HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#1861 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 01. 23:37

Idézet: Zozo® - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 18:04

Ez miért bibi :confused:  Nekem UDMA6 van, a vinyoknál 2-es. 2-es kell a dvdírónak is :think:

Mert a Pio 109-110-es íróknak van egy sajnálatos hibája (de nem minden konfigon jön elő), és ezen általában sokat lehet javítani/akár megszűntetni, ha 40 eres kábelre teszed, és udma2 módban használod.
Dare2Live (dvd lemezekről): "elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?"
perempe: "Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik..."

#1862 Felhasználó inaktív   laci4 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 14. 22:55

Nekem azóta se oldódott meg sajna. nem találtam olyan opciot ahol lehetne biosbol állitani a DMA módot  :mad: BIOS

Viszont beszereztem vagy 30darab TYG02es Verbát... még a szép szines 5ös csomagosat. Nah azokat szinte tökéletesen irja.(gyakorlatilag tökéletes, olvasási sebesség szép egyenesen megy felfelé, nérós lemezscan vagy mi is egy egy kockát jelez csak hibásnak az egész lemezben)
Szal komolyabb dolgoknak ez a "pár" lemez valszeg elég lesz.
a kevésbé érdekes dolgoknak meg van pár asszem TYG03as lemez...
Asus A7N8XIAMDSempron 2600I2x256DDR400I120Gb MaxtorI MSI NX6600GT I SB Audigy2 ValueIMercury Tv tunerIASUS DRW-1608P DVD-RWIPhilips CDRW-1610I Coolermaster táp

#1863 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 23:19

Idézet: laci4 - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 23:55

Nekem azóta se oldódott meg sajna. nem találtam olyan opciot ahol lehetne biosbol állitani a DMA módot  :mad: BIOS

Viszont beszereztem vagy 30darab TYG02es Verbát... még a szép szines 5ös csomagosat. Nah azokat szinte tökéletesen irja.(gyakorlatilag tökéletes, olvasási sebesség szép egyenesen megy felfelé, nérós lemezscan vagy mi is egy egy kockát jelez csak hibásnak az egész lemezben)
Szal komolyabb dolgoknak ez a "pár" lemez valszeg elég lesz.
a kevésbé érdekes dolgoknak meg van pár asszem TYG03as lemez...

Megnéztem az eredeti post-odat...

1. Már az 1.59-es a legfrissebb firmware...
2. Nero-ból is a 7.2.3.2b a legfrissebb...
3. Az ImgBurn 2.0.0.0-val is tennék egy próbát...
4. A 6. képednél lehetne az Asus access mode-ját kézzel beállítani...

Szerkesztette: Zolcsi Baba 2006. 08. 14. 23:20 -kor

#1864 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 09:21

Startmenü/Vezérlőpult/Rendszer/ eszközvezérlő/IDE Atapi vezérlők/

Attól függően, hogy az elsődleges, vagy máspdlagos IDE Atapi vezérlőn van az íród, tudni kell melyiken, el kell távolítani azt az IDE vezérlőt, melyen az író van. Itt állítani nem tudsz.
Újraindítod a gépet, ismét felismeri az iDE vezérlőt automatikusan, és lehet, hogy a 40 eres kábel miatt udma 2-be fog beállni.

Nem tudom így lesz e, gondod nem lesz belőle.

Újraindítás után az adott IDE Atapi vezérlő tulajdonságainál megnézheted, milyen UDMA módban kezeli az íród a WinXP.

Nálam néha mobil vinyó miatt PIO módba megy át az adott IDE vezérlő mobil winyót kezelő csatornája, akkor szoktam ezt csinálni, és általában, megfelelő IDE Atapi vezérlő törlés, és újraindítás után, a megfelelő UDMA
módba áll be a mobil winyót kezelő IDE Atapi vezérlő.
Ha ezt nem csinálom meg, akkor PIO módban marad a winyó vezérlője, hiába indítom újra többször is.Ha más tipusú winyót teszek a rackbe, akkor váltja a Pio módot UDMA-ra.

