HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 12. 12:22

Idézet: Etele - Dátum: 2004. nov. 12., péntek - 0:11

Jujj, ne már! :)

Ez már "kínkombinálás". :)

Mivel az írható DVD adathordozó, nem meglepő, hogy előszeretettel használják a márkanévben a "data" szót... :)

Jól van, na, legyen neked igazad! :)
CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#662 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 12. 12:41

Idézet: Jani27 - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 18:06

Itt van például a Plextor egyik (egyetlen?)  lemeze. 800 Ft. Ki ad manapság ennyi pénzt DVD-ért?

Én. Nem is kilóra veszem, de amit ki akarok írni, azt szeretném biztonságban tudni.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#663 Felhasználó inaktív   Jani27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 12. 14:53

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 18:50

a lehető legjobb (vagy inkább legpatinásabb márkanévvel ellátott) lemezt a legjobb íróval megírva is lehetnek bajok dögivel.

De a noname lemezekkel a több a gond. És ez látszik a fórumból is. Éppen ezért nem értem az embereket. Sokan megveszik az olcsót, aztán meg szívják a fogukat, mert nem működik.

Idézet

első körben ne az ÁR legyen a döntő, hanem a MINŐSÉG.

Ezt mondom én is. Ritka a szarért-hugyért árult minőség. Jó lenne, ha már észrevenné a nagy magyar átlag. Bár akkor nem lenne több 15 hozzászólásnál ezen a fórumon.

Idézet

a sumákolás fedi azt, hogy nem létezik náluk igazi support és lesz@rják a minőségi reklamációkat

Azt fedi, csak nem akartam ilyen drasztikusan fogalmazni. Még hozzáírnám, hogy a k.... anyjukat, de nem írom, mert megsértődnek.

Idézet

A support tekintetében talán kicsit jobb a helyzet, de minőségi problémába ugyanúgy belefuthatsz

De ha jobb a support, legalább foglalkoznak velem. Nem pedig elutasítás a maximumon, pedig "csak" 70 db lemezről volt szó, ami az ő költségvetésükben nem egy komoly tétel. Így most szétkürtölöm a nagyvilágban, ahol csak tehetem, hogy a magyarországi TDK nagyker szarik a kedves vevő fejére. Nekik ettől nem lesz se jobb se rosszabb, de mást nem tudok tenni. Majd csak tönkremennek egyszer.  :D  :D  :D

#664 Felhasználó inaktív   Jani27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 12. 14:58

Egyébként létezik olyan ember, szervezet, aki ki meri jelenteni de baromi HANGOSAN, hogy az X cég, Y írójával a Z lemezre írt filmek tuti biztosan lejátszhatók mindenhol ?????????????
(De legalább a lejátszók 95 százalékában!)

Felvenném velük a kapcsolatot.

#665 Felhasználó inaktív   Jani27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 12. 15:01

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. nov. 12., péntek - 11:41

Én. Nem is kilóra veszem, de amit ki akarok írni, azt szeretném biztonságban tudni.

Na, ezzel vagyunk így néhányan. Én is inkább fizetek dupla annyit, csak tudjam, hogy jó, amit veszek.

Aki meg az occsót veszi, ne csodálkozzon! Szerintem.

#666 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 12. 16:48

Üdv

A lemezvásárlás elsősorban függ a mennyiségtől, és a "pénztárca vastagságától". Szerintem tudni kell, hogy mi a fontos, és mi a kevésbé fontos adat, és az első mondatot figyelembe véve megfelelően kell megválasztani a lemez tipust, és a mennyiséget. "Kevésbé fontos adatból" íródik a legtöbb, illetve a DVD író manapság már nem brutálisan drága, és aki megveszi, az használja is.

Üdv
      macska ;)
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#667 Felhasználó inaktív   Jani27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 12. 17:15

Idézet: Macska - Dátum: 2004. nov. 12., péntek - 15:48

Szerintem tudni kell, hogy mi a fontos, és mi a kevésbé fontos adat, és az első mondatot figyelembe véve megfelelően kell megválasztani a lemez tipust, és a mennyiséget.

Ez mind rendben van, de azzal is tisztában kell lenni, hogy mi mit bír. És mivel minden fórumon azt rebesgeti mindenki, hogy x lemez szar, akkor azt nem kell megvenni. Ennek ellenére mindenki megveszi, majd csodálkozik az eredménytelenségen.

Amire egyszer valaki határozottan azt mondta, hogy mindent jól csinált és mégse jó, azt nem kell megvenni. Ez nem pénztárcafüggő, hanem emberi butaság. Ne má', hogy 650-ért vegyek lemezt, mikor 150-ért kapni.

A kevésbé fontos adatokat meg minek írjuk lemezre? Amire nincs szükség azt nem kell felírni. Jó magyar szokás, hogy mindent elteszünk, mert jó lesz ez még valamire. El kellene ezt már felejteni! Amire szükség van, az pedig megérdemli a jó alapanyagot. Van nem egy filmgyűjtő ismerősöm, akinek több tonna írott lemeze van otthon. Így aztán könnyű gyűjtőnek lenni!!! Eszükbe sem jut megvenni a gyári lemezt.  Miért? Mert úgy már nem érdekes. Na, nekem az ilyen emberek ne panaszkodjanak a lemezek és az írók minőségére!

