HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 11. 12:07

Idézet: stema - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 11:52

PI/PO tesztelést lehet valahogy pio107d-vel végezni? mintha a nero-nál az a cd-dvd már tudna ilyet, de nem indul el a teszt, le kell tölteni külön valamit?

Igen, az is tud ilyet, de sajnos (még?) nem támogatja az sem a PIO írókat.

Itt a lista a támogatott meghajtókról.

#402 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 18:40

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. aug. 10., kedd - 14:41

Milyen turpisság? Pl elképzelhető, hogy valami selejtes lemezek, amik nem mentek át minőségi ellenőrzésen ezért 4x-esnek szitázták őket?

1 dolog van, ami furának tűnt rajtuk, hogy van egy karika a közepéhez egészen közel a hordozó oldalon. Ami a nyers cd-n tisztán látható, viszont azon, amit már megírtam, egyáltalán nem látszik.

1, Neked van egy ezres bónod nálam, azt ugye tudod? :)
2, Az a karika nem baj, az minden üres lemezen ottvan. :)

Az, hogy a lemez G05, nekem is új, én sem tudtam. Remélem, nem lesz gond vele, bár eddig nem volt.

#403 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 22:36

Princon, meg Verbatimon nem láttam hasonló karikát. Persze nem zavar, amíg olvasható a lemez. Még nem írtam belőle 5-nél többet, eddig nem volt probléma.

Szerkesztette: Mumia 2004. 08. 11. 22:37 -kor

#404 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 20:23

Szerintetek melyen Dvd-t érdemes mostanság venni, ami :
1) olcsó
2) kibír sacc 1.5 évet
3) hőálló,(közel a konvektorhoz)

üdv
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#405 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 20:28

Idézet: poopa - Dátum: 2004. aug. 13., péntek - 21:23

...
3) hőálló,(közel a konvektorhoz)
...

:think:  Elég égető egy kérdés.  :D
Viccen kívül: A legjobb lenne azt a konvektort kerülni mert nem tartom valószínűnek, hogy lesz olyan lemez ami rendesen kibírja a konvektor által leadott nagy hőmennyiséget.  :(  Talán valami speckó lemez de az tuti, hogy messze lesz az olcsótól. Szerintem ilyen paraméterű lemez nics.  :(

szerk: Este van már (szókihagyás  :D )

Szerkesztette: Henci Papa 2004. 08. 13. 20:29 -kor

Élj úgy, hogy a hajdani gyermek aki voltál, ne szégyelljen téged, a felnőttet.
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)

#406 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 14. 18:10

Idézet: Henci Papa - Dátum: 2004. aug. 13., péntek - 21:28

:think:  Elég égető egy kérdés.  :D
Viccen kívül: A legjobb lenne azt a konvektort kerülni mert nem tartom valószínűnek, hogy lesz olyan lemez ami rendesen kibírja a konvektor által leadott nagy hőmennyiséget.  :(  Talán valami speckó lemez de az tuti, hogy messze lesz az olcsótól. Szerintem ilyen paraméterű lemez nics.  :(

szerk: Este van már (szókihagyás  :D )

Komolyan gondoltam a dolgot, mert kb 1.5 méterre vagyok a konvektortól  vs . egy hatalmas gépasztal+polcrendszer "uraként" és hát egyiket sem tudom távolítani a másiktól.

Azért thx :respect:
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#407 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 06:54

Idézet: poopa - Dátum: 2004. aug. 14., szombat - 19:10

Komolyan gondoltam a dolgot, mert kb 1.5 méterre vagyok a konvektortól  vs . egy hatalmas gépasztal+polcrendszer "uraként" és hát egyiket sem tudom távolítani a másiktól.

Azért thx :respect:

Vegyél alufóliás polifoam-ot, vagy valami hasonló anygot, és legalább a CD-ket, DVD-ket azzal takardd el, mert anélkül semmi jóra ne számíts. ( az alufóliás rész a konvektor felé legyen )

#408 Felhasználó inaktív   Jani27 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 16. 13:10

Sziasztok!