Szerkesztette: Macska 2006. 08. 26. 09:35 -kor

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#1865 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 01:24

Idézet: laci4 - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 23:55

Nekem azóta se oldódott meg sajna. nem találtam olyan opciot ahol lehetne biosbol állitani a DMA módot  :mad: ...

Csatlakozom Zolcsi Babához. Mindenképp a hatodik képen szereplő lapon kellene lennie a beállítási lehetőségnek. Az IDE Sec. Master opció nem jó Auto-n. Ha átállítod CD-Rom-ra, vagy hasonlóra, akkor remélhetőleg megjelenik a kívánt beállítási lehetőség. Ne felejts el mindenhol megpróbálni lefelé scrollozni, sokszor így elbújnak az alsó opciók.
Dare2Live (dvd lemezekről): "elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?"
perempe: "Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik..."

#1866 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 09:13

Hali!

Ha vannak (elméletileg) rendesen hibaüzenet nélkül megírt DVD lemezeim, amiket tavaly aug.-ban mentettem ki, és most szeretném azokat az adatokat elérni, mi mód van rá, ha az íróm nem látja a lemezek tartalmát? Windózból persze...
Próbáljam meg haveroknál? Esetleg vmi speckó progival még megmenthetők?Elég fontosak...
Arita szitázású Ritek G05 lemezekről van szó, amiket egy NEC-ND3500AG vel pörköltem ki.
Valaki HLP!! :(

:respect:

#1867 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 08. 28. 09:47

Idézet: carr - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 10:13

Arita szitázású Ritek G05 lemezekről van szó, amiket egy NEC-ND3500AG vel pörköltem ki.
Valaki HLP!! :(

:respect:

elvinni vkihez, akinek pölö van vmi régebbi lg írója/olvasója. aztán ráengedni adatmentő programokat, pl: cd roller, badcopy pro, cd check. volt itt knkréta iezzel foglalkozó topik, de momentán nem találom.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1868 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 10:01

Idézet: avman - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 10:47

elvinni vkihez, akinek pölö van vmi régebbi lg írója/olvasója. aztán ráengedni adatmentő programokat, pl: cd roller, badcopy pro, cd check. volt itt knkréta iezzel foglalkozó topik, de momentán nem találom.

Köszi!

Először megpróbizom itt a NEC-el... aztán majd estére meglátjuk kiknek van vmi régi LGje...
:respect:  :respect:

#1869 Felhasználó inaktív   laci4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 00:17

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 23:19

Megnéztem az eredeti post-odat...

1. Már az 1.59-es a legfrissebb firmware...
2. Nero-ból is a 7.2.3.2b a legfrissebb...
3. Az ImgBurn 2.0.0.0-val is tennék egy próbát...
4. A 6. képednél lehetne az Asus access mode-ját kézzel beállítani...

1: WOW! amikor utoljára néztem még nem volt.. azthittem már nem is lesz rá frissebb.. utánanézek..
2: őőő.. ennek is csak ugye nem mindig jó a legújabb. nem mindig van hozzá ami épp kell még a boldogsághoz  :pirate:
3: őő gondolom ez vmi író progi..
4: őő megnézem.. de ott ha jól rémlett nem volt semmi érdemi.. de megnézem..
Asus A7N8XIAMDSempron 2600I2x256DDR400I120Gb MaxtorI MSI NX6600GT I SB Audigy2 ValueIMercury Tv tunerIASUS DRW-1608P DVD-RWIPhilips CDRW-1610I Coolermaster táp

#1870 Felhasználó inaktív   laci4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 00:18

Idézet: Macska - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 9:21

Startmenü/Vezérlőpult/Rendszer/ eszközvezérlő/IDE Atapi vezérlők/

Attól függően, hogy az elsődleges, vagy máspdlagos IDE Atapi vezérlőn van az íród, tudni kell melyiken, el kell távolítani azt az IDE vezérlőt, melyen az író van. Itt állítani nem tudsz.
Újraindítod a gépet, ismét felismeri az iDE vezérlőt automatikusan, és lehet, hogy a 40 eres kábel miatt udma 2-be fog beállni.

Nem tudom így lesz e, gondod nem lesz belőle.

