HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#1961 Felhasználó inaktív   tomesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 27. 06:56

Sziasztok!

A következő a problémám, remélem jó topikba írtam: adott egy 2-3 éves, nagyon karcos Princo DVD, rajta egy fontos családi videó DVD formátumban.  A lemez csak kb. felét tudtam átmásolni, 3 fajta DVD olvasóban is próbálva. Egyébként nagyon akadozva és ugrásokkal nagyjából lejátszható a lemez (még).

Kérdések:

1. a lemez felülete nagyon karcos, viszont nagyon mély karcolást, ami az adathordozó réteget is bántaná, nem látok (persze ettől még lehet). Mivel érdemes ’megkezelni’ esetleg a felülelet? Szappanos víz megvolt, hogy dzsuvát lemossam, de ez nem hozott áttörést. :)
2. van-e vmi spec szoftver, amivel érdemes próbálkozni a beolvastatni?
3. milyen szoftveres megoldás van arra, hogy ha egy fájl mondjuk csak 90%-ban olvasható, akkor azt a 90% adatot meg lehessen menteni, és aztán ki lehessen írni így DVD-re. (Ha csak simán másolni akarom, akkor az egész fájl másolhatatlan ugye. )

Egy szó mint száz, hogyan lehetne a legtöbb adatot megmenteni és használhatóvá tenni a lemezről?

Előre is köszönöm a segítséget.
Multimédiás számítógép

#1962 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 07:43

Budapesten több helyen is vállalnak CD/DVD-lemez polírozást, ilyenkor a műanyag korong felületét kicsit elvékonyítva eltávolítják a nagy karcokat, fénytörést okozó sérüléseket. Ha a lemezen - és ez a Princo korongoknál majdnem biztosan így van - minőségi problémák és az öregedési folyamat miatt a hordozó- és tükrözőréteg károsodott, akkor nincs mit tenni: minél több meghajtóban ki kell próbálni, hátha valamelyik drive optikája, szervója még képes beolvasni. UltraISO, CD-R Diagnostic, Isobuster programokkal hiányos (az olvashathatlan részeknél 0 bájtokat tartalmazó), azaz helyenként értelmetlen adatokkal kipótolt állományokat is le tudsz menteni a hibás lemezről. Az Isobuster program képes rá, hogy egy adott lemezről olyan image fájlt készít, amelyben egy adatbázist is létrehoz a lemez hibás, beolvashatatlan szektorairól. Ennek segítségével később más meghajtóban is megpróbálhatod a hiányzó, hibás szektorokat beolvastatni, apránként kiegészítve, összerakva az eredeti anyagot, hiszen az optikai adattárolás sajátosságai miatt elképzelhető, hogy egy-egy hibás szakasz más és más szektorokat tesz olvashatatlanná egyik-másik meghajtó számára. Így van remény, ha kellően sok drive-ban próbálod ki a lemezt. Én nagyon sok - reménytelennek tűnő - lemezt megmentettem már számos ügyfélnek, de előfordult, hogy egy-egy korong hónapokig volt nálam, 20-30 meghajtóban futtattam végig, mire sikerült leszedni az anyagokat. Persze vannak menthetetlen lemezek is.

Fontos anyagokat tárolni ilyen gagyi Princo lemezen, ehh...  :(

#1963 Felhasználó inaktív   tomesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 10:43

Köszi, az ISOBustert lehet kipróbálom, bár csak 3 olvasó van otthon, abból az egyik ráadásul NEC 2500, ami köztudottan nem a legjobb olvasásban…:)
Időközben kaptam egy olyan tippet, hogy DVDecrypter-el ISO-ba, a hibás szektoroknál 'skip'. Ezzel úgy tűnik, 95-98%-ban be lehet olvastatni, túlnyomórészt tehát menthetőnek tűnik a dolog. Remélem, az ISO-t kiírva lejátszható lesz…

(Nem én követtem el egyébként ezt a Princo-s merényletet, én a fontos dolgokat mindig legalább 2 helyen - pl. DVD + Hdd-n is rajta hagyom - tárolok.)
Multimédiás számítógép

#1964 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 11:05

Egy része biztosan lejátszható lesz, de az adott asztali lejátszótól függ, mennyire tolerálja majd az olvashatatlan helyeken nullákkal kipótolt szakaszokat, nagyobb összefüggő mezőknél ez teljes leállást is eredményezhet a lejátszás során.

