HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#2181 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 04. 07:24

Üzenet megtekintéseIdézet: byebye hwsw - Dátum: 2010. 09. 03. 21:23

Erre tudom a választ ha megbizható kell akkor ram lemez.Szlovákból lehet már szerezni 300ft körül és többet ér mint itthon milliókért vett bármelyik dvd-+rw.Bespájzoltam én is pár ilyet:
http://www.amazon.co...e/dp/B0002JZE00

A közelmúltban voltam Szlovákiában; ha ezt tudtam volna... :-) A tippet köszönöm!

Üzenet megtekintéseIdézet: byebye hwsw - Dátum: 2010. 09. 03. 21:23

Amugy nemtudom miért az aqua bol rendelsz milliókért,otthoni használatra szlovákbol is lehet rendelni törvényesen 15% ottani áfa megfizetésével és ki hozza a futár 1500 pénzért.Jó egy darabot nem érdemes így rendelni de gondolom az aqua se ingyen küldi ki a címre:)

"Milliókért"?

Szerintem elég korrekt kisker áraik vannak (bár a népszerűbb online boltokkal nem hasonlítottam össze őket), amellett itt Székesfehérváron toronymagasan a legolcsóbbak.

Megvettem most náluk a 160 Gigabyte-os WD AAJB IDE HDD-t, amiért 12.305 forintot fizettem. Ahogyan az "Árgép" oldalát nézegetem, egyetlen online boltból sem tudtam volna olcsóbban megvásárolni.

Amellett nem online rendelem náluk a DVD-t, hanem besétálok a boltba, s megveszem. :-)

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 09. 03. 22:12

Bocsi, nem figyeltem, mintha az egyik fényképen nem lett volna az AZO-felirat, ettől függetlenül akár gyanúsan azonos médiakódot is rejthetnek a dobozok, szóval írás szempontjából valóban feleslegesnek látszik aggódni. :)

Jól van, akkor beruházok az olcsóbb lemezekbe. ;-)

A 2510A nagyon jó gép, vagy 3 évig írhattam valami 1500-at, amit kidobott, azok valóban gyengék voltak. Megírta még a flexkorongot is. :) Amúgy érdemes FW-t cserélni, ha van frissebb persze. Melyik FW van fenn? (de amúgy volt olyan préselt lemez, amit nem olvasott..., de írónak kiváló)

Jelenleg a 2.19 verziószámú Firmware-el működik az író. A Firmware dátuma 2006. 11. 08. az Everest szerint.

8x-os sebességet nem ajánlom, mivel maga az író 8x-os végű (DVD+-R esetén persze). Általában nem szoktak se a lemez, se az író max. sebességével írni, a max. sebesség megközelítése (meg a min. sebességé is) általában "optimalizálatlanabb", bár ez csak ajánlás. 4x-esen jó lesz az szerintem.

Hmmm... a DVD-R lemezeket elvileg 12x-esen tudja írni ez az író az Everest szerint. :think: Ezért gondoltam, hogy a fent említett lemezekhez megfelelő sebesség lesz a 8x-os. De ha tényleg annyi a maximum, akkor majd 6x-os sebességen fogom írni a lemezeket. Ezen aztán ne múljék! :-)

BTW... van olyan segédprogram, amely segítségével a DVD íróm adatait, képességeit pontosan meg tudom nézni?

Érdemes figyelni, milyen sebességeket ajánl fel egy adott korong (MID) esetén, ugyanis minél kevesebbet, annál "rosszabbak" az esélyek, még akkor is, ha felajánlott sebességgel írsz (ennél a FW nem "adaptív", szóval más sebességgel nem is nagyon tudsz írni ezzel a szerkezettel).
[..]

"MID" alatt a lemez tényleges gyártóját érted, ugye?

Amúgy webshopoknál kár, hogy ritkán adják meg a MID-et, pedig az az igazi paraméter. [..]

Alapvetően nem szeretek webshop-okban vásárolni. Ilyen tétel esetén különösen nem érdemes. Nyilván megéri elgondolkozni akkor, ha drága alkatrészt, perifériát, vagy egy komplett konfigurációt vásárol az ember.

S tisztában vagyok az online rendelésre vonatkozó fogyasztóvédelmi előírásokkal is, de amennyiben bármilyen megrendelt alkatrész hibás, az engem illető garanciális jogokon túl a visszaküldés költségét nekem kell állni.

Ezt én felesleges kiadásnak, s "macerának" tartom. (Ráadásul nekem hírhedten nincsen szerencsém a termékekkel, bármit is vásároljak.)

Ezért aztán inkább betérek egy helyi, megbízható hírű kiskereskedésbe, s ott vásárolok. Ha gond van a termékkel, rögtön tudom orvosolni, ráadásul a hagyományos üzletben vásárlással még támogatom a hazai kiskereskedelmet is.