Miután végigolvastam a topikot, azt veszem észre, mindenki másra esküszik. Én eddig azt hittem, tudom a tutit és nem is értettem, mások miért problémáznak ennyit a DVD-írással.

Aztán az elmúlt hetekben megdölt minden elméletem:

A legelső írómat több mint 2 évvel ezelőtt vettem. Akkor sokan a Pio103-ast dícsérték és jóformán mást nem is nagyon lehett kapni. Az eladó és néhány hozzáértő a Pioneer lemezeit javasolta. Nem is volt velük semmi gond. Egyetlen lemezt nem hoztak vissza abból a szériából.
Miután a Pioneer lemezek eltűntek a boltokból, áttértem a TDK-ra. Működött is a dolog szépen. Tavaly augusztusban vettem egy 106-os írót, és folyamatosan TDK lemezeket égettem vele. Írás hibátlan olvasás szintén, elégedetlen ügyfél nincs. (nekem egy Thomson DTH210-es asztalim van, ami meglehetősen érzékeny rosszul írt lemezre. Emiatt etelonnak is tekintettem.)
Két hónappal ezelőtt vettem egy zsák szitázható TDK-t, gondoltam a lemez fizimiskájában is adjuk meg formáját a dolognak. Rákerült a céges logó, teljes a boldogság.

Néhány hete azonban az egyik megírt lemez végén a Thomsonom elkezdett rendetlenkedni. Korábban mindent 4-szeresen írtam, de ezt a lemezt a "biztonség kedvéért" egyszeresen pörköltem. Nem is lett jó. Az ügyfél is visszahozta, hogy neki is akadozik. Na, gondoltam magamban, ennyit az egyszeres írásról. Ismét megírtam a bevált négszeres tempóban és nem is volt semmi gond lejátszásnál.

Azóta viszont nem tudok jó lemez írni. Bármit csinálok vele, a végén mindig darabosodik a lejátszás az asztaliban (az íróban nincs semmi gond). Már próbáltam a régi 103-ban is és egy ismerősöm LG írója sem boldogult a lemezekkel.

Ja, még annyit, hogy a korábban írt lemezeket problémamentesen nézem az asztalival, így ennek a hibáját kizárnám.

Most mondjon nekem valaki okosat! Ennyit a TDK-ról???
Nem jó az író? (Traxdata és Fuji lemezeket is rontott)
Nem jók a lemezek? (az utolsó 10 TDK akadozik a lejátszómban és a Fuji és a Traxdata sem vizsgázott jól. De egy Princot hibátlanul megírt)

Vegyek új lemezeket? Vegyek új írót?

Vagy térjek vissza a VHS-re?

Szerkesztette: Jani27 2004. 08. 16. 13:12 -kor

#409 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 00:03

Idézet: Jani27 - Dátum: 2004. aug. 16., hétfő - 14:10

Sziasztok!

Miután végigolvastam a topikot, azt veszem észre, mindenki másra esküszik. Én eddig azt hittem, tudom a tutit és nem is értettem, mások miért problémáznak ennyit a DVD-írással.

Aztán az elmúlt hetekben megdölt minden elméletem:

A legelső írómat több mint 2 évvel ezelőtt vettem. Akkor sokan a Pio103-ast dícsérték és jóformán mást nem is nagyon lehett kapni. Az eladó és néhány hozzáértő a Pioneer lemezeit javasolta. Nem is volt velük semmi gond. Egyetlen lemezt nem hoztak vissza abból a szériából.
Miután a Pioneer lemezek eltűntek a boltokból, áttértem a TDK-ra. Működött is a dolog szépen. Tavaly augusztusban vettem egy 106-os írót, és folyamatosan TDK lemezeket égettem vele. Írás hibátlan olvasás szintén, elégedetlen ügyfél nincs. (nekem egy Thomson DTH210-es asztalim van, ami meglehetősen érzékeny rosszul írt lemezre. Emiatt etelonnak is tekintettem.)
Két hónappal ezelőtt vettem egy zsák szitázható TDK-t, gondoltam a lemez fizimiskájában is adjuk meg formáját a dolognak. Rákerült a céges logó, teljes a boldogság.