#1965 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 11:31

Adjatok légyszi tippet dvd írási gondra.
Barátom masinája: Abit KN9, 4200+ X2, 2x1024MB 800MHz Kingstone (vagy kingmax) ram és egy régebbi LG 4081B dvd író (csak a 8x-ost tudom most fixen).
Nos ez gépcsere előtt hibátlanul írta a lemezeket, TDK-t.

Jelenleg, ha lemezt ír (tdk 16x egyszer írható -R vagy akár újraírható -RW), akkor a visszaellenőrzésnél a "dvd tartalma nem egyezik a forrásfájllal" (a szektorszámot is jelölve) üzenetet adja, de igen nagy számban.

Amit próbáltam/tunk:
- másik ide kábel
- másik nforce alaplapi driver (gyári cd-s és a legújabb)
- másik verziójú írószoftver
- másik író (cd és dvd író is)
- memóriateszt (legutolsó memtest86)

Mit próbáljunk még? Biosban a memória is auto-n áll, semmi tuning. Nincs alcohol120% se már a gépen.

#1966 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 11:39

memteszt mennyi volt? nekem volt olyan laphibám, amit néha csak a harmadik kör memtest mutatott, előtte kétszer lefutott hibátlanul.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1967 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 07:22

Hát, háromszor biztos nem futatta le a jóember, max 2x. Igen, én is gyanakszom a memóriára, de úgy döntött, hogy visszaviszi a boltba, ahol vette, szívjanak ott vele...

#1968 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 21:53

Idézet: locsi - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 16:50

Megtörtént a csere, egy pio111d lett belőle, felflashelve 111L-re.A tesztje meg ilyen lett.
Üdv, Locsi.

Kép

Ezt hogyan kell értelmezni?
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#1969 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 22:04

Idézet: PPeter - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 8:43

Fontos anyagokat tárolni ilyen gagyi Princo lemezen, ehh...  :(

Nem tudom, mi a gagyi és mi a jó, senki nem mutatott nekem olyan eljárást, ami alapján el lehet dönteni.
Persze tudom, hogy sokan vannak, akik tudják, tesztektre hivatkoznak, de a tesztek semmit nem mondanak az átlagembernek.

A magam részéröl 2006 karácsonyán csináltam egy tesztet, 100 db újrairható dvd-re irtam ki adatokat.
Az volt a feltételezésem, hogy az irható dvd esetében, ha hiba van, a dvd-t el kell dobni, újrairható esetében nincs gond, újra lehet irni.
Az ellenőrzésnél a szoftveres - irás után az iró program által végzett - ellenőrzés túl sokáig tartott, ezért fizikai ellenőrzést végeztem, a felirt tartalmat visszamásoltam a merevlemezre és összehasonlitottam a három adatot. (eredeti, dvd-re irt, és onnan visszamásolt)
A 100 irásnál 9 (!) esetben döntöttem az újrairás mellett - igaz, csak 4 esetben volt olvasási hoba, 5 esetben csak nagyon lassú volt az olvasási folyamat a dvd-röl, úgy itéltem meg, hogy ez késöbbi jele.
Tehát 2006 december 25-28 között megtörtént a 100 dvd rw megirása.
Fél évvel késöbb mindet ellenöriztem - merevlemezre másolás és törlés - módszerrel, és ledöbbentem.
5, azaz öt dvd olvashatatlan volt - ebböl 2 teljesen, tehát csak a könyvtár struktúra jelenik meg, egyetlen fájl, vagy könyvtár se másolható - 3 esetében legalább egy fájl nem, vagy csak részlegesen másolható.
A tárolás szobában, zárt dobozban történt, minden dvd külön dobozban - nem papirtasak ! - van tárolva.
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#1970 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 22:11

Nekem egy philips DVD+R 16x lemez kettévált. A tükröződő réteg egyszerűen levált a tetejéről. Szó szertint két lemez lett belőle  :Đ

#1971 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 09:34

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 23:11

Nekem egy philips DVD+R 16x lemez kettévált. A tükröződő réteg egyszerűen levált a tetejéről. Szó szertint két lemez lett belőle  :Đ

Nekszt-dzsen duál léjer  :Đ
May the bastard rest in pieces ;)

#1972 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 22:36

TDK-RW DVD

ez vajon harvderes, vagy lemez hiba?

notebook sony dvd iroja...

