HWSW Informatikai Kerekasztal: Amiga kezdőknek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (162 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Amiga kezdőknek Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#101 Felhasználó inaktív   @Ivenhoe 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 20. 14:20

Idézet: szalai56 - Dátum: 2004. máj. 18., kedd - 4:00

Ezt írta quasimidi

1541/II Floppy tárgytalan, Aramir készülékét vettem meg, szép állapotban (köszönet érte).

AD->Amiga transfer (szalai56: zsírcsászárságosan megy!!!)

Közben kipróbáltam hogyan lehet a legegyszerűbben átvinni ADF fileokat Amigára.
Van 1 Amiga 500-om, 1 megára csincselve. Szerezz be egy Cloanto Amiga Forver 6 programot (nem mondom meg honnan). Készítsd el a null-modem kábelt az alábbi url szerint: http://www.amigafore...m/kb/3-105.html (kipróbáltam, működik a soros átvitel) Null Modem

Ezután állítsd be a serial port sebességet a Workbench-be illetve a PC-n. Tessék ügyelni hogy ugyanaz legyen mind a két oldalon!
Eztán indítsd el az Amiga Explorer Setupját (jobb gomb az ikonra és setup a PC-n).
Kövesd az utasításokat.
A lényeg: gyak. bármilyen ADF-et közvetlenül át lehet írni az Amigára ezzel a módszerrel. Csak drag-n-drop és nem használja az Amiga memóriáját, mivel közvetlenül írja ki diskre.
Hankydory! ha van kérdés akkor ha meghaltam feltehetitek.

;)  :respect:

Szia!

Segítséget szeretnék kérni a témával kapcsolatban. Vettem egy Amiga500-at és szeretnék egy pár ADF filet átvinni Pc-ről Amigára, az általad említett Amiga Explorert letöltöttem és a null modem kábelt is elkészítettem. Összekötöm a pc soros portját az amiga soros portjával, és elindítom az Amiga Explorer setup-ot. Az utasítás szerint a pc és az amiga soros portját beállítom, majd az amiga shell-ben beütőm a parancssort Type SER: to RAM:Setup és nyomok egy ok-ot a pc-n. A következőkben történik valami átvitel, majd jön az újabb üzenet, hogy nyomjak az amigán egy Ctrl+C-t –ez meg is történik, de semmi reagálás az amiga részéről, a pc-n újabb ok és megyünk tovább. A következő ablakban kéri, hogy az amiga shell-ben újabb parancsot adjak meg RAM:SETUP, és itt jön a probléma az amiga hibaüzenetként ezt küldi -Unable to load RAM:Setup file is not an object module- itt nem tudom mit csináljak, neked vagy valakinek van valami ötlete?

#102 Felhasználó inaktív   szalai56 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 20. 19:36

Idézet: @Ivenhoe - Dátum: 2004. aug. 20., péntek - 15:20

Szia!

Segítséget szeretnék kérni a témával kapcsolatban. Vettem egy Amiga500-at és szeretnék egy pár ADF filet átvinni Pc-ről Amigára, az általad említett Amiga Explorert letöltöttem és a null modem kábelt is elkészítettem. Összekötöm a pc soros portját az amiga soros portjával, és elindítom az Amiga Explorer setup-ot. Az utasítás szerint a pc és az amiga soros portját beállítom, majd az amiga shell-ben beütőm a parancssort Type SER: to RAM:Setup és nyomok egy ok-ot a pc-n. A következőkben történik valami átvitel, majd jön az újabb üzenet, hogy nyomjak az amigán egy Ctrl+C-t –ez meg is történik, de semmi reagálás az amiga részéről, a pc-n újabb ok és megyünk tovább. A következő ablakban kéri, hogy az amiga shell-ben újabb parancsot adjak meg RAM:SETUP, és itt jön a probléma az amiga hibaüzenetként ezt küldi -Unable to load RAM:Setup file is not an object module- itt nem tudom mit csináljak, neked vagy valakinek van valami ötlete?

Én végül nem készítettem el, de első kérdés, mennyi ram van az A500-ban.

#103 Felhasználó inaktív   @Ivenhoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 21. 05:33

Idézet: szalai56 - Dátum: 2004. aug. 20., péntek - 20:36

Én végül nem készítettem el, de első kérdés, mennyi ram van az A500-ban.

Üdv!

Természetesen 1Mbyte-ra van bővítve.

#104 Felhasználó inaktív   szalai56 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 21. 18:03

Idézet: @Ivenhoe - Dátum: 2004. aug. 21., szombat - 6:33

Üdv!

Természetesen 1Mbyte-ra van bővítve.

Próbálj meg quasimidi-vel beszélni, mivel neki sikerült ezt megcsinálni. Talán még Daxko is tud segíteni.

