HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#2041 Felhasználó inaktív   Birkuc 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 31. 10:52

Idézet: pockalap - Dátum: 2008. okt. 11., szombat - 11:34

Igen, megnyitható minden könyvtár, és minden fájl is látszik kiterjesztéssel együtt, tehát ránézésre mintha csak egy normális lemez lenne. Ha jobb gomb tulajdonságokra kattintok egy mappán vagy fájlon, akkor még az eredeti méretét is kiírja nekem. A gondok a fájlok megnyitásakor jelentkeznek.

na én ugyanígy jártam most, van pár ilyen kb másfél éve megírt TDK m, arról nyilván lemondhatok hogy ezek a lemezek valaha is normálisan fognak működni, de valahogy átszeretném menteni másik lemezre az adatokat (filmek vannak rajtuk, AVI formátumban)

Milyen programokat ajánlotok ehhez az adatmentéshez nekem?

ezen az oldalon olvastam Isobuster, Diskeditor nevűeket, azokkal próbálkozzak? illetve vannak mások is? minden esetleges megoldás, tanács és programnév érdekel!

előre is köszi!

#2042 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 31. 11:21

Idézet: Birkuc - Dátum: 2008. okt. 31., péntek - 10:52

na én ugyanígy jártam most, van pár ilyen kb másfél éve megírt TDK m, arról nyilván lemondhatok hogy ezek a lemezek valaha is normálisan fognak működni, de valahogy átszeretném menteni másik lemezre az adatokat (filmek vannak rajtuk, AVI formátumban)

Milyen programokat ajánlotok ehhez az adatmentéshez nekem?

Ha fizikailag hibás a lemez, akkor a szoftverek nemigen segítenek. Le lehet velük másolni ugyan, de a hiba helyén (mivel általában 0-al töltik fel hogy a file méret változatlan maradjon) a filmek lefagynak, a zene kattog, csuklik, Zipek Rarok kibonthatatlanok.
Próbáld meg esetleg másik olvasóval, nekem erre a célra egy többéves SCSI Pioneer van beállítva, még azokat a lemezeket is símán másolja amiket a mai olvasók nem is látnak!
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2043 Felhasználó inaktív   Birkuc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 31. 12:30

úgy tűnik egyelőre temetnem valóban nem kell még a lemezeket

a gépen nem tudok velük mit kezdeni, Nero és Isobuster is hosszú percek után vmit felismer belőle de olvasni azok se tudják

viszont asztali divx lejátszóm úgy tűnik beolvassa

magyarán tényleg úgy néz ki hogy az a szitu hogy vadásznom kell egy olvasót ami szereti az ilyen lemezeket

#2044 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 10. 31. 17:58

Idézet: Birkuc - Dátum: 2008. okt. 31., péntek - 12:30

viszont asztali divx lejátszóm úgy tűnik beolvassa

magyarán tényleg úgy néz ki hogy az a szitu hogy vadásznom kell egy olvasót ami szereti az ilyen lemezeket

Vagy csak a divX-est nem érdekli a 2 bit hiba, átugrik, oszt jónapot.
Make love not Wor.

#2045 Felhasználó inaktív   Birkuc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 11:05

úgy tűnik az én problémám megoldódott.

elvittem egy ilyen lemezt egy viszonteladó ismerősőmhöz, kipróbáltuk mindenfél márkás íróval, fájlokat mind látta de azon kívül se kép se hang

aztán egy sima LG olvasó, ha nem is túl nagy sebességgel, de a full lemezt felmásolta

szóval akinek hasonló problémája van, én azt a tippet tudom adni hogy a DVD írók mellett érdemes egy sima, csak olvasóval is kipróbálni!

-----------

hamisítás/gyenge minőséggyártás szempontjából tudom hogy a TDK ról sok a károgás, de a többi márka esetében nem hasonló a helyzet pl Sony vagy Verbatim? szal ezt a kétes eredetűséget is belekalkulálva ki milyen márkát vagy márkákat ajánl ha az ember a lehető legbiztosabbra akar menni?

én mióta világ a világ, nálam csak és kizárólag TDK ha optikai lemezről van szó, és őszintén megvallva a hosszú évek során nem igazán csalódtam egyszer sem, ez a legelső komoly eset, és amikor az ember márkát akar váltani akkor is mindig ott van a "félsz" hogy vajon tényleg jobb e az új márka, ezért is kérdezem.

#2046 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 13:24

Kérdésedre a válaszom: szerintem önmagában se nem jobb, se nem rosszabb a másik márka.

