HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#2121 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 25. 16:39

Idézet: Tomi Filth - Dátum: 2009. máj. 23., szombat - 18:33

...Tudtok nekem olyan DVD iró/olvasót ajánlani, amely a régebbi, rózsaszín színű Ritek G04-es lemezeimet vissza tudja olvasni? Nagyon sok ilyen lemezem van, és sajnos most vettem észre, hogy minden 3-4. rossz.

Létezett ilyen, a Pioneer gyártotta SCSI csatolófelülettel. Igaz hogy csak 8x-osan olvas, de azokat a lemezeket is símán megeszi amiker a mai „csoda” írók-olvasók nem is látnak! A mai napig ezt használom adatmentésre.

(nem arról az ocsmány, bugyirózsaszínű Aritáról van szó?)
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2122 Felhasználó inaktív   Birkuc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 01. 12:25

na gyerekek, vettem 75 db TDK DVD -t, médiakód viszont ezúttal nem TTH02, hanem:

MBI 01RG40

ismeri valaki? tapasztalatok?

(az előző témához meg: a TDK TTH02 + LG író kombináció nálam 4-5 éve problémamentesen megy, a legrégibb lemezek is mindmáig tökéletesek, max akkor van gond ha fizikailag is sérült /karc stb/, egyetlen egyszer futottam bele egy hibás /vagy hamis/ szériába)

Szerkesztette: Birkuc 2009. 07. 01. 12:35 -kor

#2123 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 01. 14:27

Idézet: Tomi Filth - Dátum: 2009. máj. 23., szombat - 18:33

Sziasztok!

Tudtok nekem olyan DVD iró/olvasót ajánlani, amely a régebbi, rózsaszín színű Ritek G04-es lemezeimet vissza tudja olvasni? Nagyon sok ilyen lemezem van, és sajnos most vettem észre, hogy minden 3-4. rossz.
Pioneer és LG dvd írókkal próbálom visszaolvasni őket. A PIO meg sem ismeri, az LG megismeri, de igen lassan, 20-150KB/s sebességgel tudja csak másolni, majd kiakad 2-4% -nál, és sehova onnan.

Létezik valamilyen komolyabb író, amely esetleg érzékenyebb fejjel rendelkezik, és vissza tudná olvasni a lemezeket? Járt már valaki így?

Köszi mindenkinek!

Tomesz.

Remélem, nem írok túl későn.
Lehetséges, hogy szoftveresen kellene próbálkoznod az adatok visszaszerzésére. Ha az LG felismeri, akkor azzal próbálkozz és töltsd le ezt: Download Link
A linkre kattintva vársz egy kicsit, majd letöltöd.

Anno én jópár CD-t olvastattam vele vissza majdnem 100%-os sikerrel. A programon belül kell kiválasztani a forrásfájlt, valamint a célmappát. Olvashatatlan adatok esetében nagyon lassan is dolgozhat, hosszú órákat vehet igénybe, de egy próbát megér.

Az Arita lemezek nem éppen a legjobbak. Bár nekem van itthon pár 3-4 éves, és még tudok róluk olvasni.

#2124 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 01. 22:19

Idézet: Birkuc - Dátum: 2009. júl. 1., szerda - 13:25

na gyerekek, vettem 75 db TDK DVD -t, médiakód viszont ezúttal nem TTH02, hanem:

MBI 01RG40

ismeri valaki? tapasztalatok?

Egyesek szerint a poháralátét kategória:
Verbatim MBI 01RG40 the worst dvd

#2125 Felhasználó inaktív   Birkuc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 02. 07:52

Idézet: Orgi - Dátum: 2009. júl. 1., szerda - 22:19

Egyesek szerint a poháralátét kategória:
Verbatim MBI 01RG40 the worst dvd

szívás, akkor valahogy el kell passzolnom ezeket vmi lúzernek, egyelőre még van kb 40 db TTH02 -esem az előző vételből

legközelebb remélem szerencsésebb leszek, csak ugye sosem tudhatod előre mi van a dobozban...nem is értem miért nincs még rá szabály hogy  MID et is írják rá a dobozra...

#2126 Felhasználó inaktív   Birkuc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 02. 08:31

na próbaképp dugig (4490MB) írtam egyet filmekkel, gépre visszamásolásnál pedig sztem olvasási sebességrekordom lett, 22.000 KB/sec ig felment amit a képben is mellékelek

a Nero extra progijai közül melyiket érdemes ráereszteni tesztelés céljából?

persze tudom hogy a friss olvasás és teszt nem számít, csak hónapok múltán derül ki mi a helyzet, addig meg elvileg kihúzom a meglévő TTH02 esekkel.

