HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#1821 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 30. 19:18

Ne haragudjatok, most hadd ne olvassam végig mind a 61 oldalt.
Szóval, várhatóan a napokban kijön az Ubuntu-Linux 6.06, és szeretném kiírni DVD -re, de minél "biztonságosabban", azaz minél időtállóbb legyen, a sérülésekkel (karcolásokkal) szemben is. Mit javasoltok, milyen lemezre, esetleg milyen íróval, milyen programmal és paraméterekkel, stb... szóval, minden jöhet.  :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#1822 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 20:40

:offtopic:
Te se haragudj meg, mert nem egészen a kérdésedre szeretnék válaszolni.  :)
Azt furcsállom, hogy mit szeretnél hosszú időre archiválni. Én nem olyan régen írtam ki a Debian Sarge két dvd-jét, és lám, már kint is van az új stabil kiadás. Nem valószínűbb, hogy előbb jön ki majd az új kiadás, mithogy meghalna, amit most kiírsz?
Ne érts félre, én teljes mértékben a jó minőségű lemezek, és a gondos archiválás mellett állok,
csak gondoltam megírom a véleményem a kérdéseddel kapcsolatban: a helyedben én
nem fektetnék bele sok energiát, fognék egy lemezt, és kiírnám. :D A jelenlegi tudásom alapján
bőven ki fog tartani még a következő utáni kiadásig is.

Szerkesztette: [Fishi] 2006. 05. 30. 20:43 -kor

Dare2Live (dvd lemezekről): "elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?"
perempe: "Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik..."

#1823 Felhasználó inaktív   ragyoti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 31. 09:23

Idézet: fferi - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 10:06

Lassabb sebességgel nem érdemes a 4x-esnél írni,akkor sem ha felajánlja esetleg az íród.Ezzel az íróval ami neked van,jobb ha nem is írod ezt a lemezt gyorsabban 4x-esnél.
Nero-ból nekem a 6.6.0.16-os van,ez a legmegbízhatóbb szerintem.De legfőképp ImgBurn-el írok.

Köszönöm a segítséget a 4x-es sebesség meghozta a sikert.
Egy furcsaságot vettem észre. Kiválasztottam a 4x-es írást, és azt is jelezte ki, de az írással töltött időben nem találtam nagy különbséget a 8x-oshoz képest. Így is kevesebb, mint negyed óra alatt végzett az írással.  :think:
Egyébkét NEC ND-3540A az íróm, és a Nero 6.6.0.8 NEC verzióját használtam.
Foxconn Tp-538; AMD X2 3800+; Noctua NH-U9F; Kingmax 2x1GB 800Mhz DDR2; Abit kn9-Ultra; iChiLL Innovision 7600 GT Zalman VF-900; FSP Bluestorm II 400W; Genius KB-16e Scroll; Genius SP-F120; WD 250 GB RE; NEC AD-7170S; ACER 1716BS

#1824 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 10:40

Idézet: [Fishi] - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 20:40

:offtopic:
Te se haragudj meg, mert nem egészen a kérdésedre szeretnék válaszolni.  :)
Azt furcsállom, hogy mit szeretnél hosszú időre archiválni. Én nem olyan régen írtam ki a Debian Sarge két dvd-jét, és lám, már kint is van az új stabil kiadás. Nem valószínűbb, hogy előbb jön ki majd az új kiadás, mithogy meghalna, amit most kiírsz?
Ne érts félre, én teljes mértékben a jó minőségű lemezek, és a gondos archiválás mellett állok,
csak gondoltam megírom a véleményem a kérdéseddel kapcsolatban: a helyedben én
nem fektetnék bele sok energiát, fognék egy lemezt, és kiírnám. :D A jelenlegi tudásom alapján
bőven ki fog tartani még a következő utáni kiadásig is.

Mint hálózatokkal is foglalkozó szakember, valószínűleg jópár helyre viszem telepíteni. És ha már kiírom, szeretném "becsülettel" kiírni, elvégre egy olyan dologról van szó, amit kedvelek.  :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#1825 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 10:55

Idézet: Nevergone - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 11:40

Mint hálózatokkal is foglalkozó szakember, valószínűleg jópár helyre viszem telepíteni. És ha már kiírom, szeretném "becsülettel" kiírni, elvégre egy olyan dologról van szó, amit kedvelek.  :)

Ha telepítgetés akkor mindenképpen 2 vagy 3 példányt készíts belőle és csak márkás lemezekre (TDK, Verbatim). Persze 100% garancia nem lesz így sem de ha megsérül a lemez akkor legalább ott a másik.

