriát azért nem akarom, mert hetekig tartana mire kiderülne hogy hibázik e (nem mindig rosz), addig meg szegény játékok rosszul éreznék magukat

Tudom én sem szívesen vettem ki a memóriát.
Viszont előtte már vagy 20 lemezt rontottam el miatta. És kb. meg kell írnom 40-50 lemezt még.
Szóval arra az időre vettem ki én is.
Én is főleg játszok, be is lassultak a gamék a fele annyi memória miatt.Ha végeztem az írásokkal, akkor én is visszarakom, mert a játékok nekem sem fagytak tőle.

#1590 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 12:48

Amúgy meg nem is biztos, hogy a memóriával van a gond. Annyi minden más lehet (kábelek stb.)
Szerintem először rá kéne jönnöd mi a hiba oka.Futass néhány memtestet, akkor nagy valószínűséggel kiderül hogy memóriagond van-e.Meg kéne nézni, hogy melyik egység mond igazat. LG vagy NEC.
Szerintem próbáld ki a PPeter által ajánlott módszert.

#1591 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 16:15

Idézet: Tiger20 - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 13:48

.Futass néhány memtestet, akkor nagy valószínűséggel kiderül hogy memóriagond van-e.

Egy memtestet futtattam régebben (kb 20 perc volt). Az nem jelzett hibát.

Többet nem lehet, mert közben ne tudok netezni, és jönnek az elvonási tünetek.... :p

#1592 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 16:20

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2005. nov. 12., szombat - 17:15

Egy memtestet futtattam régebben (kb 20 perc volt). Az nem jelzett hibát.

Többet nem lehet, mert közben ne tudok netezni, és jönnek az elvonási tünetek.... :p

Nekem 1 memtest kb 1 óra szokott lenni.
Én éjszaka szoktam futtatni.kb. 8-10 órán át.
Mert nálam is hamar előjönnek az elvonási tünetek :D 

#1593 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 10:07

A munkahelyemen memóriabővítésre szorultak az újonnan beszerzett PC-k (nagyon okosan 256 MB memóriával hozták őket fejlesztőgépnek :omg:). A később megérkező memóriamodulokat beépítés után elkezdtük tesztelni. 1-2 tesztmenet elteltével reménykedtünk, hogy semmi gond, ugyanis nem jött elő hiba. Én a gépemet bekapcsolva hagytam (futott rajta a MemTest86+), majd hazamentem. Reggelre bepirosodott képernyő várt, több mint 140 milliószor hibázott az éjszaka alatt (1 GB DDR2). A kollégáim is hasonlóan jártak. Az egész szállítmányt visszaküldtük.
Tehát nem biztos, hogy elég a rövid teszt! Én nemrég vettem otthonra 1 GB RAM-ot a meglévő 512 MB mellé. 24 órán át futtattam a tesztet, hiba szerencsére nem volt. Azóta is stabilan működik a rendszer és az összes általam használt program.

Szerkesztette: multibit 2005. 11. 14. 10:09 -kor

#1594 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 15:29

Remélem jó helyen kérdezek: gyorstörölt dvd-rw-ről adatot visszahozni milyen programmal lehet? Van egyáltalán ilyesmire program? Elsősorban legálisan szabad programok érdekelnek, de ha nem drága, fizetőset is ajánlhattok.

Köszönöm!
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1595 Felhasználó inaktív   bpz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 14:29

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 22:06

Tehát a Neroban bekapcsoltad az írás utáni visszallenőrzést (verify), és rögvest az írást követő összehasonlításnál nem jelzett hibát a Nero?

Szia!
Lehet hogy én vagyok a láma de hol lehet bekapcsolni a neroban az iras utánni visszaellenőrzést?
köszönöm :confused:

#1596 Felhasználó inaktív   K75 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 15:49

Lenne egy tapaszalatom, nem tudom járt-e már valaki igy.

Gyári DVD-m kopiztam át menüvel, felirattal, egyszóval a full lemezt. Visszajátszásnál aztán Sony asztali lejátszóban kikockásodott a vége felé a film, és meg is állt. OSD-je kiírta: Koszos a lemez, tisztitsam meg...! :D :omg:
Aztán a datátvitel tesztet csináltam CD/DVD speeddel, nem volt valami felemelő látvány az eredmény.
Aztán csináltam egy lebutított változatot, amin csak maga a film volt rajta, és gond nélkül zavarmentesen ment a Sonyban ez utóbbi változat. CD/DVD speed is rendben lement.

