Idézet: mrzool - Dátum: 2004. jún. 16., szerda - 14:49
Egyfajta UNIX rendszer. Google.
Azért látszik, hogy van egyfajta tekintélyelv a fórumon. PPeternek mintha elsőre 'elhitted' volna ezt az újfajta mértékegység dolgot, pedig én még hivatalos linkkel is alátámasztottam...
Valamit hallottam róla régebben, de akkor is csak hasonlókat váltott ki belőlem, mint most. A linkek meg néha "linkek". Sajnos, ma már a fene se tudja, hogy kinek hihet. PPeternek valóban nagy tekintélye van és valóban sokkal jobban hiszek neki, mint egy új vendégnek (függetlenül attól, hogy az új vendégnek igaza van vagy sem). Sajnos (ha visszaolvasol) nagyon sok félreinformálást képesek az új vendégek elkövetni. Tudom, ez meg így egyfajta besorolás mindenféle informálódás nélkül, de ez van.
Egyébként meg ott rontották el, hogy valamikor réges-régen bevezették ezt az 1024-es váltószámot.
Mert hát ha azt mondom, hogy SI, akkor a kilo az 1 000, a mega meg 1 000 000. Szerintem ezt a "régi hibát" most korrigálják, de már nagyon beleivódott az emberekbe ez a váltószám (az 1024) és ezért hagyják meg, de más névvel.
Google: Gondoltam rá, de mondom kidob nekem 88 000 oldalt és akkor aztán bogarászhatok. Így volt egyszerűbb.