Üzenet megtekintéseIdézet: byebye hwsw - Dátum: 2010. 09. 03. 22:19

Újraírhatóba a sony accuCORE dvd+rw 4x vált be nállam amugy még csak drágán lehet beszerezni.Kint is lehet venni csak hengeresbe 25-50db packba,de a tokos az jobb nekem.

A tokos kiszerelésű CD-ket/DVD-ket én is jobban kedvelem. Nézegettem most a Media Markt-ban ezeket a SONY "accuCORE" lemezeket, de mivel semmit nem tudok róluk, nem mertem vásárolni belőlük.

Azt mondod újraírható lemezként megéri beruházni ilyenbe? Esetleg maradjak az "Advanced AZO+"-os Verbatim lemezeknél a DVD-RW kategóriában is?

OFF: Jól érzékelem, hogy sokkal kevesebb téma van ezen a fórumrészen, mint a fórummotor cseréjét megelőzően? :-s

Ráadásul kerestem, de egy árva, adathordozókkal kapcsolatos témát nem sikerült találnom. Azért itt tettem fel a kérdéseimet.

Emlékeim szerint régebben volt számos olyan fórumtéma, ami az írható médiával foglalkozott. Hol vannak most ezek? /OFF
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#2182 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 04. 11:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2010. 09. 04. 08:24

A közelmúltban voltam Szlovákiában; ha ezt tudtam volna... :-) A tippet köszönöm!

"Milliókért"?

Szerintem elég korrekt kisker áraik vannak (bár a népszerűbb online boltokkal nem hasonlítottam össze őket), amellett itt Székesfehérváron toronymagasan a legolcsóbbak.

Amellett nem online rendelem náluk a DVD-t, hanem besétálok a boltba, s megveszem. :-)

Azt mondod újraírható lemezként megéri beruházni ilyenbe? Esetleg maradjak az "Advanced AZO+"-os Verbatim lemezeknél a DVD-RW kategóriában is?

OFF: Jól érzékelem, hogy sokkal kevesebb téma van ezen a fórumrészen, mint a fórummotor cseréjét megelőzően? :-s

Ráadásul kerestem, de egy árva, adathordozókkal kapcsolatos témát nem sikerült találnom. Azért itt tettem fel a kérdéseimet.

Emlékeim szerint régebben volt számos olyan fórumtéma, ami az írható médiával foglalkozott. Hol vannak most ezek? /OFF

Ja 174 pénzé pl nem veszel tokos philips dvd-rw-t aquaba meg sehol boltokba.Ezért mondom az aranyárakat.http://www.burningme...ek/dvd+rw-47-gb
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2183 Felhasználó inaktív   nikola tesla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 17. 19:35

Aki szokott RAM lemezeket írni, nem tudja mitől van az, hogy csak egyszer tudok megírni egy RAM lemezt?

Az íróm nincsen lestrapálva, 20-25 lemeznél többet nem írtam vele,

adatlap szerint RAM-ot is ír/olvas, több lemezzel is így jártam.

Ötlet?

A raktárbázis a raktárbázison van. Ja-ja-ja. Kiküldtük tegnap, ma délelőtt.

#2184 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 17. 22:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Micimackó és a Tao - Dátum: 2011. 02. 17. 19:35

Aki szokott RAM lemezeket írni, nem tudja mitől van az, hogy csak egyszer tudok megírni egy RAM lemezt?

Az íróm nincsen lestrapálva, 20-25 lemeznél többet nem írtam vele,

adatlap szerint RAM-ot is ír/olvas, több lemezzel is így jártam.

Ötlet?

milyen filerendszerre van formázva a ram lemez?

Szerkesztette: byebye hwsw 2011. 02. 17. 22:41 -kor

Hádédész..

#2185 Felhasználó inaktív   nikola tesla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 22. 16:53

Üzenet megtekintéseIdézet: byebye hwsw - Dátum: 2011. 02. 17. 22:41

milyen filerendszerre van formázva a ram lemez?

UDF-re volt formázva, most viszont sem FAT32 sem UDF x.x rendszerben sem hajlandó formázni.

A lemez felülete szép tiszta, nem karcos. Nagyon vigyáztam rá, ráadásul nem is noname.

A formázás elkezdődik, majd kb 60%-nál hibát jelez.

Amúgy haveromnál is ue. a hiba, tök más gép, más író, más lemez, más oprendszer.

Egyszer írt a lemezére és onnantól meghalt a lemez.

Itt magával a technológiával lesz a bibi.

A raktárbázis a raktárbázison van. Ja-ja-ja. Kiküldtük tegnap, ma délelőtt.

#2186 Felhasználó inaktív   windydigital 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 06. 19. 14:21

Sziasztok!

