HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#1761 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 17. 21:01

CD-ről is jöhet blabla? :)

Alanyok: kb 3 éves TDK d-view cd-k.

Egy régi Teac íróval valamivel többre megyek, mint a jelenlegi LG íróimmal, de mrha lassú. Van valami 5let, hogy hogyan lehetne visszanyerni az adatokat? Lehet, hogy ha 1x-re csökkenteném a sebességet, az lenne a legjobb, de 4x alá nem tudok menni. Nameg mire a Teac beismeri, hogy nem tud egy fájllal mit kezdeni, megőszülök O_O
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#1762 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 21:31

Idézet: fferi - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 15:33

4x Aritáról nem volt szó.Lényeg az,hogy nagy lutri 8x Aritára írni,ezt a saját káromon tanultam meg.Vagy kell egy jó olvasó (pl.:LG),és le lehet menteni a hulladék Ariták adatait ;)

Szerintem, ne Aritáról, meg Ridisc-ről beszéljünk, hanem Ritek G05, és Ritek G04 alapanyagokról, mert szinte minden fos hulladék szlovák lemez erre készűl.... Philips, Arita, Ritek, Ridisc, Traxdata, Verbatim, TEK, Xider, stb... egykutya.

#1763 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 01:05

Idézet: stol - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 22:31

Philips, Arita, Ritek, Ridisc, Traxdata, Verbatim, TEK, Xider, stb... egykutya.

Szerintem nem.

#1764 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 08:14

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 1:05

Szerintem nem.

Ezeket találtam itthon, és mind Ritek G05 alapra készűltek :Đ

#1765 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 08:32

Idézet: stol - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 21:31

Szerintem, ne Aritáról, meg Ridisc-ről beszéljünk, hanem Ritek G05, és Ritek G04 alapanyagokról, mert szinte minden fos hulladék szlovák lemez erre készűl.... Philips, Arita, Ritek, Ridisc, Traxdata, Verbatim, TEK, Xider, stb... egykutya.

Az a tény, hogy a magyarországi feketepiac és legális csomagküldős piac nagyrésze északi szomszédunkból származik, még nem jelenti azt, hogy van értelme "szlovák" lemezekről, vagy "szlovák" minőségről beszélni. Nem ezen múlik, hogy jó vagy rossz lemezt kapsz, a Ridisc és az Arita mindenütt ugyanaz (B-kategóriás zsákbamacska), más kérdés hogy Magyarországon ez fogy leginkább, tehát ide ezt ömlesztik.

#1766 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 08:37

Idézet: stol - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 7:14

Ezeket találtam itthon, és mind Ritek G05 alapra készűltek :Đ

Sztem a válasz lényege: nem mind gagyi, csak nem fejtette ki bővebben.
Nekem van jó néhány g05-ös lemezem és mind hibátlanul müxik. Amit én írtam. (A mit a haver, -RIDISC- azokat már át kellett írnom 1/2 év elteltével)
Nem merném kijelenteni tehát, hogy az összes g05 sz@r! Az írás házatáján is szét kellene nézni. Én minden lemezre anno, mikor folyt a hiszti, ráírtam, hogy hányxosan írtam, dátummal.

Szerkesztette: pik20 2006. 03. 18. 08:38 -kor

#1767 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 09:31

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 8:37

Sztem a válasz lényege: nem mind gagyi, csak nem fejtette ki bővebben.
Nekem van jó néhány g05-ös lemezem és mind hibátlanul müxik. Amit én írtam. (A mit a haver, -RIDISC- azokat már át kellett írnom 1/2 év elteltével)
Nem merném kijelenteni tehát, hogy az összes g05 sz@r! Az írás házatáján is szét kellene nézni. Én minden lemezre anno, mikor folyt a hiszti, ráírtam, hogy hányxosan írtam, dátummal.

Nekem se a magam által írt lemezek a problémásak :(
Hanem, a mások által, nagy sebességgel, és kérdéses minőségű írókkal írt korongok az aggasztóak.

#1768 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 13:54

Idézet: stol - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 8:31

Nekem se a magam által írt lemezek a problémásak :(
Hanem, a mások által, nagy sebességgel, és kérdéses minőségű írókkal írt korongok az aggasztóak.

Na sztem ez a dolog lényege: írjon magának az ember!

#1769 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 20:35

Nem találtam megfelőbb topicot úgyhogy ide teszem fel.
Meg tudná valaki mondani, hogy miért lehet az, hogy csak kb. 4.38 GB-ot tudok írni
egy 4.7 GB-os dvd lemezre.  :confused:  :look:
Az író SAMSUNG TS-H552  os>winxp pro nincs SP.