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  22k.gif (0byte)
    Letöltések:: 0

#2127 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 02. 10:32

Idézet: Birkuc - Dátum: 2009. júl. 2., csütörtök - 9:31

na próbaképp dugig (4490MB) írtam egyet filmekkel, gépre visszamásolásnál pedig sztem olvasási sebességrekordom lett, 22.000 KB/sec ig felment amit a képben is mellékelek

...

Csak óvatosan, ugyanis a commander nem a lemezről való leolvasás sebességét méri! Ha a lemez "végét" előzőleg beolvastattad, könnyen lehet, hogy a sebesség megugrik, a memóriába történő cache-elés miatt. Nekem mondjuk tipikusan filmek(avi) elején csinálja, hogy amibe beletekerek, annak az elejét, ameddig tekertem, másolásnál halál gyorsan olvassa, majd utána visszaesik a sebesség "normál" értékre...

A Nero-nak a cdspeed-je kiválóan alkalmas, s valóban, konkrétan a lemezről való olvasás sebességét méri, ábrázolja.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2128 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 02. 15:47

Idézet: Birkuc - Dátum: 2009. júl. 2., csütörtök - 9:31

Nero CD-DVD Speed 4.7.7.16
vagy
Opti Drive Control

Mondjuk az írók döntő többsége nem tud valós disc quality-t, ha jól tudom egyelőre nagyjából a Lite-on és Benq modellek alkalmasak rá.

Szerkesztette: Orgi 2009. 07. 02. 15:49 -kor

#2129 Felhasználó inaktív   Birkuc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 03. 10:13

természetesen a commander nem a cacheből szedte, az egész másolás során folyamatosan gyorsult ahogy az lenni szokott, 20.000 fölé az utolsó kb 20 % ban ment

egy naposan még tökéletes a Nero CDSpeed Scandiskje és átviteli tesztje szerint is, utóbbi 17x es olvasási sebességet mért maximumnak, 12.5x öset pedig átlagosnak

#2130 Felhasználó inaktív   Birkuc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 19. 07:15

na eltelt 7 hét, azaz közel 2 hónap, és a lemez tesztjei most is ugyanazokat az eredményeket hozza, még a végén kiderül hogy nem is rossz ez a MID

#2131 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 19. 21:50

Idézet: pittti - Dátum: 2009. máj. 25., hétfő - 16:39

Létezett ilyen, a Pioneer gyártotta SCSI csatolófelülettel. Igaz hogy csak 8x-osan olvas, de azokat a lemezeket is símán megeszi amiker a mai „csoda” írók-olvasók nem is látnak! A mai napig ezt használom adatmentésre.

(nem arról az ocsmány, bugyirózsaszínű Aritáról van szó?)

De, arról a bugyirózsaszín aritáról van szó. Nagyon kakik. :( Pedig kistesóik (2x 4x lemezek) hibátlanok, van ami 7 éves, és minden gond nélkül vissza tudtam olvasni, az összeset!

lehet még valahol ilyen DVD írót venni esetleg? Tudszmondani egy linket a pontos típusról? Köszi.

Tomesz.

#2132 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 19. 22:21

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2009. júl. 1., szerda - 14:27

Remélem, nem írok túl későn.
Lehetséges, hogy szoftveresen kellene próbálkoznod az adatok visszaszerzésére. Ha az LG felismeri, akkor azzal próbálkozz és töltsd le ezt: Download Link
A linkre kattintva vársz egy kicsit, majd letöltöd.

Anno én jópár CD-t olvastattam vele vissza majdnem 100%-os sikerrel. A programon belül kell kiválasztani a forrásfájlt, valamint a célmappát. Olvashatatlan adatok esetében nagyon lassan is dolgozhat, hosszú órákat vehet igénybe, de egy próbát megér.

Az Arita lemezek nem éppen a legjobbak. Bár nekem van itthon pár 3-4 éves, és még tudok róluk olvasni.

Nem késő, jelenleg is aktuális a probléma! Letöltöttem, installálom, és kipróbálom. Ha jól olvastam, akkor ez nem csinál mást, csak addig próbálgatja megállás nélkül, ameddig nem sikerül neki leolvasnia?

Köszi:

Tomesz.

#2133 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 19. 22:32

Nem kell telepíteni, csak letöltöd és indítod...

Ha jól gondolom, a lemezeken levő hibajavító kódokból próbálja meg visszaállítani a sérült szektorokat, azt nem merem kijelenteni, hogy addig olvassa, míg helyre nem állítja (ami időnkét igencsak hosszú időbe telhet), de ahogy írtam ezelőtt is egy próbát megér.

