HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#641 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 09. 16:08

Idézet: stema - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 15:41

Ha másfél évnyi fényképet, köztük, 2 nyaralást szeretnék archiválni, akkor nem

Nem az a fajta vagyok, aki olyan filmet is kiír, amiről valaki mondta hogy jó, meg kamerásat is, mert miért ne, hanem tényleg megválogatom miket írok ki, így érthető, hogy féltem az anyagot

Senki nem mondta, hogy ne féltsd, de az már túlzás, amennyit itt görcsölsz a Metal AZO-n. :D  :D

Nyugodtan vedd meg az ajánlott TY lemezt, ha meg a a Metal AZO hiányzk, akkor a Verbatimot. Ennyi. Egyikkel sem foghatsz mellé.

#642 Felhasználó inaktív   Jani27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 18:06

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 20:03

minőségi problémák voltak korábban is

Persze. Csak nem mindegy, hogy azért nem működik, mert eleve olyan a nyersanyag, vagy azért mert még nincs kiforrva.

Nem állítom, hogy mára olyan tuti lenne a technológia, de a jobb nyersanyagokkal kevesebb a baj. És ezek rendszerint drágábbak. Itt van például a Plextor egyik (egyetlen?)  lemeze. 800 Ft. Ki ad manapság ennyi pénzt DVD-ért? Nekem speciel megérné a biztonság és ahogy a fórumot olvasom, nem vagyok vele egyedül.

Idézet

Nem azért tojik a fejedre, mert nincsenek meg az eszközei a minőségi ellenőrzésre, hanem azért mert nem érdekli a dolog.

Akkor mégis csak elmondhatjuk a magyaroszági TDK nagykerről, hogy sumákolnak???

Idézet

oda nem szokás visszajárni.

Na, ja. Most menjek ki külföldre lemezért, ha a hivatalos beszállító nem megbízható.

Idézet

Én ki merem jelenteni egy lemezről, hogy milyen, főleg ha volt alkalmam alaposan kipróbálni.

Akkor én is. De mi van, ha ezt a forgalmazó nem ismeri el? Egyáltalán elfogadják valakinek a véleményét ilyen esetben? Ugye, hogy nem. Hiába mondom én, hogy a legutóbb vásárolt TDK nem az a TDK, amit két évig használtam. Szerintük jó, én meg kössem fel magam.

Idézet

Maximum jobban éreznéd magad(?).

Csak ha nekem adnának igazat. Bár én tudom, hogy igazam van. A KERMI nem ért hozzá, a nagyker meg tojik a fejemre. Megsüthetem az igazam.  :reklamacio:

#643 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 19:50

Idézet: Jani27 - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 18:06

Persze. Csak nem mindegy, hogy azért nem működik, mert eleve olyan a nyersanyag, vagy azért mert még nincs kiforrva.

Értem, hogy mit szeretnél mondani, de attól még tény, hogy a lehető legjobb (vagy inkább legpatinásabb márkanévvel ellátott) lemezt a legjobb íróval megírva is lehetnek bajok dögivel.

Idézet

Nem állítom, hogy mára olyan tuti lenne a technológia, de a jobb nyersanyagokkal kevesebb a baj. És ezek rendszerint drágábbak. Itt van például a Plextor egyik (egyetlen?)  lemeze. 800 Ft. Ki ad manapság ennyi pénzt DVD-ért? Nekem speciel megérné a biztonság és ahogy a fórumot olvasom, nem vagyok vele egyedül.
Nekem is megéri, és szoktam is mondani mindenkinek, hogy első körben ne az ÁR legyen a döntő, hanem a MINŐSÉG.

Idézet

Akkor mégis csak elmondhatjuk a magyaroszági TDK nagykerről, hogy sumákolnak???
Amennyiben a sumákolás fedi azt, hogy nem létezik náluk igazi support és lesz@rják a minőségi reklamációkat, akkor igen.

Idézet

Na, ja. Most menjek ki külföldre lemezért, ha a hivatalos beszállító nem megbízható.
A support tekintetében talán kicsit jobb a helyzet, de minőségi problémába ugyanúgy belefuthatsz náluk is - tehát nem kimondottan a magyar piacra szánt szar lemezek miatt vannak itthon bajok.