Azért az furcsa, hogy aki odafigyel az alapanyagokra, az kevesebbet panaszkodik. Aki megpróbál okoskodni, az folyamatosan a fórumonkon próbálja keresni az igazát, hogy a pxxxxx mégis milyen jó.

Szerkesztette: Jani27 2004. 11. 12. 17:17 -kor

#668 Felhasználó inaktív   Jani27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 12. 17:25

Idézet

a DVD író manapság már nem brutálisan drága, és aki megveszi, az használja is.

Sajtreszelőből is van olcsó is, drága is. Az olcsó szétmegy a második kiló sajt után. Mégse panaszkodik a vásárló, hogy miért nem tudja ugyanazt, mint a drágább.

Ez az egész nem pénz, hanem igényesség kérdése. És aki igényes, nem azon gondolkodik, hogy miként lehetne megúszni minél olcsóbban a lemezvásárlást. A kedvező ár nem minden!

Tudjátok?  A minőségnek ára van, annak meg menni kell felfelé...  ;)

Szerkesztette: Jani27 2004. 11. 12. 17:36 -kor

#669 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 12. 18:15

Idézet: Jani27 - Dátum: 2004. nov. 12., péntek - 18:25

Sajtreszelőből is van olcsó is, drága is. Az olcsó szétmegy a második kiló sajt után. Mégse panaszkodik a vásárló, hogy miért nem tudja ugyanazt, mint a drágább.

Ez az egész nem pénz, hanem igényesség kérdése. És aki igényes, nem azon gondolkodik, hogy miként lehetne megúszni minél olcsóbban a lemezvásárlást. A kedvező ár nem minden!

Tudjátok?  A minőségnek ára van, annak meg menni kell felfelé...  ;)

Üdv Jani27

A DVD íróval kapcsolatban arra céloztam, hogy maga a DVD író már nem drága, a megvehető kategóriába tartozik. Ha valaki megvesz egy eszközt, ennek akkor van értelme, ha használja. Az már más kérdés, hogy a DVD íróból milyen tipust vesz.

A filmgyűjtő ismerősöddel kapcsolatban pedig a mennyiség miatt nem olcsó mulatság ez a hobby gyári DVD esetén, ez egyértelmű. Ilyen szempontból megközelítve a dolgot, eléggé pénztárcafüggő, figyelembe véve a magyar átlagkereseteket más országokhoz viszonyítva.Egy adalék az utóbbihoz. Láttam egy műsort, melyben azt bizonygatták, hogy Németországban a gyári játékszoftverek megvásárlása kb 47%, ugyanez Magyarországon 20% körül volt. A jövedelemkülönbség akkor kb. 8X volt Németország javára. Elgondolkodtató. Igaz, ez régi adat, és valószínű kissé kozmetikázott, de ha az arányokat veszed akkor a németek.... .

A jövedelemhez és a lemezmennyiséghez viszonyítva Magyarországon az olcsó lemezt veszik. Mivel a minőségi lemez ára is csökken, így a gyenge minőség előbb utóbb kiszorul a piacról, de a jövedelmi viszonyok miatt ez nálunk késik. Nem mindegy, hogy mennyi lemezt veszel / darab/forintért. Abban igazad van, hogy a gyakorlati tapasztalatok ellenére sokan megveszik a silány lemezeket, sajnálva azt a +40-50FT-ot. Ennek oka az, hogy köztudatban a lemez az lemez, csak akkor van gond, ha tényleg elszáll a cuccos. Ma is sokan úgy gondolják, hogy általánosságban azért ajánlja az eladó a drágább terméket, mert érdeke, %-ot kap. Ez az általános felfogás, bár ez változik, de ehhez idő kell, illetve jobb átlagkeresetek.

Üdv
  macska ;)

Ui: 650 forintért én sem veszek lemezt, de azért nincs egy princóm és sky lemezem sem. Magyarországon 1 sima CD-n van adóként 25% áfa+ 40FT Artisjus matrica. Igy 200FT a boltban. Ha valaki tudja netán, megmondhatná, hogy nyugaton terhel egy CD-t kb. 45% adó. (!!) Ez sem elhanyagolható. A DVD is így 650FT, a boltban.

#670 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 12. 18:49

8x Arita, 4x írva NEC ND-3500-ban:

Kép

Nyamm. :)

#671 Felhasználó inaktív   Jani27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 12. 19:01

Idézet

Ha valaki megvesz egy eszközt, ennek akkor van értelme, ha használja.

Ez érthető. De tessék már tudomásul venni (ezt nem neked mondom, csak úgy általában), hogy egy bizonyos szint alatt csak a baj van vele.