Mi a véleményetek a Plextor PX-L871A és Plextor PX-L890SA írókról?
A hangjuk nem érdekel, csak precíz, pontos írás érdekel.
Dvd filmek archiválására kellene. Milyen lemezt ajánlotok hozzájuk?

Köszönöm!

#2187 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 19. 16:21

Üzenet megtekintéseIdézet: windydigital - Dátum: 2011. 06. 19. 15:21

Sziasztok!

Mi a véleményetek a Plextor PX-L871A és Plextor PX-L890SA írókról?
A hangjuk nem érdekel, csak precíz, pontos írás érdekel.
Dvd filmek archiválására kellene. Milyen lemezt ajánlotok hozzájuk?

Köszönöm!

hirtelen nem néztem utána hogy ezek új gyártmányok e,de ha igen akkor felejtős.Egy ideje a plextor olyan mint a tdk gyár,gyártat mindenkivel.Neve plextor csak.

Szerkesztette: djculture 2011. 06. 19. 16:22 -kor

Hádédész..

#2188 Felhasználó inaktív   Adler 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 06. 26. 22:55

Sziasztok!

Egy szokatlan kérdésem lenne.

Eredeti és írott DVD mellé rakhatok hangfalat? Lesz valami hatással a DVD lemezekre? Romlik-e a minősége?Mert valahol azt írják, hogy nincs hatással rá, valahol meg igen.

A hangfal egy Genius 6000-es 5.1-es hangfalszett része, pontosan a front része.

Válaszaitokat előre is köszönöm.

Szerkesztette: Adler 2011. 06. 26. 22:55 -kor

#2189 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 27. 11:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Adler - Dátum: 2011. 06. 26. 23:55

Sziasztok!

Egy szokatlan kérdésem lenne.

Eredeti és írott DVD mellé rakhatok hangfalat? Lesz valami hatással a DVD lemezekre? Romlik-e a minősége?Mert valahol azt írják, hogy nincs hatással rá, valahol meg igen.

A hangfal egy Genius 6000-es 5.1-es hangfalszett része, pontosan a front része.

Válaszaitokat előre is köszönöm.

Nem, nem rakhatsz. Mert a mélynyomó lerázza a könyvespolcról az Encilopedia Britannica-t és az meg sz@rrá töri a DVD-ket, akár írott, akár gyári. :omg:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2190 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 27. 18:59

[off] Go, Zsivány, go! [/off]
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#2191 Felhasználó inaktív   eisei 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 27. 19:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Adler - Dátum: 2011. 06. 26. 21:55

...
...

Ha ez most nem szívatás, akkor nyugodtan tedd mellé. Zsivaagoo-nak ne higgy, a genius 6000 nem ráz le semmit sehonnan, hamarabb megy szét a végfok :) A 6000-es hangfalai - kivéve a brümmögőt - azt hiszem le is vannak árnyékolva, de ha nem, ilyen pici mágneses sugárzást kibírnak a korongok mindennemű észlelhető károsodás nélkül.
--
eisei/nba

Commodore 64 PC | CBM6510@1Mhz | 64k 200ns 4164-2/MK4564N-20 dRAM | VIC II 6567 | SID 6581 | ActionReplayMkVII
WHAT? You never played X-com? What are you, an alien? - techtite.com

#2192 Felhasználó inaktív   Adler 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 06. 27. 20:26

Üzenet megtekintéseIdézet: eisei - Dátum: 2011. 06. 27. 19:54

Ha ez most nem szívatás, akkor nyugodtan tedd mellé. Zsivaagoo-nak ne higgy, a genius 6000 nem ráz le semmit sehonnan, hamarabb megy szét a végfok :) A 6000-es hangfalai - kivéve a brümmögőt - azt hiszem le is vannak árnyékolva, de ha nem, ilyen pici mágneses sugárzást kibírnak a korongok mindennemű észlelhető károsodás nélkül.

Nem szívatás. Köszönöm a választ. :respect: :respect:

#2193 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 27. 20:29

Amikor a szamár alá adják a lovat… :mirror:

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2194 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 28. 09:15

Üzenet megtekintéseIdézet: eisei - Dátum: 2011. 06. 27. 20:54

A CD/DVD-n nem mágneses momentumok tárolják a biteket. Tessék megjegyezni!
Tehát sem statikus, sem változó elektromos/mágneses erőtér nem tesz bennük kárt mindaddíg, amíg nem olyan erős, hogy egyéb módon okozzon fizikai károsodást.

Floppy, pendrive és HDD pedig mágneses momentumok alapján/elvén tárol adatot.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2195 Felhasználó inaktív   eisei 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 28. 10:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 06. 28. 09:15

A CD/DVD-n nem mágneses momentumok tárolják a biteket. Tessék megjegyezni!
Tehát sem statikus, sem változó elektromos/mágneses erőtér nem tesz bennük kárt mindaddíg, amíg nem olyan erős, hogy egyéb módon okozzon fizikai károsodást.

