DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel
Elküldve: 2004. 07. 07. 14:02
Szóval, amit én a Princo-ról hallottam:
Elvileg 2 féle minőségű lemez létzik:
Van szar minőségű (netes?)
és pindurnyit jobb minőségű!
Onnan lehet a kettőt megkülönböztetni, hogy a jobbnak a középső sávjában a kódsorozat "4X"-el kezdődik. Lehet, hogy baromság, nem tudom. Javítsatok ki, ha hülyeséget írok!
Elküldve: 2004. 07. 07. 14:27
Idézet: [Chris - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 10:57
Még nem írtam RW-t multisession-ben - asszem nem is lehet
szerk: Nálam többnyire 100-200 Megánként gyűlik a cucc, így az első lépés az CD-RW. 3-4 CD-RW anyagát küldöm aztán a DVD+RW-re, utána megint a CD-RW-n gyűjtöm és a végén pedig megy az egész egy DVD-R-re. Most már valszeg +R-re. Ugyanis eddig egy Toshiba SD-R 5002 volt a masinában, az pedig csak -R/-RW. Yah, és a Nero-ban az adatvisszaolvasást mindig bekapcsolom
Szerkesztette: Henci Papa 2004. 07. 07. 14:34 -kor
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)
Elküldve: 2004. 07. 07. 14:37
Lehet muszaj lesz egy DVD-RAMos LG megiscsak? UDF-re formazott DVD+-RW letezik? Ilyet probaltal mar?
Elküldve: 2004. 07. 07. 14:42
Idézet: [Chris
UDF-re formazott DVD+-RW letezik? Ilyet probaltal mar?
Asszem a kérdés erejéig láma lettem
szerk: Megnéztem. A DirectCD-t és társait nem komálom -> nem használom.
Szerkesztette: Henci Papa 2004. 07. 07. 15:23 -kor
Elküldve: 2004. 07. 07. 16:01
Igazából kiváncsi lennék mi alapján ítélünk egy adott márka felett ? Esetleg saját hosszas tapasztalat, vagy jópofa "teszt"-ek olvasása alapján ?
OFF...
Elküldve: 2004. 07. 07. 16:26
Idézet: Scott - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 17:01
Igazából kiváncsi lennék mi alapján ítélünk egy adott márka felett ? Esetleg saját hosszas tapasztalat, vagy jópofa "teszt"-ek olvasása alapján ?
OFF...
Nem szoktam riposztolni ilyen támadásokra, de most kivételesen megteszem:
1. Nem húzom le őket előszeretettel - minden meghajtót az alapján értékelek, amit tapasztalok a használata során... Írtam le én már Plextor íróról is (pl. PX-504A), hoy jobb lett volna nem piacra dobni.
2. Hosszasan használom őket, mivel hivatalból tesztelem a lemezeket, írókat, kellékeket...
3. Mert egyrészt szakmai újságíróként teszteket, cikkeket írok róluk immáron 6 éve...
4. ... valamint lemezek, hardverek forgalmazásában is közreműködöm, archiváló rendszereket rakok össze cégeknek, illetve sokszorosítással (is) foglalkozom rendszeresen (sok más egyéb mellett).
Jelen pillanatban 6 különböző típusú író van folyamatos üzemben nálam, mintegy 10 féle írható lemezzel próbálgatom őket: én 200 lemezt van amikor 2 nap alatt írok meg, nem egy év alatt, tehát engedtessék meg, hogy leírjam az így szerzett tapasztalataim alapján kialakult véleményem egy-egy hardverről, avagy alapanyagról. Ráadásul naponta tucatnyi felhasználótól kapok első kézből visszajelzéseket, amit ugyan fenntartással kezelek, de még mindig jobb források, mint a "láttam valakit aki már látott olyan embert akinek volt olyan író/lemez a unokatestvére kollégiumi szobatársának az anyósánál" jellegű netes beböfögések (tisztelet a kivételnek).
Használd egészséggel az LG íródat: én soha nem írtam olyat, hogy "LG sucks", meg hülye az aki LG-t vesz, csupán leírtam a sommás véleményem: középszerű, olcsó, kommersz termék: évi párszáz lemezre több, mint tökéletes.
Elküldve: 2004. 07. 07. 16:52
Ez érzésem szerint ellentmondásos. Ha évi párszáz lemezre több, mint tökéletes , akkor nem igazán értem mi a negatívum, amiben középszerű, kommersz.