Szerkesztette: wpepi 2006. 05. 31. 10:56 -kor

#1826 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 10:58

Idézet: ragyoti - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 10:23

Köszönöm a segítséget a 4x-es sebesség meghozta a sikert.
Egy furcsaságot vettem észre. Kiválasztottam a 4x-es írást, és azt is jelezte ki, de az írással töltött időben nem találtam nagy különbséget a 8x-oshoz képest. Így is kevesebb, mint negyed óra alatt végzett az írással.  :think:
Egyébkét NEC ND-3540A az íróm, és a Nero 6.6.0.8 NEC verzióját használtam.

4x-es írásnál ez a rendes írási idő egy nagyjából teljesen kihasznált (azaz 4,38 GB) DVD-nél.
Ha ez nálad 8x-os írásnál is ennyi volt,akkor ott valami nagyon nincs rendben,de ezt végülis a végeredmény is igazolta.
qtyqrutty.Lógaki,kilóga...Logika !!!
AMD Athlon™ XP2400+,Asrock K7S8X,Samsung 2x512 DDR400,GeForce4 MX440,Samsung 160Gb/7200/2M,Hitachi 160Gb/7200/8M,Pioneer DVR-109,LG GSA4163B,Codegen 300x,Sampo Alphascan 777,Canon MPC 190

#1827 Felhasználó inaktív   ragyoti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 11:16

Idézet: fferi - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 11:58

4x-es írásnál ez a rendes írási idő egy nagyjából teljesen kihasznált (azaz 4,38 GB) DVD-nél.
Ha ez nálad 8x-os írásnál is ennyi volt,akkor ott valami nagyon nincs rendben,de ezt végülis a végeredmény is igazolta.

Nekem azért nem volt furcsa a dolog, mert számolásaim alapján is ennek az időnek kellet kijönnie (120p/8=15p). Vagy rosszul gondoltam :think: , mert CD íráskor simán lehet ezzel számolni (persze 80 perccel :) )?
Foxconn Tp-538; AMD X2 3800+; Noctua NH-U9F; Kingmax 2x1GB 800Mhz DDR2; Abit kn9-Ultra; iChiLL Innovision 7600 GT Zalman VF-900; FSP Bluestorm II 400W; Genius KB-16e Scroll; Genius SP-F120; WD 250 GB RE; NEC AD-7170S; ACER 1716BS

#1828 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 11:22

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 10:55

Ha telepítgetés akkor mindenképpen 2 vagy 3 példányt készíts belőle és csak márkás lemezekre (TDK, Verbatim). Persze 100% garancia nem lesz így sem de ha megsérül a lemez akkor legalább ott a másik.

Végülis akkor nincs semmi olyan írási paraméter, ami megnövelné a kiírt anyag "stabilítását"? Elnézést, nem mélyedtem bele ebbe a témába jobban a szükségesnél, ezért kérdezem.  :)

Amúgy arra már készülök, hogy két páldányban kiírom, az egyiket magammal viszem mindig, és ha megsérül valamiért, még van egy példány, ami másolható, nem kell újra letölteni.  :)

Idézet

[link]

#1829 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 11:33

Idézet: ragyoti - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 12:16

Nekem azért nem volt furcsa a dolog, mert számolásaim alapján is ennek az időnek kellet kijönnie (120p/8=15p). Vagy rosszul gondoltam :think: , mert CD íráskor simán lehet ezzel számolni (persze 80 perccel :) )?

Ez nem így működik.Nagyjából így lehet számolni :1x-es 60 perc,2x-es 30 perc,4x-es 15 perc,6x-os 10 perc,8x-os 7,5 perc,nagyobb sebességeknél(sőt már a 8x-osnál is ) ezek aza adatok nem ilyen arányban változnak,mert indításkor kisebb sebességgel kezd írni,stb...
qtyqrutty.Lógaki,kilóga...Logika !!!
AMD Athlon™ XP2400+,Asrock K7S8X,Samsung 2x512 DDR400,GeForce4 MX440,Samsung 160Gb/7200/2M,Hitachi 160Gb/7200/8M,Pioneer DVR-109,LG GSA4163B,Codegen 300x,Sampo Alphascan 777,Canon MPC 190

#1830 Felhasználó inaktív   blattida 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 11:36

Idézet: Nevergone - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 11:22

Végülis akkor nincs semmi olyan írási paraméter, ami megnövelné a kiírt anyag "stabilítását"? Elnézést, nem mélyedtem bele ebbe a témába jobban a szükségesnél, ezért kérdezem.  :)

Amúgy arra már készülök, hogy két páldányban kiírom, az egyiket magammal viszem mindig, és ha megsérül valamiért, még van egy példány, ami másolható, nem kell újra letölteni.  :)

De van. A Sebesség. Én azt tanácsolnám, a lemezek maximális írási sebességének a felénél ne írj gyorsabban! Szerintem a TDK-t vegyük ki az ajánlható lemezek közül, mert lutri, hogy mit veszel TDK szitázással! A Verbatim jó, valamint a Ricoh és a Plextor is! :)
"Egyszer itt minden a Tiéd lesz, fiam. A függöny, apám?"

