Idézet: Henci Papa - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 15:14
Figyeld meg azt, hogy ki milyen íróval párosította az aktuális lemezt. A legegyszerűbb feltenni egy olyan kérdést, hogy: " Nekem xy típusú íróm van. Ki milyen lemezt ajánlana hozzá? " és valószínűleg ez az, ami a legtöbbet segít.
Sajnos azt kell mondanom, hogy ma már ez alapján se lehet - vagy nem szabad - következtetéseket levonni. Ahogy észrevettem, az olcsóbb lemezek minősége bizony sorozatról sorozatra is hihetetlen mértékben eltérő lehet. (Tehát azonos címke/gyártó esetén is.)
Írtam tökéletes Traxdata lemezt, de nagy általánoságban gyengusnak találtam. A Samsung lemezek szintén sorozatról sorozatra eltérőek, ahogy a legtöbb G04-es lemez is. Princo is van, ami tökéletes, de mivel egyre több Princo lemez játszik "Mission Impossible adatmegsemmisítős lemez-játékot" inkább hanyagolandó.
Ezért ajánlgatom én is - illetve ha tehetem vásárlom is - a
Verbatim (MCC);
TDK, Fuji (TY) - sajna a TDK lemeznél elég nehézkes kiszűrni melyik milyen alapú, találtam tökegyforma nyomású, kivitelű lemezeket, eltérő alapanyaggal náluk, bár nekem mind a TYG01 (ez TY), mind a TDKG02, mind pedig a TTG01 tökéletes volt;
Maxell lemezeket.
(Persze tudom, aki bizniszként másnak ír lemezt, annak tök mindegy, megírja a legótvarmocskabb Princo szutyokra, eladja, a későbbiekben le van ..., de aki magának menteget le cuccokat, az sztem jobban teszi, ha kicsit drágábban, de minőségi lemezre ír.)