Néhány hete azonban az egyik megírt lemez végén a Thomsonom elkezdett rendetlenkedni. Korábban mindent 4-szeresen írtam, de ezt a lemezt a "biztonség kedvéért" egyszeresen pörköltem. Nem is lett jó. Az ügyfél is visszahozta, hogy neki is akadozik. Na, gondoltam magamban, ennyit az egyszeres írásról. Ismét megírtam a bevált négszeres tempóban és nem is volt semmi gond lejátszásnál.

Azóta viszont nem tudok jó lemez írni. Bármit csinálok vele, a végén mindig darabosodik a lejátszás az asztaliban (az íróban nincs semmi gond). Már próbáltam a régi 103-ban is és egy ismerősöm LG írója sem boldogult a lemezekkel.

Ja, még annyit, hogy a korábban írt lemezeket problémamentesen nézem az asztalival, így ennek a hibáját kizárnám.

Most mondjon nekem valaki okosat! Ennyit a TDK-ról???
Nem jó az író? (Traxdata és Fuji lemezeket is rontott)
Nem jók a lemezek? (az utolsó 10 TDK akadozik a lejátszómban és a Fuji és a Traxdata sem vizsgázott jól. De egy Princot hibátlanul megírt)

Vegyek új lemezeket? Vegyek új írót?

Vagy térjek vissza a VHS-re?

Frissíteni kéne az FW-t. Javaslom a Pioneer oldalát melyen megnézheted, hogy van e újabb ahhoz képest ami Neked a jelenlegi.
http://wwwbsc.pioneer.co.jp/product-e/ibs/...ev00003r_e.html
http://wwwbsc.pioneer.co.jp/product-e/ibs/...ev00002r_e.html
http://www.pioneer-eur.com/eur/support_sof...upport/software

#410 Felhasználó inaktív   BooBoo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 23:32

Hali!

Nekem az LG 4082-eshez (B?) kellene firmware (minél újabb persze). Ja, és csak gyári, Hackelt dolgokkal nem szeretnék foglalkozni.

Előre is kösz, ha tudtok segíteni, ha nem azt is kösz.

Ui.:Google megvolt --> lehet béna vagyok? :think:

Szerkesztette: BooBoo 2004. 08. 17. 23:42 -kor

#411 Felhasználó inaktív   arpeen2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 07:18

Idézet: BooBoo - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 22:32

Hali!

Nekem az LG 4082-eshez (B?) kellene firmware (minél újabb persze). Ja, és csak gyári, Hackelt dolgokkal nem szeretnék foglalkozni.

Előre is kösz, ha tudtok segíteni, ha nem azt is kösz.

Ui.:Google megvolt --> lehet béna vagyok? :think:

http://hu.lgservice.com/index_b2c.jsp -> quick link -> device driver -> DVD writer -> és ott van

de ha gondolod itt a közvetlen link :

http://hu.lgservice.com/jsp/common/downloa...ip&FILE_GUBUN=B

Megj.: gondoltad volna hogy az LG honlapján kell keresni ?  :eek:

#412 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 10:47

Idézet: DEVIL. - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 9:59

Amint Megfigyeltem mindenki toshiba, pio, nec, sony vagy hasonló írót/olvasót használ...
Én spec. LG párti vagyok és van pár éve ROM-om cd-íróm és kb fél éve DVD íróm (4081B) de eggyikel se szúrtam el nagyobb menníségű dvd-t vagy cd-t legfeljebb a saját hülyeségemből :omg: , viszont amit megírtam azt szinte kivétel nélkül vissza is olvasta... leszámítva persze azokat amiken már a felismerhetetlenségig gajra ment az adat.... a kérdésem igazából az, hogy van-e itt olyan aki LG-vel ír Princo-t és azt nem tudta olvasni?