Újraindítás után az adott IDE Atapi vezérlő tulajdonságainál megnézheted, milyen UDMA módban kezeli az íród a WinXP.

Másnem megprószálom ezt is...

#1871 Felhasználó inaktív   laci4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 00:19

Idézet: [Fishi] - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 1:24

Csatlakozom Zolcsi Babához. Mindenképp a hatodik képen szereplő lapon kellene lennie a beállítási lehetőségnek. Az IDE Sec. Master opció nem jó Auto-n. Ha átállítod CD-Rom-ra, vagy hasonlóra, akkor remélhetőleg megjelenik a kívánt beállítási lehetőség. Ne felejts el mindenhol megpróbálni lefelé scrollozni, sokszor így elbújnak az alsó opciók.

Persze.. scrolloztam meg be lépkedtem mindenfelé.. majd megnézem megent :D

Köszi mindenkinek az ötleteket!

#1872 Felhasználó inaktív   fejesl 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 04. 21:06

Üdv Mindenkinek!

Toshiba-Samsung H552U DVD íróm van, már kb. 1 éve.
Nem sok bajom volt eddig vele, pedig olcsóbb lemezeket használtam. Mivel egyre gyakrabban találkoztam adatvesztéssel, eldöntöttem, hogy márkás lemezt veszek.
Vettem is többszáz Fuji-t. Médiakódja: FUJIFILM03
Nem sikerül egyet sem megírni belőle, semmilyen programmal, semmilyen sebességen.
Van amikor már az írás elején megáll, de van amikor végigírja, hogy minden rendben, látszik is az írás, de semmi nem olvassa be.
Mi a tályog lehet ezzel? Hamisítvány lenne?
Vagy az íróm ment tönkre?
Firmware-t is frissítettem rajta, de semmi változás...
Kérlek, segítsetek!
Köszi!!!
Gigabyte GA-MA770T-UD3 | AMD Athlon II X4 630 | 5GB/1333 | 1TB Samsung SATA-II 32MB | 500GB WD SATA-II 16MB | Samsung DVD+-RW | FSP-350PNF Passive PFC | MSI 5670 1GB | Windows 7 32bit

#1873 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 16:58

Nekem DVD olvasós (vagy írós ?) nyűgöm van, mégpedig a következő:

Pio 107-es író (legutóbbi firmware asszem), olyan 1 héttel ezelőttig minden okés volt. Azóta azt csinálja, hogy a Nero 7.0-val, 4X-esen megírt Verbatim DVD-R 16X lemezeket szépen visszaolvassá adatellenőrzéskor, szól, hogy kész, kiveszem a lemezt és soha többet nem olvassa el a lemezeket !! Másik gépben, asztali lejátszón abszolút hibamentesen mennek a lemezek, régebben megírt Ridisc lemezeket viszont olvassa gond nélkül, nagyon ritkán, sokszori (nagyon sokszori) próbálkozásra elfogadja a Verbákat is. Ha azelőtt nyitom meg a lemez tartalmát, hogy kiköpné az író a kész lemezt akkor simán olvassa. Mijafityfene ez ?!  :think:  :think:

(6.85-ös ForceWare driver, író a primary master, XP Pro SP2 HUN)

Szerkesztette: iljicSke 2006. 09. 05. 16:59 -kor

I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#1874 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 21:56

Ezek az új szitázású (nekem új:) ) 16x-os TDK lemezek mennyire ajánlottak? 8x-osan írom őket, csak mostanában elég sokat írok ilyet és eszembe jutott, hogy megkérdem, mert lehet azt írjátok, hogy ezek a legrosszabbak  :smoker:  :D
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#1875 Felhasználó inaktív   aribaric 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 21:20

Üdv mindenkinek!