#2134 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 19. 23:23

Idézet: Tomi Filth - Dátum: 2009. aug. 19., szerda - 21:50

lehet még valahol ilyen DVD írót venni esetleg? Tudszmondani egy linket a pontos típusról? Köszi.

Tomesz.

Van egy olyan érzésem hogy ma már sehol, legalábbis újonnan nem. Használtcikkes aukción (Vatera - TeszVesz) esetleg, bár ez zsákbamacska, kérdéses az állapot, lehasználtság, stb. Egyébként nem író, csak síma olvasó.

Jómagam kb. 5 éve vettem belőle kettőt (válogatott példányok, kifejezetten adatmentési célzattal), az egyik sajnos már elhalálozott, de a másik még bírja. Nem számoltam, de biztos hogy már ezernél több DVD-t mentettem vele. Sokkal több hibás lemez van mint gondolnád.
Példa: reklámstudió rendszeresen ment, hetente írják az anyagot lemezre. 3 év múlva vesznek elő egyet mert kell(ene!), olvashatatlan. Nézik a másikat, az is. A hetven darabból kb. negyven - ez már majdnem elég ok az öngyilkossághoz!
Pesti adatmentő cég (világhírű!) árajánlata 50.000 Ft/db.

Még az volt a szerencséjük, hogy közben megtaláltak - így pontosan az 1/10-ből megúszták.

És még mennyi ilyen eset volt!

Szóval - megszolgálta az árát a kis Pioneer...

#2135 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 08. 19. 23:42

SCSI, SLOT-IN-es verzió?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2136 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 20. 08:24

Idézet: didyman - Dátum: 2009. aug. 19., szerda - 23:42

SCSI, SLOT-IN-es verzió?

Pontosan, nem tálcás. DVD-305S

Szerkesztette: pittti 2009. 08. 20. 08:36 -kor

#2137 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 20. 09:38

Idézet: pittti - Dátum: 2009. aug. 20., csütörtök - 9:24

Pontosan, nem tálcás. DVD-305S

Az nem 8x-os, hanem 16x-os. Nekem is olyan van. Mondjuk annyira nem vagyok elájulva a nehéz esetek olvasásától (vadiújonnan vettem pár éve, dobozos), de lehet, hogy a két Plextor mellett nem tűnik ki annyira :D . Ellenben pillanatok alatt ismer fel bármilyen lemezt, öröm vele dolgozni, mert gyors meghajtó minden tekintetben. Egy mai ODD-nek ilyennek kéne lennie, nem hosszú másodperceket szüttyögnie a dögnehéz optikával a lemez alatt.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2138 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 20. 09:52

Idézet: didyman - Dátum: 2009. aug. 20., csütörtök - 9:38

Az nem 8x-os, hanem 16x-os.

Mondjuk itt 10x-esnek írják, de lényegtelen.
Van még ezen kívül 2 Plextor, 2 Pioneer és egy NEC íróm, + vagy 5 olvasóm - és az a gyakorlat, hogy az ezek által beolvashatatlan (nincs a meghajtóban lemez üzenet) lemezt az esetek legnagyobb részében símán olvassa. Ha nem, akkor is legalább olyan szinten látja hogy adatmentő szoftverekkel az adatok visszahozhatóak, vagy pedig az ISO fájlt lementve analizálható és menthető.

De mondom, annak idején ez a két példány vagy 50 db-ból lett kiválogatva 3 nap kemény tesztelés után - hiszen tudtam hogy milyen célra veszem.

Egyébként bocsánat, most látom ezen a linken hogy még kapható újonnan is, potom 155 dollárért.
(annak idején anno itthon jócskán többe kerültek!)

Szerkesztette: pittti 2009. 08. 20. 10:02 -kor

#2139 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 20. 10:08

Tényleg 10x-es, bár a linken konzekvensen "Ultimate Transfer Rate
DVD-ROM: up to 16X (19.2 MB/s)".

#2140 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 20. 10:17

Idézet: didyman - Dátum: 2009. aug. 20., csütörtök - 10:08

Tényleg 10x-es, bár a linken konzekvensen "Ultimate Transfer Rate
DVD-ROM: up to 16X (19.2 MB/s)".

"Ultimate Transfer Rate DVD-ROM: up to 16X (19.2 MB/s)" - Te is tudod, hogy ez a kemez külső szélén elméletileg elérhető legmagasabb olvasási sebesség.

Ha a teljes lemez olvasási idejét mérjük és átlagoljuk, egyik olvasó esetén sem több mint 8-10X-es.

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.