Én LG4081b + princo, és soha semmi gond nem volt,
Ma adok kölcsön pár lemezt, egy éves lemezek is vannak köztük, tegnap este végignéztem az asztaliban az egyiket, kifogástalan. 
Pedig én aztán bármire írhatnék, de minek, ha ez is jó?
Majd ha csak egy is nem lesz jó, akkor azonnal átírom mindet.

#413 Felhasználó inaktív   BooBoo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 20. 09:37

Idézet: arpeen2 - Dátum: 2004. aug. 18., szerda - 6:18

http://hu.lgservice.com/index_b2c.jsp -> quick link -> device driver -> DVD writer -> és ott van

de ha gondolod itt a közvetlen link :

http://hu.lgservice.com/jsp/common/downloa...ip&FILE_GUBUN=B

Megj.: gondoltad volna hogy az LG honlapján kell keresni ?  :eek:

Kösz a segítséget!

A magyar oldalon nem is kerestem! :think:

Ja, még egy kérés. Meg lehet tudni, hogy mit javít a firmware, vagy csak úgy általánosságban kompatibilisebbé teszi a lemezekkel.
Az oldalon ezt írták:

"Improvement Point:
Enhanced the recording speed for Ultran's DVD-R 4X(code:ONIDTECH)
Refer to the attached file"

A csatolt fájlban semmi erre vonatkozó nem volt, ez meg azért édeskevés. (Nem is hallottam erről a lemezről!)

Előre is köszönöm a segítséget!

#414 Felhasználó inaktív   stema 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 20. 19:11

Az ultran féle lemez ilyen karcálló bevonatos, mint a verbatimok

#415 Felhasználó inaktív   Jani27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 22. 16:08

Idézet: wpepi - Dátum: 2004. aug. 16., hétfő - 23:03

Frissíteni kéne az FW-t. Javaslom a Pioneer oldalát melyen megnézheted, hogy van e újabb ahhoz képest ami Neked a jelenlegi.

Danke. Sajnos nincs mit frissíteni, mivel mér megtette a szerviz.

Közben egy kollegámmal kirpóbáltuk az ő 106-os íróját az én lemezeimmel. Érdekes eredményre jutottunk. Megírta szépen és az én Thomsonom is lejátszotta gond nélkül. Ebből én arra következtetek, hogy az írómmal van valami bibi.

DE! A zsákszám vásárolt TDK lemez sem tökéletes, mert egy még érzékenyebb 8 éves Pioneer asztali lejátszó el sem fogadta az elvileg első osztályú alapanyagot. Ellenben egy 3 hónappal ezelőtt megírt Pioneer (!) korongot szemrebbenés nélkül lejátszott.

Ezek szerint már a TDK sem az igazi...

Írót viszont vennem kell egy másikat. Merjek ezek után Pio-t venni? Esetleg a 108?  :think:

#416 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 23. 08:39

Idézet: Jani27 - Dátum: 2004. aug. 22., vasárnap - 17:08

Danke. Sajnos nincs mit frissíteni, mivel mér megtette a szerviz.

Közben egy kollegámmal kirpóbáltuk az ő 106-os íróját az én lemezeimmel. Érdekes eredményre jutottunk. Megírta szépen és az én Thomsonom is lejátszotta gond nélkül. Ebből én arra következtetek, hogy az írómmal van valami bibi.

DE! A zsákszám vásárolt TDK lemez sem tökéletes, mert egy még érzékenyebb 8 éves Pioneer asztali lejátszó el sem fogadta az elvileg első osztályú alapanyagot. Ellenben egy 3 hónappal ezelőtt megírt Pioneer (!) korongot szemrebbenés nélkül lejátszott.

Ezek szerint már a TDK sem az igazi...