Csatolt fájl:

#1973 Felhasználó inaktív   eisei 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 09:25

Lehet, hogy PLEX mágusoknak nem új, de engem meglepett:
755UF (F? fekete, az tuti :)) -em Verbatim DL-eket sorban elrontja (Elötte egy NEC4571A-m volt, az sem imádta ezeket a korongokat, lassan olvasta vissza őket, de rontani sosem rontotta el őket nagyon)

Egész pontosan állítólag kiírja a dolgokat a nero, és vissza is ellenőrzi, de innentől, ha bármit akarok vele csinálni, akkor:
1, 755 kattog, nyeszeg, csörög, meghal. Egy ideig vártam, mit mond a dvd-re, de be sem tudja olvasni, hogy mi van benne.
2, NEC4571A beolvassa a lemezt, majd ha próbálom használni, a gép felrobban (resetel)
3, A nero már a kiírás és visszaellenőrzés után csak az első réteget jeleníti meg teleírva, a második réteg üresnek tűnik (alul, az összeállítás összméreténél)

Ráadásul a gyári firmware mindenképp 6x-osan akarja írni (egészen pontosan 4x - DL -ről van szó) a lemezeket, a dvdinfo CRC hibákat talál rendesen ellenőrzés alatt.

A probléma megoldása nekem az lett, hogy váltottam Ricohra, azt szereti, igaz az 8x és +.

Ja, és a kezembe akadt egy TYG03-as alapanyagú MAXELL, nyomtatható, 16x, minuszos dvd. Írtam vele egyet kettőt, és a F/TE PI/PO teszt szebbre sikeredett a legtöbb ultrahype plex meg verba lemezeknél. Szerintem van MAXELL-éknek egy nagyon jóra sikerült szériájuk :)
--
eisei/nba

Commodore 64 PC | CBM6510@1Mhz | 64k 200ns 4164-2/MK4564N-20 dRAM | VIC II 6567 | SID 6581 | ActionReplayMkVII
WHAT? You never played X-com? What are you, an alien? - techtite.com

#1974 Felhasználó inaktív   electrocarlo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 20. 19:24

SZiasztok! Milyen íróprogit érdemes használni DVD filmek írásához?

#1975 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 24. 16:21

Nekem egy olyan gondom van a Pio 111D írómmal, hogy a megírt, +DL lemezeket SEMMI sem olvassa el az írón kívül. Hibátlan az írás, visszaellenőrzés és müködik is a lemez, de csak ezzel az íróval ! Márkás lemezeket használtam, Philips, TDk, Traxdata, Verbatim, 2.4X írtam őket.

A legnagyobb cumi, hogy erre csak most jöttem rá, kb. 15 HD film és nemtom hány adatnak megírt lemez után !  :reklamacio:  :mad:

Írószoftver a Nero 7 Ultra és ImgBurn, firmware eddig 1.23 volt, most az előbb frissítettem 1.29-re.
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#1976 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 10:57

Hello!

Olyannal talalkozott mar valaki, hogy szgepben, xp-vel, azt csinalja a dvdiro hogy ha beraksz egy ures lemezt megirja, utana talan beolvassa talan nem, de a mar megirt lemezeket visszarakva egyiket sem olvassa be, ahogy a gyari/eredeti lemezeket sem, total mindegy hogy dvd film, vagy audio cd...

A problema zsir uj dvdiroval is megvan, szoval vszinuleg windows problema lehet.

5let? Mit kellene ujrarakni? vagy valami?

Holnap este megyek megnezni a gepet.

Köszi,
Keksz

UI: vagy van itt erre megfelelobb tema?
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#1977 Felhasználó inaktív   XGOD 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 20:45

Az irt lemez mas gepben levo olvasoval jo?

#1978 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 23:48

Ezt szerintem nem teszteltek, de a gyari lemezek sem jok.

#1979 Felhasználó inaktív   XGOD 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 10. 21:18

Idézet: KekszNET - Dátum: 2008. jan. 10., csütörtök - 0:48

Ezt szerintem nem teszteltek, de a gyari lemezek sem jok.

Hat meg meg lehet probalni egy adatkabel cseret is ...

#1980 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 14:37

Tegnap atmentem hozzajuk, kb 2 es fel orat ott voltam, es vegig mukodott, folyamatosan csereltuk a lemezeket, mindet beolvasta :D
Semmit nem csinaltunk vele, viszont igy kiprobaltam a PS3-at :D Eleg komoly.

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.