#1831 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 11:41

Idézet: blattida - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 11:36

De van. A Sebesség. Én azt tanácsolnám, a lemezek maximális írási sebességének a felénél ne írj gyorsabban! Szerintem a TDK-t vegyük ki az ajánlható lemezek közül, mert lutri, hogy mit veszel TDK szitázással! A Verbatim jó, valamint a Ricoh és a Plextor is! :)

Köszönöm, ezek már igazán hasznos információk.  :)

Idézet

[link]

#1832 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 11:53

Ha nem csok hasznos, hanem személyre szabott tanácsot is szeretnél, akkor súgd meg az íród típusát! :)
Ricoh-ból egyébként csak a pluszos nem lutri.
Dare2Live (dvd lemezekről): "elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?"
perempe: "Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik..."

#1833 Felhasználó inaktív   blattida 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 13:50

Idézet: [Fishi

,2006. máj. 31., szerda - 11:53] Ha nem csok hasznos, hanem személyre szabott tanácsot is szeretnél, akkor súgd meg az íród típusát! :)
Ricoh-ból egyébként csak a pluszos nem lutri.

Csak  hogy világos legyen, a lutri kifejezés azt jelenti, hogy lehet benne jó is és szar is.  :)  Szerintem a Ricoh lemezek között nincsenek szarok, csak olyanok, amik kevésbé jók! Ezért bátorkodtam ajánlani Neki. :D

Szerkesztette: blattida 2006. 05. 31. 13:51 -kor

#1834 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 14:10

Idézet: blattida - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 14:50

Csak  hogy világos legyen, a lutri kifejezés azt jelenti, hogy lehet benne jó is és szar is.  :)  Szerintem a Ricoh lemezek között nincsenek szarok, csak olyanok, amik kevésbé jók! Ezért bátorkodtam ajánlani Neki. :D

Nálam szimplán azt jelenti, hogy fogalmad sincs, milyen lemezt kapsz a szitázás alatt. Lehet, hogy szereti majd az íród, lehet, hogy utálja. Ebből következően ameddig nem írja meg minden író legalább átlagos minőségben a CMC lemezeket, addig feltétel nélkül (anélkül, hogy tudnám milyen íróba kell) nem merném ajánlani senkinek.

#1835 Felhasználó inaktív   blattida 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 14:56

Idézet: [Fishi] - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 14:10

Nálam szimplán azt jelenti, hogy fogalmad sincs, milyen lemezt kapsz a szitázás alatt. Lehet, hogy szereti majd az íród, lehet, hogy utálja. Ebből következően ameddig nem írja meg minden író legalább átlagos minőségben a CMC lemezeket, addig feltétel nélkül (anélkül, hogy tudnám milyen íróba kell) nem merném ajánlani senkinek.

Mivel nem filmre kell, azt hiszem a CMC-s Ricoh sem olyan rossz.Nem világbajnok, az igaz, de egyáltalán nem egy retek! :)

#1836 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 16:27

Idézet: blattida - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 12:36

Mindegy, hogy hányszoros az íród, az a lényeg, hogy C(onstant)L(inear)V(elocity)-módban írd meg még a lemezt. Írónként változó, hogy tudja ezt 6x-nál vagy sem. Felette semmiképp (ott vagy Z(one)-CLV vagy P(artial)-C(onstant)A(ngular)V(elocíty) vagy CAV-ban ír már), alatta viszont biztosan, tehát az egyetlen ajánlható sebesség adatbiztonságra hajtáskor a 4x.

Lemez: minuszosban: Taiyo Yuden, Plextor, Verbatim (de ne CMC-s, hanem TYG-s vagy MCC-s MID-ü legyen !)
            plusszosban : ugyanezek a gyártók + a Ricoh-MID-ü Ricoh-k

TDK tényleg felejtős.

#1837 Felhasználó inaktív   blattida 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 18:46

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 16:27

Mindegy, hogy hányszoros az íród, az a lényeg, hogy C(onstant)L(inear)V(elocity)-módban írd meg még a lemezt. Írónként változó, hogy tudja ezt 6x-nál vagy sem. Felette semmiképp (ott vagy Z(one)-CLV vagy P(artial)-C(onstant)A(ngular)V(elocíty) vagy CAV-ban ír már), alatta viszont biztosan, tehát az egyetlen ajánlható sebesség adatbiztonságra hajtáskor a 4x.

Lemez: minuszosban: Taiyo Yuden, Plextor, Verbatim (de ne CMC-s, hanem TYG-s vagy MCC-s MID-ü legyen !)
            plusszosban : ugyanezek a gyártók + a Ricoh-MID-ü Ricoh-k

TDK tényleg felejtős.

