HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#2061 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 07. 23:13

Ha figyeled a jól bevált médiakódokat, akkor meglepetésben nem nagyon lesz részed. Sokan azt sem tudják, mi fán terem...
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2062 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 17. 22:50

Gyors kérdések:

1. DVD-író fejtisztító lemez hosszútávon ér valamit? Nem teljesen gally, de 1-2 karcolt lemez megfektette kicsit.
2. DVD-lemez tisztító cucc segít karcolt lemezeken sokat vagy csak "felületi kezelés"?
3. Pioneer 116D vagy Pioneer 215/216D?
:respect:

Szerkesztette: spidey 2008. 11. 17. 22:50 -kor

#2063 Felhasználó inaktív   Noodle1990 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 20. 22:18

Lenne egy probléma. Azt olvastam, hogy tilos savas filccel dvd-re írni. Nos, én kiírtam kereken 22 DVD-t és egy vékony savas filccel feliratoztam őket (nem az írott felületre...). Akkor most dobhatom ki őket vagy mi?
De ha nem is lehet egyáltalán miért nem? A savas filc átmarná azt a 2 mm-es lemezt?  :think:

#2064 Felhasználó inaktív   Birkuc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 22. 09:34

hmm

savas filcről még nem hallottam, én alkoholossal szoktam írni rájuk, szép nagy betűkkel, van vagy 500 lemezem, mindre van írva, de sose volt gond ettől egyikkel se

#2065 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 22. 11:27

permanens (nem lemosodo) filcbol szerintem is vizes es alkoholos van. a vizes bizonyara kevesbe arto, de szerintem is lehet alkoholossal irni a cd-k, dvd-k hatara.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2066 Felhasználó inaktív   Birkuc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 16:08

épp most érkezett 5x25=125 TDK, mind az 5 csomagban TTH02 esek vannak, yeah

ráadásul dizájnváltás lehet megint mert amikor elkezdtem írogatni a DVDket akkor szürke volt a TDK lemez, elmúlt 2-3 évben meg kék, most ezek meg ilyen nagyon halvány szürkék, talán egy nagyon enyhe kékes beütéssel

http://www.tdk-media...mage.php?id=869

#2067 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 20:55

Idézet: Noodle1990 - Dátum: 2008. nov. 20., csütörtök - 23:18

Lenne egy probléma. Azt olvastam, hogy tilos savas filccel dvd-re írni. Nos, én kiírtam kereken 22 DVD-t és egy vékony savas filccel feliratoztam őket (nem az írott felületre...). Akkor most dobhatom ki őket vagy mi?
De ha nem is lehet egyáltalán miért nem? A savas filc átmarná azt a 2 mm-es lemezt?  :think:

Nem kell az egész lemezt átmarni ahhoz, hogy olvashatatlanná váljon. Ellenőrizd le oszt jó.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2068 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 30. 18:12

Az létezik, hogy a dvd íróm (lg gsa4160b 4-nél több éves már szerintem) nem "szeret" bizonyos lemezeket? Vagy inkább valószínübb, hogy csak kifogtam jó pár rossz lemezt? Nem rég fedeztem fel, hogy a kék TDK dvd-r lemezekre írt adatok vagy csak baromi lassan olvashatóak, vagy annyira sérült a lemez, hogy már a neve és tartalma sem látható. Ez utóbbi a gyakoribb. (kb a 10 ilyen kék TDK lemezemből mind ilyen problémás) Megírás után ellenőríztem őket, akkor jók voltak. Zárt helyen vannak a lemezek, karcmentesek és alacsony a páratartalom is. (30-40%). Kb 1 éve írtam meg őket.

Szerkesztette: des 2008. 12. 30. 18:14 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2069 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 12. 30. 18:44

Idézet: des - Dátum: 2008. dec. 30., kedd - 18:12

Az létezik, hogy a dvd íróm (lg gsa4160b 4-nél több éves már szerintem) nem "szeret" bizonyos lemezeket? Vagy inkább valószínübb, hogy csak kifogtam jó pár rossz lemezt?

LG köztudottan nem a legjobb cucc, ha finoman fogalmazok. Ha annó más cuccban ellenőrizted, aztán mostanra elromlott, akkor a lemez is lehet kuka. 2 opciós a dolog :-)
Make love not Wor.

#2070 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 30. 19:09

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. Dec. 30., Tuesday - 18:44

LG köztudottan nem a legjobb cucc, ha finoman fogalmazok. Ha annó más cuccban ellenőrizted, aztán mostanra elromlott, akkor a lemez is lehet kuka. 2 opciós a dolog :-)

Aham. Mondjuk nincs sokat használva az író. De pesze attól még gyengélkedhet. Majd jobban figyelek ezentúl. LG -> nekem a kezdetek óta seekelésnél, fejmozgásál elég hangosan nyöszörög és a ram lemezemet néha látja, néha nem. pf. nem is veszek többet ilyet. De egyébként más lemezekkel okés.
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2071 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 30. 19:10

Ha az újabb lemezekkel van csak baja, akkor lehet, hogy firmware frissítés megoldja (ha készítenek még hozzá egyáltalán).

#2072 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 30. 19:14

Idézet: FakeJack - Dátum: 2008. Dec. 30., Tuesday - 19:10

Ha az újabb lemezekkel van csak baja, akkor lehet, hogy firmware frissítés megoldja (ha készítenek még hozzá egyáltalán).