#105 Felhasználó inaktív   @Ivenhoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 24. 07:28

Idézet: quasimidi - Dátum: 2004. máj. 18., kedd - 7:30

Köszönöm szalai56!
Szülök valami normálisabb leírást majd.
Tegnap átraktam pár lemezt, eddgi minden működött. Ami nagyon fontos: amikor elindítod az Amigán az "AExplorer" programot, kiírja az indulási paramétereit. PONT AZOKAT kell beállítani a PC-n is, különben szopás lesz. Inkább ellenőrizd kétszer mint egyszer! (PC-n + Amiga serial configban)
1 lemez átvitele 19200-on kb 3-5 perc. Néha guru meditation-t kaphatsz ha közben a PC-n elindítod az Outlookot. Ergo hagyd békén a PC-t és az Amigát az átvitel idejére. Vagy legalább is azokat a programokat amik rundll-el indítanak valami külső plugint.

Ja egyébként kipróbáltam 5 féle átvitelt Amigára, ebből az Amiga Exploreres volt a legkönnyebb és legegyszerűbb. Ráadásul egyszerű Amiga 500 tulajdonosok is művelhetik, mivel nem igényel extra RAM-ot!
Paradise is műxik, csak pöcsölni kell vele kicsit.

Kereslek quasimidi, itt vagy még a forumon! Az Amiga Explorer-rel problémám van kérlek segíts!

#106 Felhasználó inaktív   daxko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 24. 11:25

Idézet: szalai56 - Dátum: 2004. aug. 21., szombat - 19:03

Próbálj meg quasimidi-vel beszélni, mivel neki sikerült ezt megcsinálni. Talán még Daxko is tud segíteni.

Az én megoldásomhoz kábel ugyan nem kell, de 2MB RAM igen :(

#107 Felhasználó inaktív   @Ivenhoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 24. 16:18

Idézet: daxko - Dátum: 2004. aug. 24., kedd - 12:25

Az én megoldásomhoz kábel ugyan nem kell, de 2MB RAM igen :(

Üdv daxko!

Megpróbálok beszerezni 2Mbyte-ot, ha elárulod miképpen lehetséges!

#108 Felhasználó inaktív   szalai56 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 24. 16:52

Idézet: @Ivenhoe - Dátum: 2004. aug. 24., kedd - 17:18

Üdv daxko!

Ha pesti vagy akkor ajánlanám, gyere el hozzám és kiírjuk lemezre a dolgokat, bár ezzel a Te otthoni másolásod nem oldodik meg.

#109 Felhasználó inaktív   @Ivenhoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 24. 19:15

Idézet: szalai56 - Dátum: 2004. aug. 24., kedd - 17:52

Ha pesti vagy akkor ajánlanám, gyere el hozzám és kiírjuk lemezre a dolgokat, bár ezzel a Te otthoni másolásod nem oldodik meg.

Minden megoldás érdekel, csak tudjam használni az Amiga-t. Kíváncsi vagyok, hogy mit is tud, nekem anno egy C64-em volt és mindenki az Amiga-t istenítette.

#110 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 24. 19:30

off:
Nem neked igergettem egy MOS 6522-t,. vagymit? :)

#111 Felhasználó inaktív   @Ivenhoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 25. 02:48

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. aug. 24., kedd - 20:30

off:
Nem neked igergettem egy MOS 6522-t,. vagymit? :)

Szia!

Igen én voltam, csak utána találkoztam egy sráccal az egyik fórumon aki kicserélte az egész drive-ot. Nekem azt mondta, hogy felvette veled a kapcsolatot és megkapta a 6522-öt. Bánatomra elkezdtem vele üzletelni aminek az eredménye egy rakás vacak cucc lett a vége. Szerintem tőled sem hozta el az Ic-t, nekem folyamatosan hazudott ezért abbahagytuk a kapcsolatot.

#112 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 25. 03:35

Ja, nem vitte el (el is felejtettem az egeszet, de most megneztem a regebbi privat uzeneteimet, hogy kinek mikor mit igertem, es elokerultel te is;).

#113 Felhasználó inaktív   @Ivenhoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 25. 07:06

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 4:35

Ja, nem vitte el (el is felejtettem az egeszet, de most megneztem a regebbi privat uzeneteimet, hogy kinek mikor mit igertem, es elokerultel te is;).

:) Köszönöm, hogy felajánlotad az Ic-t, de a problémám megoldodott. Az Amiga ügyben nem tudsz valamit ajánlani? :confused:

#114 Felhasználó inaktív   daxko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 25. 12:06

Idézet: @Ivenhoe - Dátum: 2004. aug. 24., kedd - 17:18

Üdv daxko!

PC teendők:
PC-n formázol 720K-s floppykat (DD-s a legjobb, de a HD-s flopppyk többsége is jó, ha leragasztod a likat).
Az adf nem fér rá (880K) ezért a PC-n zippel tömöríted.