A másik furcsaság, hogy a fullos lemezt, Pioneer asztali gépbe is betettem, ez akadás nélkül végigjátszotta, a Sonyval meg ugye megállt.

Alapanyag: Sony DVD-R

Véemény?

#1597 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 16:11

Idézet: K75 - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 16:49

Lenne egy tapaszalatom, nem tudom járt-e már valaki igy.

Gyári DVD-m kopiztam át menüvel, felirattal, egyszóval a full lemezt. Visszajátszásnál aztán Sony asztali lejátszóban kikockásodott a vége felé a film, és meg is állt. OSD-je kiírta: Koszos a lemez, tisztitsam meg...! :D :omg:
Aztán a datátvitel tesztet csináltam CD/DVD speeddel, nem volt valami felemelő látvány az eredmény.
Aztán csináltam egy lebutított változatot, amin csak maga a film volt rajta, és gond nélkül zavarmentesen ment a Sonyban ez utóbbi változat. CD/DVD speed is rendben lement.

A másik furcsaság, hogy a fullos lemezt, Pioneer asztali gépbe is betettem, ez akadás nélkül végigjátszotta, a Sonyval meg ugye megállt.

Alapanyag: Sony DVD-R

Véemény?

Nem "SONY DVD-R az alapanyag ",de mindegy.Mi a lemez MID-je ?Ha leszedted a menüt,egyebeket,akkor gondolom újraauthorizáltad.Szerintem már ez miatt is lehetne eltérő az eredmény,de klt látszólag egyformas lemezt ugyanazzal az íróval,stb... sem biztos hogy egyformán fog megírni,úgyhogy erre nem lehet alapozni.
Amit menüvel írtál lemezt annak az írható felületén látszik valami elváltozás,vagy ilyesmi ?
qtyqrutty.Lógaki,kilóga...Logika !!!
AMD Athlon™ XP2400+,Asrock K7S8X,Samsung 2x512 DDR400,GeForce4 MX440,Samsung 160Gb/7200/2M,Hitachi 160Gb/7200/8M,Pioneer DVR-109,LG GSA4163B,Codegen 300x,Sampo Alphascan 777,Canon MPC 190

#1598 Felhasználó inaktív   K75 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 16:30

Idézet: fferi - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 16:11

Nem "SONY DVD-R az alapanyag ",de mindegy.Mi a lemez MID-je ?Ha leszedted a menüt,egyebeket,akkor gondolom újraauthorizáltad.Szerintem már ez miatt is lehetne eltérő az eredmény,de klt látszólag egyformas lemezt ugyanazzal az íróval,stb... sem biztos hogy egyformán fog megírni,úgyhogy erre nem lehet alapozni.
Amit menüvel írtál lemezt annak az írható felületén látszik valami elváltozás,vagy ilyesmi ?

Újraauthorizáltam? Elnézést, de ez nálam sajna nem ismert fogalom. :rolleyes: Elmagyaráznád? 
Nyersanyag (amire irtam) SONY DVD-R DMR47A3.

Nem gázos a felülete. Az írókban (LG, Pio) visszaolvasható, a Pioneer asztaliban is, a Sony asztali vacakol ezzel az egy lemezzel.

Szerkesztette: K75 2005. 11. 22. 16:31 -kor

#1599 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 18:35

Idézet: K75 - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 17:30

Újraauthorizáltam? Elnézést, de ez nálam sajna nem ismert fogalom. :rolleyes: Elmagyaráznád? 
Nyersanyag (amire irtam) SONY DVD-R DMR47A3.

Nem gázos a felülete. Az írókban (LG, Pio) visszaolvasható, a Pioneer asztaliban is, a Sony asztali vacakol ezzel az egy lemezzel.

Gondolom szerkesztő programmal "újragyártottad az ifo és vob fájlokat.Ezt értettem authorizálás alatt. :)
qtyqrutty.Lógaki,kilóga...Logika !!!
AMD Athlon™ XP2400+,Asrock K7S8X,Samsung 2x512 DDR400,GeForce4 MX440,Samsung 160Gb/7200/2M,Hitachi 160Gb/7200/8M,Pioneer DVR-109,LG GSA4163B,Codegen 300x,Sampo Alphascan 777,Canon MPC 190

#1600 Felhasználó inaktív   bpz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 10:43

Idézet: bpz - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 15:29

Szia!
Lehet hogy én vagyok a láma de hol lehet bekapcsolni a neroban az iras utánni visszaellenőrzést?
köszönöm :confused:

Szasztok!
Erre valaki? :respect:

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82