Hm. Erre nem is gondoltam. Anno mondjuk egyszer frissitettem a firmware-t, aztán azóta nem foglalkoztam már vele. Ezt megpróbálom. Legalább a ram lemeznél lehet használ. :) thx. Ha nem is csinálnak már hozzá többet, ami nekem van annál biztos találok újabb verziót.

Szerkesztette: des 2008. 12. 30. 19:16 -kor

#2073 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 31. 02:32

http://us.lgservice.com/index_b2c.jsp -> Search mezőbe: GSA-4160B -> GSA-4160_A306.exe letölt. Asszem LG-knek van annyi nyűgje, hogy frissítés idejére egyedüli eszközként (és azon belül is Masterként) kell lógnia az IDE vezérlőn.

#2074 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 31. 18:05

Idézet: FakeJack - Dátum: 2008. Dec. 31., Wednesday - 2:32

http://us.lgservice.com/index_b2c.jsp -> Search mezőbe: GSA-4160B -> GSA-4160_A306.exe letölt. Asszem LG-knek van annyi nyűgje, hogy frissítés idejére egyedüli eszközként (és azon belül is Masterként) kell lógnia az IDE vezérlőn.

Sajna  A306 van nekem is. Azóta meg nincsen újabb. szóval...

#2075 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 31. 19:59

Akkor nem erdemes copni vele. Inkabb vegyel ujat es megsporolsz par soralatetet. :)

#2076 Felhasználó inaktív   tom007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 19:29

Most írtam egy dvd-t és kb 20%-nál megállt, mert a vinyó nagyon töredezve van. Kerregett sokat, majd folytatta az írást. Végig is ment, a nero saját ellenőrzője is végig ment, azaz a lemez jó. A meghajtó teszt-ben ilyen a lemez:
Kép
Ez mennyire jó? A lemez: TDK médiakód: TTH02 írási sebesség: 4x

#2077 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 21:03

Sziasztok!

Ki szoktam írni a képeimet 2 példányban. Van egy sima és egy backup lemez. Sajnos most nincsenek jó minőségű (Tayio-Yuden a jó) lemezeim, csak valami SONY08D1.

Ezeket az írom elég gyatrán írja. Próbáltam mindent pedig. Plextor PX-755A az író. Csináltam vele írási stratégiát. Próbáltam 6x sebességgel, próbáltam 8x sebességgel is.

Tele van PIE és POE hibákkal, ha burst tesztet futtatok rajta. Olvassa, de gyatrán. Mivel a képek fontosak, ezért be fogok szerezni minőségi lemezeket és újra átírom hamarosan. A hozzáértő kollégák mit olvasnak ki a képekből, nagyon rossz minőségűek a lemezeim?

Kép

Kép

Köszönöm a szakértést!

Üdv!
.
.
.

#2078 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 06:39

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 22:03

Ki szoktam írni a képeimet 2 példányban. Van egy sima és egy backup lemez.

Én dvd és cd lemezre is ki szoktam írni a képeket.(családi fotók)
2 ugyanolyan típusú dvd lemezben én nem bíznék annyira.
Igaz hogy cd-ből több kell, de én 10-20 év múlva is vissza szeretném őket nézni. (gondolom addigra jön valami új adattároló, és megy a backup arra is - a cd sem örökéletű, de a legelső 1997-es cd lemezem még pl. olvasható)

A képedről meg majd nyilatkoznak a hozzáértők, de nekem soknak tünnek azok a hibák.

#2079 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 22:01

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2009. febr. 20., péntek - 6:39

Én dvd és cd lemezre is ki szoktam írni a képeket.(családi fotók)
2 ugyanolyan típusú dvd lemezben én nem bíznék annyira.
Igaz hogy cd-ből több kell, de én 10-20 év múlva is vissza szeretném őket nézni. (gondolom addigra jön valami új adattároló,   és megy a backup arra is - a cd sem örökéletű, de a legelső 1997-es cd lemezem még pl. olvasható)

A képedről meg majd nyilatkoznak a hozzáértők, de nekem soknak tünnek azok a hibák.

Nekem is soknak tűnik. Az egyik lemezen be is lassult a másolás, aztán megszakadt teljesen. Most vinyón is fenn van ez a lemez. Ez nem jó perspektíva így.

Periódikusan ki szoktam írni azt, ami fontos. A 2 lemez már segít, de tudom hogy eltérő típus és külön helyen tárolás dukálna. Sajnos ahogy gyűlnek a fotók úgy lesz ez egyre aggasztóbb probléma. A DVD lemezekben nem igazán bízok, 2 évente szerintem muszáj lesz újraírni őket.

Ha nem csak hobbiból nyomnám, akkor már valami komolyabb NAS és szalagos megoldáson is agyalnék. Ezek a fényes korongok átmeneti megoldásnak jók csak.

Mondjuk annál még jobb, mintha a vinyón gyűlik csak :think:

Következő héten alighanem rendelek Tayio-Yuden MID-es lemezeket, nem szeretném "elpárologtatni" a régi képeimet.

Ha lesz, akkor berakok arról is diagnosztikát.

Üdv!
.
.
.

#2080 Felhasználó inaktív   tom007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 23:57

Megint írtam dvd-t, megint megállt és folytatta. Most kb 90%-nál. Túl töredezett a vinyó. Csináltam egy Lemez minőség tesztet, ami ezt mutatja:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Mennyire jó?

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106