A CLV mód tényleg jó dolog, főleg filmre és asztali lejátszóba, de a mód nem az adatbiztonságot, hanem az olvashatóságot határozza meg, és olyat nem mernék kijelenteni, hogy a legnagyobb adatbiztonság 4x-es sebességgel érhető el, mert azt úgyis az adott író-lemez konbináció határozza meg! Ha azt meg nem nézem, akkor az 1x-es!
Az egy más kérdés, hogy alacsony sebességen CLV módban rögzít az összes író, ami lehet 1x-es,2x-es,4x-es,ritkábban 6x-os is. :)

#1838 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 19:20

Idézet: blattida - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 19:46

A CLV mód tényleg jó dolog, főleg filmre és asztali lejátszóba, de a mód nem az adatbiztonságot, hanem az olvashatóságot határozza meg, és olyat nem mernék kijelenteni, hogy a legnagyobb adatbiztonság 4x-es sebességgel érhető el, mert azt úgyis az adott író-lemez konbináció határozza meg! Ha azt meg nem nézem, akkor az 1x-es!

És a hosszútávú, és neadjisten (majdnem) hibamentes olvashatóság és az adatbiztonság között szerinted nincs szoros összefüggés...??!  :eek:  :think:  :omg:

Én továbbra is bátor maradok, és ki merem jelenteni, hogy de...  :Đ

( +1 dolog: a pitmélység hol nagyobb: 4x CLV-nél, vagy 8x P-CAV-nál ? Szerinted ? )

Jah, és melyik 2 évesnél fiatalabb íróval írtál 1x-en...?  ;)

Szerkesztette: Zolcsi Baba 2006. 05. 31. 19:25 -kor

#1839 Felhasználó inaktív   blattida 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 20:41

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 19:20

És a hosszútávú, és neadjisten (majdnem) hibamentes olvashatóság és az adatbiztonság között szerinted nincs szoros összefüggés...??!  :eek:  :think:  :omg:

Én továbbra is bátor maradok, és ki merem jelenteni, hogy de...  :Đ

( +1 dolog: a pitmélység hol nagyobb: 4x CLV-nél, vagy 8x P-CAV-nál ? Szerinted ? )

Jah, és melyik 2 évesnél fiatalabb íróval írtál 1x-en...?  ;)

De van De mint írtam, ez az összefüggés filmeknél fontos az asztali lejátszók miatt! Amúgy nekem nem azt jelenti az adatbiztonság, mint Neked, mert én azt értem alatta, hogy x év múlva is olvasható legyen, az meg főleg lemez kérdés. Amúgy persze, az a jó, ha minnél lassabban írsz, hiszen úgy torzul kevésbét a pitek alakja, de egyáltalán nem biztos, hogy az adott író-lemez konbináció 4x-es sebességen adja a legjobb minőséget, mondom ezt saját tapasztalatból is!  :D

Ha csak a sebességet nézem, akkor a 4x-esnél, értelemszerűen, de a pitmélység nem csak sebesség kérdése, hanem függ a lézerimpulzus idejétől, teljesítményétől, a hordozóréteg anyagától, stb, így nem lehet kijelenteni konzekvensen, hogy 4x-esnél nagyobb a pitmélység, mint 8x-osnál!  :cool:

Sokaknak van két évesnél öregebb írójuk, még létezik az egyszeres írás, ráadásul vannak újraírható lemezek is, amiket a maiakkal is lehet 1x-esen írni, bár abban igazad van, hogy nem gyakori! :)  :respect:

Szerkesztette: blattida 2006. 05. 31. 20:44 -kor

#1840 Felhasználó inaktív   laci4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 21:05

Idézet: [Fishi

,2006. máj. 29., hétfő - 16:38]Már írtam, mit kellene leellenőrizned. Csinálj egy átviteli (transfer) tesztet CD-DVD Speedben, ha van, olyan meghajtóban, amelyik 16x-an olvassa az írott lemezeket. Ha nem esik vissza az olvasási sebesség, akkor nem lehet nagy baj.

Nah.. megcsináltam pár tesztet.. háát elég elszomorító..  a TYG02 hozta a lemezszken szerinti eredményeket.. egész jól muzsikál..

De a TYG03 as verba, meg plextor se hazudtolta meg magát.. elég ingatag volt..  :mad:

Most akkor mi a csöcs lehet? lehet csak nem szereti az íróm ezt, vagy esetleg hamis? vagy a 16x osakat nem 4xresen, hanem mondjuk 8szorosan kellene írnom?  :confused:
Tanácstalan vok  :think:
Asus A7N8XIAMDSempron 2600I2x256DDR400I120Gb MaxtorI MSI NX6600GT I SB Audigy2 ValueIMercury Tv tunerIASUS DRW-1608P DVD-RWIPhilips CDRW-1610I Coolermaster táp

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.