Mert nem a márka a lényeg, hanem a médiakód. Az író ugyanis nem a lemez márkáját veszi alapul, amikor ír - nem is tudná. Hanem a médiakódot, "összeegyeztetve" saját firmware-jében tárolt infókkal, emígyen megválasztva az optimális írási stratégiát.
Sőt, még néha a mádiakód sem releváns, mert van, amikor nem az eredeti gyártó gyártja a réteget a "minta" alapján, hanem pl. eladják a mintát más cégnek, s más gyártósoron jön le az elvben ugyanolyan lemez, tehát a médiakód ugyanaz, mint az eredetié, közben a minősége nem feltétlenül. Ne lepődj meg semmin.
Meg nem csak a lemez a fontos tényezője egy írási folyamatnak, hanem maga az író is (a firmware-rel együtt persze). Aztán ott van még a sebesség, mint szintén fontos tényező. Ezek egy kombinációja adhatja a legoptimálisabb eredményt. Más kérdés, hogy legtutibb módszer a kísérletezés; tehát nincs tuti márka, tuti sebesség, tuti író, stb. De nincs tuti médiakód se, viszont vannak nagyon jó minőségűnek tartott kódok (lemezek), amik általában a legkevesebb zűrt okozzák, pl. Taiyo Yuden. Csakhogy ilyet nehéz találni, mert "sok gyártó gyárthatja".

A probléma a médiakóddal az, hogy mindaddig nem ismered, amíg a lemezt be nem rakod egy íróba pl. Ugyanis dobozoláson aligha van feltűntetve, illetve akármit írhatnak (hamisíthatnak) rá.

Saját hallomás, hogy a Verbatim-ot szinte mindenütt ajánlják, mert remek lemezei vannak, megbízhatóbbak a gyárak, stb. Ki tudja, mi igaz... Szóval ez nem jelenti azt, hogy a TDK-t el kell ásni. Sok a bizonytalanság, te sem lehetsz soha bizonyos, csak ha magadnak kísérletezel. S még akkor is bajos a dolog, hisz ha évekre tárolsz, gondold csak el, mi lesz eme hordozókkal, a gyártókkal pl. 10 év múlva... Nem egyszerű a dolog.

Szerkesztette: Warrior 2008. 11. 03. 13:28 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2047 Felhasználó inaktív   Birkuc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 15:02

no komment!

Kép

#2048 Felhasználó inaktív   Birkuc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 15:32

asszem akkor nem váltok márkát, viszont a médiakódot érdemes már az írás előtt checkolni ahogy elnézem

a TDK esetében a "TTH02" elnevezésű médiakódot istenítik, a lemezeim nagy része olyan is, és azokkal nincs is gond, viszont van pl egy rakat "CMC ..." médiakódosom is, nem tudom azok mennyire "tutik", és egyáltalán a TDK n belül mely médiakódok a megbízhatóak?

egyébként LG írót használtam mindig is optikai meghajtóban az az "én márkám", és 4xes sebességen írok mindig.

Szerkesztette: Birkuc 2008. 11. 03. 15:33 -kor

#2049 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 04. 13:11

CMC Wiki
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2050 Felhasználó inaktív   Birkuc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 04. 16:22

lol

dióhéjban ezt írja: rakat szar, ennek ellenére az egyik legtöbb lemezt gyártó cég, magyarán bármikor simán beléjük futhatsz, legyen szó TDK ról, Philips ről, Verbatim ról vagy Memorex ről...

#2051 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 04. 20:41

Idézet: Birkuc - Dátum: 2008. nov. 4., kedd - 17:22

lol

dióhéjban ezt írja: rakat szar, ennek ellenére az egyik legtöbb lemezt gyártó cég, magyarán bármikor simán beléjük futhatsz, legyen szó TDK ról, Philips ről, Verbatim ról vagy Memorex ről...

Pontosan. Én sem azért linkeltem, mert az lenne az etalon, hanem inkább hogy látható legyen: mindenkinek más-más tapasztalatai vannak ugyanazzal a típussal.

Ha neked eddig bevált a tth02, akkor nyugodtan lehet továbbra is használni. Én meg taiyo yudent-vadászok, mert azt nem nagyon húzzák le, viszont drága.

#2052 Felhasználó inaktív   Birkuc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 10:57

nekem speciel a CMC vel sincs különösebb bajom, ahogy a képen is látszik a problémás lemezek se nem TTH se nem CMC hanem vmi noname, minden esetre írás előtt mindenképp érdemes csekkolni a médiakódot

igen addig oké hogy én TTH02 re vadászok te meg taiyo yudent re, de ez valójában képtelenség nem? pl veszünk egy 50es hengert, hazavisszük és ott kiderül hogy mondjuk CMC s, nyilván nem vágjuk a kukába és veszünk másik hengert amiben ugyanúgy simán lehet megintcsak CMC...

