DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel
Elküldve: 2008. 01. 14. 22:57
Lenne egy kérdésem. Van két DVD-íróm. Eddig tökéletesen működtek, és egyik nap már nem ismerte fel a gépet.. Megnéztem az eszközkezelőben, ezt írja:
"A Windows nem tudja elindítani ezt a hardvereszközt, mert az eszköz konfigurációs információi (a rendszerleíró adatbázisban) nem teljesek vagy sérültek. (Kód: 19)
Az eszköz hibaelhárításához kattintson a Hibaelhárítás lehetőségre."
Mit tudok vele csinálni? XP újrarakás? v van valami regedit visszaállító? vagy egyáltalán mitől keletkezett ez a hiba? Légyszi segítsetek!! Mindkét DVD írónál ezt írja ki!
Elküldve: 2008. 02. 08. 19:57
Valaki tud-e tanácsot adni, 2-4 éves DVD-k írott felületét mivel lehetne tisztítani?
Legtöbb sohasem volt elővéve, most viszont egy fátyolréteg látható rajta.
Sajnos problémás a beolvasás.
Lemeztartó dossziéban volt eddig, onnan ered a fátyol. Még a szövetminta is látszik a fátyolban.
Szappanos vízzel értem el valami eredmény de jobban örülnék ha lenne más megoldás.
Köszönöm a segítséget!
Elküldve: 2008. 04. 08. 09:47
Wehh...valaki plz...még mindig ugyanazzal a dologgal szívok (már három hónapja), és csak nagyon kicsit léptem előre. Tehát:
Toshiba laptop DVD-ram meghajtójával kiírtam három gigányi adatot egy újraírható DVD-re. Az adatok biztosan rajtavoltak a lemezen. Újrahúztam az XP-t, feltettem a drivereket, majd ezután már nem volt hajlandó beolvasni a meghajtó a DVD-n lévő adatokat: megnyitotta a lemezt, de azon látszólag nem volt semmi, pedig a tulajdonságok fülön az látszott, hogy rajta van a 3 giga adat, .RAW formátumban. Más gépekkel is próbálkoztam, egyik sem tudta megnyitni. A lemezre egyébként pótolhatatlan képeket, szöveges dokumentumokat, és pótolható zenéket írtam. A zene nyilván nem fontos. A legfontosabb a szöveges dokumentumok megléte. Frissítettem drivert, firmwaret, kipróbáltam több olyan programot, amely bármilyen formában kapcsolódhat a .RAW-formátumhoz, annyit sikerült elérnem, hogy a képek már megvannak. Ezt valahogy úgy értem el, hogy feltettem egy RAW-viewer nevű progit, aztán állítgattam valamit a DVD-drive tulajdonságainál, és előkerült a "képek"-mappa a lemezen. A lemez nem sérült, formázni is lehetne, de nyilván nem akarom, amíg nincsenek meg a szöveges dokumentumok. Ha valakinek van bármilyen ötlete, hogy hogyan lehetne előcsalogatni a lemezen lévő többi adatot (mert biztos, hogy rajta vannak), elsősorban a szöveges dokumentumokat, az plz ne tartsa vissza, tényleg életbevágóan fontos lenne. Köszi.
Elküldve: 2008. 04. 08. 09:48
Wehh...valaki plz...még mindig ugyanazzal a dologgal szívok (már három hónapja), és csak nagyon kicsit léptem előre. Tehát:
Toshiba laptop DVD-ram meghajtójával kiírtam három gigányi adatot egy újraírható DVD-re. Az adatok biztosan rajtavoltak a lemezen. Újrahúztam az XP-t, feltettem a drivereket, majd ezután már nem volt hajlandó beolvasni a meghajtó a DVD-n lévő adatokat: megnyitotta a lemezt, de azon látszólag nem volt semmi, pedig a tulajdonságok fülön az látszott, hogy rajta van a 3 giga adat, .RAW formátumban. Más gépekkel is próbálkoztam, egyik sem tudta megnyitni. A lemezre egyébként pótolhatatlan képeket, szöveges dokumentumokat, és pótolható zenéket írtam. A zene nyilván nem fontos. A legfontosabb a szöveges dokumentumok megléte. Frissítettem drivert, firmwaret, kipróbáltam több olyan programot, amely bármilyen formában kapcsolódhat a .RAW-formátumhoz, annyit sikerült elérnem, hogy a képek már megvannak. Ezt valahogy úgy értem el, hogy feltettem egy RAW-viewer nevű progit, aztán állítgattam valamit a DVD-drive tulajdonságainál, és előkerült a "képek"-mappa a lemezen. A lemez nem sérült, formázni is lehetne, de nyilván nem akarom, amíg nincsenek meg a szöveges dokumentumok. Ha valakinek van bármilyen ötlete, hogy hogyan lehetne előcsalogatni a lemezen lévő többi adatot (mert biztos, hogy rajta vannak), elsősorban a szöveges dokumentumokat, az plz ne tartsa vissza, tényleg életbevágóan fontos lenne. Köszi.
Elküldve: 2008. 05. 04. 10:04
Elküldve: 2008. 05. 04. 10:51
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2008. 05. 29. 12:09
Idézet: nails - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 9:48
IsoBuster-rel próbáltál már ránézni?
Enterprise Forever!