Szerkesztette: mzso 2006. 03. 19. 20:47 -kor

#1770 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 20:44

Azért mert  ~ 4 700 000 000 bájt a lemez kapacitása, tehát ez ~ 4 590 000 kilobájt (ha 1024-gyel osztunk), ami  ~ 4483 megabájt (ha szintén 1024 az osztó) ~ 4.38 GB, csak ugye cégek az 1024-es rendszer helyett a többi mértékegységhez illesztett 1000-es felosztási rendszert használják, ezért az ő olvasatukban 4 700 000 000 bájt az 4.7 GB. A merevlemezeknél is így van már régóta.
Az egyrétegű DVD+R(W) lemezek kapacitása ~ 4483 MB
A DVD-R(W) lemezeké ~ 4489 MB

#1771 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 20:54

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 20:44

Azért mert  ~ 4 700 000 000 bájt a lemez kapacitása, tehát ez ~ 4 590 000 kilobájt (ha 1024-gyel osztunk), ami  ~ 4483 megabájt (ha szintén 1024 az osztó) ~ 4.38 GB, csak ugye cégek az 1024-es rendszer helyett a többi mértékegységhez illesztett 1000-es felosztási rendszert használják, ezért az ő olvasatukban 4 700 000 000 bájt az 4.7 GB. A merevlemezeknél is így van már régóta.
Az egyrétegű DVD+R(W) lemezek kapacitása ~ 4483 MB
A DVD-R(W) lemezeké ~ 4489 MB

Kösz, a részletes válasz!  :respect:
Legalább ennyivel is okosabb lettem. :)

#1772 Felhasználó inaktív   Sweetooth 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 22. 09:55

Sziasztok.

Lehet hogy elhangzott már itt ilyen kérdés,akkor előre is bocsi,de én nem találtam.

Szóval szeretnék írni Nero-val  1x-16x-os sebességű TDK lemezt.Az író álltal felkínált sebességek: 4-8-16x.
Elindítom 4*-esen,erre bevezetés közben kiírja hogy "AZ EGYMENETES LEZÁRÁS NEM LEHETSÉGES" Persze a lemez berontva...Ha gyorsabban írom,mondjuk 8*-osan,akkor minden OK! Ugyanezt csinálta EMTEC 4*-es lemeznél amikor 2*-esen akartam írni.Ha 4*-esen írtam,ott sem volt semmi gond.

Tehát miért nem engedi lassan írni a lemezt???  :confused:  :confused:  :confused:
Mi az hogy Egymenetes lezárás nem lehetséges?? :confused:  :confused:  :confused:

Szerkesztette: Sweetooth 2006. 03. 22. 09:58 -kor

#1773 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 10:55

Sokat segítene, ha az íród pontos típusát is elárulnád. Ilyen gondot okozhat az is, ha túl régi íróprogramot használsz egy relatíve új íróhoz és ezért bizonyos írási paramétereket nem helyesen küld el a program a drive-nak, de okozhatja a firmware tökéletlensége (az adott lemezhez tartozó 4x-es írási stratégia egyszerűen nem jó), de a rendszerben egymással összevesző emulátorok, rezidens modult működtető klónozó, másoló, másolásávédelmet kijátszó programok áldásos hatása is. Először is frissítsd az íróban a firmware-et és tedd fel az általad használt íróprogram legújabb változatát.

#1774 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 11:07

Mi a helyzet a kétrétegű dvd lemezekkel?
Nem nagyon írta még le senki a tapasztalatát!
Érdemes vele foglalkozni. És ha igen akkor a már bevált márkákat keresse az ember, v megint újakat?
Akinek van tapasztalata írja le!
Előre is köszi!  ;)

#1775 Felhasználó inaktív   Sweetooth 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 22. 11:56

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. márc. 22., szerda - 10:55

Sokat segítene, ha az íród pontos típusát is elárulnád. Ilyen gondot okozhat az is, ha túl régi íróprogramot használsz egy relatíve új íróhoz és ezért bizonyos írási paramétereket nem helyesen küld el a program a drive-nak, de okozhatja a firmware tökéletlensége (az adott lemezhez tartozó 4x-es írási stratégia egyszerűen nem jó), de a rendszerben egymással összevesző emulátorok, rezidens modult működtető klónozó, másoló, másolásávédelmet kijátszó programok áldásos hatása is. Először is frissítsd az íróban a firmware-et és tedd fel az általad használt íróprogram legújabb változatát.

