HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#1881 Felhasználó inaktív   aribaric 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 13. 14:49

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 11:49

A Neroban nem CD-s projektet indítasz véletlenül DVD-s helyett? Balra tudod állítani az új projekt nyitásakor felugról ablakban felül.
Ha telepítettél olyan programot, ami blokkolja az egész rendszer felé a lemezek helyes felismeréséhez szükséges kommunikációt - ilyenek a különböző másolásvédelmek kijátszására alkalmas programok, min amilyen a BlindWrite, Alcohol, CloneCD/DVD, AnyDVD, Daemon Tools, ezek némelyik beállításfüggően is produkálhat ilyet, illetve egymást zavaró kombinációik is léteznek -, akkor az is okozhatja a lemezek helytelen felismerését és ebből fakadóan az írási paraméterek értelmetlen felkínálását.

Értem miért kérdezed (a belinkelt kép miatt),de igaz nem vagyo kegy nagy számitógépes guru,de azért amatőr sem, tulajdonképen már ez furcsa hogy dvds projektet indítok de amikor a hibaüzenet megjelenik cd nek olvassa be a dvdt cdre vonatkozó üzenet jelenik meg...
daemon tools az van de eddig is volt és jól olvasta ugyanezeket a lemezeket...
más ötlet :confused:
annyira hálás lennék ha valaki megoldaná a problémám....
de ha azt mondjátok egy firmware frissítés valószinüleg segítene akkor az marad...de jó lenne egy biztonságosabb út

Mellesleg köszönöm mindenki tanácsát,tök jó hogy van egy ilyen hely ahol ennyire segítőkészek az emberek :respect:

#1882 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 13. 14:50

Uninstalláld a programokat amiket említettem: BlindWrite, CloneCD/DVD, Alcohol, AnyDVD, azt hittem elég világosan leírtam.  :)

#1883 Felhasználó inaktív   aribaric 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 17:34

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 15:50

Uninstalláld a programokat amiket említettem: BlindWrite, CloneCD/DVD, Alcohol, AnyDVD, azt hittem elég világosan leírtam.  :)

ezek nincsenek csak a daemon tools ,és mint mondtam azzal elötte is működött,ja és mellesleg inaktiv állandóan a daemon mert nem szoktam használni csak ritkán, de kipróbálom
köszi :)

#1884 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 17:43

Cska azért írtam, mert fentebb mesélted, hogy próbáltál més szoftvereket is.

#1885 Felhasználó inaktív   aribaric 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 18:27

mennyire kockázatos ezeknél a Nec-eknél a firmware update?
sajnos semmi nem segít leszedtem a daemont ,helyzet válltozatlan  :(
azt hiszem lehet mégis ez kéne ,még az 1.04essel fut ,és látom hogy már 3.06nál tartunk verzióban
azért aggódom mert a régi Lgmnél is mindent úgy csináltam ahogy azt a weboldalán leírták,és mégis írás ,olvasás képtelenné vált,pedig tényleg lépésről lépésre haladtam...
Van valami amire külön oda kell figyelni ennél a típusnál?
ja még egy valami ,arról írtak hogy 3.05öt csak 1.04esre lehet updatelni,de hogy a 3.06 is kompatibilis e a 1.04re arról már nem,valaki valami infó? :)
köszi

#1886 Felhasználó inaktív   georgee1981 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 23:00

Ciao!

Most újítanék be egy DVD-íróra, és kettőn filozok a SAMSUNG 162-en és a PLEXTOR PX-750-en.
A plextorrol azt halottam, hogy nagyon kényes a DVD lemezek milyenségét illetően, ez vele a problemám, a Samsung cuccok meg idáig jól muzsikálnak a gépemben.
A vásárlási szempont az, hogy az adatokat a megírt DVD-k hosszabb távon is megőrizzék. Ha valakinek van hasonló cucca az please írja meg; mennyire jó a vas? Vagy esetleg egy másikat ajánlotok?

Előre is thanx a válaszokat.

#1887 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 14. 00:36

Idézet: georgee1981 - Dátum: 2006. szept. 14., csütörtök - 0:00

Ciao!

Most újítanék be egy DVD-íróra, és kettőn filozok a SAMSUNG 162-en és a PLEXTOR PX-750-en.
A plextorrol azt halottam, hogy nagyon kényes a DVD lemezek milyenségét illetően, ez vele a problemám, a Samsung cuccok meg idáig jól muzsikálnak a gépemben.
A vásárlási szempont az, hogy az adatokat a megírt DVD-k hosszabb távon is megőrizzék. Ha valakinek van hasonló cucca az please írja meg; mennyire jó a vas? Vagy esetleg egy másikat ajánlotok?

Előre is thanx a válaszokat.

Ha csak ezen a kettőn filóztál eddig, akkor bővítsd nyugodtan a kört...