A hobbi mindig is drága mulatság volt, válasszon magának bármit az ember fia. Akinek nem telik rá, ne csinálja! Ha pedig mégsem tud meglenni nélküle, akkor lassan okosan! Miért kell egy hétvége alatt teleírni 100 lemezt? Nem kell. Ha valaki hobbiból ír DVD-t, az miért nem a használ megbízható minőségű lemezt. Mert abból nem telik meg egy hét alatt a könyvespolt és az ciki a haverok előtt?

Ha valaki kockáztat, az ne csodálkozzon, ha elbukja a dolgot. Itt az én példám. Megvettem a drága, jó minőségűnek tartott lemezt, és mégis beleszaladtam egy rossz kupacba. De előtte két évig (KÉT ÉVIG!) semmi problémám nem volt. Vannak lemezek és írók, melyek jók, és vannak melyek csak többé-kevésbé. Aki az utóbbit veszi, az nem csodálkozzon semmin!

A mennyiségről pedig csak annyit kérdeznék, hogy mennyi DVD-re van szüksége egy átlag háztartásnak? Ugye, hogy nem sokra. Még ott sem, ahol a meglévő VHS kazettákat DVD-re szeretnék írni. Általában nincsenek nagy archívumok otthon. És akkor nem a lemezek ára lesz a nagy tétel. Sokkal inkább kerül (nagyon) sok pénzbe a jó minőségű digitalizáló. NA, az a másik, amire nem szívesen költ a nép. Ebből is mindenki az occcsót veszi. És persze ők sem értik, hogy miért csúszik a hang, esik szét a kép.

#672 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 12. 19:15

Üdv Etele

Valaki azt írta, hogy olvasta valahol, hogy a 8X "ARITA 4X-nek jó." Így van, ezek szerint. ;)

Üdv
    macska ;)

Ui: Nézd meg 2 hónap múlva is. Kíváncsi lennék rá, van e változás. ;)

#673 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 12. 19:34

Én mindig a maximális írási sebesség felén írok.
(Sokat kísérletezgettem, és a Ritek alapanyagokra a mostani íróm így produkálja a legjobb eredményt.)

#674 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 12. 20:11

Idézet: Etele - Dátum: 2004. nov. 12., péntek - 20:34

(Sokat kísérletezgettem, és a Ritek alapanyagokra a mostani íróm így produkálja a legjobb eredményt.)

Üdv Etele

Igazad van, jól csinálod. Bátorkodtam megnézni egy hete írt Traxdata +-os 4X lemezt, amit 4X írtam. A grafikon ugyanúgy néz ki, mint a tied, de a olvasási sebesség kissebb. (Tehát a görbe szép, nincs benne "törés, pukli" sehol.) Pioneer 108. ;)

Üdv
      macska ;)

Ui: Most vettem 4x -szos Traxdata-t, és rajta van cimkén gyárilag, hogy a Pioneer..... írókhoz firmware frissítés kell, tehát a 2 cég jól megvan egymással.  ;)

Szerkesztette: Macska 2004. 11. 12. 20:14 -kor

#675 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 12. 20:23

Azért kisebb az olvasási sebességed, mert az én Toshiba olvasóm erősen firmware hack-elt. :)

#676 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 12. 20:24

:reklamacio:  ;)  :D  :D

#677 Felhasználó inaktív   Tarzaan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 10:07

Sziasztok !

Ha megírt DVD-t lehet hangerben tárolni ? Vagy ártalmas ?

#678 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 11:34

Idézet: Etele - Dátum: 2004. nov. 12., péntek - 19:34

Akkó' jó, mert az íróm a 1-8X Philips-et csak 4X-esnek látja... :rolleyes:  Automata!  :D  Egyébként milyen lemez ez sztetek, a DVD-Identifier Fujifilm03-nak (1X, 2X, 4X) látja. Jah igen, a másik, haver vett Maxell lemezt, ez RitekG04-es. Érdemes ezekbe fektetni, hogy a Princo gyűjteményt megmentsem?
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#679 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 12:10

Idézet: Tarzaan - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 10:07

Sziasztok !

Ha megírt DVD-t lehet hangerben tárolni ? Vagy ártalmas ?

Ha film, javaslom a rendezett, DVD tokban történő tárolást. Ha adat, akkor meg CD tokban, de sitítben, hogy a fény ne bátsa.  ;)  Szal én nem javaslom a hengerben történő tárolást.  ;)
Élj úgy, hogy a hajdani gyermek aki voltál, ne szégyelljen téged, a felnőttet.
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)

#680 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 12:11

Idézet: bigsee - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 11:34

Akkó' jó, mert az íróm a 1-8X Philips-et csak 4X-esnek látja... :rolleyes:  Automata!  :D  Egyébként milyen lemez ez sztetek, a DVD-Identifier Fujifilm03-nak (1X, 2X, 4X) látja. Jah igen, a másik, haver vett Maxell lemezt, ez RitekG04-es. Érdemes ezekbe fektetni, hogy a Princo gyűjteményt megmentsem?

A Princonál 1000-szer jobb (ha valóban G04).  :up:
Élj úgy, hogy a hajdani gyermek aki voltál, ne szégyelljen téged, a felnőttet.
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.