Írót viszont vennem kell egy másikat. Merjek ezek után Pio-t venni? Esetleg a 108?  :think:

TDK-t ne vegyetek, ha egy mód van rá.
PPétert idézem csak kb:  Az adott típus első szériái tökéletesek, majd miután beetették a tömeget, jönnek a gagyibb szériák ugyanazzal a szitázással...

#417 Felhasználó inaktív   Jani27 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 23. 12:38

Idézet: Lord - Dátum: 2004. aug. 23., hétfő - 7:39

TDK-t ne vegyetek, ha egy mód van rá.

Puff neki!

Az én esetemben legalább nem volt semmiféle felirat a lemezen. Sovány vígasz, de legalább vígasz.

Csak úgy mellékesen jegyzem meg, hogy a 8 éves Pioneer asztali olvasót sem tekinteném etalonnak a próbák során, de amit elolvas, az valószínüleg közelebb áll a jól megírt lemez fogalmához. Most már csak az érdekel, hogy miként reagál a 4-5 hónapos TDK lemezre.

És akkor mit vegyünk, ami nyugodtan kiadható az ügyfélnek és nem hozza vissza???

#418 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 23. 13:29

Idézet: Jani27 - Dátum: 2004. aug. 23., hétfő - 13:38

Puff neki!

Az én esetemben legalább nem volt semmiféle felirat a lemezen. Sovány vígasz, de legalább vígasz.

Csak úgy mellékesen jegyzem meg, hogy a 8 éves Pioneer asztali olvasót sem tekinteném etalonnak a próbák során, de amit elolvas, az valószínüleg közelebb áll a jól megírt lemez fogalmához. Most már csak az érdekel, hogy miként reagál a 4-5 hónapos TDK lemezre.

És akkor mit vegyünk, ami nyugodtan kiadható az ügyfélnek és nem hozza vissza???

a kérdés itt az, hogy mit írsz rá?
warezt, vagy vállalati adatot? :D
szal érted, mert az első esetben jó a ritek is, mondjuk a ridata, ugyanis nem rosszabb annyival a sztárolt tdk-nál, mint amennyivel olcsóbb, de viszont egy űberfontos adatnál valami mitsubishi (verbatim) vagy taiyo yuden lemez kéne. hozzáteszem, az azo technológiás verbatim sem drága ám, most fényezem magam, nézz a linkemre az aláírásban

Szerkesztette: Lord 2004. 08. 23. 13:31 -kor

#419 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 23. 14:18

A Verbatimot csak ne említsd előttem, mert robbanok, az volt életem első DVD-je amire írtam, és egyben a legrosszabb minőségű is. Olyan hulladék lemezek jöttek, amik alig olvashatóak még DVD-ROM-ok jó része is kiköpi őket, nemhogy asztali lejátszók. Verbatim DataLifePlus METALAzo Mitsubishi anyámkínja  :reklamacio: Lehet a Princo fél év után szar lesz, de legalább addig jó :D Ez meg már újonnan is alig olvasható :D

Szerkesztette: Mumia 2004. 08. 23. 14:19 -kor

#420 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 23. 14:24

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. aug. 23., hétfő - 15:18

A Verbatimot csak ne említsd előttem, mert robbanok, az volt életem első DVD-je amire írtam, és egyben a legrosszabb minőségű is. Olyan hulladék lemezek jöttek, amik alig olvashatóak még DVD-ROM-ok jó része is kiköpi őket, nemhogy asztali lejátszók. Verbatim DataLifePlus METALAzo Mitsubishi anyámkínja  :reklamacio: Lehet a Princo fél év után szar lesz, de legalább addig jó :D Ez meg már újonnan is alig olvasható :D

Ugye ezt csak viccből írtad?
2,5 éve írok DVD-t nagy többségben Verbatim alapanyagra és még nem volt köztük hibás. Volt, hogy elb*sztam párat de csak az én hülyeségemből mivel nem frissítettem az fw-t.  :D

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.