Floppy, pendrive és HDD pedig mágneses momentumok alapján/elvén tárol adatot.

Egzakt káros mező érték tippet azért nem írtam, mert nem hallottam még olyan kísérletről, ahol a dvdk mágneses ellenállását mérték volna. (Most utólag átolvasáskor jutott eszembe, hogy a cd és a dvd is megfelel valamely hadi elvárásnak, ott csak megkínozták őket így is) Ha jól tudom félmillió gauss körül van az állandó plafonja, amit úgy elő lehet állítani földi körülmények között, hogy az előállító szerkezeteket ne szakítsa szét a mágneses mező. Szerintem egy árnyékolatlan hangfalból pár gauss tud csak kiszökni. (Mérni nem mértem az én 5000-esemet, műszerem nincs sajna). Van erről valakinek valami infója? (már ha nem nagyon :offtopic: a téma)
--
eisei/nba

Commodore 64 PC | CBM6510@1Mhz | 64k 200ns 4164-2/MK4564N-20 dRAM | VIC II 6567 | SID 6581 | ActionReplayMkVII

#2196 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 30. 07:46

Üzenet megtekintéseIdézet: eisei - Dátum: 2011. 06. 27. 20:54

... ilyen pici mágneses sugárzást kibírnak a korongok mindennemű észlelhető károsodás nélkül. ...

Mágneses sugárzás nincs, helyette van (elektro)mágneses erőtér. :omg:

Az pedig csak valami akkora erejű, ami kárt okozhat az ilyen optikai elven működő lemezekben, amit otthon nemigen fogunk előállítani.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2197 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 30. 07:53

Üzenet megtekintéseIdézet: eisei - Dátum: 2011. 06. 28. 11:20

... Szerintem egy árnyékolatlan hangfalból pár gauss tud csak kiszökni. ...

Egyezzünk meg annyiban, hogy nem szökik ki, hanem körülötte (mármint a(z) (elektro)mágnes(ek) körül) alakul ki az erőtér, ami ott van és kész. Nincs semmiféle sugárzás.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2198 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 30. 10:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 06. 30. 08:46

..., helyette van (elektro)mágneses erőtér. :omg:

Magyarázza már el kend nekem, hülye vegyészmérnöknek, hogy mi/milyen az az elektromágneses erőtér? :D Az egyszerre rugdossa a tököt meg a mákot?
(Elektromágneses sugárzásról tudom, hogy micsoda.)

#2199 Felhasználó inaktív   eisei 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 30. 12:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 06. 30. 07:53

Egyezzünk meg annyiban, hogy nem szökik ki, hanem körülötte (mármint a(z) (elektro)mágnes(ek) körül) alakul ki az erőtér, ami ott van és kész. Nincs semmiféle sugárzás.

Én úgy tudtam, hogy a mágnestől távolodva az erővonalak egyre ritkábbak lesznek, ha ez igaz, a kiszökés kifejezéssel nincs semmi baj. De ha tévedek, akkor bocs, rég tanultam már a fizikát. A másik észrevételed szerintem is jogos: itt mágneses térről, mem elektromágneses sugárzásról van szó, sietve körmöltem. De ettől még nem kerültem közelebb a válaszhoz, hány genius 6000 eszik meg egy DVD-t <-- helytelen írói kép, tudom.

Ja és igen, Grammar Nazi én is tudok lenni: Az elektromágneses tér helyesen elektromágneses tér, nem elektromágneses erőtér, a mágneses erőtér pedig nem elektromos, csak az hozza létre, így az (elektro)mágneses erőtér is helytelen. :hemuveg:

Innen én kiszálltam, trollkodni nem fogok és nem is etetek :D
--
eisei/nba

#2200 Felhasználó inaktív   Loli41 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Facebook tag

Elküldve: 2011. 08. 28. 12:07

sziasztok, lehet hogy rossz topicba írok, elnézést akkor érte

Az lenne a problémám, hogy vásároltam verbatim DVD-R lemezeket, MID: MCC 03RG20
A dvd íróm egy ASUS DRW-1814BLT. Három filmet írtam eddig meg ebből, mindegyik akad. Tényleg annyira rossz minőségű a lemez, vagy az íróm nem kompatibilis vele?
Csináltam vizsgálatot a dvd-ről, de igazából nem értek hozzá hogy el tudjam dönteni hogy a lemez rossz, vagy az író. Tudnátok e esetleg javasolni olyan írót ami ezeket viszi? 50 db-ot nem szeretnék a kukába dobni ha nem muszáj.

Előre is köszi a választ

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.