HWSW Informatikai Kerekasztal: Amiga kezdőknek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (162 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Amiga kezdőknek Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#121 Felhasználó inaktív   szalai56 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 26. 02:00

Idézet: @Ivenhoe - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 19:10

Köszönöm most megnyugtattál! Egyébként múltkor felajánlottad, hogy másolnál egy két progit, erre van még lehetőség? Na meg lenne egy pár kérdésem Amiga ügyben, mivel még teljesen láma vagyok. Ja igen és ez mindenkinek szól, nincs valakinek egy felhasználói kézikönyve Amiga500-hoz?

Természetesen másolhatók. Csak kb. 2 DVD-re való anyag gyült össze. ;)

#122 Felhasználó inaktív   daxko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 07:00

Idézet: @Ivenhoe - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 19:34

Szia daxko!

Váltottam e-mailt egonkával és egyenlőre nem tud nekem ilyen lemezt adni. A memória gondom elintézettnek néz ki, de most a lemez a gond, te nem tudnál másolni nekem egyet?

Perpill nincs amigám, így másolni sem tudok...
Pedig ott van nála az ominózus floki. Az első csomiban küldtem neki, egy szürke (vagy kék?) floki, a cimkéjén utils felirat...

#123 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 10:52

Idézet: daxko - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 13:06

PC teendők:
PC-n formázol 720K-s floppykat (DD-s a legjobb, de a HD-s flopppyk többsége is jó, ha leragasztod a likat).
Az adf nem fér rá (880K) ezért a PC-n zippel tömöríted.

Ize, volt regebben egy ilyen VGACopy nevu DOS-os ware, amivel erdekes meretekre lehetett formazni:) (nekem 5.25" HD-s lemezt 1.44-re, 3.5" HD-st meg 1.9xx-re sikerult nehanyszor, es mukodott is:>), esetleg az is meger egy probat, es egybol nem kell zip-pel szarakodni.
Imho nagyobb meretre formazhato DD-s floppyt konnyebb talalni, mint 2megas A500 bovitot;) (persze kerdes, hogy olvassa-e az Amiga...).

#124 Felhasználó inaktív   Egonka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 15:50

Idézet: daxko - Dátum: 2004. aug. 26., csütörtök - 6:00

Perpill nincs amigám, így másolni sem tudok...
Pedig ott van nála az ominózus floki. Az első csomiban küldtem neki, egy szürke (vagy kék?) floki, a cimkéjén utils felirat...

Megvan, megvan a floppy, hétvégén másolom....
Null modem kábeled van?

#125 Felhasználó inaktív   @Ivenhoe 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 27. 16:13

Idézet: Egonka - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 16:50

Megvan, megvan a floppy, hétvégén másolom....
Null modem kábeled van?

Szia!

Megvan a null-modem kábel, de a daxko féle megoldás szerint nincs is jelentősége.

Daxko "PC teendők:
PC-n formázol 720K-s floppykat (DD-s a legjobb, de a HD-s flopppyk többsége is jó, ha leragasztod a likat).

Amiga teendők:
Másoltatsz valakivel egy lemezt (Egonkának tuti van, mert tőlem kapta  ) amin van egy kevés system, PCMoutAll + unzip + Adf2disk, esetleg valamilyen filemanager. Erről a lemezről bútorozol, PCMountall elindít.
720K-s pc floki betol. A tömörített adf-et unzippel kicsomagolod a RAM-ba (ezért kell neki a 2MB), majd adf2disk-kel kiírod onnan egy másik flokira

#126 Felhasználó inaktív   Egonka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 16:17

Idézet: @Ivenhoe - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 15:13

Szia!

Megvan a null-modem kábel, de a daxko féle megoldás szerint nincs is jelentősége.

Daxko "PC teendők:

Amiga teendők:
Másoltatsz valakivel egy lemezt (Egonkának tuti van, mert tőlem kapta  ) amin van egy kevés system, PCMoutAll + unzip + Adf2disk, esetleg valamilyen filemanager. Erről a lemezről bútorozol, PCMountall elindít.
720K-s pc floki betol. A tömörített adf-et unzippel kicsomagolod a RAM-ba (ezért kell neki a 2MB), majd adf2disk-kel kiírod onnan egy másik flokira

de fentebb volt megoldás arra is, ha nincs 2MB RAM-od...
Mindegy, nekem van 2 db floppy driveom, tehát mindenképp tudok másolni lemezt, legalábbis azt hiszem. Majd hétvégén kiderül. Megirom ez eljárást is.