Ha olcsóságról beszélünk az általad ajánlott termék(ek) is ebbe az árkategóriába tartoznak, ezek szerint azok is kommerszek ?
Úgy érzem az igen nagy többség ( ha nem mindenki ) nem DVD sokszorsító üzemet szeretne nyitni ahova "olcsó" írót keres, amivel évi több ezer lemezt lehet megírni, hanem egy elérhető árút, ami egy átlag embernek a mindennapi használatra tökéletes. Ebbe a kritériumba szerintem az általam említett típus belefér.
Ha nap, mint nap írók sokaságát teszteled, akkor biztos találkoztál már ezzel a modellel is, kiváncsi lennék egy-két ellenérve ( természetesen nem bagatel érvekre gondolok, hogy középszerű, kommersz..stb ) ?
Elküldve: 2004. 07. 07. 17:50
Idézet: Scott - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 17:52
Ez érzésem szerint ellentmondásos. Ha évi párszáz lemezre több, mint tökéletes , akkor nem igazán értem mi a negatívum, amiben középszerű, kommersz.
Ha olcsóságról beszélünk az általad ajánlott termék(ek) is ebbe az árkategóriába tartoznak, ezek szerint azok is kommerszek ?
Úgy érzem az igen nagy többség ( ha nem mindenki ) nem DVD sokszorsító üzemet szeretne nyitni ahova "olcsó" írót keres, amivel évi több ezer lemezt lehet megírni, hanem egy elérhető árút, ami egy átlag embernek a mindennapi használatra tökéletes. Ebbe a kritériumba szerintem az általam említett típus belefér.
Ha nap, mint nap írók sokaságát teszteled, akkor biztos találkoztál már ezzel a modellel is, kiváncsi lennék egy-két ellenérve ( természetesen nem bagatel érvekre gondolok, hogy középszerű, kommersz..stb ) ?
Fogalmazzunk úgy: nem létfontosságú adatok tárolására (pl. pótolható játékfilmek), abban az esetben, ha a teljeskörű kompatibilitás (sokféle asztali lejátszóban történő hibátlan használat) nem feltétlenül szükséges, akkor megfelel. De ha felmerül az igénye annak, hogy a kiírt anyagot a lehető legnagyobb biztonsággal vissza tudd olvasni a lehető legtöbb meghajtóban, akkor bizony már nem megfelelő. Ugyanazt az anyagot, ugyanolyan sebességgel egyforma lemezekre megírva a hasonszőrű Pioneer íróval készült lemezen kevesebb hibás pont van, 8-10 asztali lejátszóban kipróbálva (persze jó nagy adatvitelt használó MPEG-2 anyag a teszt kedvéért) az LG-vel írt lemez néha meg-megugrik. De hogy lásd, mennyire nem vagyok elégedett úgy nagy általánosságban aze gyre inkább csak a kommersz igényeket kiszolgálni igyekvő PC-s piac optikai adattároló eszközeivel: ha fontos adatokat írok ki, mindig legalább kétféle íróval, kétféle lemezre archiválok, mert bizony tudomásul kell venni: az elérhető árú, hétköznapi CD/DVD-R(W) technológia messze nem 100%-os. De vannak különbségek: ezeket a kis különségeket fizeted meg egy Plextor, Pioneer, Yamaha CD/DVD íróban - persze egy kicsit a márkanevet is meg kell fizetni, de azt hiszem ez minden piaci szegmensben így van, a papírárutól az autókig.
Miért lenne ellentmondásos a "kommersz" és a "tökéletes"? A kommersz nem feltétlenül pejoratív jelző, csak egyes marketingesek szeretik úgy használni. Az eladható, átlagos, jó ár/teljesítmény arányú termékek népszerűek: ahogy az LG írók is. Csak éppen van egy kis bibi (és ezt nagyon sokan nem tudják megérteni, megemészteni): vannak bizonyos helyzetek, felhasználói igények, ahol előbb jön be a minőség, adatbiztonság kérdése, és csak utána következik az ár.
Elküldve: 2004. 07. 08. 10:45
A Mercedes meg nem.
Ettől Te/Én/Ő/sokszázezer ember gond nélkül használja a Swift-et. (Én csak szeretném..., nem az van otthon), semmi baja nincs vele, átlagos használat mellett (évi 10-30ezer km).
Többet nem tudok mondani, kérem kapcsolja ki.
Elküldve: 2004. 07. 08. 10:51
Idézet: Scott - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 17:01
OFF...
