HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#1981 Felhasználó inaktív   Jiggie 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 14. 22:57

Üdv!
Lenne egy kérdésem. Van két DVD-íróm. Eddig tökéletesen működtek, és egyik nap már nem ismerte fel a gépet.. Megnéztem az eszközkezelőben, ezt írja:

"A Windows nem tudja elindítani ezt a hardvereszközt, mert az eszköz konfigurációs információi (a rendszerleíró adatbázisban) nem teljesek vagy sérültek. (Kód: 19)

Az eszköz hibaelhárításához kattintson a Hibaelhárítás lehetőségre."

Mit tudok vele csinálni? XP újrarakás? v van valami regedit visszaállító? vagy egyáltalán mitől keletkezett ez a hiba? Légyszi segítsetek!! Mindkét DVD írónál ezt írja ki!

#1982 Felhasználó inaktív   debrigo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 19:57

Üdvözletem!
Valaki tud-e tanácsot adni, 2-4 éves DVD-k írott felületét mivel lehetne tisztítani?
Legtöbb sohasem volt elővéve, most viszont egy fátyolréteg látható rajta.
Sajnos problémás a beolvasás.
Lemeztartó dossziéban volt eddig, onnan ered a fátyol. Még a szövetminta is látszik a fátyolban.
Szappanos vízzel értem el valami eredmény de jobban örülnék ha lenne más megoldás.
Köszönöm a segítséget!

#1983 Felhasználó inaktív   nails 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 04. 08. 09:47

Sziasztok.
Wehh...valaki plz...még mindig ugyanazzal a dologgal szívok (már három hónapja), és csak nagyon kicsit léptem előre. Tehát:
Toshiba laptop DVD-ram meghajtójával kiírtam három gigányi adatot egy újraírható DVD-re. Az adatok biztosan rajtavoltak a lemezen. Újrahúztam az XP-t, feltettem a drivereket, majd ezután már nem volt hajlandó beolvasni a meghajtó a DVD-n lévő adatokat: megnyitotta a lemezt, de azon látszólag nem volt semmi, pedig a tulajdonságok fülön az látszott, hogy rajta van a 3 giga adat, .RAW formátumban. Más gépekkel is próbálkoztam, egyik sem tudta megnyitni. A lemezre egyébként pótolhatatlan képeket, szöveges dokumentumokat, és pótolható zenéket írtam. A zene nyilván nem fontos. A legfontosabb a szöveges dokumentumok megléte. Frissítettem drivert, firmwaret, kipróbáltam több olyan programot, amely bármilyen formában kapcsolódhat a .RAW-formátumhoz, annyit sikerült elérnem, hogy a képek már megvannak. Ezt valahogy úgy értem el, hogy feltettem egy RAW-viewer nevű progit, aztán állítgattam valamit a DVD-drive tulajdonságainál, és előkerült a "képek"-mappa a lemezen. A lemez nem sérült, formázni is lehetne, de nyilván nem akarom, amíg nincsenek meg a szöveges dokumentumok. Ha valakinek van bármilyen ötlete, hogy hogyan lehetne előcsalogatni a lemezen lévő többi adatot (mert biztos, hogy rajta vannak), elsősorban a szöveges dokumentumokat, az plz ne tartsa vissza, tényleg életbevágóan fontos lenne. Köszi.

#1984 Felhasználó inaktív   nails 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 04. 08. 09:48

Sziasztok.
Wehh...valaki plz...még mindig ugyanazzal a dologgal szívok (már három hónapja), és csak nagyon kicsit léptem előre. Tehát:
Toshiba laptop DVD-ram meghajtójával kiírtam három gigányi adatot egy újraírható DVD-re. Az adatok biztosan rajtavoltak a lemezen. Újrahúztam az XP-t, feltettem a drivereket, majd ezután már nem volt hajlandó beolvasni a meghajtó a DVD-n lévő adatokat: megnyitotta a lemezt, de azon látszólag nem volt semmi, pedig a tulajdonságok fülön az látszott, hogy rajta van a 3 giga adat, .RAW formátumban. Más gépekkel is próbálkoztam, egyik sem tudta megnyitni. A lemezre egyébként pótolhatatlan képeket, szöveges dokumentumokat, és pótolható zenéket írtam. A zene nyilván nem fontos. A legfontosabb a szöveges dokumentumok megléte. Frissítettem drivert, firmwaret, kipróbáltam több olyan programot, amely bármilyen formában kapcsolódhat a .RAW-formátumhoz, annyit sikerült elérnem, hogy a képek már megvannak. Ezt valahogy úgy értem el, hogy feltettem egy RAW-viewer nevű progit, aztán állítgattam valamit a DVD-drive tulajdonságainál, és előkerült a "képek"-mappa a lemezen. A lemez nem sérült, formázni is lehetne, de nyilván nem akarom, amíg nincsenek meg a szöveges dokumentumok. Ha valakinek van bármilyen ötlete, hogy hogyan lehetne előcsalogatni a lemezen lévő többi adatot (mert biztos, hogy rajta vannak), elsősorban a szöveges dokumentumokat, az plz ne tartsa vissza, tényleg életbevágóan fontos lenne. Köszi.