#127 Felhasználó inaktív   @Ivenhoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 17:56

Idézet: Egonka - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 17:17

de fentebb volt megoldás arra is, ha nincs 2MB RAM-od...
Mindegy, nekem van 2 db floppy driveom, tehát mindenképp tudok másolni lemezt, legalábbis azt hiszem. Majd hétvégén kiderül. Megirom ez eljárást is.

Szia!

Na igen innen indult az egész:
"Segítséget szeretnék kérni a témával kapcsolatban. Vettem egy Amiga500-at és szeretnék egy pár ADF filet átvinni Pc-ről Amigára, az általad említett Amiga Explorert letöltöttem és a null modem kábelt is elkészítettem. Összekötöm a pc soros portját az amiga soros portjával, és elindítom az Amiga Explorer setup-ot. Az utasítás szerint a pc és az amiga soros portját beállítom, majd az amiga shell-ben beütőm a parancssort Type SER: to RAM:Setup és nyomok egy ok-ot a pc-n. A következőkben történik valami átvitel, majd jön az újabb üzenet, hogy nyomjak az amigán egy Ctrl+C-t –ez meg is történik, de semmi reagálás az amiga részéről, a pc-n újabb ok és megyünk tovább. A következő ablakban kéri, hogy az amiga shell-ben újabb parancsot adjak meg RAM:SETUP, és itt jön a probléma az amiga hibaüzenetként ezt küldi -Unable to load RAM:Setup file is not an object module- itt nem tudom mit csináljak, neked vagy valakinek van valami ötlete?"
és egyenlőre semmi megoldás!

#128 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 14:40

BTW mostanaban azzal szorakozok, hogy RGB-bol CVBS vagy Y/C videojelet krealjak (A500 CVBS kimenete csak mono, ami sux, mondjuk a TV-n van RGB bemenet, de nem arra akarom rakotni, egyeb RGB bemenetu stuffom (ami 15kHz-en syncel) meg nincs), es mar csak ket dolog hianyzik: egy 4.433620MHz-es vagy 17.734480MHz-es kvarcoszcillator (bar utobbi van valahol a mukodokepessege kerdeses), es DSUB-23F dugo... Utobbit eddig meg SEHOL nem lattam. DSUB-25F dugo farigcsalason kivul van valakinek otlete? :>

#129 Felhasználó inaktív   Egonka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 17:43

Idézet: @Ivenhoe - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 16:56

Szia!

Na igen innen indult az egész:
"Segítséget szeretnék kérni a témával kapcsolatban. Vettem egy Amiga500-at és szeretnék egy pár ADF filet átvinni Pc-ről Amigára, az általad említett Amiga Explorert letöltöttem és a null modem kábelt is elkészítettem. Összekötöm a pc soros portját az amiga soros portjával, és elindítom az Amiga Explorer setup-ot. Az utasítás szerint a pc és az amiga soros portját beállítom, majd az amiga shell-ben beütőm a parancssort Type SER: to RAM:Setup és nyomok egy ok-ot a pc-n. A következőkben történik valami átvitel, majd jön az újabb üzenet, hogy nyomjak az amigán egy Ctrl+C-t ?ez meg is történik, de semmi reagálás az amiga részéről, a pc-n újabb ok és megyünk tovább. A következő ablakban kéri, hogy az amiga shell-ben újabb parancsot adjak meg RAM:SETUP, és itt jön a probléma az amiga hibaüzenetként ezt küldi -Unable to load RAM:Setup file is not an object module- itt nem tudom mit csináljak, neked vagy valakinek van valami ötlete?"
és egyenlőre semmi megoldás!

Nem jó a kábeled, nem vitt át semmit, per pillanat én is itt tartok, holnapra lesz eredmény...

#130 Felhasználó inaktív   Egonka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 17:44

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. aug. 28., szombat - 13:40

BTW mostanaban azzal szorakozok, hogy RGB-bol CVBS vagy Y/C videojelet krealjak (A500 CVBS kimenete csak mono, ami sux, mondjuk a TV-n van RGB bemenet, de nem arra akarom rakotni, egyeb RGB bemenetu stuffom (ami 15kHz-en syncel) meg nincs), es mar csak ket dolog hianyzik: egy 4.433620MHz-es vagy 17.734480MHz-es kvarcoszcillator (bar utobbi van valahol a mukodokepessege kerdeses), es DSUB-23F dugo... Utobbit eddig meg SEHOL nem lattam. DSUB-25F dugo farigcsalason kivul van valakinek otlete? :>

A modulátor Compozit jele nem jó?