Elküldve: 2008. 05. 30. 18:48
Lenne egy problémám, és hálás lennék, ha valaki tudna magyarázattal szolgálni, mert én feladtam.
Adott egy 25-ös csomag lemez, amit megírtam Nero-val, mindet vissza is ellenőríztem, minden ok.
Majd elővettem a lemezeket néhány hónap múlva, és egyiket sem lehetett beolvasni. Eddig semmi különös, sz*r a lemez, gondoltam.
De most jön a poén. Valamennyi idő elteltével, minden mindegy alapon megint végigpróbáltam a lemezeket, és mindegyiket tökéletesen be lehetett olvastatni!
Most megint elővettem ezekből a lemezekből, és megint semmi, csak pörgeti az olvasó, és kifújt.
Hogyan létezik az, hogy az összes lemez egyszerre válik olvashatatlanná, aztán pár hónap múlva meg az összes újra jó, aztán megint sz*r?
Eszem megáll...
Elküldve: 2008. 05. 30. 22:30
Idézet: Joghurtus - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 18:48
Lenne egy problémám, és hálás lennék, ha valaki tudna magyarázattal szolgálni, mert én feladtam.
Adott egy 25-ös csomag lemez, amit megírtam Nero-val, mindet vissza is ellenőríztem, minden ok.
Majd elővettem a lemezeket néhány hónap múlva, és egyiket sem lehetett beolvasni. Eddig semmi különös, sz*r a lemez, gondoltam.
De most jön a poén. Valamennyi idő elteltével, minden mindegy alapon megint végigpróbáltam a lemezeket, és mindegyiket tökéletesen be lehetett olvastatni!
Most megint elővettem ezekből a lemezekből, és megint semmi, csak pörgeti az olvasó, és kifújt.
Hogyan létezik az, hogy az összes lemez egyszerre válik olvashatatlanná, aztán pár hónap múlva meg az összes újra jó, aztán megint sz*r?
Eszem megáll...
Én arra gondolnék, hogy huzamosabb használat után a lézer kifárad. Ha ezután egy ideig ismét nem használod az olvasót(írót), akkor az ismét hibamentesen végzi a munkáját.
Elküldve: 2008. 05. 31. 05:28
Sőt, divx-es asztali lejátszóba is bepróbáltam párat, és az is csak hibaüzenetet köpött ki (a lemez nem olvasható, vagy mi). Aztán később, mikor a számítógépes dvd olvasó vitte ezeket a lemezeket, akkor már az asztali játékos is felismerte. Erre varrjatok gombot.
Elküldve: 2008. 06. 06. 12:13
Elküldve: 2008. 07. 25. 09:36
Elküldve: 2008. 07. 27. 09:13
Az író vagy jól írja meg a lemezt, vagy nem, egyéb lehetőség nincs, illetve ha egy lemezről egyszer már elszállt az adat, az nem fog a semmitől újra olvashatóvá válni. Szerintem. Persze lehet, hogy tévedek.
De ahogyan látom, nem tolonganak az ebben a témában űberprofik a lehetséges válaszokkal...
Elküldve: 2008. 07. 27. 22:43
Elküldve: 2008. 07. 28. 11:48
Amikor éppen a nincs adat korszakot élték a lemezek, akkor ki lett próbálva nemegy pc-s íróban olvasóban, illetve asztali dvd játékosokban is. Akkor egyik sem olvasta, utánna mind...
Szerintem ez lemezhiba.
Szerkesztette: Joghurtus 2008. 07. 28. 11:49 -kor
Elküldve: 2008. 07. 28. 17:37
Elküldve: 2008. 07. 29. 18:31
Persze nem kizárható, hogy mégis íróhiba, mert mint írtam fentebb, én laikus vagyok a témában, és csak gyanakszom a lemezhibára.
Van egy sejtésem, hogy ez a talány megoldatlan marad... :confused:
Szerkesztette: Joghurtus 2008. 07. 29. 18:31 -kor
Elküldve: 2008. 08. 21. 21:23
Régebbi, kb 2 (max 3) éves TDK DVD-R lemezeimet nem tudja se pc (3 meghajtón is próbáltam), se asztali dvd lejátszó olvasni, semennyire sem. Avi van rajta, szóval utóbbi elvileg olvassa, nem az a baj. Max egy éve ha néztem a dvd tartamát utoljára, de inkább fél. Próbáltam a korábban említett CDCheck progival menteni a menthetőt - amennyiben van -, de kb 3 perc után azt írta ki, hogy a köteten nincs fájlstruktúra. Amennyiben lehet, mit lehet tenni? Nem pótolhatatlan adat, de így tudnék "kísérletezni" a lemezzel, hogyha máskor esetleg fontosabb adatommal csinálja ugyanezt, már tudjam mi a megoldás.
Továbbá még egy kérdés - olvastam, hogy a TDK megbízhatóság szempontjából igencsak felejtős, azt is, hogy ezzel szemben a Verbatim pl kifejezetten ajánlott. Akármilyen, "kommerszebb fajta" is jó (értsd: normál műszaki boltban kapható), vagy vmi speckó az ami jó? És a Fujifilm lemezekkel mi a helyzet?
Szerkesztette: Superion 2008. 08. 21. 21:24 -kor
Elküldve: 2008. 08. 23. 14:53
Idézet: nails - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 9:48
Másik gépen, másik olvasóval próbáltad?

Súgó
A téma zárva.