Idézet

Akkor én is. De mi van, ha ezt a forgalmazó nem ismeri el? Egyáltalán elfogadják valakinek a véleményét ilyen esetben? Ugye, hogy nem. Hiába mondom én, hogy a legutóbb vásárolt TDK nem az a TDK, amit két évig használtam. Szerintük jó, én meg kössem fel magam.
Legtöbbször - tisztelet a kivételnek - a más gyártókkal dolgoztató nagy cégek alkalmazottjainak halvány fogalma sincs arról, hogy az egymást követő két szállítmány a világ másik feléről érkezett, és teljesen más nívót képvisel. Ez alól még a Plextor sem kivétel, az első szinten - tehát a felhasználók számára első körben elérhető felszínen - dolgozó munkatársaiknak fogalmuk sem volt róla, hogy a Plextor PX-504A egy rebadged NEC drive.

Idézet

Csak ha nekem adnának igazat. Bár én tudom, hogy igazam van. A KERMI nem ért hozzá, a nagyker meg tojik a fejemre. Megsüthetem az igazam.  :reklamacio:
Sajnos ez a helyzet.

#644 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 20:39

emmár vicces, artisjus matricák tömkelege...
Kép
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#645 Felhasználó inaktív   aXXon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 10. 03:21

Idézet: Tarzaan - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 10:35

Hohó, akkor az Arita megsem olyan jó ? :ph34r:

Dehogynem, abbol is van ketfele, nem kell mindent ugy elhinni, ahogy van :) inkabb a tapasztalatban bizz, mint a betukben, nyilvan a ty lemez az igazi - annak aki megbirja fizetni. Akinek olcso es JO lemez kell annak arita illetve egyeb ritek szarmazekok, de ettol a B osztalytol sem kell elriadni, mert nem mindig B az a B :cool:

A ritek lemezekről - www.gavi.hu

Kiemelnem az emlitett oldalról :

Arita márkanév alatt két termékcsalád fut : Normál printed és a Re-Printed.

A Re-Printed lemezek Ridata-nak vagy Traxdata-nak készültek, de nyomdai hiba miatt nem kerülhetnek kereskedelmi forgalomba, ezért újra printelik Aritának. Ez az "A" osztályos Arita.
Normál Printed (egyszer printelt) "B" osztályos minõség

Szerkesztette: aXXon 2004. 11. 10. 03:25 -kor

#646 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 13:41

Idézet: aXXon - Dátum: 2004. nov. 10., szerda - 3:21

...
...

Amikor én jöttem a Gavi Kft-vel, PPeter csak annyit mondott: "Háppersze."

Szóval én azóta nem hiszek vakon ennek a cégnek sem. :)

#647 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 13:50

"Az Arita-Ridata-Ritek-Fibra márkanevek Magyarországon levédett márkanevek felhsználásuk és a termékek forgalmazása csak a Gavi Kft engedélyével lehetséges."

Ehhez képest ha telefonálsz a Conrexx-nek vagy bármelyik RITEK leányvállalatnak, hogy kellene neked 300 000 darab RITEK lemez, a boldogságtól nyüszítve küldik az árut egy héten belül. Kis Victor-ék szeretnek kicsit túlozni a weboldalukon, de hát ez megbocsátható :)

#648 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 15:04

Hohó, nézzétek csak mit találtam a CDfreaks fórumán:

Idézet

Hi there.

I work for Conrexx Technology, the European subsidairy of the RITEK Corporation (www.ritek-europe.com). I was tipped about this thread by one of the CD Freaks moderaters and I would like to give you some first hand information as I can imagine things are getting confusing.

First of all, the only 3 brands owned and managed by RITEK in Europe are: Traxdata, Ridata and Arita. The Ridisc branded discs that we are talking about in this thread are NOT a genuine RITEK brand, although you might assume this from the name. This brand is distributed by a company called E-Net. Although RITEK at first has produced these Ridisc discs, production has been stopped for some time now. We found out that our low Grade media, which normally should not enter the European market, was printed with Ridisc and mixed with the original B-Grade Ridisc discs. So yes, it's possible that you can have good G04/G05 RITEK Dye discs branded with Ridisc, but there's a chance that there's low grade media in it as well. Our apologies for that.

At this moment Ridisc is manufactered by CMC; we don't know what grade media it is. So if you want to be sure you have high quality and reliable RITEK media look for Traxdata, Ridata or Arita.

I will be following this thread for a while so if you have any more questions, I will try to answer them.

Best regards,

F.

Ha tényleg az, akinek mondja magát (és miért ne lenne, egy mod tuti kitette volna a szűrét ha csak pojácáskodik :) ) akkor ez hasznos infó. Nem? :)

#649 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 15:19

Ha az akire tippelek a "F." rövidítés alapján, akkor tudom ki ő és valóban autentikus hírforrásnak tekinthető.