#1985 Felhasználó inaktív   Coldfish 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 04. 10:04

Mitől romolhat el egy DVD író? Van egy jóöreg LG-m, amivel megírtam már többszáz lemezt, nem volt vele semmi gond, de az utóbbi 2-3 hónapban furcsán viselkedik. Olvasás működik tökéletesen, írásnál kb 40%-os eséllyel lefagyott a Nero, 99, vagy 100%-nál. Olyankor újra kellett indítanom a gépet, hogy ki tudjam szedni a lemezt, amin rajta volt az adat de olyan nehezen olvasta, hogy mehetett a szemétbe. Gondoltam, hogy valami szoftveres hiba lehet, újratelepítettem az egész rendszert, felraktam a legújabb Nero-t, megpróbáltam írni egyet, el is kezdte, de még 0%-nál valami hibát írt ki és megállt. Persze ez a lemez is mehet a szemétbe. Most ott tartok, hogy nem merek többet próbálkozni. Valami ötlet?

#1986 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 04. 10:51

Cseréld ki. Ennyi. Elromlik, elhasználódik, eleve nem nagy élettartamra van tervezve, nincs ezen mit csodálkozni, ebből lehet megélni..
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1987 Felhasználó inaktív   Zoz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 12:09

Idézet: nails - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 9:48

Ha valakinek van bármilyen ötlete, hogy hogyan lehetne előcsalogatni a lemezen lévő többi adatot (mert biztos, hogy rajta vannak), elsősorban a szöveges dokumentumokat, az plz ne tartsa vissza, tényleg életbevágóan fontos lenne. Köszi.

IsoBuster-rel próbáltál már ránézni?
Enterprise 128 / Zilog Z80A@7.12Mhz / 1MB DIP RAM 80ns / 32KB CMOS SRAM / 512KB ROM / Quantum Fireball 540 / WD1772@8/16Mhz / Teac FD55FV / TEAC FD55GFR / NEC FD1305 / ALPS DFP723A
Enterprise Forever!

#1988 Felhasználó inaktív   Joghurtus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 18:48

Üdv!
Lenne egy problémám, és hálás lennék, ha valaki tudna magyarázattal szolgálni, mert én feladtam.
Adott egy 25-ös csomag lemez, amit megírtam Nero-val, mindet vissza is ellenőríztem, minden ok.
Majd elővettem a lemezeket néhány hónap múlva, és egyiket sem lehetett beolvasni. Eddig semmi különös, sz*r a lemez, gondoltam.
De most jön a poén. Valamennyi idő elteltével, minden mindegy alapon megint végigpróbáltam a lemezeket, és mindegyiket tökéletesen be lehetett olvastatni!
Most megint elővettem ezekből a lemezekből, és megint semmi, csak pörgeti az olvasó, és kifújt.
Hogyan létezik az, hogy az összes lemez egyszerre válik olvashatatlanná, aztán pár hónap múlva meg az összes újra jó, aztán megint sz*r?
Eszem megáll...

#1989 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 22:30

Idézet: Joghurtus - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 18:48

Üdv!
Lenne egy problémám, és hálás lennék, ha valaki tudna magyarázattal szolgálni, mert én feladtam.
Adott egy 25-ös csomag lemez, amit megírtam Nero-val, mindet vissza is ellenőríztem, minden ok.
Majd elővettem a lemezeket néhány hónap múlva, és egyiket sem lehetett beolvasni. Eddig semmi különös, sz*r a lemez, gondoltam.
De most jön a poén. Valamennyi idő elteltével, minden mindegy alapon megint végigpróbáltam a lemezeket, és mindegyiket tökéletesen be lehetett olvastatni!
Most megint elővettem ezekből a lemezekből, és megint semmi, csak pörgeti az olvasó, és kifújt.
Hogyan létezik az, hogy az összes lemez egyszerre válik olvashatatlanná, aztán pár hónap múlva meg az összes újra jó, aztán megint sz*r?
Eszem megáll...

Én arra gondolnék, hogy huzamosabb használat után a lézer kifárad. Ha ezután egy ideig ismét nem használod az olvasót(írót), akkor az ismét hibamentesen végzi a munkáját.

#1990 Felhasználó inaktív   Joghurtus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 31. 05:28

Upsz. Azt elfelejtettem leírni, hogy mikor nem tudtam visszaolvastatni a lemezeket, leszaladtam velük haveromhoz, és ott sem volt jó egyik sem.
Sőt, divx-es asztali lejátszóba is bepróbáltam párat, és az is csak hibaüzenetet köpött ki (a lemez nem olvasható, vagy mi). Aztán később, mikor a számítógépes dvd olvasó vitte ezeket a lemezeket, akkor már az asztali játékos is felismerte. Erre varrjatok gombot.  :think:

#1991 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 12:13

Mi a lemezek médiakódja? :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1992 Felhasználó inaktív   Joghurtus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 29. 11:10

MCC 03RG20

#1993 Felhasználó inaktív   L7wy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 09:36

Pont az a probléma jelentkezett nálam is mint Joghurtus  barátunknak. (nálam pioneer 110d -vel) Jó lenne ha egy kicsit jobban boncolgatnánk ezt a területet... Talán az optika elpiszkosodása okozza? Ha egyáltalán van ilyen a dvd driveban ?! És a hő hatására ez fellazul vagy megolvad?! Mert az hogy kifárad a lézer, azt nem nagyon értem...