PPéter nem olvassa, hanem készíti a teszteket.
Egyszer vegyél már egy Guru-t... vagy mi a frász, Gamer-t.
Szerkesztette: worxland 2004. 07. 08. 10:51 -kor
Elküldve: 2004. 07. 09. 18:17
Idézet: worxland - Dátum: 2004. júl. 8., csütörtök - 11:51
Egyszer vegyél már egy Guru-t... vagy mi a frász, Gamer-t.
Minek vegyen?
Elküldve: 2004. 07. 10. 06:50
Elküldve: 2004. 07. 13. 01:51
Egyébként én 2x-en írtam a princot ("A" osztálynak titulált valahonnan importált), és fél éves lemezeimet a néztem, és működtek rendesen. Azért megilyedtem hirtelen, hogy nem fognak, de remegve raktam be a kis méredrága 15e ft-os philips asztali olvasóba....
Tehát akkor ha helyes a következtetésem, akkor nem az LG írók a rosszak, hanem sok a hibás, de ha műxik, akkor a princo lemezeket azt jól írja. Vagy még várjak egy picit azzal, hogy jó?
Holnap dél körül megyek új íróért, tehát addig áruljátok el, hogy milyen írót érdemes szerezni, ami a nálam található princo lemezeket szereti adott esetben. Van rá kb. 25 pénzem, tehát kizárva a túl drága cucc. Jah, és ne mondja senki, hogy vegyek plextort, mert azzal rosszabbak a tapasztalataim valamiért, mint az LG-vel...
Ébredés után visszanézek, addig is legyetek jók és szép kövérek. Kivéve a lányok!
Elküldve: 2004. 07. 13. 05:33
Elküldve: 2004. 07. 13. 12:16
Idézet: PaLa - Dátum: 2004. júl. 13., kedd - 2:51
Mi a baj a Plextror-al?
Elküldve: 2004. 07. 14. 20:01
Na ugyebár a fórum eredeti témája a DVD adatvesztés.
Ezt másik fórumban találtam:
"Az olcsó lemezektől nem árt óvakodni, mivel olyan műanyagból vannak, ami könnyebben átengedi a gázokat, és eloxidálódik a felület így olvashatatlan lesz a lemez hamarabb mint a minőségi lemezeknél. Olcsónál ez 0-2 év, minőséginél 10-20év átlagosan."
Hogy mennyi igazságot tartalmaz nem tom. PPeter majd valószínűleg megmondja.
Elküldve: 2004. 07. 14. 21:53
Idézet: chester - Dátum: 2004. júl. 14., szerda - 19:01
Na ugyebár a fórum eredeti témája a DVD adatvesztés.
Ezt másik fórumban találtam:
"Az olcsó lemezektől nem árt óvakodni, mivel olyan műanyagból vannak, ami könnyebben átengedi a gázokat, és eloxidálódik a felület így olvashatatlan lesz a lemez hamarabb mint a minőségi lemezeknél. Olcsónál ez 0-2 év, minőséginél 10-20év átlagosan."
Hogy mennyi igazságot tartalmaz nem tom. PPeter majd valószínűleg megmondja.
erre én is kiváncsi leszek... De érdekes dolog, nem hangzik hülyeségnek... Engem speciűl az is érdekelne, hogy a 85 Ft-os DVD lemez akkor lényegében a műanyag alapban rossz, vagy a hordozóréteg alapban? :confused: és melyik a jobbik helyzet?
para Tomi Filth
Elküldve: 2004. 07. 15. 07:59
Mindenesetre a változó véleményekre:
CD-vel fordult elő, hogy a Fujitsu Siemens CD-im (3db) mind tönkrement (helyenként hiányzik a hordozóréteg), míg havernak korrektül megy, meg a PHILIPS (!) Multipurpose CD-im is sorra mennek/mentek tönkre
Nah, mind1, este princotest...
レラクス
Elküldve: 2004. 07. 16. 11:46
Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2004. júl. 15., csütörtök - 8:59
Mindenesetre a változó véleményekre:
CD-vel fordult elő, hogy a Fujitsu Siemens CD-im (3db) mind tönkrement (helyenként hiányzik a hordozóréteg), míg havernak korrektül megy, meg a PHILIPS (!) Multipurpose CD-im is sorra mennek/mentek tönkre
Nah, mind1, este princotest...
MHogy sikerült a Princo teszt?

Súgó
A téma zárva.