#2053 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 11:04

nem keptelenseg. ahol en veszem, ott meg van jelolve, hogy ki a gyarto. (nem tudom megjelolni, hogy ki, mert nem feltetlenul legalis a forras) szerintem a weben keresztul veheto lemezeknel ezek szoktak feltuntetve lenni.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2054 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 12:34

Igaz. Mondjuk nagyobb tételt nem érdemes venni. Én boltban szoktam venni, sajnos az eladók azt sem tudják errefelé, hogy mi van. Azt meg tudom csinálni, hogy veszek 1-et, s ha olyan, félrerakatok belőle, visszamegyek, stb. De még nem próbáltam netről, de meg fogom tenni, olyan helyről, ahol adott a médiakód-infó, megpróbálok megbízni.

#2055 Felhasználó inaktív   Birkuc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 14:09

na nekiestem a DVD ellenőrzésnek, a lemezek 25ös hengerekben vannnak, 30asával

az első csomag 2004. december és 2006. március között íródott
azt érdemes tudni hogy nálam: mindig LG író, mindig Nero, mindig 4xes írási sebesség

az első 30 lemez így oszlott meg:
1 db DAXON008S médiakódú Benq lemez
2 db RITEKG05 médiakódú lemez (1 Arita és 1 PGM)
7 db RITEKG04 médiakódú Traxdata lemez
20 db TDK lemez, ebből 18 TTG02 és 2 db TTH02

mind a 30 lemezt csont nélkül be tudtam olvasni, semmi probléma velük, pedig mint írtam nem 2 hetesek, és ez az első csomag még elég vegyes volt, utána már csak és kizárólag TDK van, illetve elvétve egy-két Benq amit más írt meg nekem anno

kíváncsi leszek a TDK lemezeim médiakód szerinti megoszlására, TTxy illetve egyéb kategóriában

#2056 Felhasználó inaktív   Birkuc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 17:50

na ma elvégeztem 5 csomaggal

úgy tűnik hogy egy gyári hibasorozatba szaladtam, ugyanis az 5. csomagban található 130-149 lemezek mind rosszak, a másik 130ból csak 1 rossz volt, tehát a sorozathibát nem számítva 130/129 ami jó arány

a pikantériája a dolognak hogy pont egy TTH sorozat lett hibás...szal sztem itt most semmiképp nem a médiakóddal kapcsolatos a bibi mert amúgy a TTG/TTH ból a sorozaton kívül kb 100 lemezből 1 aza egy db rossz van

magyarán pechem van, de ha minden igaz azzal a bizonyos sima olvasó segítségével mind át tudom majd menteni másik lemezekre, szal fatal error nem történt, 20 lemez azért nem vág hanyatt

a 151-el kezdődő csomag első lemezei mind jók, de holnap azért már végigszaladok az egészen, vagyis 262ig, de sztem nemigen lesz köztük problémás, talán 1 sem

persze bosszantó a dolog, de hála égnek úgy tűnik menthető az a 20 lemez, egyet probaképp fel is másoltam az olvasóval, csont nélkül fel is tolta az egészet

#2057 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 18:13

Meglehet, hogy azokat a tth-kat nem az eredeti gyártó gyártotta, hanem eladta a "sablont" másnak, s már nem lett olyan a minősége. Néha külsőre ugyanolyan lemezek között is irreális árkülönbségek vannak. Nem lehet tudni.

#2058 Felhasználó inaktív   Birkuc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 06. 10:45

na a sima olvasó csont nélkül olvassa mind a 20 lemezt, halleluja

egyébként egy RITEKG05 médiakódú Arita illetve PGM márkájú lemez vagy épp egy CMC AM3 médiakódú TDK illetve Sony lemez között az égadta világon semmi különbség nincs?

#2059 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 06. 10:54

ugy fogalmaznek, hogy konnyen lehet, hogy semmi kulonbseg nincs, mert valojaban ugyanannak a gyarnak ugyanazt a lemezet vasarolod meg maskepp felmatricazva.
(de persze eladott licence eseten ez mar nem igaz.)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2060 Felhasználó inaktív   Birkuc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 07. 17:32

na ma átnéztem a másik 4 csomagot, egyetlen lemezzel sem volt gond

tehát összeséségében, ha azt a bizonyos 20as széria problémás lemezt nem nézem akkor:

242 lemezből 1 azaz egyetlenegy volt hibás, többi mind jó

242 lemezből 223 db TDK

223 TDK lemezből 40 db CMC AM3 -as médiakódú, a többi 183 mind TTG02 illetve TTH02 -es, de a CMC -sekkel sincs semmi probléma, a több éve megírtakkal se

összegezve megállapítható hogy bár szomorú módon bele szaladtam egy hibás szériába, semmi okom márkát váltani vagy akármin változtatni

TDK lemez, LG íróval 4xes sebességgel írva, nekem ez a tuti

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.