Amiga teendők:
Másoltatsz valakivel egy lemezt (Egonkának tuti van, mert tőlem kapta ;) ) amin van egy kevés system, PCMoutAll + unzip + Adf2disk, esetleg valamilyen filemanager. Erről a lemezről bútorozol, PCMountall elindít.
720K-s pc floki betol. A tömörített adf-et unzippel kicsomagolod a RAM-ba (ezért kell neki a 2MB), majd adf2disk-kel kiírod onnan egy másik flokira
:cool:

#115 Felhasználó inaktív   @Ivenhoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 25. 12:36

Idézet: daxko - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 13:06

PC teendők:
PC-n formázol 720K-s floppykat (DD-s a legjobb, de a HD-s flopppyk többsége is jó, ha leragasztod a likat).

Amiga teendők:
Másoltatsz valakivel egy lemezt (Egonkának tuti van, mert tőlem kapta ;) ) amin van egy kevés system, PCMoutAll + unzip + Adf2disk, esetleg valamilyen filemanager. Erről a lemezről bútorozol, PCMountall elindít.
720K-s pc floki betol. A tömörített adf-et unzippel kicsomagolod a RAM-ba (ezért kell neki a 2MB), majd adf2disk-kel kiírod onnan egy másik flokira

Köszi!

Megpróbálok Egonkával beszélni, ha minden tuti jelentkezem.

#116 Felhasználó inaktív   szalai56 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 25. 13:40

Idézet: @Ivenhoe - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 13:36

Köszi!

Megpróbálok Egonkával beszélni, ha minden tuti jelentkezem.

Ez mind ok, de honnan szerez 2megás bővítőt. Ahhoz a memória vezérlőt is cserélni kell. Talán még a CrossDost lehet kipróbálni, vagy eljön hozzám néhány lemezzel és kiírom neki.

#117 Felhasználó inaktív   @Ivenhoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 25. 16:36

Idézet: szalai56 - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 14:40

Ez mind ok, de honnan szerez 2megás bővítőt. Ahhoz a memória vezérlőt is cserélni kell. Talán még a CrossDost lehet kipróbálni, vagy eljön hozzám néhány lemezzel és kiírom neki.

Az AmigaApro-n találtam egy 2Mbyte-os bővítőt A500-hoz:  AlfaData RA5-2MB mem.bovito A500-hoz Gary board-dal (dobozaban, lemezzel), de ezt a memória vezérlő kérdést nem igazán értem. Tehát ha ezt beszerzem, akkor még nem is biztos, hogy fog működni az A500-ban?

#118 Felhasználó inaktív   szalai56 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 25. 17:27

Idézet: @Ivenhoe - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 17:36

Az AmigaApro-n találtam egy 2Mbyte-os bővítőt A500-hoz:  AlfaData RA5-2MB mem.bovito A500-hoz Gary board-dal (dobozaban, lemezzel), de ezt a memória vezérlő kérdést nem igazán értem. Tehát ha ezt beszerzem, akkor még nem is biztos, hogy fog működni az A500-ban?

Szerintem ez az a 2 megás bővítő ami kell neked. A Gary board amit a gépbe kell tenni a Gery chip alá. Ez egy foglalat és rajta 1v.2 ic+kábel a végén egy kapcsolóval. Szerintem ehhez még van maga a bővítő, ami a  gép alján lévő tüskesorra megy rá és ez tartalmazza a 2 mega ramot. Így lesz 2,5 Mb a géped.

#119 Felhasználó inaktív   @Ivenhoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 25. 18:10

Idézet: szalai56 - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 18:27

Szerintem ez az a 2 megás bővítő ami kell neked. A Gary board amit a gépbe kell tenni a Gery chip alá. Ez egy foglalat és rajta 1v.2 ic+kábel a végén egy kapcsolóval. Szerintem ehhez még van maga a bővítő, ami a  gép alján lévő tüskesorra megy rá és ez tartalmazza a 2 mega ramot. Így lesz 2,5 Mb a géped.

Köszönöm most megnyugtattál! Egyébként múltkor felajánlottad, hogy másolnál egy két progit, erre van még lehetőség? Na meg lenne egy pár kérdésem Amiga ügyben, mivel még teljesen láma vagyok. Ja igen és ez mindenkinek szól, nincs valakinek egy felhasználói kézikönyve Amiga500-hoz?

#120 Felhasználó inaktív   @Ivenhoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 25. 18:34

Idézet: daxko - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 13:06

PC teendők:

Amiga teendők:

Szia daxko!

Váltottam e-mailt egonkával és egyenlőre nem tud nekem ilyen lemezt adni. A memória gondom elintézettnek néz ki, de most a lemez a gond, te nem tudnál másolni nekem egyet?

Téma megosztása:

• (162 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.