Nekem egy szokatlan probléma állt elő,ami mellesleg nagyon bosszantó,és nagyon hálás lennék ha valaki segítene megoldani!
Na szóval:Van nekem egy nec3520-as dvd írom ami a múlthét szerdáig kifogástalanul működött,de valami okból kifolyolag kicsit ''becsavarodott'',mégpedig arra gondolok,hogy a 16X-os sebességgel írható dvdket nem írja meg ,csak amiken a feltüntetett sebesség határ 8,vagy az alatt van,na de ami miatt ez engem bosszant hogy kb fél éve vettem 200 db Memorex DVD-R 16X-os dvdt,amiből már körübelül 60-70dbot kiírtam,és azoknál még jól működött egészen múlthétig ,azóta tettem kisérletet másfajta lemezekkel is de sehogy sem volt jó,ami érdekes hogy amikor már behelyezem a DVDt ,a nero az írási sebesség megadásánál 2,4X sebességet kínál fel maximumnak.Próbáltam más cd,dvd író programokkal de ugyan ez a probléma.Frissítettem az író driverét az sem segített,teljesen tanácstalanul állok a helyzet előtt,am itőlem telt az megpróbáltam ,és nem szeretnék új írót,mert az elmúlt másfél évben ez a másodi kírom az előző is ''meghalt''.
Remélem valaki tudja orvosolni a problémám.

http://kepfeltoltes.hu/view/060912/printsc...ltoltes.hu_.jpg
itt van egy kép a hibaüzenetről....

segítségeteket,tanácsaitokat várom!

köszönettel

Ádám

#1876 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 00:25

Idézet: aribaric - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 22:20

...

Milyen MID-űek azok a lemezek amiket sikerült megírni, és azok amiket nem sikerül most? (CD-DVD Speed-ben az Disc Info/Lemez info fül.)
Milyen verziószámú nérót használsz?
Tettél fel az utóbbi időben Alcohol/CloneDVD/BlindWrite-ot, ill. hasonlót?

#1877 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 10:36

nekem is ilyen íróm van, néhányszor volt már hülyesége, általában egy firmware frissítés megoldotta... próbáld meg te is.
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#1878 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 10:49

A Neroban nem CD-s projektet indítasz véletlenül DVD-s helyett? Balra tudod állítani az új projekt nyitásakor felugról ablakban felül.
Ha telepítettél olyan programot, ami blokkolja az egész rendszer felé a lemezek helyes felismeréséhez szükséges kommunikációt - ilyenek a különböző másolásvédelmek kijátszására alkalmas programok, min amilyen a BlindWrite, Alcohol, CloneCD/DVD, AnyDVD, Daemon Tools, ezek némelyik beállításfüggően is produkálhat ilyet, illetve egymást zavaró kombinációik is léteznek -, akkor az is okozhatja a lemezek helytelen felismerését és ebből fakadóan az írási paraméterek értelmetlen felkínálását.

#1879 Felhasználó inaktív   aribaric 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 14:39

Idézet: [Fishi] - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 1:25

Milyen MID-űek azok a lemezek amiket sikerült megírni, és azok amiket nem sikerül most? (CD-DVD Speed-ben az Disc Info/Lemez info fül.)
Milyen verziószámú nérót használsz?
Tettél fel az utóbbi időben Alcohol/CloneDVD/BlindWrite-ot, ill. hasonlót?

Köszönöm a sok tanácsot,akkor lássuk egyesével...

Ami furcsa hogy ugyanazokról a lemezekről beszélünk,mind memorex,és biztos vagyo kbenne hogy nem  a dvdk miatt van,mert próbáltam tdk-t verbatimot,és minddnél ugyanaz ,a 16Xosat nem ismeri fel rendesen de ami 8,vagy annál kevesebb azt hibátlanul írja,és pont ez bosszant mert az íróval van valami,nekem meg van még egy valag 16Xos memorexem.
És mivel próbáltam Bs recorderrel is meg clone cdvel,meg egy 3.kal is és ugyanez a jelenség ezért a softwer sem hibás.

#1880 Felhasználó inaktív   aribaric 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 14:41

Idézet: HavocS - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 11:36

nekem is ilyen íróm van, néhányszor volt már hülyesége, általában egy firmware frissítés megoldotta... próbáld meg te is.

már gondoltam rá de ezt a lehetőséget hagyom a végére mert az lg-met az vágta haza,és félek kisérletezni vele
egyébb ötlet?

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.