Az íróm LG.
Az is érdekes,hogy bizonyos TDK lemezeket (1*-4* sebességűt) enged 2*-esen írni.Ugyanilyen sebességű EMTEC lemezt már csak 4*-esen.Ezek szerint lemezfüggő a dolog.

Mindenesetre nagyon szépen köszönöm a választ,megpróbálom amit írtál.

#1776 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 12:13

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. márc. 22., szerda - 11:07

Mi a helyzet a kétrétegű dvd lemezekkel?
Nem nagyon írta még le senki a tapasztalatát!
Érdemes vele foglalkozni. És ha igen akkor a már bevált márkákat keresse az ember, v megint újakat?
Akinek van tapasztalata írja le!
Előre is köszi!  ;)

Csak és kizárólag DVD+R Dl lemezt és azon belül Verbatimot szabad venni (MKM001 a MID-je), ezekkel az írók többségében SEMMI gond nincs, akár 6x-os írást is elbírnak, a lejátszási kompatibilitás viszont erősen eszközfüggő, a BookType DVD-ROM-ra állítása szinte elengedhetetlen, de szerencsére a legtöbb író a +R DL lemezeknél ezt automatikusan teszi.

#1777 Felhasználó inaktív   nebulo5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 21:08

Hello Mindenki!
Igaz, csak múlt év novemberéig néztem vissza a topikot, de nem találtam hasonló probléma leírást mint ami az enyém. Esetleg ha nem jó helyen teszem fel kérdésem, elnézést, és várnám az útbaigazítást.
  Fél év alatt másodszor történik meg, hogy a rendszerem egyik napról a másikra nem látja többé a tükör fájlokat. ( a tükör fájl-legjobb ismeretem szerint az a fájl amit az alcohol vagy a daemon tools segítségével lehet telepíteni, illetve használni- ha más a neve elnézést és korigáljatok ) Az első ilyen problémát csak úgy tudtam megoldani, hogy újratelepítettem a rendszert a gépre. Van egy nec 4550-es íróm és egy asus dvd olvasóm. a néro mellett telepítve van az alcohol és a decripter. A néróm a "legfrissebb 6... verzioó és teljes értékű= kódol, konvertál stb...
Kérem azokat, akik már jártak hasonlóan, segítsenek, mert nem szeretném újratelepíteni a rendszert.
Üdv!

#1778 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 22:22

De mit értesz azon, hogy "nem látja"?  :confused: Felmountolod mint virtuális meghajtót és nem látszik a tartalma, vagy mi?

#1779 Felhasználó inaktív   nebulo5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 21:45

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. ápr. 9., vasárnap - 23:22

De mit értesz azon, hogy "nem látja"?  :confused: Felmountolod mint virtuális meghajtót és nem látszik a tartalma, vagy mi?

Hello
Nem voltam gépközelben bocsi.
Szóval beteszem a már korábban használt (és a szomszéd gépén most is használható) dvd lemezt az olvasóba vagy az íróba, és miután nem nyíllik meg autómatikusan, a bal klikk vagy megnyitási parancs után a win. kiírja hogy vagy a lemez rossz, vagy ismeretlen fájlformátum.
Az alcohol pedig a képfájl betöltésénél a lemezen semmi adatot nam érzékel, holott az összes fájlformátum engedélyezve van.
Üdv!

#1780 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 22:25

Idézet: nebulo5 - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 22:45

Hello
Nem voltam gépközelben bocsi.
Szóval beteszem a már korábban használt (és a szomszéd gépén most is használható) dvd lemezt az olvasóba vagy az íróba, és miután nem nyíllik meg autómatikusan, a bal klikk vagy megnyitási parancs után a win. kiírja hogy vagy a lemez rossz, vagy ismeretlen fájlformátum.
Az alcohol pedig a képfájl betöltésénél a lemezen semmi adatot nam érzékel, holott az összes fájlformátum engedélyezve van.

Ne haragudj, de szerintem ennek SEMMI köze a képfájlok kezeléséhez. Gyakorlatilag az a helyzet, hogy nem látod a berakott írott lemezeid tartalmát? Gyári (műsoros) lemez tartalma látszódik? Milyen képfájt töltesz be az Alcoholba ilyenkor? Szerintem a környezetedben valakitől, aki kicsit jobban ért a gépekhez,  kérj egy kis gyakorlati segítséget, mert eléggé úgy tűnik, hogy felhasználói szinten szűk a keresztmetszet. :) De megpróbálhatjuk így is, csak gyanítom nyögvenyelős lesz.

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.