#1994 Felhasználó inaktív   Joghurtus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 27. 09:13

Előrebocsájtom, hogy teljesen járatlan vagyok az ilyen dolgokban, de szerintem nem az író valamilyen meghibásodása okozza a gondokat. Legalábbis én nehezen tudok elképzelni olyan hibát, ami azt eredményezi, hogy egyes lemezeket egyszer lehet olvastatni, aztán semmivel sem, aztán megint.
Az író vagy jól írja meg a lemezt, vagy nem, egyéb lehetőség nincs, illetve ha egy lemezről egyszer már elszállt az adat, az nem fog a semmitől újra olvashatóvá válni. Szerintem. Persze lehet, hogy tévedek.
De ahogyan látom, nem tolonganak az ebben a témában űberprofik a lehetséges válaszokkal... :rolleyes:

#1995 Felhasználó inaktív   L7wy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 27. 22:43

Persze hogy a lemez nem változik ilyen értelemben. Csakis az íróval lehet valami, csak nemtom még hogy mi. Neked még mindig fennáll a probléma?

#1996 Felhasználó inaktív   Joghurtus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 11:48

De ha az íróval van probléma, akkor miért csak és kizárólag ennél az egy típusú lemmeznél jelentkezik? Mi okoz olyan hibát, hogy egyszer van adat, egyszer nincs?
Amikor éppen a nincs adat korszakot élték a lemezek, akkor ki lett próbálva nemegy pc-s íróban olvasóban, illetve asztali dvd játékosokban is. Akkor egyik sem olvasta, utánna mind...
Szerintem ez lemezhiba.

Szerkesztette: Joghurtus 2008. 07. 28. 11:49 -kor

#1997 Felhasználó inaktív   L7wy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 17:37

Jaj bocs, figyelmetlen voltam... Én azonosítottam a hibát a sajátommal... Nálam többféle dvdvel is eljátszotta...

#1998 Felhasználó inaktív   Joghurtus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 29. 18:31

Nekem csak egyféle típusú lemeznél. Az is igaz, hogy mostanában nem nagyon vettem lemezt, és írni sem írtam meg túl sokat.
Persze nem kizárható, hogy mégis íróhiba, mert mint írtam fentebb, én laikus vagyok a témában, és csak gyanakszom a lemezhibára.
Van egy sejtésem, hogy ez a talány megoldatlan marad...  :confused:

Szerkesztette: Joghurtus 2008. 07. 29. 18:31 -kor

#1999 Felhasználó inaktív   Superion 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 21. 21:23

Olvasgattam pár oldalt visszafele, és találtam is meg nem is megoldást, vagy legalábbis magyarázatot a problémámra, ami a következő:
Régebbi, kb 2 (max 3) éves TDK DVD-R lemezeimet nem tudja se pc (3 meghajtón is próbáltam), se asztali dvd lejátszó olvasni, semennyire sem. Avi van rajta, szóval utóbbi elvileg olvassa, nem az a baj. Max egy éve ha néztem a dvd tartamát utoljára, de inkább fél. Próbáltam a korábban említett CDCheck progival menteni a menthetőt - amennyiben van -, de kb 3 perc után azt írta ki, hogy a köteten nincs fájlstruktúra. Amennyiben lehet, mit lehet tenni? Nem pótolhatatlan adat, de így tudnék "kísérletezni" a lemezzel, hogyha máskor esetleg fontosabb adatommal csinálja ugyanezt, már tudjam mi a megoldás.
Továbbá még egy kérdés - olvastam, hogy a TDK megbízhatóság szempontjából igencsak felejtős, azt is, hogy ezzel szemben a Verbatim pl kifejezetten ajánlott. Akármilyen, "kommerszebb fajta" is jó (értsd: normál műszaki boltban kapható), vagy vmi speckó az ami jó? És a Fujifilm lemezekkel mi a helyzet?

Szerkesztette: Superion 2008. 08. 21. 21:24 -kor

#2000 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 23. 14:53

Idézet: nails - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 9:48

A lemez nem sérült, formázni is lehetne, de nyilván nem akarom, amíg nincsenek meg a szöveges dokumentumok. Ha valakinek van bármilyen ötlete, hogy hogyan lehetne előcsalogatni a lemezen lévő többi adatot (mert biztos, hogy rajta vannak), elsősorban a szöveges dokumentumokat, az plz ne tartsa vissza, tényleg életbevágóan fontos lenne. Köszi.

Másik gépen, másik olvasóval próbáltad?
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.