#650 Felhasználó inaktív   Tarzaan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 21:45

Idézet: aXXon - Dátum: 2004. nov. 10., szerda - 4:21

Dehogynem, abbol is van ketfele, nem kell mindent ugy elhinni, ahogy van :) inkabb a tapasztalatban bizz, mint a betukben, nyilvan a ty lemez az igazi - annak aki megbirja fizetni. Akinek olcso es JO lemez kell annak arita illetve egyeb ritek szarmazekok, de ettol a B osztalytol sem kell elriadni, mert nem mindig B az a B :cool:

Arita márkanév alatt két termékcsalád fut : Normál printed és a Re-Printed.

A Re-Printed lemezek Ridata-nak vagy Traxdata-nak készültek, de nyomdai hiba miatt nem kerülhetnek kereskedelmi forgalomba, ezért újra printelik Aritának. Ez az "A" osztályos Arita.
Normál Printed (egyszer printelt) "B" osztályos minõség

Akkor a rózsaszín végülis nem rossz ! ;)

Asszem a 15-20 princo-n levő filmemet sürgősen átírom ezekre. Nem örülök neki, demég mindig olcsóbb, mintha megint kihoznáma tékából. Kölcsönkérni meg úgysem tudom, mert a havernak is Princo-n van. :ph34r:

#651 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 23:28

Idézet: Tarzaan - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 10:35

Hohó, akkor az Arita megsem olyan jó ? :ph34r:

Azért vegyük észre, hogy az Aritát csak a 3. helyen említette a manusz. Ergo, nem olyan jó. Magyarul valószínűleg van köztük valamekkora minőségi különbség. Ami persze nem jelent feltétlenül rosszat. Az Aritához még hajlandó a RITEK a nevét adni, a RIDISC-hez ár nem.  Én is láttam már A++-nak hirdetve bizonyos RITEK alapanyagú lemezeket, és ez gondolom  a B osztályhoz közelít.
Egyébként ezek a különbségek az árban is tükröződnek tudtommal.
CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#652 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 11. 01:08

Idézet: Martin - Dátum: 2004. nov. 10., szerda - 23:28

Azért vegyük észre, hogy az Aritát csak a 3. helyen említette a manusz. Ergo, nem olyan jó. Magyarul valószínűleg van köztük valamekkora minőségi különbség.

A manusz egyszerűen csak FELSOROLTA, melyek az ún. "valódi" jó minőségű Ritek lemezek.
"if you want to be sure you have high quality and reliable RITEK media look for Traxdata, Ridata or Arita"

Ergo amit írtál: finoman fogalmazva hülyeség. Semmiféle minőségbeli sorrend nincs az említett lemezek között.
42

#653 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 11. 11:19

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. nov. 11., csütörtök - 1:08

A manusz egyszerűen csak FELSOROLTA, melyek az ún. "valódi" jó minőségű Ritek lemezek.
"if you want to be sure you have high quality and reliable RITEK media look for Traxdata, Ridata or Arita"
...

Így van. :)

#654 Felhasználó inaktív   aXXon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 11. 16:42

Idézet: Etele - Dátum: 2004. nov. 10., szerda - 16:04

Hohó, nézzétek csak mit találtam a CDfreaks fórumán:

Ha tényleg az, akinek mondja magát (és miért ne lenne, egy mod tuti kitette volna a szűrét ha csak pojácáskodik :) ) akkor ez hasznos infó. Nem? :)

ooooo... Valaki esetleg leforditana nekem nagy vonalakban magyarra, hogy ertsem? Elegge torom az angolt ugyanis...  :(  :confused:

#655 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 11. 20:18

Idézet: aXXon - Dátum: 2004. nov. 11., csütörtök - 16:42

ooooo... Valaki esetleg leforditana nekem nagy vonalakban magyarra, hogy ertsem? Elegge torom az angolt ugyanis...  :(  :confused:

Röviden: csak 3 márkát terjeszt a Ritek hivatalosan is Európában, ezek a következők: Traxdata, Ridata és Arita. Tehát ha megbízhatő minőségű Ritek alapanyagú médiát akarsz venni, ezen 3 márka közül válassz.