#131 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 18:48

Hmm, hirtelen elbizonytalanodtam, hogy nem is A500-am van, de megneztem: mindketto az:)
Gondolom a 'kulso', A5xx modulatorrol beszelsz, nekem pedig olyanom nincs (mint ahogy mas 'gyari' Amiga kiegeszitom sincs), ellenben van 2db Analog Devices AD724JR (RGB-->CVBS+Y/C video, sok regebbi VGA kartyan ezzel a chippel oldottak meg a TV-out-ot) IC-m, meg meg par aprosag hozza (meg amit meg tudok csinalni, azt inkabb megcsinalom, bar a gyari modulator (ez nem is modulator lesz, hanem PAL koder, de mindegy) nyilvan kulturaltabb kullemu lesz:)).

#132 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 18:49

Tenyleg, felesleges A500 billentyuzete nincs valakinek? (az egyik kisse foliahibas, es egyre szarabb...)

#133 Felhasználó inaktív   @Ivenhoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 18:58

Idézet: Egonka - Dátum: 2004. aug. 28., szombat - 18:43

Nem jó a kábeled, nem vitt át semmit, per pillanat én is itt tartok, holnapra lesz eredmény...

A serial null-modem kábel bekötését a dokumentációból vettem, biztosan jó.

#134 Felhasználó inaktív   @Ivenhoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 19:21

Még egy kérdésem lenne Amiga-val kapcsolatban. Az 512Kbyte-os bővítőn van egy elem ami elengedte a savat, ennek van kihatása a működésre? Valamint az elemről számomra nem derül ki, hogy hány voltos.

#135 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 19:23

Idézet: @Ivenhoe - Dátum: 2004. aug. 28., szombat - 20:21

Még egy kérdésem lenne Amiga-val kapcsolatban. Az 512Kbyte-os bővítőn van egy elem ami elengedte a savat, ennek van kihatása a működésre? Valamint az elemről számomra nem derül ki, hogy hány voltos.

Ha jol tudom az csak az RTC-t taplalja, szoval kikapcsolas utan 'elfelejti' az idot.
Ha ilyen hengeres, kb. 15mm atmeroju, 20-25mm hosszu bigyo, akkor 3.6V/60mAh-s stuff.

#136 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 20:00

Idézet: szalai56 - Dátum: 2004. júl. 6., kedd - 17:25

Akinek elromlott a floppyja, az tehet bele Pc floppyt. A két linken van a rajza.
http://www.extra.hu/...kepek/front.jpg
http://www.extra.hu/...akepek/rear.jpg

Gondoltam krealok egy ilyen kabelt is probakepp (hatha mukodik), de nem igazan egyertelmu a bekotes.
Gondolom az a csatlakozo ami latszik megy a floppyra, a masik meg az alaplapra, es ami nem igazan egyertelmu az az, hogy a 10-11-es tyukbelek pontosan hogy is mennek tovabb.
10 --> 13
11 --> 14
vagy
10 --> 14
11 --> 13
?

#137 Felhasználó inaktív   szalai56 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 23:31

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. aug. 28., szombat - 15:40

23.as apa-anya-doboz=Király utca 88? (Körútról Király utca kifelé a második sarok elött kis üzlet a bal oldalon.. A 88-as szám nem biztos.  :D

#138 Felhasználó inaktív   szalai56 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 23:35

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. aug. 28., szombat - 21:00

Gondoltam krealok egy ilyen kabelt is probakepp (hatha mukodik), de nem igazan egyertelmu a bekotes.
Gondolom az a csatlakozo ami latszik megy a floppyra, a masik meg az alaplapra, es ami nem igazan egyertelmu az az, hogy a 10-11-es tyukbelek pontosan hogy is mennek tovabb.
10 --> 13
11 --> 14
vagy
10 --> 14
11 --> 13
?

Az a baj hogy már gépben van. Holnap megnézem, de mintha a második lenne a jó 13 -> 11 --- 14 -> 10

#139 Felhasználó inaktív   szalai56 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 23:37

Idézet: @Ivenhoe - Dátum: 2004. aug. 28., szombat - 20:21

Kiveszed, kicseréled de ne hagyd így benne. Valószinüleg hétfőn délután ráérek és jöhetsz másolni és ha elhozod kiveszem az aksit neked.

Szerkesztette: szalai56 2004. 08. 28. 23:37 -kor

#140 Felhasználó inaktív   Egonka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 00:03

Idézet: @Ivenhoe - Dátum: 2004. aug. 28., szombat - 17:58

A serial null-modem kábel bekötését a dokumentációból vettem, biztosan jó.

Ugy néz ki nekem is megy a file transfer, de egyenlöre nem az Amiga Explorer-el, hanem a Wartrans-al.
Ha sikerül beizzitani a AE-t jelentkezem... Mindenesetre a gyári leirás alapján nem megy a dolog.

Téma megosztása:

• (162 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.