A Samsung szvsz nem nyerő, Plexi-ből sem a 760-ast nézted ki; vizslasd meg az NEC-4571-et, és a Pioneer DVR-111-et...

Hosszútávú megőrzés: Plextor 760 + Plextor/Taiyo Yuden/Taiyo-s Verba plusszos vagy mínuszos lemez + max 6x sebesség (CLV), majd fény,- és páramentes helyre elzárod.

De ha mindenképp az eredeti 2 író közül választasz, akkor semmiképp sem a Samsung... :think:

#1888 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 14. 00:55

Idézet: aribaric - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 19:27

mennyire kockázatos ezeknél a Nec-eknél a firmware update?
sajnos semmi nem segít leszedtem a daemont ,helyzet válltozatlan  :(
azt hiszem lehet mégis ez kéne ,még az 1.04essel fut ,és látom hogy már 3.06nál tartunk verzióban
azért aggódom mert a régi Lgmnél is mindent úgy csináltam ahogy azt a weboldalán leírták,és mégis írás ,olvasás képtelenné vált,pedig tényleg lépésről lépésre haladtam...
Van valami amire külön oda kell figyelni ennél a típusnál?
ja még egy valami ,arról írtak hogy 3.05öt csak 1.04esre lehet updatelni,de hogy a 3.06 is kompatibilis e a 1.04re arról már nem,valaki valami infó? :)
köszi

Szerintem egyáltalán nem kockázatos. :)

A 3.07-es Liggy's-et tedd fel (RPC1 vagy csak Fast - Te döntsd el; én az RPC1-et ajánlom, mert az riplock-mentes is egyben). / http://liggydee.cdfr....com/page/3520/ /
Az 1.31-es Binflash.exe-t pedig innen szedheted le: http://binflash.cdfreaks.com/
Elindítod a NECWinFlash.exe-t, ráböx a Flash gombra, megmutatod neki a 307bt_rpc1.bin-t (érdemes kicsomagolni előtte az exe-vel egy könyvtárba...), megerősíted egy Yes-el, dógzik 30 másodpercet, majd kiírja, hogy OK, és indítsd újra a win-t.
+teszed, és új hardverként felismerésre kerül.

Lemez ne legyen benne, amikor csinálod a frissítést.

Ennyi. :cool:

#1889 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 14. 13:36

Idézet: aribaric - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 15:41

már gondoltam rá de ezt a lehetőséget hagyom a végére mert az lg-met az vágta haza,és félek kisérletezni vele
egyébb ötlet?

Ha még megvan, lehet, hogy vissza lehet hozni a halálból, ha a vezérlő ic MediaTek gyártmány (ennek a pl. a cdfreaks.com-on tudsz utánanézni, a tesztekben írni szokták). Itt vannak a teendők.
Dare2Live (dvd lemezekről): "elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?"
perempe: "Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik..."

#1890 Felhasználó inaktív   aribaric 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 14. 14:29

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. szept. 14., csütörtök - 1:55

Szerintem egyáltalán nem kockázatos. :)

A 3.07-es Liggy's-et tedd fel (RPC1 vagy csak Fast - Te döntsd el; én az RPC1-et ajánlom, mert az riplock-mentes is egyben). / http://liggydee.cdfr....com/page/3520/ /
Az 1.31-es Binflash.exe-t pedig innen szedheted le: http://binflash.cdfreaks.com/
Elindítod a NECWinFlash.exe-t, ráböx a Flash gombra, megmutatod neki a 307bt_rpc1.bin-t (érdemes kicsomagolni előtte az exe-vel egy könyvtárba...), megerősíted egy Yes-el, dógzik 30 másodpercet, majd kiírja, hogy OK, és indítsd újra a win-t.
+teszed, és új hardverként felismerésre kerül.

Lemez ne legyen benne, amikor csinálod a frissítést.

Ennyi. :cool:

Köszi mindenkinek a tanácsokat,végül a hivatalos oldalról szedtem le a 3.07est,nemmertem tört változatokkal kisérletezni, és azzal flasheltem,és láss csodát megjavult :D  :D
kösz mégegyszer mindenkinek :respect:

#1891 Felhasználó inaktív   aribaric 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 14. 14:30

Idézet: [Fishi] - Dátum: 2006. szept. 14., csütörtök - 14:36

Ha még megvan, lehet, hogy vissza lehet hozni a halálból, ha a vezérlő ic MediaTek gyártmány (ennek a pl. a cdfreaks.com-on tudsz utánanézni, a tesztekben írni szokták). Itt vannak a teendők.

már a hulladék gyűjtőben van mert amúgy is az még egy nagyo nkezdetleges író volt ,már fabatkát sem érne....
azért kösz :)

#1892 Felhasználó inaktív   nmiki2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 08:13

Sziasztok!