RE: persze ez nem zárja ki azt, ha hamisítják a lemezt, mondjuk innen-onnan szerzett Ritek lemezeket szitáznak át Arita-ra, pl. a kedves hamisítók. :(

Szerkesztette: Etele 2004. 11. 11. 20:20 -kor

#656 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 11. 21:55

Már ne is haragdjatok, de ha egyszer 3 márka van, akkor valamilyen különbségnek csak kell lennie!
Lehet, hogy egy Ritekes bennfentesnek kellene nyilatkozni a dologban. Egyébként pont a 8-szoros Aritára írták valahol, hogy eléri a 4x-es Ridata minőségét.  Én egyébként nem állítottam, hogy eget rengető a különbség.
Azt viszont láttatlanban is kimerem jelenteni, hogy a sorrrned nem véletlenül volt ez, hiszen  (ha egyenrangú dolgokról,/emberekről van szó),  - akkor az ABC-rend az elfogadott. Itt viszont éppen fordítva mondta.
Marketing-szempontból simán el tudom ugyanis képzelni, hogy amelyikben benne van a DATA szó, azt adatra ajánják, amelyikben meg nincs, azt pl. filmre, vagy mittudomén mire.
Ezzel NEM mondtam, hogy Aritá-ra ne írj adatot!!!)
De tudjátok mit, kérdezzük meg PPetert, hogy mennyire helytálló a teóriám.
CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#657 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 11. 22:00

Idézet: Martin - Dátum: 2004. Nov. 11., Thursday - 22:55

Folosleges ezzel farasztani...az egy egyszeru felsorolas, nem ertem, hogy minek kombinalsz.

#658 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 11. 22:03

Idézet: Martin - Dátum: 2004. nov. 11., csütörtök - 21:55

Már ne is haragdjatok, de ha egyszer 3 márka van, akkor valamilyen különbségnek csak kell lennie!
Lehet, hogy egy Ritekes bennfentesnek kellene nyilatkozni a dologban. Egyébként pont a 8-szoros Aritára írták valahol, hogy eléri a 4x-es Ridata minőségét.  Én egyébként nem állítottam, hogy eget rengető a különbség.
Azt viszont láttatlanban is kimerem jelenteni, hogy a sorrrned nem véletlenül volt ez, hiszen  (ha egyenrangú dolgokról,/emberekről van szó),  - akkor az ABC-rend az elfogadott. Itt viszont éppen fordítva mondta.
Marketing-szempontból simán el tudom ugyanis képzelni, hogy amelyikben benne van a DATA szó, azt adatra ajánják, amelyikben meg nincs, azt pl. filmre, vagy mittudomén mire.
Ezzel NEM mondtam, hogy Aritá-ra ne írj adatot!!!)

Nem feltétlenül kell különbségnek lenni csak azért mert más márkajelzés kerül egy lemezre. Más kérdés, hogy itt van - hogy csak a reprinted, vagy hamisított lemezeket esetén, vagy össze-vissza, na ezt nem tudni biztosan. Amúgy meg ha jól tippeltem az illető kilétét illetően, akkor nem véletlenül írta ebben a sorrendben a márkaneveket, ugyanis a Conrexx legszívesebben a Traxdatát tolja minden fronton - és erre minden oka megvan. Bejáratott, nagy múltú márkanév, amire örömmel ugrott rá a RITEK a régi Traxdata cég összeomlása után (ugyanis régen a Traxdata egy teljesen más cég volt, sok gyártóval dolgoztató írható-CD nagyhatalomnak számított, amíg egy-két elbaltázott döntés miatt meg nem dőlt a túl hirtelen feldagadt cégcsoport).

#659 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 11. 23:09

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. nov. 11., csütörtök - 22:03

... (ugyanis régen a Traxdata egy teljesen más cég volt, sok gyártóval dolgoztató írható-CD nagyhatalomnak számított, amíg egy-két elbaltázott döntés miatt meg nem dőlt a túl hirtelen feldagadt cégcsoport).

Nekem volt Traxdata magnókazettám, amerikai ismerős hozta anno az USA-ból. :) (Naaaaaaaaaaaaaagyon régen. :) )

(Remélem jól emlékszem. :) )

Idézet

Amúgy meg ha jól tippeltem az illető kilétét illetően, akkor nem véletlenül írta ebben a sorrendben a márkaneveket, ugyanis a Conrexx legszívesebben a Traxdatát tolja minden fronton

Ja, írta is, hogy Conrex-es asszem'. :)

Szerkesztette: Etele 2004. 11. 11. 23:12 -kor

#660 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 11. 23:11

Idézet: Martin - Dátum: 2004. nov. 11., csütörtök - 21:55

...
...

Jujj, ne már! :)

Ez már "kínkombinálás". :)

Mivel az írható DVD adathordozó, nem meglepő, hogy előszeretettel használják a márkanévben a "data" szót... :)

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.