Lenne egy kis gondom az LG DVD írómmal!
A gond a következő írok egy audió CD-t és az undefined csak a számítógépes meghajtók látják az asztali DVD, Hifi nem látja.
Hát itt mi lehet a gond? Már több szoftverrel is próbálkoztam, de mindnél ez a hiba jelentkezik.
Aki tud segítsen.
Előre is köszi!
Gigabyte k8nf-9 ultra, AMD64 3700+, 2x512 Kingston, Gainward 7900 GT GS, Chiftech 400W.

#1893 Felhasználó inaktív   nmiki2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 08:14

az undefined első számot jelentene

Szóval nem látja az első számot a Hifi
Gigabyte k8nf-9 ultra, AMD64 3700+, 2x512 Kingston, Gainward 7900 GT GS, Chiftech 400W.

#1894 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 01:07

Talán az első szám elé nem tettél 2 másodperc szünetet. Pl. akkor lehet ilyen, ha szünetmentes cd-t írsz, és nem csak a számok közül vetted ki a 2 sec szüneteket, hanem az első szám előttről is.
Dare2Live (dvd lemezekről): "elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?"
perempe: "Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik..."

#1895 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 25. 10:08

Üdv mindenkinek!
DVD írás közben lefagyott a Nero(azixpé? ), így olvashatlanná vált az újraírható lemezem. Az Újraírható lemez törlése opcióval elvileg le tudom törölni a lemezt, de adatot nem tudok ráírni, csak Lemezrevárás történik.
Hogyan lehetne újra használhatóvá tenni a DVD -rw-t? Előre is köszöntem az ötleteket.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1896 Felhasználó inaktív   alchimista 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 05:13

Sziasztok!
Alcohollal megírtam egy dvd9 lemezt amit valamiért nem zárt le. Olyan prg-t keresek amivel le tudnám zárni a lemezt. Isobuster-el látom rajta az adatokat de lezárni sehogyan sem tudom.
Segítségeteket előre is köszönöm.

#1897 Felhasználó inaktív   [Joe] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 09. 12:25

Idézet: fejesl - Dátum: 2006. szept. 4., hétfő - 22:06

Üdv Mindenkinek!

Toshiba-Samsung H552U DVD íróm van, már kb. 1 éve.
Nem sok bajom volt eddig vele, pedig olcsóbb lemezeket használtam. Mivel egyre gyakrabban találkoztam adatvesztéssel, eldöntöttem, hogy márkás lemezt veszek.
Vettem is többszáz Fuji-t. Médiakódja: FUJIFILM03
Nem sikerül egyet sem megírni belőle, semmilyen programmal, semmilyen sebességen.
Van amikor már az írás elején megáll, de van amikor végigírja, hogy minden rendben, látszik is az írás, de semmi nem olvassa be.
Mi a tályog lehet ezzel? Hamisítvány lenne?
Vagy az íróm ment tönkre?
Firmware-t is frissítettem rajta, de semmi változás...
Kérlek, segítsetek!
Köszi!!!

Sikerült megoldani? Én is vettem egy adag Plextor lemezt, csak megírni, illetve beolvasni nem tudom. Firmware-t én is frissítettem, bár az írómhoz (Toshiba SD-R6472) csak 2004-es van, de semmi nem változott.

#1898 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 09. 17:34

Idézet: [Fishi

,2006. okt. 13., péntek - 1:07] Talán az első szám elé nem tettél 2 másodperc szünetet. Pl. akkor lehet ilyen, ha szünetmentes cd-t írsz, és nem csak a számok közül vetted ki a 2 sec szüneteket, hanem az első szám előttről is.

Nincs az az író, ami tenné oda 2mp pregapot az első track elé, szóval nem ez lesz a baj.  :D

#1899 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 09. 17:35

Idézet: alchimista - Dátum: 2006. okt. 28., szombat - 5:13

Sziasztok!
Alcohollal megírtam egy dvd9 lemezt amit valamiért nem zárt le. Olyan prg-t keresek amivel le tudnám zárni a lemezt. Isobuster-el látom rajta az adatokat de lezárni sehogyan sem tudom.
Segítségeteket előre is köszönöm.

Szinte 100%, hogy nem tudod majd lezárni. ImgBurn-nel megpróbálhatod. Alcohol - különösen DL íráshoz - felejtős, szabadulj meg tőle.

#1900 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 09. 17:37

Idézet: akaido - Dátum: 2006. okt. 25., szerda - 10:08

Üdv mindenkinek!
DVD írás közben lefagyott a Nero(azixpé? ), így olvashatlanná vált az újraírható lemezem. Az Újraírható lemez törlése opcióval elvileg le tudom törölni a lemezt, de adatot nem tudok ráírni, csak Lemezrevárás történik.
Hogyan lehetne újra használhatóvá tenni a DVD -rw-t? Előre is köszöntem az ötleteket.

Ha van telepítve a gépedre BlindWrite, Alcohol, CloneCD, akkor ezeket szedd le, és próbáld úgy. ha sehogy nem megy, akkor egy másik gépben/íróban próbáld törölni a lemezt.

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.